Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gönül derdi çekip kavusmak ısteyıpte kavusamayanlar ıcın hep birlikte namaz ve dua (4 Kullanıcı)

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hayirli geceler benim
dilegim esimin ickiyi birakmasi ve bana daha saygili olmasi sevmesi,kardeslerimle eslerimizin hacca gitmesi ve cocuklarimin hayirli imanli esleri rabbimin nasip etmesi ve rahat huzurlu bereketli ibadetli bir ömür diliyorum aileme ve tüm müslüman kardeslerime adim (NEBAHAT)

nıda-gul

Kayıtlı Kullanıcı
aleyna ve aleykum selam kardesım senıdemı uyku tutmadı yoksa:DD

tuana 1

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar saat 8 benim için de uygun.
Yalnız sormak istediğim bişey var bahtışen kardeşime. Namazı 2 reklat kılacağız.Sen bize daha önceki yazılarında hacet namazı 3 şekilde kılınır diye yazmıştın. Bu 3 şekilden hangisini kılacağız ve her rekatta okuyacağımız duaları da belirleyelim bence.

elifali

Kayıtlı Kullanıcı
8 benim içide uygundur arkadaşlar yalnız listenin son halini yarın 5,30 gibi kesinleştirelim diyorum.akşamları nete giremyorum ama dualarımızı yapacağım inşallah

elifali

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim namaza ve diğer dulara başlamadan ilk önce en az 3 kere tövbe duası yapalım derim tövbe edilmiş ağızla yapılan dualar daha makbul olur diye düşünüyorum

mir_erhan

Moderator
kardeşlerim namaza ve diğer dulara başlamadan ilk önce en az 3 kere tövbe duası yapalım derim tövbe edilmiş ağızla yapılan dualar daha makbul olur diye düşünüyorum

çok doğru söylüyorsun...çok güzel bir dua gecesi yapalı inşallah..
o yüzden tövbe edilmiş ağız daha makbul olur inşallah...
ama..
tövbe duası hangisidir sevgili kardeşim...
ya da bize yazabilirmisin...
..selam ve dua ile..

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
evet tövbe duası güzel fikir. google ye tövbe istifar duası yazınca çıkıyo kardeşim..

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
------TÖVBE DUASI------

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
evt cok ıyı dusunmussunuz allah razı olsun ınanıyorum kı cok guzel olacak

HACET NAMAZIDA SOLE KILINABILIR
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahtan veya insanlardan bir isteği bulunan kimse, güzelce abdest alıp iki rekat namaz kılsın! Sonra Allahü teâlâya hamd etsin, Resulüne salevat getirsin, sonra şu duayı okusun!

(La ilahe illallah-ül-halim-ül-kerim. Sübhanallahi Rabb-il-arş-il-azim. Elhamdü lillahi Rabbil âlemin. Eselüke mucibati rahmetike ve azaimi mağfiretike vel ganimete min külli birrin vesselamete min külli ismin la teda li zenben illa gafertehü vela hemmen illa ferrectehü vela haceten hiye leke rıdan illa kadayteha ya erhamerrahimin.) [Halebi]
[Bu duayı İslam harfleriyle yazıp doğru olarak okumak gerekir.]

Hacet namazı iki, dört veya oniki rekat olarak kılınır. Birinci rekatta Fatihadan sonra üç kere Âyet-el kürsi okunur, diğer rekatlarda Fatiha ile birer kere İhlas ve Muavvizeteyn [iki kuleuzü] okunur. Yahut her rekatta Fatiha, Âyet-el-kürsi ve İhlas okunur

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
perşembe aksamı saat 8 de baslayalım:
3 DEFA TÖVBE İSTİGFAR DUASI OKUYALIM
hacet namazı kılalım 2 rekat
1 yasin i şerif okuyalım
esmaül hüsnayı okuyup
100 tane ya vedud çekip
kardeşlerimiz için tek tek isimleri ve dilekleriyle beraber el açıp dua edelim sonrada herkez duası bıttıgınde haberleselım insaallah uygundur baska fıkrı olanda yazabılır degısıklıkler yapabılırız ama lıstede adı yazan tum arkadaslar lutfen saat ve program onlara uygunmu degılmı bıldırsınlerkı ona gore hareket ederız ınsaallah

tuana 1

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Hacet Namazını nasıl kılacaz?Her rekatta hangi duaları okuyacağız?Hepimiz aynı duaları okuyalım. Yukarıda 3farklı kılınma şekli anlatılmış.

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
bahtışen................UGRADIGI HAKSIZLIKTAN KURTULMAK VE SEVDIGINE KAVUSMAK İÇİN=EMİNE=
özlem_27...............SEVDİĞİME TEZ ZAMANDA KAVUŞMAK VE TEZ ZAMANDA SEVDİĞİMLE EVLENMEK..ÖZLEM=
mykabus...............SEVDİGİNE KAVUSMAK İÇİN=KÜRŞAT=
nıda_gül..............SEVDİGİNE KAVUSMAK İÇİN=ŞEYBE SAHRA=
mir_erhan.................SEVDIGINLE HAYIRLI VE HUZURLU BIR YUVA=ERHAN=
nermin.demir...............DUALARININ KABULÜ İÇİN=NERMİN=
elifali................SEVDİGİNE KAVUSMAK VE EVLENMEK ICIN=ELİF=
sayg..................SEVDİGİNE KAVUŞMAK İÇİN=SULTAN=
tuana 1.................EŞİYLE BİRLEŞMEK VE AYRILMAMAK İÇİN=ÖZDEN=
ecrinnur.................sevdiğimle hayırlı bir şekilde evlenebilmek mutlu,imanlı,huzurlu bir yuvamızın olması.Birde aileler karşı çıkıyor bu evliliğe onların rızasının olması için =AYNUR=
deligönül.................
aysesükran..................
esraçakmak....................HAYIRLI EVLADA SAHİP OLMAK İÇİN=ESRA=
elifimbenim....................dilegim esimin ickiyi birakmasi ve bana daha saygili olmasi sevmesi,kardeslerimle eslerimizin hacca gitmesi ve cocuklarimin hayirli imanli esleri rabbimin nasip etmesi ve rahat huzurlu bereketli ibadetli bir ömür diliyorum aileme ve tüm müslüman kardeslerime adim (NEBAHAT)
nurşah....................HAYIRLISIYLA SEVDIGINE KAVUSUP EVLENMEK=NURŞAH=
abı_hayat...................
nevin_70.................EŞİNİN HİDAYETE ERMESİ İÇİN
ay_ya.....................SEVDİGİYLE MUTLU HUZURLU OLMAK İÇİN

ARKADASLAR ISIMLERINI YAZMAYANLAR LUTFEN YAZSINLAR VE NIYETLERINI YAZMAYANLAR YAZSINLAR BIRDE YANLISLIK YAPMAMISIMDIR INSAALLAH KONTROL EDERSENIZ BI HATAM OLDUYSA DUZELTIRIZ PERSEMBE AKSAMI SAAT 8 UYGUNMUDUR HERKEZE ACABA?

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
Tuana kardeşim yukarıda yazdım bak o seklını uygulayabılırız

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
------TÖVBE DUASI------

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."

tuana 1

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam kardeşim yani 1.rekatta Fatihadan sonra üç kere Âyet-el kürsi
2.rekatta Fatiha ile birer kere İhlas ve Muavvizeteyn [iki kuleuzü]
okuyacağız.

ecrin nur

Kayıtlı Kullanıcı
Benim adım aynur,dileğim de sevdiğimle hayırlı bir şekilde evlenebilmek mutlu,imanlı,huzurlu bir yuvamızın olması.Birde aileler karşı çıkıyor bu evliliğe onların rızasının olması için de dua bekliyorum.Emine kardeşim ben 9 da evde oluyorum nasıl olacak

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
SON BIR DEGISIKLIK YAPTTIM

perşembe aksamı saat 8 de baslayalım:
3 DEFA TÖVBE İSTİGFAR DUASI OKUYALIM
hacet namazı kılalım 2 rekat
EFENDIMIZE SALAVAT GETIRELIM 50 DEFA
1 yasin i şerif okuyalım
esmaül hüsnayı okuyup
100 tane ya vedud çekip
kardeşlerimiz için tek tek isimleri ve dilekleriyle beraber el açıp dua edelim sonrada herkez duası bıttıgınde haberleselım insaallah uygundur baska fıkrı olanda yazabılır degısıklıkler yapabılırız ama lıstede adı yazan tum arkadaslar lutfen saat ve program onlara uygunmu degılmı bıldırsınlerkı ona gore hareket ederız ınsaallah

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
Kardesım bılmıyorumkı ınan bılemıyorum ama saatı degıstıremeyız sanırım ozmn sende eve gelınce edersın duanı baska yolu yok gıbı gorunuyor

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt