Tam 19 sularında bir acil işim vardı...Ve aleykümselam...
Ellerinize sağlık Mavci abimiz , henüz iftara erken ama sofrada beklemek de güzeldir ..
Sizi forumda görmeyip de bir sessizlik hakim olunca korkmaya başlamıştım iftar yine bana kalacak diye ?
Hayır bir de bir sürü sipariş vermiştim dolma baklava falan.. ben yapmak zorunda kalacağım diye bir ürpermedim değil yani ?
Bekleyelim bakalım iftarımızı
Bismillah deyip bizlere bu nimetleri veren Rabbimize şükredelim inşallah ? Aminn@mavci, of of rabbim ne nimetler yaratmış masallah. ???
elinize kolunuza sağlık kesenize berebek allah cc iftarinizı kabul eylesin inşallah
Aminnn kardeşim...Ellerinizi sağlık @mavci ağabey. Mükemmel bir iftar sofrası
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı, yaptığımız ibadetleri kabul etsin.
Tam 19 sularında bir acil işim vardı...
Nolur nolmaz diye biraz erkence hazırladım...
Sizin de dediğiniz gibi sofra başında nimetlere bakıp şükretmek ve dua etmek güzel bir nimet...
İnşallah Rabbim bizleri verdiği nimetlere şükreden kullarından eyleye...
Aminnn ?
Ben gönüllüyüm. Sizler gibi değerli insanları ağırlamaktan onur duyarım.Bugünün talihlisi aranmaktadır..
Kardeşlerine iftar sofrası hazırlayıp , dua alacak günün şanslısı kim acaba ??? ?
Talihlimiz belli olsun ki ailecek isteklerimizi sıralayalım kendisine ?
Ooooo... Çok sevindim iftara size geleceğimize kardeşim.Ben gönüllüyüm. Sizler gibi değerli insanları ağırlamaktan onur duyarım.
Ben Karadenizliyim bu nedenle et ağırlıklı bir sofra olmaz bizde ancak yöresel yemeklerin yanında sizin için etli yahni çorbası ve güveç hazırlayabilirim.
Zahmet değil hürmetOoooo... Çok sevindim iftara size geleceğimize kardeşim.
Hemen Karadeniz mutfağından kendim için istekde bulunayım o zaman izninizle..
Dible .. çook severim
O olmazsa fasülye turşusu kavurması da olur .. gerçi ramazanda bool bol susatır ama ?
Tabii ki olmazsa olmaz .. mısır ekmeği
Benim isteklerim bu kadar melankolik5288 kardeşim, size de zahmet olacak ama ?
Daha fazla listeye ekleme yapmadım ki diğer kardeşlerimizin de istediği yemekler vardır belki diye ?
Hemen isteklerinizi ekliyorum. Çeşit çeşit turşularımız mevcut. Mıhlama, lahana ( bizde pancar deniyor ) hepsi soframızda olacakbende bir karadenizli olarak lahana dolması, turşu, mısır ekmeği,
tabi bu olmazsa olmaz lahana yemeği ve mihlama isterim? @melankolik5288 kardeşim
Aynen bende acıktım.@melankolik5288, şimdiden aciktim ?
Ben Orduluyum. Hamsinin kızartma, pilav, buğulama vb. yaparız ama kahvaltıda yumurtalı hiç yemedim. Rize'yle benzer yemeklerimiz var ama onlar hamsiyi şaha kaldırmış anlaşılan.@melankolik5288
Üniversitede ev arkadaşım Rizeliydi.
Elinde bir kavanoz salamura yapılmış hamsi görünce , hele hele bu hamsiyi sabah kahvaltısında yumurta kırarak sofraya getirince...
Düşünün şaşkınlığımı , bende ki yüz şeklini..
Bizde hamsi sadece balık olarak yenir. Onun sayesinde pilavı , turşusu, salamurası daha aklıma gelmeyen bir sürü çeşidi ile tanışmıştım. Tam bir kültür şöleni ..
Merakla bekliyorum iftar saatini ?
Benim için bir sıcak çorba...güveç... fındıklı şekerpare ve iftar açımı için hurma yeter kardeşim ??Ben gönüllüyüm. Sizler gibi değerli insanları ağırlamaktan onur duyarım.
Ben Karadenizliyim bu nedenle et ağırlıklı bir sofra olmaz bizde ancak yöresel yemeklerin yanında sizin için etli yahni çorbası ve güveç hazırlayabilirim.
Afiyet olsun abi. İnşaallah iftarda beraberiz.Benim için bir sıcak çorba...güveç... fındıklı şekerpare ve iftar açımı için hurma yeter kardeşim ??
Şimdiden elinize emeğinize sağlık ?