Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? (2 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
sevgı nedır?ordan başlayıp başını ağrıtacam azıcık:)
sevgi fedakarlıktır,sevgı hasrettır,sevgı güvendır,sevgı özlemdir,sevgi saadettir,sevgi hoşgörüdür,sevgi kıskanmaktır,sevgi paylaşmaktır,sevgi yardımdır,sevgi acımadır,sevgi heyecandır,sevgi yarındır,sevgi sadakattir,sevgi yaşlanmaktır...

ne yazık kı günümüz sevgısınde bunların kaçı var bır düşünmek lazım ?

hırs güzellık,maddıyat,bencıllık sevgıyı ucuzlatmış

ama ınanıyorum kı bır yerlerde bu değerlere sahıp olan ınsanlar var kardeşım
ınanmadan yaşanmaz demi

cok guzel dıle getırmışsın elıne sağlık

sevgıyı bulduğun an bu saydıklarımdan varsa sakın bırakma olur mu?

cunku manevı aclığı basırmak onemlı olan

ınşaallah senı sevıyorum kelımesını bızler hakkıyla telafuz ederız
kı kalben de soylemek onemlı olan

allaha emanet ol guzel kardeşım allah gonlune gore versın

selam ve dua ıle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
sevgı nedır?ordan başlayıp başını ağrıtacam azıcık
sevgi fedakarlıktır,sevgı hasrettır,sevgı güvendır,sevgı özlemdir,sevgi saadettir,sevgi hoşgörüdür,sevgi kıskanmaktır,sevgi paylaşmaktır,sevgi yardımdır,sevgi acımadır,sevgi heyecandır,sevgi yarındır,sevgi sadakattir,sevgi yaşlanmaktır...

ne yazık kı günümüz sevgısınde bunların kaçı var bır düşünmek lazım ?

hırs güzellık,maddıyat,bencıllık sevgıyı ucuzlatmış

ama ınanıyorum kı bır yerlerde bu değerlere sahıp olan ınsanlar var kardeşım
ınanmadan yaşanmaz demi

cok guzel dıle getırmışsın elıne sağlık

sevgıyı bulduğun an bu saydıklarımdan varsa sakın bırakma olur mu?

cunku manevı aclığı basırmak onemlı olan

ınşaallah senı sevıyorum kelımesını bızler hakkıyla telafuz ederız
kı kalben de soylemek onemlı olan

allaha emanet ol guzel kardeşım allah gonlune gore versın

selam ve dua ıle

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü gül gönüllü Değerli Gülnisa Hocam.. Allah c.c razı olsun, çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için..Beğeniyle okudum yine değerli hocam..Sevgiyi çok güzel bir şekilde, kelimeleri konuşturarak anlatmışsınız..Güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Est. başım ağrımadı hocam..Sizin yorumlarınızdan, nasihatlerinizden çok istifadeleniyorum ben..Ve inanıyorum ki, sizden öğrenebileceğim birçok şey var..Bunları da paylaşmanız, doğallığınız, içtenliğiniz beni memnun ediyor. Ve sizin değerli tecrübelerinizden de kendime kattığım birçok şey oldu..Sıkılacağımı düşünmeyin hocam..Gönül rahatlığıyla, istediğiniz uzunlukta yazabilirsiniz inşallah.. Bu güzel çiçekleriniz için de çok teşekkür ediyorum..Acizane öğrencinizin, ailesinin ve minik yüreklilerimin de dualarındasınız inşallah..Selam ve baki muhabbetle Kalplerin Asıl Sahibine emanetimsiniz..

136mv7.gif

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı
bunu ne kadar söylemeye çalışsanda. olacak olan oluyor. insan kendi istek ve arzularının içerisine boguluyor. sonra hüsrana ugruyor. sevgiyi sadece evlilik açısından ele almışsın ama önemli olan neyi seversen sev Allah için sev. Ana yı Baba yı cevrendeki insanları. niyet böle olursada dil ile söylenerek zamanla kalpten(gönülden) sevgi başlar. herşeye karşı içinde büyük bi sevgi oluşur. Yüce Rabbimizi seviyoruz. O bizi yaratan ve bizlere sonsuz nimetler sunandır. Biz bunu dilimizle söylüyoruz. Kalbende tastik ediyoruz. Peki GÖNÜLDEN BİR KERE ALLAH diyebilmek ne kadar güzel bişey. Bizim için ne güzel bi Aşk olur. İnşallah bizde o aşıklardan oluruz. Bunun içinde samimi olmak ve bunu kendimize dert etmemiz gerekmezmi. Bu da Allahzikri ile mümkün diğilmidir. Biz dilimizle söyleriz ki gönülden Allah diyebilelim. Eş seciminde de dış görünüşe bakarak diğilde öncelikle takva sahibi eşler secmeye dikkat edebilirsek . Mutlu ve huzurlu oluruz. Arkadaşlarımızı bile secerken hangi yoldaysak ona göre secmeliyiz. insanlar birbirlerine seni seviyorum demiş dememiş dildenmi gönüldenmi söylemiş. bence önemi yok. hani Göz gördü gönül sevdi derler ya. Bir anda görmeyle olacak iş digildir sevgi. SEVGİ Fedakarlıktır. Mesela, Bedir savaşı. Bedir savaşı bana göre dünyanın en büyük savaşıdır. çünkü karşında duran senin ya amcan ya amca oğlu ya baban ya kardeşin yani senin akraban. Onların karşısında olmanın nedeni ise Allah ve Resulüne olan sevgi, aşk. Anam Babam sana feda olsun Ya Resulallah. bu sözü ilk söyleyen Hz Ebu Bekir r.a dır. Tüm sahabilerinde söylediği bu söz gönülgözüyle söylendi.

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
selamüaleyküm kardeşim güzel bir konu seçmişsin Allah razı olsun a.e.e. kardeşim iyi günler sevgileri dille değil kalb ile analardan olamamızı nasip eylesin RABBİM kardeşim:):):)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum Rabbim daimen razı olsun güzel kardeşim,
çok güzel, yürekten bir yazıydı, teşekkür ederim.
gerçekten; sevgi ne kadar dillere düştüyse sanki kalpten de düşer oldu. sevginin adı ortalıklarda kirlenir oldu. halbuki sevgi özgürleştirendi, Gerçek Dost'a Tek ve Biricik Mevlamıza yaklaştıran, gönül evinin en nadide bahçelerindeki çiçeklerin eşsiz reyhanlarıydı. ancak her şeyi tüketmeye alışınca İnsan, sevgiyi de tüketir oldu,
tükettiğimiz şeyin sevgi olduğunu zannettik belki de...
Rabbimiz kalpleri dirilten "sevgi"yikalpten hiç eksik etmesin.
Vedud'a emanetsinizB)
selam ve dua ile...

ravza sin

Kayıtlı Kullanıcı
aliye aliye kardeşim,
çok güzel bir konu lakin bu kadar kötümser olmamak lazım.belki haklısın eski kalıcı,değerli sevgiler yok belki ama,yinede sevgi var farklı farklı yönlere kaymış sadece.

ben kendi adıma çok kullanırım bu sözcüğü; çünkü sevgi bir açlıktır çeşitli sebeplerle seviyorum demek bazen karşılığını getirir insana. doğada hayvanda,çocukta yaşlıda ve ibadette.

ama senin bu konuyu ne açıdan baktığınlada ilgili tabii.

yinede çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık kardeşim.a.e.o

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamüaleyküm kardeşim güzel bir konu seçmişsin Allah razı olsun a.e.e. kardeşim iyi günler sevgileri dille değil kalb ile analardan olamamızı nasip eylesin RABBİM kardeşim:):):)

Ve aleyküm selam kardeşim. Allah c.c sizden de razı olsun inşallah.. Teşekkür ederim yorumunuz için.. Kalbi aminler güzel dualarınıza kardeşim.. Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah..B)

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim söylenecek sözlerin çoğu söylenmiş ve hepsi doğru biz ALLAH için sevmeyi öğrenemedik sevgi hep sözcüklerde kaldı oysa ALLAH için sevsek o sevgi asla bitmez karşılık beklemez... benler biter sen olur biz olur ALLAH için sevenlerden ve sevilenlerden olmak duasıyla

VEDUD OLAN RABBİME EMNENET OLUN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum Rabbim daimen razı olsun güzel kardeşim,
çok güzel, yürekten bir yazıydı, teşekkür ederim.
gerçekten; sevgi ne kadar dillere düştüyse sanki kalpten de düşer oldu. sevginin adı ortalıklarda kirlenir oldu. halbuki sevgi özgürleştirendi, Gerçek Dost'a Tek ve Biricik Mevlamıza yaklaştıran, gönül evinin en nadide bahçelerindeki çiçeklerin eşsiz reyhanlarıydı. ancak her şeyi tüketmeye alışınca İnsan, sevgiyi de tüketir oldu,
tükettiğimiz şeyin sevgi olduğunu zannettik belki de...
Rabbimiz kalpleri dirilten "sevgi"yikalpten hiç eksik etmesin.
Vedud'a emanetsinizB)
selam ve dua ile...

Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Beğendiğinize sevindim..Allah c.c sizden de ebeden ve daimen razı olsun inşallah.. Yorumunuz çok güzeldi, çok teşekkür ederim güzel kardeşim. Sevgi üzerine ne de çok şey yazılmıştır, bestelenmiştir, söylenegelmiştir.. Ama herkesin tanımında biraz eksiklik vardır şüphesiz.. Sevgi, en fazla Rahman c.c'ye oldukça güzel.. Ve sevilenler de O'nun için sevilince güzel..Rahman c.c, Vedud ism-i celilesinin tecellisini cümlemizde nakşettirsin inşallah güzel kardeşim..Siz de kalpleri, sevgisiyle dolduran Vedud'a emanetimsiniz inşallah..Selam ve baki dua ile..B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
AMİN KARDEŞİM SENDE ALLAH C.C. EMANETSİN KARDEŞİM

Amin, ecmain inşallah kardeşim..Selam ve dua ile..

Ve aleyküm selam güzel kardeşim.. Okudum, teşekkür ederim:).. Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
aliye aliye kardeşim,
çok güzel bir konu lakin bu kadar kötümser olmamak lazım.belki haklısın eski kalıcı,değerli sevgiler yok belki ama,yinede sevgi var farklı farklı yönlere kaymış sadece.

ben kendi adıma çok kullanırım bu sözcüğü; çünkü sevgi bir açlıktır çeşitli sebeplerle seviyorum demek bazen karşılığını getirir insana. doğada hayvanda,çocukta yaşlıda ve ibadette.

ama senin bu konuyu ne açıdan baktığınlada ilgili tabii.

yinede çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık kardeşim.a.e.o

Allah c.c razı olsun kardeşim. Yazı kötümserlik içermiyor aslında.. Efendimiz (s.a.v)'in de buyurduğu üzere ahir zamanın hastalıklarından, felaketlerinden birinin de insanlar arasındaki sevginin, Allah rızası için olmadıkça, geçici ve kopmaya mahkum olduğudur. Efendimiz (s.a.v) de bunu kutsi hadislerinde ''Ahir zamanda sevgisizlik'' olarak buyurmuş bizlere.. Yazıdaki irdeleme de, bu hadis-i şerifi destekliyor aslında..Muhakkak ki istisnalar her zaman vardır değerli kardeşim..Yorumunuz için teşekkür ederim..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile inşallah..Hayırlı akşamlar.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamün aleyküm kardelenim
emeginize saglık
gerçekten bu "" seni seviyorum "" cümlesi hakkını vererek ve gerçek manada söylendig zaman pahalı bir sözcük degeri ölçülmez ama herşeyin faasfoot oldugu zamanda çabuk oluşuyor çabuk tüketiliyor.. ben kendi adıma söyleyim sevmedigim bir insana severmiş miş miş gibi yapamıyorum sevmedigimi davranışlarım belli eder ... bunun yanında ilk tanıdıgımı koşulsuz sevmek yaradan için sevmek bana daha yakın bir hal ...bazen yanılsamda......
hep sevgiyle kal kardelenenim
rabbimize emanetimsiniz
selam ve SEVGİ baki dua ile _________

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim öncelikle hayırlı günler inşaallah iyisinizdir. Allah bizleri sevgiyi gönülden yaşayanlardan eylesin paylaşımınız için rabbimiz size hayır ihsan etsin. Saygılarımla ve sevgilerimle.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Ne çok 'Seni seviyorum'larınız var. Her yere yazıyorsunuz. Herkese söylüyorsunuz. Her zaman kullanıyorsunuz. Sevginizden çok 'seni seviyorum'larınız. 'Sen' diye hitap edebildiklerinizden bile çok. O kadar kısa ki sevgilerinizin ömrü, ard arda ekleseniz dahi, kelebek ömründen kısa kalıyor.

Sevginizi saklamıyorsunuz güyya. Ama sevgi ile olan mesafenizin uzaklığını 'Seni seviyorum'larınız ele veriyor. Ortaya 'çok' ekliyorsunuz, 'gerçekten' ekliyorsunuz. Başına ve sonuna mahzunluk ekliyorsunuz. Ekliyorsunuz ki, milyonlarca 'Seni seviyorum'dan farklı olsun sizin söylediğiniz. Ama olmuyor.

Herkesi 'Seni seviyorum' demeye davet ediyorsunuz. Suç ortağı arıyorsunuz. Ancak herkesin maske takmasıyla hayatı maskeli baloya çevirip, vicdanınızı rahatlatacaksınız.

Sadece sizin ve sahte sevgilinizin değerini düşürmüyorsunuz. 'Sevme'nin değerini de yerle yeksan ediyorsunuz. Öyle bir cümle kuruyorsunuz ki, 'sen' gerçekten 'sen' değil, başkalarını kastediyorsunuz. Sevmek, gerçek sevmek değil, başka duyguları anlatıyorsunuz. Birinci tekil şahıs eki de sizi anlatmıyor, belki başka yüreklere tercüman oluyorsunuz.

Kalp şekillleri arasında olması neyi değiştirir ki? Taş gibi soğuk. Gülümseyerek söylemeniz ne farkeder ki? Takım elbiseden daha resmî. Buğulu gözlerle telaffuz etseniz ne yazar? İçten olmadığı besbelli.

Tamam, yüreğinizde bir yerlerde sevmeye karşı bir iştah, bir açlık var. Ama, bu açlığın reçetesi bol bol seni seviyorum demek mi? Kalp resimleri mi? Hüzünlü şarkılar mı? Ayrılık ağıtları mı?

Dağlara, taşlara yazdınız ama yine de sevmiyorsunuz, değil mi? Sevginiz tükeniveriyor. Kalmıyor. 'Sevgim bitti, hâkim bey' diyorsunuz bükük bir boyun ve kısık bir sesle. Tutunamıyor kalbiniz, böyle kaygan zeminlerde, böyle küçücük maskelere, böyle acemice.

Seni seviyorumlarınız bol, herkese yetip de artacak kadar bol. Ama seni seviyorumlarınız bol, çok bol geliyor sevginize.

Belki dil ile değil kalp ile söyleme vakti gelmiştir.
Sözüm, gerçekten sevenlerin meclisinden dışarı.

Selamünaleyküm Aliye kardeşim. emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı.
SEVMENin asıl manasını anlayanlardan ve o SEVGİYi yaşayanlardan olmak duasıyla...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim söylenecek sözlerin çoğu söylenmiş ve hepsi doğru biz ALLAH için sevmeyi öğrenemedik sevgi hep sözcüklerde kaldı oysa ALLAH için sevsek o sevgi asla bitmez karşılık beklemez... benler biter sen olur biz olur ALLAH için sevenlerden ve sevilenlerden olmak duasıyla

VEDUD OLAN RABBİME EMNENET OLUN

Ve aleyküm selam değerli kardeşim.
Güzel duanıza kalbi aminler inşallah...Teşekkür ederim yorumunuz için..Allah c.c razı olsun kardeşim.. Siz de Sevginin Biricik Kaynağı olan Vedud'a emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
________selamün aleyküm kardelenim
emeginize saglık
gerçekten bu "" seni seviyorum "" cümlesi hakkını vererek ve gerçek manada söylendig zaman pahalı bir sözcük degeri ölçülmez ama herşeyin faasfoot oldugu zamanda çabuk oluşuyor çabuk tüketiliyor.. ben kendi adıma söyleyim sevmedigim bir insana severmiş miş miş gibi yapamıyorum sevmedigimi davranışlarım belli eder ... bunun yanında ilk tanıdıgımı koşulsuz sevmek yaradan için sevmek bana daha yakın bir hal ...bazen yanılsamda......
hep sevgiyle kal kardelenenim
rabbimize emanetimsiniz
selam ve SEVGİ baki dua ile _________

Ve aleyküm Sevgi'li kardelenim.. Tespitleriniz çok güzeldi. Galiba o iki kelimenin çok söylenmesinden dolayı veya hakkıyla söylenmemesinden dolayı, dünyanın belki de en anlamlı olan cümlesini, yine insanlar, ''doğal'' olmaktan çıkarıp ''fast food''laştırıyorlar..Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..Ellerinize, gönlünüze sağlık.. Allah c.c razı olsun kardelenim... Rahman c.c sevdiği kullarına biz acizleri sevdirsin ve bizlerin kalplerine de kendisini hatırlatacak ve kendisine sevgili olan kullarının sevgisini yerleştirsin inşallah..Amin..Rabbimize emanetimsiniz inşallah siz de güzel kardeşim.. Gününüz hayırlı ve bereketli olsun..Selam, dua ve sevgi ile inşallah..B)

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum emeğinize saglık aliye ablam gercekten harika bir paylasım Allah c.c. bizleri kalp ile seven insanlarla karsılastırsın Aminnn hayırlı günler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt