" ......Al eşini karşına ve eşine, “Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik. Fakat anlaşamıyoruz. Nasıl hareket etmemi istersin ? Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım. Mutluluğumuz için ben bir adım atmış olayım.” De,....... "
Emeğiniz ve paylaşımınız için ALLAH razı olsun.
Ne yazık ki bazı erkekler bu konulardan bihaber, hoş haberleri olsa da bilmemezlikten geliyorlar ya çoğu zaman.
Buradaki ilmi açıklamaları okuyan erkek sayısı çok azdır, sizler gibi ince düşüceli,anlayış abidesi, Efendimizin yolunu süren ve dinimizin asıl gereklerine riayet edecek erkek parmakla sayılıyor toplumumuzda..... tek bildikleri ooo namaz kılıyor mu, oruç tutuyor mu, tamaaam bu adam ÇOK dindardır o zaman.....bütün bildikleri bu...
Aslında bir evliliğin huzurla yürüyebilmesi için, sen ne kadar anlayışlı olursan ol , her iki tarfında burada değinilen konu hakkında bilgisi, ve uygulamak için ilgisi, kendi içinde isteği olması gerekiyor ,tek taraflı yürümüyor.Şöyle ki;
YUKARIDAKİ cümlelerin aynısını hatta daha ılımlı ve daha da süslü üstün cümleler kurmama rağmen, herzaman alttan almama rağmen bana mısın demedi KAAN kardeş, oysa bana biraz değer vermesi için onun kölesi dahi olmaya razıydım, böylesine bağlanmıştım, evlenmeden önce hayatında gerçekten müslümanlığı yaşıyor mu diye baktığımda;
gerçekten dinini yaşamaya özen gösteriyor mu, dini bilgisi nedir, göstermelik mi yaşıyor, içinde Allah korkusu , iman var mı, olaylarda hal ve hareketleri islam dininin çerçevesinde mi dönüyor, kararlarını bu doğrultuda mı alıyor, en önemlisi kul hakkından haberdar mı?
Ne yazık kı ben bu sorulara cevap aldığımı zannedip evlenmiştim ancak aldatılmışım, dinini sadece bana değil bütün çevresine topluma karşı göstermelik yaşayan ikiyüzlü insanlara rastladım (islam dininin çarpıtılmış ve erkeklerin egolarını tatmin edicek şekilde kuralları kendi leyhlerine çevirip bu şekilde kabul ediyorlar) örneğin kadının evde söz hakkı olmadığı, dayak, hor görme vs. birçok konularda baskıcı tip kişilik yapısı, belki bu psikoloji konusudur ama sizden ricam bu konuda da bir yazıyla kardeşlerimizi uyarmanızı istiyorum,
tabi yaşadığım ya da diğer kardeşlerimin yaşadıkları, problem olabilecek daha da önemli konular var ama konuyla ilgili olarak sadece buna değindim,
belki bu benim imtihanımdır dedim katlandım ve hala savaşıyorum AMA hala anlayan yok. Rabbim böylelerinin tümünü ıslah edip kalplerini ALLAH sevgisi ile doldursun, doğru yola iletsin.
ÇÖZÜM dediğiniz gibi "evin reisi islamiyet olmalıdır"
Üzgünüm başınızı ağrıttım HAKKINIZI HELAL EDİN ancak bunu paylaşmamın sebebi; EVLENECEK KARDEŞLERİMİZİN DAHA BİLİNÇLİ VE UYANIK BAKMALARI TOZ PEMBE HAYALLERLE İNSANLARA YAKLAŞMASINLAR,
benim insanlara olan güvenim sarsıldı, imanı tam , dini inancı sağlam gördüğüm insanlara dahi......
LÜTFEN DİKKAT EDİN sonunda hüsrana uğramayasınız.....
SELAM VE DUA İLE.....