gurbetten yazdı:
FATMA YAZDI
ABLA BİLMEM BEN KORKARIM YA ONLAR BENİ DÖVERLER.ONLARA ADIYAMANLI FATOŞU GÖSTERECEM.BAK ABLA ADI ÜZERİNDE ADI(YAMAN)smiley.DOGULULARI ÇOK HOR GÖRÜYORLAR BEN SİNİR OLUYORUM.ÖN YARGILI DAVRANIYORLAR OYSA TANIDIKTAN SONRA FİKİRLERİ DEGİŞİYOR.ÇOK İYİLER ÇOK MİSAFİR PERVERLER DİNİNE ÇOK DÜŞKÜNLER DİYORLAR BEN ŞAHİT OLDUM.ABLAM BENİM ÖMERE SELAM
BO$VER ABLASI BENIM E$IM ALMANYA DA DOGMU$ IZMIRDE 6 YA$INA KADAR BÜYÜMÜ$ SONRA ALMANYA YA GELMI$.BÜYÜK DEDELERI ERZURUMLU SORULDUGU ZAMAN ERZURUM LUYUM DIYOR.HIC GÖRMEMI$ ORAYI AMA COK SAHIPLENIYOR.BENIM COK HO$UMA GIDIYOR.BENCE HERKES GÖGSÜNÜ GERE GERE SAHIPLENMELI.
ÖMER IN BA$I DERTTE 2 KIZ ARKADA$I ONU PAYLA$AMIYOR KAVGA EDIYORLARMI$ OF ANNE NE OLUR 3 ÜMÜZ OYNASAK BEN 2 SINIDE SEVIYORUM DIYOR.EVVELSI GÜN KIZ PASTA GETIRMI$ SADECE ÖMERE
ODA DÜN CUKULATA GÖTÜRDÜ DIGER KIZ BIR AGLAMAYA BA$LADI TAMAM TAMAM YARIN SANADA GETIRCEM DEDI IKNA ETTI
fidan yazdı:
fatoşcum bunun doğusu batısı güneyi kuzeyi yok biz b vatanda yaşıyor burdan ekmek yiyoruz ve hepimiz din kardeşiyiz bence önemli olan bu ben o doğulu diye ayrım yapanların cahilliğine veriyorum zaten beni tanıyanlardaki o ön yargı yıkılıyor.
gurbetten abla o doğuda okuyamayanların sebebi şartlardır ablacım ben orta 2 ye kadar köyde okudum bilseniz ne zor karda kışta zor zar okula atıyorduk kendimizi annemiz gelirdi bizi okuldan almaya yoksa tipiden yolumuzu bulup eve gidemezdik ama bizim köydeki herkez okurdu yani şöyle söyliyim 10 kişiden 8 i mutlaka okrdu bu gün bizim köylülerim çoğo ya gümrükçü ya bankacı ya muhasebeci ya gardiyan dır yzni bizim orda okula çok önem verilirdi öğretmenlerimize çeşmeden kendimiz su götürürdük evde yaptığımız ekmeklerden götürürdük evimizde misafir ederdik bizim köye gelen hiç bir öğretmen hoş tutulmadan gönderilmezdi ben çok iyi hatırlıyorum her sene kazları kestiğimizde (bizim orda kaz çoktur) onlarada mutlaka götürüdük ama diğer bölgeleri bilmiyorum tabi nasıldır
ben doğuda öğretmenlik yapmayı çok isterdim ama kısmet değilmiş
rabbim yardımcımız olsun inşallah
gurbetten yazdı:
ben genelleme yapmadim zaten böyle oldugunu tahmin ediyorum.heryer herkes bir degil.ben hic okuyamadim ona bakarsaniz.ögretmenlerim anneme babama yalvardilar ne olur okutun bu cocukta cevher var.ne görev versek alnimizi ak cikariyor(bayramlarda cok yüklenirlerdi trompet calardim en az 2 piyeste oynardim siir okurdum ve derslerimde basariliydim)ama annemle babamin elinde birsey yoktu ataerkin toplumda yasiyoruz. söyle söyliyeyim ölmüs dedemin ruhuna güc gelmesin
BABAANNE VE DEDE+PARA+SAYGI+KORKU anlatabildimmi
fidan yazdı:
gurbetten yazdı:
ben genelleme yapmadim zaten böyle oldugunu tahmin ediyorum.heryer herkes bir degil.ben hic okuyamadim ona bakarsaniz.ögretmenlerim anneme babama yalvardilar ne olur okutun bu cocukta cevher var.ne görev versek alnimizi ak cikariyor(bayramlarda cok yüklenirlerdi trompet calardim en az 2 piyeste oynardim siir okurdum ve derslerimde basariliydim)ama annemle babamin elinde birsey yoktu ataerkin toplumda yasiyoruz. söyle söyliyeyim ölmüs dedemin ruhuna güc gelmesin
BABAANNE VE DEDE+PARA+SAYGI+KORKU anlatabildimmi
ablacım bunlarda vardı tabi önceden annem ilkokul 1 sınıfa 3 ay gitmiş sonra babası vefat etmiş (allah rahmet etsin) annesi okuldan almış annemi sebebi ise kızları okuyan babalar cennete gidemezmiş böyle saçma bi sebepten annem okuyamamış öğretmeni tam 3 ay hergün gitmiş evlerine ama ninemi ikne edememiş bunlarda yaşanıyordur mutlaka ama bide şu var okula giden kız saçını açmak zorunda kalırsa buda anneleri babaları düşündürüyor tabi bu açıdan bakılınca.
rabbim bize çocuklarımız böyle bir mecburiyet olmadan okutmayı nasip etsin inşallah B)B)B) bunlar sana abla seni üzmek istemem asla
FATMA_ERGUN yazdı:
BENDE DİYORUM Kİ KAPIDAKİ ÇELENGİ KİM GÖNDERMİŞ.ÜZERİNEDE ÜLKEMİZDE AYRIMCILIGA SON YAZILMIŞ.DEMEKSENDİN HA ABLA TEŞEKKÜR ETTİM
FATMA_ERGUN yazdı:
.HALKIM BENİ BÖYLE SEVİYOR
fidan yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
.HALKIM BENİ BÖYLE SEVİYOR
FAATOOŞ SEEN BİİZİİM HEERŞEEYİİMİİZSİİN
bu memleket hepimizin ve diğerleri her nakadar kabul etmesede hepimiz kardeşiz hepimizin babası HZ ADEM dir bu böyle bilinsin
fatoşcum çıdike (nasılsın demek değilmi canım) seni seviyorum canım ben bi ara bağayı bi kürtçe öğrenmiştim ama şimdi unutmuşum
na valla para tınne (para yok demek) şimdilik bu kadar bildiğim
B)B)B)