Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşimle Anlaşamiyorum. (1 Kullanıcı)

yesilyol

Kayıtlı Kullanıcı
benimde bazı sorunlarım var ,danışmak için dini bilgileride olan birilerine sormak istiyorum,
Kaan rumuzu ile yazan arkadaşım,,bu konuyu çok güzel açıklamış ama,,ben daha çok erkeklerin böyle sorunlar üzerine çok düşünmediğini ve bayanların daha çok kafa yorduğunu görüyorum,,bayana göre sorun var ama erkeğe sorarsan hiç bir sorun yok,,erkeklerle iletişim kurmak zorlaşıyor o zaman,hemde sanki bayan boşuna sorun çıkarıyor gibi bakılıyor. oysaki sorun var ama erkekler konuşmak istemediği için yokmuş gibi davranıyor,,bunu erkeğe nasıl anlatıcaz bilmiyorum

Kaan Erdem

Yönetici
sayın kardeşim öncelikle paylaşım şahsıma ait değil.kaynağı alt tarafta belirtilmiştir.mevlam yar ve yardımcınız olsun.kısa ve öz olarak bir yuva şu gerçek üzerine kuruluysa;
''Evin reisi, İslamiyet olmalıdır ''
sorun yoktur inşaALLAH her iki taraf içinde.

selam ve dua ile kalın selametle.

benimde bazı sorunlarım var ,danışmak için dini bilgileride olan birilerine sormak istiyorum,
Kaan rumuzu ile yazan arkadaşım,,bu konuyu çok güzel açıklamış ama,,ben daha çok erkeklerin böyle sorunlar üzerine çok düşünmediğini ve bayanların daha çok kafa yorduğunu görüyorum,,bayana göre sorun var ama erkeğe sorarsan hiç bir sorun yok,,erkeklerle iletişim kurmak zorlaşıyor o zaman,hemde sanki bayan boşuna sorun çıkarıyor gibi bakılıyor. oysaki sorun var ama erkekler konuşmak istemediği için yokmuş gibi davranıyor,,bunu erkeğe nasıl anlatıcaz bilmiyorum

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
" ......Al eşini karşına ve eşine, “Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik. Fakat anlaşamıyoruz. Nasıl hareket etmemi istersin ? Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım. Mutluluğumuz için ben bir adım atmış olayım.” De,....... "

Emeğiniz ve paylaşımınız için ALLAH razı olsun.
Ne yazık ki bazı erkekler bu konulardan bihaber, hoş haberleri olsa da bilmemezlikten geliyorlar ya çoğu zaman.
Buradaki ilmi açıklamaları okuyan erkek sayısı çok azdır, sizler gibi ince düşüceli,anlayış abidesi, Efendimizin yolunu süren ve dinimizin asıl gereklerine riayet edecek erkek parmakla sayılıyor toplumumuzda..... tek bildikleri ooo namaz kılıyor mu, oruç tutuyor mu, tamaaam bu adam ÇOK dindardır o zaman.....bütün bildikleri bu...

Aslında bir evliliğin huzurla yürüyebilmesi için, sen ne kadar anlayışlı olursan ol , her iki tarfında burada değinilen konu hakkında bilgisi, ve uygulamak için ilgisi, kendi içinde isteği olması gerekiyor ,tek taraflı yürümüyor.Şöyle ki;

YUKARIDAKİ cümlelerin aynısını hatta daha ılımlı ve daha da süslü üstün cümleler kurmama rağmen, herzaman alttan almama rağmen bana mısın demedi KAAN kardeş, oysa bana biraz değer vermesi için onun kölesi dahi olmaya razıydım, böylesine bağlanmıştım, evlenmeden önce hayatında gerçekten müslümanlığı yaşıyor mu diye baktığımda;

gerçekten dinini yaşamaya özen gösteriyor mu, dini bilgisi nedir, göstermelik mi yaşıyor, içinde Allah korkusu , iman var mı, olaylarda hal ve hareketleri islam dininin çerçevesinde mi dönüyor, kararlarını bu doğrultuda mı alıyor, en önemlisi kul hakkından haberdar mı?

Ne yazık kı ben bu sorulara cevap aldığımı zannedip evlenmiştim ancak aldatılmışım, dinini sadece bana değil bütün çevresine topluma karşı göstermelik yaşayan ikiyüzlü insanlara rastladım (islam dininin çarpıtılmış ve erkeklerin egolarını tatmin edicek şekilde kuralları kendi leyhlerine çevirip bu şekilde kabul ediyorlar) örneğin kadının evde söz hakkı olmadığı, dayak, hor görme vs. birçok konularda baskıcı tip kişilik yapısı, belki bu psikoloji konusudur ama sizden ricam bu konuda da bir yazıyla kardeşlerimizi uyarmanızı istiyorum,

tabi yaşadığım ya da diğer kardeşlerimin yaşadıkları, problem olabilecek daha da önemli konular var ama konuyla ilgili olarak sadece buna değindim,
belki bu benim imtihanımdır dedim katlandım ve hala savaşıyorum AMA hala anlayan yok. Rabbim böylelerinin tümünü ıslah edip kalplerini ALLAH sevgisi ile doldursun, doğru yola iletsin.
ÇÖZÜM dediğiniz gibi "evin reisi islamiyet olmalıdır"

Üzgünüm başınızı ağrıttım HAKKINIZI HELAL EDİN ancak bunu paylaşmamın sebebi; EVLENECEK KARDEŞLERİMİZİN DAHA BİLİNÇLİ VE UYANIK BAKMALARI TOZ PEMBE HAYALLERLE İNSANLARA YAKLAŞMASINLAR,
benim insanlara olan güvenim sarsıldı, imanı tam , dini inancı sağlam gördüğüm insanlara dahi......
LÜTFEN DİKKAT EDİN sonunda hüsrana uğramayasınız.....

SELAM VE DUA İLE...
..

seastar

Kayıtlı Kullanıcı
Mazlum Kul Allah yar ve yardımcın olsun.. çok zor bir durum ama dediğin gibi bu dünya bir sınav senin yasadıkların değil sadece bizler içinde çok şeyler var mevlam yolundan ayırmasın bizleri birbirimizi dualarımızla destek olalım inşallah..

Kaan abi gerçekten çok güsel ifade etmişin Allah razı olsun..

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kaan Abi Gercekten Cok Güzel Bir Konuya Değinmişsiniz Cok Güzel Bir Paylaşim Allah Razi Olsun

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kaan Kardeşim...

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun .Gerçekten de günümüz Aile sorunlarının başında gelen bir Aile içi gerginik probleminin çözümünü eniyi şekilde anlatan bir paylaşım.

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

Kaan Erdem

Yönetici
değerli kardeşim çok güzel yazmış ve yerinde açıklamalar ile izah etmişsiniz.merak ve ilgi ile okudum.hakınızda herşeyin hayırlısı olsun.ALLAH cc yar ve yardımcınız olsun.ALLAH cc bizleri iyi insanlar ile karşılaştırsın.

selam ve dua ile kalın ALLAH cc emanet olun selametle.

" ......Al eşini karşına ve eşine, “Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik. Fakat anlaşamıyoruz. Nasıl hareket etmemi istersin ? Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım. Mutluluğumuz için ben bir adım atmış olayım.” De,....... "

Emeğiniz ve paylaşımınız için ALLAH razı olsun.
Ne yazık ki bazı erkekler bu konulardan bihaber, hoş haberleri olsa da bilmemezlikten geliyorlar ya çoğu zaman.
Buradaki ilmi açıklamaları okuyan erkek sayısı çok azdır, sizler gibi ince düşüceli,anlayış abidesi, Efendimizin yolunu süren ve dinimizin asıl gereklerine riayet edecek erkek parmakla sayılıyor toplumumuzda..... tek bildikleri ooo namaz kılıyor mu, oruç tutuyor mu, tamaaam bu adam ÇOK dindardır o zaman.....bütün bildikleri bu...

Aslında bir evliliğin huzurla yürüyebilmesi için, sen ne kadar anlayışlı olursan ol , her iki tarfında burada değinilen konu hakkında bilgisi, ve uygulamak için ilgisi, kendi içinde isteği olması gerekiyor ,tek taraflı yürümüyor.Şöyle ki;

YUKARIDAKİ cümlelerin aynısını hatta daha ılımlı ve daha da süslü üstün cümleler kurmama rağmen, herzaman alttan almama rağmen bana mısın demedi KAAN kardeş, oysa bana biraz değer vermesi için onun kölesi dahi olmaya razıydım, böylesine bağlanmıştım, evlenmeden önce hayatında gerçekten müslümanlığı yaşıyor mu diye baktığımda;

gerçekten dinini yaşamaya özen gösteriyor mu, dini bilgisi nedir, göstermelik mi yaşıyor, içinde Allah korkusu , iman var mı, olaylarda hal ve hareketleri islam dininin çerçevesinde mi dönüyor, kararlarını bu doğrultuda mı alıyor, en önemlisi kul hakkından haberdar mı?

Ne yazık kı ben bu sorulara cevap aldığımı zannedip evlenmiştim ancak aldatılmışım, dinini sadece bana değil bütün çevresine topluma karşı göstermelik yaşayan ikiyüzlü insanlara rastladım (islam dininin çarpıtılmış ve erkeklerin egolarını tatmin edicek şekilde kuralları kendi leyhlerine çevirip bu şekilde kabul ediyorlar) örneğin kadının evde söz hakkı olmadığı, dayak, hor görme vs. birçok konularda baskıcı tip kişilik yapısı, belki bu psikoloji konusudur ama sizden ricam bu konuda da bir yazıyla kardeşlerimizi uyarmanızı istiyorum,

tabi yaşadığım ya da diğer kardeşlerimin yaşadıkları, problem olabilecek daha da önemli konular var ama konuyla ilgili olarak sadece buna değindim,
belki bu benim imtihanımdır dedim katlandım ve hala savaşıyorum AMA hala anlayan yok. Rabbim böylelerinin tümünü ıslah edip kalplerini ALLAH sevgisi ile doldursun, doğru yola iletsin.
ÇÖZÜM dediğiniz gibi "evin reisi islamiyet olmalıdır"

Üzgünüm başınızı ağrıttım HAKKINIZI HELAL EDİN ancak bunu paylaşmamın sebebi; EVLENECEK KARDEŞLERİMİZİN DAHA BİLİNÇLİ VE UYANIK BAKMALARI TOZ PEMBE HAYALLERLE İNSANLARA YAKLAŞMASINLAR,
benim insanlara olan güvenim sarsıldı, imanı tam , dini inancı sağlam gördüğüm insanlara dahi......
LÜTFEN DİKKAT EDİN sonunda hüsrana uğramayasınız.....

SELAM VE DUA İLE.....

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve dua ile kalın ALLAH cc emanet olun selametle.kardeşim.

Mazlum Kul Allah yar ve yardımcın olsun.. çok zor bir durum ama dediğin gibi bu dünya bir sınav senin yasadıkların değil sadece bizler içinde çok şeyler var mevlam yolundan ayırmasın bizleri birbirimizi dualarımızla destek olalım inşallah..

Kaan abi gerçekten çok güsel ifade etmişin Allah razı olsun..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli abim.selam ve dua ile kalın ALLAH cc emanet olun selametle.

Selamün Aleyküm Kaan Kardeşim...

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun .Gerçekten de günümüz Aile sorunlarının başında gelen bir Aile içi gerginik probleminin çözümünü eniyi şekilde anlatan bir paylaşım.

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

tskn emine

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm degerli kaan abicim,günümüzün hazin ama yaşanan sorununu ne kadar güzel ifade edip yazmışsın.rabbim affetsin şu anda benimde sıkıntım var,konuda geçtigi gb bizim evliligimizde ise maddi malesef.türkiyenin aşılmamış olan bir sorunu bu.eşim ise işsizlikten tam anlamıyla isyanları oynuyor.buda beni çok üzüyor,ve anlatmak istedigim ise eşime hayatı yaşarken bir sınavda oldugumuzdur bunu sakın unutma ve nihayetinde rabbim bu günlerimizi aratmasın diyorum ama nafile boş konuşuyo gb geliyor ona.belirli bir zamandan sonra susmak zorunda kalıyorum...korkum sabrını tükenmesi ve imanından olması..evet bu arada derdimide paylaşmış oldum,velhasıl çok ama çok gerçekçi yaşanılan sorunları dile getirmişsin allah razı olsun...dualarınızı ne olur esirgemeyin A.E.O selam ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kıymetli kardeşim.öncelikle şunu belirteyim vebal almayalım paylaşım ilgili kaynaktan alıntıdır.sadece kopyala yapıştır yaparak sizler ile paylaştım.:evet

sizin bilinçli ve şuurlu olmanız sevindirici ALLAH cc razı olsun kardeşim.inanç ve niyetinizde ALLAH cc daim etsin sabit kılsın.

ALLAH cc eşinizi gaflete daldırmasın nasipsizlerden etmesin.yar ve yardımcınız olsun kardeşim.hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inşaALLAH.ALLAH cc nasip kısmet ettikçe siz ve cümle müslüman kardeşlerimiz nacizane duamızda ALLAH cc kabul buyursun.

ALLAH cc izni ile inşaALLAH hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz.selam ve dua ile kalın ailecek ALLAH cc emanet olun değerli kardeşim.hayırlı akşamlar ALLAH cc vazifenizi,farzınızı edanızı ve içten samimi dualarınızı kabul buyursun inşaALLAH.

esselamü aleyküm degerli kaan abicim,günümüzün hazin ama yaşanan sorununu ne kadar güzel ifade edip yazmışsın.rabbim affetsin şu anda benimde sıkıntım var,konuda geçtigi gb bizim evliligimizde ise maddi malesef.türkiyenin aşılmamış olan bir sorunu bu.eşim ise işsizlikten tam anlamıyla isyanları oynuyor.buda beni çok üzüyor,ve anlatmak istedigim ise eşime hayatı yaşarken bir sınavda oldugumuzdur bunu sakın unutma ve nihayetinde rabbim bu günlerimizi aratmasın diyorum ama nafile boş konuşuyo gb geliyor ona.belirli bir zamandan sonra susmak zorunda kalıyorum...korkum sabrını tükenmesi ve imanından olması..evet bu arada derdimide paylaşmış oldum,velhasıl çok ama çok gerçekçi yaşanılan sorunları dile getirmişsin allah razı olsun...dualarınızı ne olur esirgemeyin A.E.O selam ve dua ile

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez. Asıl anlaşmazlık bundan çıkıyor. Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık” Kadın da erkek de, eşinde İslamiyet’in esaslarını görmek ister

Evin reisi, İslamiyet olmalıdır

selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık
ALLAH c.c. hakkımızda hayırlısını nasip etsin İNŞALLAH...
yazarında dediği gibi iki taraflı anlayış olmalı .......
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam.ALLAH cc sizden de razı olsun.selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli geceler inşaALLAH.

Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez. Asıl anlaşmazlık bundan çıkıyor. Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık” Kadın da erkek de, eşinde İslamiyet’in esaslarını görmek ister

Evin reisi, İslamiyet olmalıdır

selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık
ALLAH c.c. hakkımızda hayırlısını nasip etsin İNŞALLAH...
yazarında dediği gibi iki taraflı anlayış olmalı .......
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer karı-kocanın aralarının açılmasından korkarsanız, erkeğin ailesinden bir hakem ve kadının ailesinden bir hakem gönderin. Bunlar barıştırmak isterlerse Allah aralarını bulur, şüphesiz Allah her şeyi bilen, her şeyden haberdar olandır. Nisa 35

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Çok hassas bir konuya değinmişsin kardeşim.
Allah razı olsun. Selam ve baki dua ile kalın

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam sayın kardeşim.ALLAH cc sizden de razı olsun.selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli sabahlar inşaALLAH.

Eğer karı-kocanın aralarının açılmasından korkarsanız, erkeğin ailesinden bir hakem ve kadının ailesinden bir hakem gönderin. Bunlar barıştırmak isterlerse Allah aralarını bulur, şüphesiz Allah her şeyi bilen, her şeyden haberdar olandır. Nisa 35

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Çok hassas bir konuya değinmişsin kardeşim.

Allah razı olsun. Selam ve baki dua ile kalın

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
ES-SELAMÜ ALEYKÜM; ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI. ELLERİNİZE SAĞLIK. ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN:B

RABBİM! SEN BİZE GÖZÜMÜZÜ AYDINLATACAK HAYIRLI TEK EŞLER VE ZÜRRİYETLER BAĞIŞLA. BİZİ TAKVA SAHİPLERİNE ÖNDER KIL.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam sayın kardeşim.ALLAH cc sizden de razı olsun.selam ve dua ile kalın selametle.inşaALLAH.

ES-SELAMÜ ALEYKÜM; ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI. ELLERİNİZE SAĞLIK. ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN:B

RABBİM! SEN BİZE GÖZÜMÜZÜ AYDINLATACAK HAYIRLI TEK EŞLER VE ZÜRRİYETLER BAĞIŞLA. BİZİ TAKVA SAHİPLERİNE ÖNDER KIL.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Kaan kardeşim Allah c.c. razı olsun çok güzel ve yerinde bir forum açmışsınız burda belirtilen bilgilerin bi kısmı bile olsa beynimizin bir yerlerine yer etmesi lazım evlilik hayatı sorumluluk ister benim derdim maddi değildi ilgiydi ama işde bir yerde kopukluk olunca herşey neden oldu, sorun oldu Allah c.c. sonumuzu hayır etsin başımıza gelen sıkıntılardan da ders çıkarmak ve bazı şeylerin değerini anlamak lazım sizde bizim gibi evlilik hayatı sorunlu olan kişilerin derdini dinlerken İnşaAllah evlilikten soğumuyorsunuzdur:D öyleki benim arkadaşlarım evlilik deyince kaçıcak yer arıyorlar evlilik çok kutsal bişey çokda güzel değerini bilene tabi....

Evin Reisi İslamiyet Olmalıdır.

Selam ve dua ile....

leyla-1

Altın Üye
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı emeğinize sağlık. Rabbim herkesin yuvasında huzur mutluluk dirlik düzen geçim versin hidayet nasip etsin iki tarafada. Allah'a büyük olmasın ama şimdiki zamanda insanlar herşey sahip ama geçim dirlik düzen sabır yok Allah kimsenin kurulu yuvasını bozmasına fırsat vermesin inşallah.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt