Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Eyne ihvânî?" (Kardeşlerim Nerede) (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici

Müslüman müslümanın kardeşidir. Kim Müslüman kardeşini bir sıkıntıdan kurtarırsa,
bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır."
(Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.)

Yer Felluce…
Vakit gece yarısı, zifiri karanlık…
Toprak evlerden herhangi bir ev. Biri orta yaşlarda, diğeri seksenine merdiven dayamış iki kadın ve bir erkek çocuk, on iki-on üçünde; toplam üç kişi.

Gecenin karanlığını; ay ışığı ve şimşek çakarcasına bir yanıp bir sönen alevlerin ışığı aydınlatıyor. İnsanlığın kararışı, gecenin yanışı ve medeniyetin yanlışı bu patlayan alevler. Üç yürek toprak odada, hepsi endişe içinde. Biri tecrübeli, teslimiyet içinde, duâ hâlinde; diğeri kararlı tedbirli ve tevekkül ile duâ hâlinde; üçüncüsü ise sadece korkuyor ve duâ hâlinde ama üç yürekte de endişe…

Şehir kuşatma altında. Toprak evler toplarla yerle bir ediliyor. Bu gece yapılabilecek tek bir şey kalıyor geriye; duâ!.. Top sesleri dışında odada duyulan tek ses, küçük radyonun cızırtılı sesi. Felâket tellalı gibi radyo. Şu kadar sivil, şu kadar mücâhid şehid. Dünyada protestolar, savaş karşıtı gösteriler, müslümanların tepkileri. Ve bunlara göz yumuş, savaşa devam! Spiker "Allah bizimle, zafer bizim olacaktır." sözleriyle bitiriyor yayını. Çocuk gözlerini diktiği radyodan kaldırıp kadına bakıyor:

"-Anne babam geri gelebilecek mi sence?"
"-Bilemeyiz ki Hüseyin'im. Duâ et, dönsün sağsâlim."
"-Peki dünyada bizden başka bir çok müslüman var, protestolar oluyor, savaş lânetleniyor ama niye hâlâ bir şey olmuyor?

Bu insanlar ne yapıyor? Bizim ne hâlde olduğumuzu bilmiyorlar mı?"
"-Biliyorlar oğlum. Televizyondan izliyorlardır. Muhakkak bu zâlimlerin yaptıklarını yanlarına bırakmaz kardeşlerimiz. Bugün itiraz ederler, yarın boykot ederler. Ama ne yapar eder bizi yalnız bırakmazlar. Şimdi bize duâ eden milyonlarca kardeşimiz vardır. Sen de duâ et."

Yaşlı kadın titreyen sesiyle:
"-Esmâ kızım sen ne diyorsun? Bir iki yıl öncesine kadar biz de onlar gibi değil miydik? Şuracıkta Filistin'de Çeçenistan'da kardeşlerimizin kanı nehir edildi. Biz ne yaptık ki, ne bekliyoruz.

Duyup hatırladıkça düşmanlarına lânet okuduk; kardeşlerimize de duâ ettik. Başka bir şey yaptık mı? Ne yahudileri, ne de Rusları boykot etmedik. İşte bu gün Ramazan'ın birinci gecesi. İnsan aç kalacak ki, açın hâlinden anlayacak değil mi? Tokken kim açın hâlini anlar.

Biz rahat yaşarken toktuk. Ne zaman ki; savaş bizi buldu, açın hâlinden anlamaya başladık. Filistin'i bizden iyi kim anlar şimdi? Anlamasına anladık da şimdi de kendi derdimize düştük. Aç aça ne ikram etsin?"

* * *

Gün aydınlanıyordu. Uykusuz gözler, aydınlanan yeni bir Irak gününe, yani yeni ölümlere tanık olacaktı yine. O gün tanklar yine ölüm dağıttı rastgele. Umutlar iyice tükenmişti toprak evlere sığınan yüreklerde. Günler geçtikçe beklenen zafer daha da uzaklaşıyordu.

Böylelikle Ramazan'ın üçte ikisi bitti. Iraklılar her geceyi Kadir gecesi kabul edip duâya durmuşlardı. Zulüm her geçen gün artıyordu. Askerler her eve girip direnişçi arıyordu köşe bucak. Kadın, çocuk, genç, ihtiyar zorla çıkarılıyordu evlerden. Direnenlerse… Vahşetin sınırı yok.

Bu insanlar insanlıktan çıkmış, hayvanları da aşmışlardı vahşilikte. Akla hayale gelmedik iğrenç işkenceler yapıyorlardı, kurulacak olan sözde düzeni(!) bozanlara… Ne insanlık örneğidir dünyanın bir ucundan diğer ucuna düzen götürmek(!)... Bu kutsal görevleri(!) uğruna genç yaşlı önlerine çıkan her engeli ezip geçiyorlardı.
Ramazan'ın son günü, arefe.

Tanklar sokak aralarında tek tek bombalıyor muhtemel direnişçi barınaklarını ibret-i âlem için. Ve evler didik didik aranıyor, yağmalanıyor. Ümit kalmamış kimsede. Tek dert hayatta kalabilmek.

"-Anne! Nerde hani babamlar; bizi kurtarmaya gelmeyecekler mi?"
"-Nasıl gelsinler oğlum, her taraf tank ne yapabilirler ki, koca tanklara..."

* * *
Ramazan Bayramı'nın birinci günü. Girilmemiş ev neredeyse kalmamış. Endişeli bekleyiş sürüyor üç kişilik toprak evde…
İkinci günün sabahında bir gürültüyle uyanıyor Esma'nın evi. Sokak kapıları kırılıyor ve içeriye giriyor askerler. Ev halkı zaten her ân basılma korkusuyla hazırlıklı, en son odaya, köşeye, ellerine beyaz bayraklar alıp siniyorlar.

Askerler oda oda dağıtarak ilerliyorlar son odaya doğru. Tam son odaya geldiklerinde bir silah sesi geliyor sokaktan ve sanki son odada silahlı insanlar varmış gibi kurşun yağmuruna tutuyorlar odayı. Zalimler korkak olurmuş.

Yine amerikan askerlerinin uyarı için havaya açtıkları ateşten korkan ve tetiğe yüklenen amerikan askerleri barut kokan odanın dumanı dağıldığında, iki kadın cesedi ve kadınların arkasına sığınmış yaralı bir çocuk buluyorlar sadece. Çocuk "ümmî ümmî!"(Anneciğim, anneciğim) diye ağlıyor, gözyaşları kan içinde kalmış, yüzünden aşağıya kan kırmızısı sızıyor.

Askerlerden biri subayına bakıyor, "ne yapalım çocuğu" dercesine. Ve üst rütbeli, vatanseverlik örneği gösterip bir amerikan düşmanının daha ölüm emrini veriyor.
Hüseyin namluyu kafasında hissettiğinde annesinin cesedine bakıp kanlı gözyaşlarıyla soruyor bu soruyu:

"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

alıntı...

ebuleys

Kayıtlı Kullanıcı
re: "Eyne ihvânî?" (Kardeşlerim Nerede)

:(:(:(:(:(:(çok üzgünüm gerçekten geçen gün sitede izledim şimdi o ürünleri kullanmıyorum bizi bilgilendirdiğiniz için sağolun allaha emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici

:(:(:(:(:( SELAM VE DUA İLE..........

ebuleys yazdı:
:(:(:(:(:(:(çok üzgünüm gerçekten geçen gün sitede izledim şimdi o ürünleri kullanmıyorum bizi bilgilendirdiğiniz için sağolun allaha emanet olun

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:( ALLAH RAZI OLSUN

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

_______selamün aleyküm kaan kardeşim
kardeşleri sıçacık evlerinde!! kardeşleri bu savaşa_bu kutlu cihada _ bu direnişe tv başında yada pc başında yada iki üç kişi bir araya geldiklerrinde ..süslü püslü demogoji ustalarının dilinde...destek veriyorlar ...(az sonra benim yapacagım gibi:(..)
ve hatta bazı kardeşleri bundan bile bi haber gafil...
siyonizm bir sırtlan gibi kardeş kanına susamış ..
akla hayale gelmeyecek caniligin vahşetin zorbalıgın oynandıgı bir galeri haline dönderdi filistini ....filisitin yaralı yaralarını kimse sarmıyor..KARDEŞLERİNİN daha önemli işleri bu sene kim şampiyon olacak ! bu grup şu cemaate ne iftira atacak kardeşiz ya(!)..bunun tek nedeni acizane kardeşim ümmet bilinci eksik oysaki ümmet bilinci tevhit inancının geregidir...birlik olan yerde dirlik olur .. kendi içimizde birligimiz yok paramparça...hal böyleylen ihvanları kim düşünecek kim onlarla hergüün ölecek...bir bebecigin önüne kim siber olacak eşişehit olmuş bir gelincige kim teselli verecek... bırakalım destek olmayı biz köstek oluyoruz... hala israil malları marketlerde hala...bunu bile boykot etmiyoruz ..aldıgımız her israil malı filistine bir kurşun ...bunu bile çok görüyoruz kardeşlerimize .... yazık çok yazık rabbim bunun hesabını bizlere sorar... sırtımızdaki bu veballe hesap günü nasıl başımızı kaldırıp sudan bahanelerimizi sıralayacagız...(kardeşim hakkınızı helal edin çok hassas oldugum bir konu uzun oldu biraz kusura bakmayın)
rabbim bizleri gafletten uyandırsın sözde degil özde destek olalım artık olalım...inşallah
rabbimi razı olsun
selam ve dua ile______

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam sayın kardeşim.amin.inşaALLAH.şunu ciddi olarak yazıyorum.konuya olan ilgi,alaka,destek ve duanız için ALLAH cc razı olsun.daha ne diyebilirim ki..!

sui zan etmek istemiyorum ama bu tarz önemli konular belki bir çok kişiye duada diline dolayıp ALLAH cc yakarmasında kardeşlerine destek için vesile olacaktır fakat yazı uzun..bunaltıcı bakılıyor yada bakılmıyor kimin umurunda ki.hissetmek gerek,algılamak ve yüreğin yanmasını derinden duymak gerek.benci ve bencillik sarmış bedenimizi ruhumuzu.

hep diyorum yine diyeceğim kimse üstüne alınmasın kimseyi hedef almıyorum sadece ortaya söylüyorum son zamanlarda paylaşım çöplüğüne dönen sitede parmakla sayılacak kişilerin açtığı değerli ve mesaj bakımında nasihat veren paylaşımlar bir bir arka sıralarda kayboluyor.

ben sürekli sıkıcı,uzun,insanın nefsini rahatsız eden gibi gözüken yada algılanan paylaşımlar sunan kardeşlerimi ve bu paylaşımlarada yorum bırakanları haddim olmayarak takdir ediyorum.amaç eyer ki bu sanal ortamda kaynaklara dayalı konularda hizmet ise diyecek lafım yok.sadece zaman öldürüp kul rızasını gözetip göz doldurmaksa yazık vallahide çok yazık.

şimdi üstüne alınıpda salyasını bu yorumlara bulaştıran olacaktır.cevap vermemek mütevazilik şimdiden bunu beyan etmekte bir erdemliktir.

selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli akşamlar olsun.dualarımızda tüm müslüman kardeşlerimize yer vermek ümidi ile.selametle kalın....

"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

"Eyne ihvânî?"
"Kardeşlerim nerede

_______selamün aleyküm kaan kardeşim
kardeşleri sıçacık evlerinde!! kardeşleri bu savaşa_bu kutlu cihada _ bu direnişe tv başında yada pc başında yada iki üç kişi bir araya geldiklerrinde ..süslü püslü demogoji ustalarının dilinde...destek veriyorlar ...(az sonra benim yapacagım gibi:(..)
ve hatta bazı kardeşleri bundan bile bi haber gafil...
siyonizm bir sırtlan gibi kardeş kanına susamış ..
akla hayale gelmeyecek caniligin vahşetin zorbalıgın oynandıgı bir galeri haline dönderdi filistini ....filisitin yaralı yaralarını kimse sarmıyor..KARDEŞLERİNİN daha önemli işleri bu sene kim şampiyon olacak ! bu grup şu cemaate ne iftira atacak kardeşiz ya(!)..bunun tek nedeni acizane kardeşim ümmet bilinci eksik oysaki ümmet bilinci tevhit inancının geregidir...birlik olan yerde dirlik olur .. kendi içimizde birligimiz yok paramparça...hal böyleylen ihvanları kim düşünecek kim onlarla hergüün ölecek...bir bebecigin önüne kim siber olacak eşişehit olmuş bir gelincige kim teselli verecek... bırakalım destek olmayı biz köstek oluyoruz... hala israil malları marketlerde hala...bunu bile boykot etmiyoruz ..aldıgımız her israil malı filistine bir kurşun ...bunu bile çok görüyoruz kardeşlerimize .... yazık çok yazık rabbim bunun hesabını bizlere sorar... sırtımızdaki bu veballe hesap günü nasıl başımızı kaldırıp sudan bahanelerimizi sıralayacagız...(kardeşim hakkınızı helal edin çok hassas oldugum bir konu uzun oldu biraz kusura bakmayın)
rabbim bizleri gafletten uyandırsın sözde degil özde destek olalım artık olalım...inşallah
rabbimi razı olsun
selam ve dua ile______

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
KARANLIK
Karanlık koyu karanlık diz boyu
Bosna’nın ahı Filistin’in kanı
Yetmez aydınlatmaya zindan karanlığı
Sürer kavgam sürer uzatır güneş başını

Karanlık uzar sancılarım azar
Sevdamın adı gönlümün muradı
Seherde kucaklamak o yiğit sevdalıları
Sürer kavgam sürer
Dindirir akan yaşımı

Kalkar yiğitler kalkar birer birer
Gönüllerde aşk yüreklerde tutku
Biter elbet biter o ölümcül uykular
Sürer kavgam sürer
Uzatır güneş başını

geçte olsa okuma fırsatı buldum bu forumu özür dilerim....
yazılarınızı büyük bi beğeniyle ve merakla takip ediyorum ALLAH razı olsun sizden öyle derin öyle ince konularla paylaşımlarla çıkıyosunuzki karşıma hayranlıkla okuyorum....RABBİM cennetliklerden eylesin sizi....ve onları........inanın çok üzülüyorum,tabi üzülmek kime neye fayda.....ama elimden dua etmekten başka bişey gelmiyo keşke gelebilse......selam ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
amin.kardeşim.cümlemiz için inşaALLAH.söylemleriniz ve takibiniz için t.ederim.ALLAH cc razı olun.selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun inşaALLAH.ALLAH cc emanet olun selametle.

KARANLIK
Karanlık koyu karanlık diz boyu
Bosna’nın ahı Filistin’in kanı
Yetmez aydınlatmaya zindan karanlığı
Sürer kavgam sürer uzatır güneş başını

Karanlık uzar sancılarım azar
Sevdamın adı gönlümün muradı
Seherde kucaklamak o yiğit sevdalıları
Sürer kavgam sürer
Dindirir akan yaşımı

Kalkar yiğitler kalkar birer birer
Gönüllerde aşk yüreklerde tutku
Biter elbet biter o ölümcül uykular
Sürer kavgam sürer
Uzatır güneş başını

geçte olsa okuma fırsatı buldum bu forumu özür dilerim....
yazılarınızı büyük bi beğeniyle ve merakla takip ediyorum ALLAH razı olsun sizden öyle derin öyle ince konularla paylaşımlarla çıkıyosunuzki karşıma hayranlıkla okuyorum....RABBİM cennetliklerden eylesin sizi....ve onları........inanın çok üzülüyorum,tabi üzülmek kime neye fayda.....ama elimden dua etmekten başka bişey gelmiyo keşke gelebilse......selam ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
Müslüman müslümanın kardeşidir. Kim Müslüman kardeşini bir sıkıntıdan kurtarırsa,
bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır."
(Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.)

Kaan Erdem

Yönetici
dualarımızda tüm müslüman kardeşlerimize yer vermek ümidi ile.selametle kalın....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt