1- Yüzmek vücudu suda zorlananı zayıflatır,balinalar yaratılışları gereği kolay yüzerler zayıflayacak kadar efor harcamazlar.
2- Süper yapıştırıcılar kuru alanları yapıştırırlar,ancak içinde bulunduğu tüpün her iki iç yanınıda daima ıslak tuttukları için yapışma olayı olmaz.Birde yapıştırıcıların moleküler özelliğine bağlı olarak yapıştıracağı şeyinde moleküler özelliği yapışmaya meyilli olmalıdır (burasını internetten çaldım

)
3- Yanlış çevrilen telefon numaraları bazende meşgul çalar,ancak insanın çevirdiği numaranın yanlış olduğunu ona bildiren birinin olması gereği karşı tarafdan cevap alması lazımdır,buda arayan kişiye yanlış çevirmişim cevabını verir.
4- Falcıya giden zati onun bi halt bilmeyeceğini akıl etse,onuda akıl ederdi zati.
5- Bugün hava derecesi 0 ise yarında iki katı soğuk olacaksa,yarın havanın soğukluk derecesi -20 dir,inanmıyorsan ispatla.
6- Tek heceli kelimesi,türkçe de ki isimlerin oluşum yapısı sebebi ile tek he-ce-li diye 4 hece olmuştur.Buna nasıl cevap verilirki .
7- Gökyüzündeki 400 milyon yıldız insana lazım değildir,onun mana olarak varlığına inanırlar,biri deseki 400 milyondan 10 milyonunu sana verdim o insana gülerler,ancak boyalı yer ona lazımdır,bide bi dürtü var insanda sahimi acaba? dürtüsü.Boyalı işde oturma kardeşim

8- Bulaşık suyu içeceğe oranla az tüketilen ve limonun faidsine daha çok ihtiyaç duyulduğundandır.
9- Karanlığın çökme hızı diye bişe olduğunu sanmıyorum,çünkü ışık bir yerden bir yere yürümektedir ancak karanlık yerinde durmaktadır,aslında karanlık çökmez,yırtılmaz.(Diye biliyorum,yanlışta olabilir)
10- Işık hızında giden bir arabanın farları yanınca önünü aydınlatır.
11- Bak bunu bilmiyorum varmı yokmu,bişe diyemeyecem.
12- Teflon tavaya üretildiği yerde press makinesi ile yapıştırılmıştır.
13- Uçaklarda paraşüt yerine can yeleği koyulmasındaki sebeb,paraşütden daha ucuza geldiği içindir,aslında kamyon şamreli koysalar daha ucuza gelirdi

Bide kara kutu vardı demi o çok özel bir maddeden yapılma ve kullanılan malzeme ağırlık itibari ile uçak ın yapımında kullanılan malzemeye oranla daha ağırdır,1 kara kutu atıyorum 10kg ise kapsadığı alan 30 cm dir ancak 10g malzeme ile 10 metre uçak da bir alan yapılabilir.
Attım çoğunu iddaalıda değilim ...