Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

**Gıybet Testi** (2 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
humeze_lumeze_suresi_alay_giybet_dedikodu_cimrilik.jpg

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
saolun selametle kalın..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hucurat (49/12) “Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.”
Nisa (4/112) “Kim kasıtlı veya kasıtsız bir günah kazanır da sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, muhakkak ki, büyük bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmiş olur.”
Nur (24/4) “Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.”
Nur (24/5) “Ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.”
Nur (24/15) “Çünkü siz bu iftirayı, dilden dile birbirinize aktarıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız şeyi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük (bir suç) tur.”
Nur (24/16) “Onu duyduğunuzda: "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Hâşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır" demeli değil miydiniz?”
Nur (24/23) “Namuslu, kötülüklerden habersiz mümin kadınlara zina isnadında bulunanlar, dünya ve ahirette lânetlenmişlerdir. Onlar için çok büyük bir azap vardır.”
Ahzab (33/58) “Mümin erkeklere ve mümin kadınlara, yapmadıkları bir şeyden dolayı eziyet edenler, şüphesiz bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.”
Saff (61/7) “İslâm'a çağırıldığı halde Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola erdirmez.”

!!! RABBİM BU GÜNAHTAN BİZLERİ SAKINDIRSIN !!!

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın). Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.) Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir.

Hucurat Suresi/12.ayet

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım sizden sonsuz kere razı olsun kardeşim.
Mükemmel bir paylaşım.
Bizleride gıybet etmekten,ölü eti yermişçesine nefret ederek sakınmamızı nasip eylesin inşaallah.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım sizden sonsuz kere razı olsun kardeşim.
Mükemmel bir paylaşım.
Bizleride gıybet etmekten,ölü eti yermişçesine nefret ederek sakınmamızı nasip eylesin inşaallah.

Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah. Rızasından ayırmasın bizleri..
Amiinn kardeşim.. Rabbim hepimizi gıybet etmekten muhafaza buyursun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
- Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."

Ebu Davud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70, (2589).

T

tevbekarım

Ya RAHMAN
Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip,onu yokluktan varlığa getirdiğin halde ben gıybetini ederek ardından kem söz söyleyerek varlığında bile kulunun hatırını hiçe saydım Sen kulunu unutulduğu halde bile güzelce anıp insan eylerken ben Senin kulunu herkes andıktan sonra kötü sözlerle andım üzerimde eserlerini gördüğüm rahmetine aykırı davrandım.
PİŞMANIM.Senden affımı diliyorum Ey RAHMAN

mir_erhan

Moderator
- Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."

Ebu Davud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70, (2589).

Allah celle cellaüh Razı olsun sizden.
bir kez daha nasiplenmemize kalbimizi gözden geçirmemize vesile oldunuz .

selam ve dua ile

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abla.
çok yerinde bir paylaşım olmuş.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ya RAHMAN

Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip,onu yokluktan varlığa getirdiğin halde ben gıybetini ederek ardından kem söz söyleyerek varlığında bile kulunun hatırını hiçe saydım Sen kulunu unutulduğu halde bile güzelce anıp insan eylerken ben Senin kulunu herkes andıktan sonra kötü sözlerle andım üzerimde eserlerini gördüğüm rahmetine aykırı davrandım.

PİŞMANIM.Senden affımı diliyorum Ey RAHMAN
Amiinn kardeşim. Allah celle celaluhu razı olsun..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Hucurat 12. ayeti hepiniz ezberleyin.

O ayeti hep anın günde 100 sefer mesela

Bu amel dilinizde gıybet varsa siler.

bu ayeti yüreğinizde taşıyın

O yürekten gıybet cıkması cok zor olur böylece...

"Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan çekinin, çünkü zannın bazısı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin! Sizden biriniz kardeşinin ölü halindeki etini yemek ister mi hiç? Demek tiksindiniz! O halde Allah'tan korkun, çünkü Allah, tevbeyi çok kabul edendir. Çok bağışlayıcıdır."

kırımızı çizili yerin bahsi GIYBETTİR.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt