Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EHLİ KURAN ÖLÜRKEN,EHLİ SÜNNET UYUYOR (MU) (1 Kullanıcı)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı
RE: FETİH SURESİ GECESİ (ŞEHİTLER VE MÜCAHİTLER İÇİN)

Birnur yazdı:
Tamam Ozaman Canım ben sana devrediyorum.İlgilenirsin Değil mi ?

canım kardeşim bu listeleme işi senindi sen devam et.....ama meşgul vede ilgilenemeyeceğin zamanlarda ben sana yardımcı olaya çalışırım ALLAH RAZI OLSUN.BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIM.

1-DEREN (13,04,2007-Bu hafta)
2-ARARAT (20.04.2007)
3-RACİ ABİ (27.04.2007)
4-HAYDAR kardeş (04.05.2007)
5-BİRNUR (11.05.2007)
6-MAVİ 22 (18.05.2007)
7-İREME (25.05.2007)
8-NOHCO (01.06.2007)
9- ADALETİMAHZA (08.06.2007

nohco kardeşim düzelttim saol hatırlatman için..selam ve dua ile.

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

Tamam bende ilgileniyim müsait olduğunuzda sizde ilgilenirsiniz...B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

KURDUKLARI DÜZENLERİ VE YAŞAMLARI SER YUVASI AMERİKANIN İKİ DUDAĞI ARASINDA DEĞİL...RABBİM C.C NEYİ TAKDİR ETT İSE ONU YAŞAYACAKLAR...
BU MÜCAHİDLERİN AİLELERİNDEN KOPARILMAMASI İÇİN GECEMİZDE ONLARADA YER AYIRALIM İNŞAALLAH...

HABER VAKTİ 12,04,2007
Bosna Hersek'te Bosna'da savaşan yaklaşık 367 mücahid ABD'nin isteği doğrultusunda vatandaşlıktan çıkarıldı.
Bosna gazetelerinde çıkan yorumlara göre, bu önlem, ABD'nin isteği doğrultusunda, sözde İslamcı terörü hedefleyen bir soruşturmanın bir parçası.

Aralarında Türklerin de olduğu söylenen bu kişiler, Bosna savaşında Sırplara karşı çarpışmak için gittikten sonra, buraya yerleşen ve vatandaşlığa geçen yabancılar.

1990'lı yılların başındaki savaş sırasında Müslümanlara destek olmak için yüzlerce yabancı gönüllü olarak Bosna'ya akın etmişti.

Çoğunluğu daha önce Afganistan'da Ruslara karşı savaşmış olan bu insanlar, Bosna'daki savaşı, uluslararası kamuoyunun göz yumduğu, doğrudan İslam'ı hedefleyen bir saldırı olarak görüyordu.

Savaş sona erdikten sonra birçoğu ülkede kaldı, Bosnalı kadınlarla evlenip ülkeye yerleşti. Balkanlar'ın İslam geleneğine kıyasla daha koyu Müslüman olan bu kişilerin din anlayışı, zaman içinde Bosna'da giderek yayıldı.

Ancak bu gruplarla ılıman Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında gerginlikler de yaşanmaya başladı.

ABD bir süredir, Bosna'daki eski yabancı savaşçıların teröre uygun bir yuva yaratabileceği uyarılarında bulunuyordu.

Bu, siyasi bir karardır. Aileleri birbirinden nasıl ayıracaklar?

Bosnalı eski komutan Şerif Pakoviç

Şimdi Bosna hükümeti, 1995'de savaşın sona ermesinden sonra verilen vatandaşlıkların soruşturulduğunu ve bunlardan 367'sinin yasal olmadığının saptandığını söylüyor.

Bosna Adalet Bakanlığına göre bu kişiler Türkiye, Mısır, Suriye, Cezayir, Tunus, Sudan ve Rusya uyruklu.

Kararla ilgili tepkisini dile getiren Bosna ordusunun eski komutanı Şerif Pakoviç, 'bu, siyasi bir karardır; aileleri birbirinden nasıl ayıracaklar?'' diye soruyor.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

topluqmazarxh0.jpg

YOKMU BU ÇUVAL İÇİNDEKİ PARÇALANMIŞ BEDENLERİYLE YATAN ÜMMETİ MUHAMMEDİN (S.A.V), AZİZ RUHLARINA BİRER DUA ???

Bağdatın güneyindeki Mahmudiyede bir binaya düzenlenen roket saldırısında 15 kişi, Başkentin el Alam bölgesinde de bomba yüklü bir kamyonun infilak etmesi sonucu 4 kişi öldü. Sünni nüfusun yoğun olduğu Adhamiye bölgesinde bir polis bombayla öldürüldü. Bu arada Irak polisi, dün Kerbelanın batısında 6, Bakubada 5, Fellucede ise 1 kişinin cesedinin daha bulunduğunu açıkladı. ABD ordusu da, Divaniyedeki operasyonda toplam 30 isyancının öldürüldüğünü, 28’inin de gözaltına alındığını açıkladı

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.HER DAİM DUALARIMIZDA KARDEŞLERİMİZ.BU ZULMÜ YAPANLAR DA BEDDUALARIMDADIR.RABBİM ONLARDAN ISLAH EDECEKLEİR HARİÇ DİĞERLERİNİ EL-KAHHAR İSM-İ ŞERİFİ İLE KAHRETSİN İNŞAALLAH.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

talibanlilarfi3.jpg

Afganistanın güney kesiminde, güvenlik güçleriyle Taliban direnişçileri arasında çıkan çatışmalarda 10 kişinin öldüğü bildirildi.
Koalisyon güçlerinin bildirisinde, biri Kandaharda olmak üzere ülkenin güneyindeki çatışmalarda ölenlerin beşinin Afgan güvenlik görevlisi, beşininse Taliban direnişçisi olduğu belirtildi.

Saldırılarda ikisi ağır olmak üzere 19 askerin de yaralandığı kaydedildi.

YOKMUUUUU????

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.HER DAİM DUALARIMIZDA KARDEŞLERİMİZ.BU ZULMÜ YAPANLAR DA BEDDUALARIMDADIR.RABBİM ONLARDAN ISLAH EDECEKLEİR HARİÇ DİĞERLERİNİ EL-KAHHAR İSM-İ ŞERİFİ İLE KAHRETSİN İNŞAALLAH.

A.S.AMİNNNN..

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

:(

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

AMINNN RABBIM YUZUMUZU KARA CIKARMASIN UMMETI MUHAMMEDI KORUSUN HOSBULDUK BU ARADA TESEKKUR EDERIM GUZEL HABERLER ALIYORUZ RABBIM DAIM ETSIN SELAMETLEB)B)

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:

TUM KALBIMLE AMINNN DIYORUM TESBIHAT KITAPCIGINI ALDIM COK BEGENDIM BEDIR SAHABELERININ ADLARI VEDA HUTBESI VARDI ICINDE SAGOLUN BILGILENDIRDINIZ KISMET OLDU BANADA

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

nohco yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:

TUM KALBIMLE AMINNN DIYORUM TESBIHAT KITAPCIGINI ALDIM COK BEGENDIM BEDIR SAHABELERININ ADLARI VEDA HUTBESI VARDI ICINDE SAGOLUN BILGILENDIRDINIZ KISMET OLDU BANADA

S.A.SİZ DE SAĞOLUN ALLAH RAZI OLSUN.BU ARADA GÜNDE EN AZ 3 VAKİT NAMAZ TESPİHATI YAPMAK GEREKİYOR.BEN ELİMDEN GELDİĞİNCE UZUN TESPİHATI YAPMAYA ÇALIŞIYORUM.A.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ADALETIMAHZA yazdı:
nohco yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:

S.A.SİZ DE SAĞOLUN ALLAH RAZI OLSUN.BU ARADA GÜNDE EN AZ 3 VAKİT NAMAZ TESPİHATI YAPMAK GEREKİYOR.BEN ELİMDEN GELDİĞİNCE UZUN TESPİHATI YAPMAYA ÇALIŞIYORUM.A.E.O.

ALLAH C.C KABUL ETSİN ABLAM

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

amin cumlemizinkini kardesim

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Sudan, Darfur: Savaş silahı olarak tecavüz, Cinsel Şiddet ve sonuçları başlıklı rapor, Uluslararası Af Örgütünün Mayıs 2004te Çaddaki mülteci kamplarında yaptığı görüşmelere dayanarak hazırlanmıştır.

Uluslararası Af Örgütü Basın Açıklaması

Uluslararası Af Örgütü’nün görüştüğü Sudanlı mültecilerin anlattıklarından

Köydeki farklı kulübelerde, yaklaşık 15 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi. Janjavidler bazı kadın ve kız çocuklarının kaçmalarını önlemek için kemiklerini kırdı. Janjavidler köyde 6-7 gün kaldı.

5-6 erkek, altı gün boyunca saatlerce birbiri ardına bize tecavüz ediyordu. Bu olaydan sonra kocam beni affetmedi ve bıraktı.

Savaş sialhı olarak tecavüz başlıklı yeni raporunu açıklayan Uluslararası Af Örgütü, Darfur, Sudana sekiz yaşındaki kız çocukları bile tecavüze uğruyor ve seks kölesi olarak kullanılıyor.

Darfurda sürmekte olan kitlesel tecavüzler savaş suçu ve insanlığa karşı işlenen suçlar olmasına rağmen uluslararası topluluk bunu durdurmak için çok az çaba harcıyor dedi.

Bölgenin ve uluslararası topluluğun gözü Darfurda olmasına ve Sudan hükümetinin Janjavid milisleri silahsızlandıracağına dair söz vermesine karşın kadınlar ve kız çocukları hala koruma altında değil.

Yüzlerce tanıklığa dayanan rapor, kadın ve kız çocuklarının Janjavidler tarafından nasıl tecavüze uğradığını, kaçırıldığını ve cinsel köleliğe zorlandığını ortaya çıkarıyor.

Uluslararası Af Örgütünün kaydettiği köy baskınlarının neredeyse tamamında devletin ordusu ya doğrudan işin içindeydi ya da doğrudan olayın tanığıydı.

Bu kadınların yaşamak zorunda kaldıkları zulüm ve ihlaller, tecavüzün çok ötesinde.

Tecavüzün kadın ve kız çocukları üzerinde yıkıcı ve süregiden etkisi var ve mağdurlar şimdi de hayatları boyunca damgalanacak ve kendi aileleri ve toplumları tarafından dışlanacaklar
.
Bu durum, onları daha fazla insan hakları ihlallerine karşı savunmasız kılacak geniş ekonomik ve sosyal sonuçlar doğurmaktadır. Yerinden edilmeler de kadınları ve kız çocuklarını daha savunmasız kılmış ve aileler kızlarını korumak için evlendirmeye kalkıştıkları için erken yaşta evliliklerde artışa yol açmıştır.

Darfurdaki kadın sünneti olmuş kadınların yaralanma ve HIV/AIDS ve cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklar kapma riski daha yüksek.

UAÖ, Uluslararası topluluğun tecavüz konusun çok daha ciddiyet ve özenle eğilmesi gerekiyor. Eğitimli tıbbi personelin mağdurların bakımı için derhal bölgeye gönderilmesi gerekiyor dedi.

Uluslararası Af Örgütü ayrıca

Çatışmanın tüm taraflarının tecavüzün bir savaş silahı olarak kullanılmasını durdurmaları ve kınamaları, sivillerin korunması için gereken mekanizmaların derhal oluştururulması

Janjavid milislerinin silahsızlandırılması ve tesfiye edilerek sivil halka saldıramayacakları bir konuma yerleştirilmeleri

Savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar ve uluslararası insancıl hukukun tecavüz dahil diğer ihlallerinin kanıtlarını ve soykırım iddialarını inceleyecek uluslararası bir Soruşturma Komisyonunun derhal kurulması

Kadınlara yönelik cinsel şiddet dahil sivillere yönelik saldırıların suçlularının, uluslararası adil yargı standartlarına uygun şekilde yargılanması ve mağdur ve tanıkların güvenliğinin sağlanması

Için çağrıda bulunmaktadır.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞLER,BU GECE FATİH SURESİ GECEMİZ.AMA OKUYAMAYANLAR BİR FATİHA,BİR İHLSA İLE DE DUA EDEBİLİR ZULÜM GÖREN KARDEŞLERİMİZE.İHLASLA OLDUKTAN SONRA,RABBİM KABUL EDER İNŞAALLAH.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞLER,HAYIRLI CUMALAR.BU GECE FETİH SURESİ GECEMİZ.BİLMEYENLER,BİR FATİHA BİR İHLAS DA OKUYABİLİR,YETERKİ O SAATTE GÖNÜLLER BİR OLUP,ELLER SEMAYA AÇILSIN.DUALARDA BULUŞALIM İNŞAALLAH.A.E.O.

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

B)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

LİSTEMİZ
1)Esmani
2)Deren75
3)Adaletimahza
4)Nohco
5)Birnur
6)Mtekik
7)Tuğba-m
8)Mavi22
9)Yakalzey
10)Makinacı06
11)Sadece-eda
12)Niğdeli
13)Ferit
14)Tsunami
15)Şevvalmina
16)İreme
17)Zerrin
18)Muaz
19)Işık ve annesi
20)Ravza-nur
21)Ararat
22)Cemile-drn
23)Raci abi
24)Haydar
25)Emine duru
26)Mahbusin
27)Shehla
28)Metfamu
29)Erguan
30)Handos
31)Paradise-angel
32)Tuba-49
33)tuba8
34)l_papatya
35)ruveyda28
36)mustafa-xtar

HER CUMA SAAT 22:00 DA FETİH SURESİNİ OKUYACAĞIZ KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ KARDEŞLERİM

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

CUMAMIZ MUBAREK OLSUN KARDESLERIM BU AKSAM BEDIR SAHABELERINI KIM OKUYOR?

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

deren75 yazdı:
Birnur yazdı:
Tamam Ozaman Canım ben sana devrediyorum.İlgilenirsin Değil mi ?

canım kardeşim bu listeleme işi senindi sen devam et.....ama meşgul vede ilgilenemeyeceğin zamanlarda ben sana yardımcı olaya çalışırım ALLAH RAZI OLSUN.BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIM.

1-DEREN (13,04,2007-Bu hafta)
2-ARARAT (20.04.2007)
3-RACİ ABİ (27.04.2007)
4-HAYDAR kardeş (04.05.2007)
5-BİRNUR (11.05.2007)
6-MAVİ 22 (18.05.2007)
7-İREME (25.05.2007)
8-NOHCO (01.06.2007)
9- ADALETİMAHZA (08.06.2007

nohco kardeşim düzelttim saol hatırlatman için..selam ve dua ile.

B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt