Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşimle Anlaşamiyorum. (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
309381769a7e463c517pk5.jpg

EŞİMLE ANLAŞAMIYORUM

Eşlerin anlaşamamasının üç sebebi vardır;

Manevi sorunlar,
maddi sorunlar
ve çevrenin etkisi.

Allah insana öyle bir beyin vermiş ki, problemlerin bütününü çözebilir. Eşler arasında maddi durum sorun olmamalı. Durum ortada. Ne kazanıyorsak, onu yiyeceğiz. Bu dünyada pek çok fakir zevk içinde, huzurla yaşamıştır. Pek çok zengin de rahat bir nefes alamadan göçüp gitmiştir.

“Et getir, ekmek getir, baldan da haberin olsun. Et yok, ekmek yok, halden de haberin olsun.”

Manevi sorunlar tesettür, ibadet veya cinsel hayat yönünden olabilir. Böyle problemleri yaşayanlar uzman kişilerin desteğini alabilir. Dindar ve ehil birine danışıp “Benim şu şu problemlerim var, ne yapabilirim, nasıl halledebilirim ? derse,Allah ’ın izniyle o kişinin söylediği ona şifa olur. Amma dinlerse.
Evlilik , matematik hesabı gibi değildir. Şöyle davranırsak şöyle olur, böyle yaparsak böyle olur gibi teknik hesaplar evlilikte tutmaz. Kişi kendi çözümünü önce kendi bulmalıdır.
İnsan yaprak gibi olmamalı. Yaprak , esen rüzgara tabidir. Evlendiğimde annem yanımdaydı. Şöyle düşündüm.

Bu annemdir, bu da karımdır. Her ikisinin de hukukunu korumalıyım. Evliliği kötü yöne sürükleyen huylardan biri de laf taşımaktır. Laf taşımak cahillerin işidir. Düşüncesi kıt olanlar, ne yaptığını bilmeyenler, taşı nereye attığının farkında olmayanlar taşıdıkları lafla kafa kırarlar.

Kavga, ailede yaşanabilecek en kötü durumdur. Evlilikte sorunlar varsa, eşler her şeyi bırakıp oturup düşünmeli; “Ben neyim, ne yapmam gerekiyor ?

sorunlarına cevap aramalıdırlar.

Genç bir hanım bana, “Eşimle anlaşamıyorum.” dedi . Al eşini karşına ve eşine, “Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik. Fakat anlaşamıyoruz. Nasıl hareket etmemi istersin ? Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım. Mutluluğumuz için ben bir adım atmış olayım.” De, dedim.

Kadın hemen itiraz etti;
“Ben onun köle simiyim ? O benim istediğimi yapsın !” “Bu düşüncenden vazgeçebilir misin ? dedim. “Hayır” dedi.
Yaşlandıkça insanların huyları kemikleşir. Değişmez, yeni bir şekle girmez. Ben böyleyim, diye inat eder. O inat, aileyi tarumar eder. Küçük anlaşmazlıklar ve gereksiz inatlar büyük dertlere sebep olur.

İki şoför yarışa çıkıyor ve ikisi de kaza yapıyor. Yollar yarışmak için değil, gideceğimiz yere ulaşmak içindir. Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir. “Nasıl mutlu olunur ?” sorusuna cevap arama yeridir.

Rahat olmanın, huzurlu olmanın en iyi yöntemi, eşinin iyi taraflarını görmektir. Bu şekilde denge sağlanır. Eşinin huyları yüzünden kendini heba eden, uçurumdan yuvarlanan insanlar tanıyorum. Adamın huzuru yok ne yapsın ! Şu kocaman dünyada bir yere sığamıyorlar. “Ben de sakin bir hayat istiyorum! diye teselli isteyen insanlar gelirdi bana. “Sabret “ derdim. Konfor yerinde. Gezmedikleri, görmedikleri yer kalmamış. Öyle bir noktaya gelmiş ki, mutluluğu başkalarıyla kuracağı ilişkilerde arayacak amma, insanlardan korkmuş.

Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez. Asıl anlaşmazlık bundan çıkıyor. Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık” Kadın da erkek de, eşinde İslamiyet’in esaslarını görmek ister

Evin reisi, İslamiyet olmalıdır

Hekimoğlu İsmail

Kaan Erdem

Yönetici
“Et getir, ekmek getir, baldan da haberin olsun. Et yok, ekmek yok, halden de haberin olsun.”

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Kaan Abi...
çağimizin En Büyük Sorununu Işlemişsin...
çevremize Baktiğimizda Anlaşmazlik Ciddi Anlamda Büyük Bir Problem...
Ama çözümü Için Yapilanlar Ise çok Hazin...
Iki Tarafinda Alttan Almayip, birçok defa basit bir sebepten dolayı Inatlaşmasi
Ve sebebi anlaşılamayan bu anlaşmazlığın Sonucunda...
Gidilen Mahkeme Salonlarindan alınan nafakalı davalar...:A
eskiden böyle değilmiş...
maalesef günümüzde bu derece basite indirgenmiş...
iletişim araçları arttıkça iletişimimiz koptumu acaba??? diye düşünmeden edemiyoruz...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kıymetli kardeşim.konuya olan ilgi alakan ve güzel yorumun için t.ederim.ALLAH cc razı olsun.selam ve dua ile kalın kardeşim.hayırlı geceler.

Selamünaleyküm Kaan Abi...

çağimizin En Büyük Sorununu Işlemişsin...
çevremize Baktiğimizda Anlaşmazlik Ciddi Anlamda Büyük Bir Problem...
Ama çözümü Için Yapilanlar Ise çok Hazin...
Iki Tarafinda Alttan Almayip, birçok defa basit bir sebepten dolayı Inatlaşmasi
Ve sebebi anlaşılamayan bu anlaşmazlığın Sonucunda...
Gidilen Mahkeme Salonlarindan alınan nafakalı davalar...:A
eskiden böyle değilmiş...
maalesef günümüzde bu derece basite indirgenmiş...
iletişim araçları arttıkça iletişimimiz koptumu acaba??? diye düşünmeden edemiyoruz...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici

Evlilik , matematik hesabı gibi değildir. Şöyle davranırsak şöyle olur, böyle yaparsak böyle olur gibi teknik hesaplar evlilikte tutmaz. Kişi kendi çözümünü önce kendi bulmalıdır.

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı

çok faydalı bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık rabbim herkesin evine huzur versin

zeyfatma

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH sizden razı olsun.çok güzel işlemişsiniz.kişilerin okumaları önemli değil,inşALLAH anlamaları ve tatbik etmeleri gerekir.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
cok onemlı bır konu
ne yazık kı gunumuzde doyumsuz bır toplum var acı ama gercek
manecıyattan yoksun bır toplum
uzuluyorum yarınlar ıcın
hele kı buyuk şehırlerde boşanmalar daha fazla bence ayrıca yasemın kardeşımın dedığıne de katılıyorum iletışım araçları gelıştıkce bırbırımızle ıletışımı koparıyoruz

gecenlerde öğrencılerıme dedım kı herkee sevde bır yarım saatlığıne televızyonu ve dığer araçları kapasın ve ne olduğunu bana yarın anlatsın

ne mı oldu babası kızan ve annesı kızanlar
ne acı

allaha razı olsun
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

sevde-nur

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm!

Allah razı olsun..Dünya ve Ahıret hayatımız için hayati önem taşıyan bir meseleye değinmişsin kardeşim. Malasef insanlarımızda anlayış, sabır ve hedef yok.

İnsanın hedefi Evlilikte dahi Allah'ın Rızasına kavuşabilmek olmalıdır.Rabbimizin rızasına kavuşmak, peygamberimizin sünnetini ihya etmek ve bize verilen görevi,hayırlı nesil yetiştirebilme görevini yerine getirebilmek için evlenmeliyiz.

Tabiidir ki sorunlarımız anlaşmazlıklarımız olacaktır. Bu gayet normaldir. Allah'ü Teala insanları çeşit çeşit yaratmış. Bu sorunları islam hukuk çerçevesinde çözülebilmesine imkan ve olanak sağlamıştır..

Bence insanın eşinin beğenmediği huylarına sabrederek tabiri caizse oturduğu yerden sevap kazanıp maneviyatını yükseltebilir.
Yani sevap işleyebilmek için evinden dışarı bile çıkmasına gerek kalmaz. Sevap kapısı, evinin içerisinde hazır ve elinin altındadır.
Farklılıklar nimetimizdir..Farklılıklarla yaşamayı öğrenmeli ve "Hizmet Nimettir" anlayışıyla her türlü sorunun çözülebileceğine inanıyorum..

El-Emin'e emanet olun..
Selam ve Dua ile...

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez. Asıl anlaşmazlık bundan çıkıyor. Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık” Kadın da erkek de, eşinde İslamiyet’in esaslarını görmek ister

Selamün aleyküm. paylaşım için Allah razı olsun.çok anlamlı bir yazı . selam ve dua ile kalın...

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
İki şoför yarışa çıkıyor ve ikisi de kaza yapıyor. Yollar yarışmak için değil, gideceğimiz yere ulaşmak içindir. Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir. “Nasıl mutlu olunur ?” sorusuna cevap arama yeridir.selamün aleyküm ellereinize saglık çok güzel bir paylaşım olmuş ..
insan önce kendi içinde huzuru bulmalı bunun içinde islamı anlayıp yaşamak gerekir .
o içimizdeki huzuru bulduysak karşımızdakiylede paylaşırsak herşey yoluna giricektir inşaALLAH ..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli büyüğüm.mevlam akıl fikir versin.selam ve dua ile kalın selametle.

selamunaleykum
cok onemlı bır konu
ne yazık kı gunumuzde doyumsuz bır toplum var acı ama gercek
manecıyattan yoksun bır toplum
uzuluyorum yarınlar ıcın
hele kı buyuk şehırlerde boşanmalar daha fazla bence ayrıca yasemın kardeşımın dedığıne de katılıyorum iletışım araçları gelıştıkce bırbırımızle ıletışımı koparıyoruz

gecenlerde öğrencılerıme dedım kı herkee sevde bır yarım saatlığıne televızyonu ve dığer araçları kapasın ve ne olduğunu bana yarın anlatsın

ne mı oldu babası kızan ve annesı kızanlar
ne acı

allaha razı olsun
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam.ALLAH cc razı olsun.selam ve dua ile kalın selametle.

Esselamu Aleyküm!

Allah razı olsun..Dünya ve Ahıret hayatımız için hayati önem taşıyan bir meseleye değinmişsin kardeşim. Malasef insanlarımızda anlayış, sabır ve hedef yok.

İnsanın hedefi Evlilikte dahi Allah'ın Rızasına kavuşabilmek olmalıdır.Rabbimizin rızasına kavuşmak, peygamberimizin sünnetini ihya etmek ve bize verilen görevi,hayırlı nesil yetiştirebilme görevini yerine getirebilmek için evlenmeliyiz.

Tabiidir ki sorunlarımız anlaşmazlıklarımız olacaktır. Bu gayet normaldir. Allah'ü Teala insanları çeşit çeşit yaratmış. Bu sorunları islam hukuk çerçevesinde çözülebilmesine imkan ve olanak sağlamıştır..

Bence insanın eşinin beğenmediği huylarına sabrederek tabiri caizse oturduğu yerden sevap kazanıp maneviyatını yükseltebilir.
Yani sevap işleyebilmek için evinden dışarı bile çıkmasına gerek kalmaz. Sevap kapısı, evinin içerisinde hazır ve elinin altındadır.
Farklılıklar nimetimizdir..Farklılıklarla yaşamayı öğrenmeli ve "Hizmet Nimettir" anlayışıyla her türlü sorunun çözülebileceğine inanıyorum..

El-Emin'e emanet olun..
Selam ve Dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici

Selamün aleyküm. paylaşım için Allah razı olsun.çok anlamlı bir yazı . selam ve dua ile kalın...

Kaan Erdem

Yönetici

İki şoför yarışa çıkıyor ve ikisi de kaza yapıyor. Yollar yarışmak için değil, gideceğimiz yere ulaşmak içindir. Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir. “Nasıl mutlu olunur ?” sorusuna cevap arama yeridir.selamün aleyküm ellereinize saglık çok güzel bir paylaşım olmuş ..
insan önce kendi içinde huzuru bulmalı bunun içinde islamı anlayıp yaşamak gerekir .
o içimizdeki huzuru bulduysak karşımızdakiylede paylaşırsak herşey yoluna giricektir inşaALLAH ..

Kaan Erdem

Yönetici
Kavga, ailede yaşanabilecek en kötü durumdur. Evlilikte sorunlar varsa, eşler her şeyi bırakıp oturup düşünmeli; “Ben neyim, ne yapmam gerekiyor ?

Kaan Erdem

Yönetici
EŞİMLE ANLAŞAMIYORUM

Eşlerin anlaşamamasının üç sebebi vardır;

Manevi sorunlar,
maddi sorunlar
ve çevrenin etkisi.

Allah insana öyle bir beyin vermiş ki, problemlerin bütününü çözebilir. Eşler arasında maddi durum sorun olmamalı. Durum ortada. Ne kazanıyorsak, onu yiyeceğiz. Bu dünyada pek çok fakir zevk içinde, huzurla yaşamıştır. Pek çok zengin de rahat bir nefes alamadan göçüp gitmiştir.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
AH KAAN KARDEŞ AH.....
yarama bastın....:A

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt