Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duaya İhtiyacı Olan Bütün Kardeşlerimiz İçin:( (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Musgun44

Kayıtlı Kullanıcı
Ben hep haksızlıkları kalbime gömdüm ve Allah'a sığındım. Allah hakkımızda hayırsını versin İnşaallah.

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşlerim Bir çoğunuz Hakkimi Savunurum Demişsiniz.evet Doğrusubu Belki Ama Inanin Her Durumda Mümkün Değil. öyle Haksizliklara Uğradimki Ama Hiçbirinde Konuşmadan Hep Içime Attim. çünkü özellikle Kendini Dünyanin Merkezinde Gören Insanlar Karşisinda Birşey Savunamassiniz.çünkü Kulaklari Kapali Onlarin Sizi Duymazlar. Kibirli Insan Her Durumda Kendini Hakli çikarmayi Başarir. Tecrubelerimle Sabittir. Ama Dudaklarinizdan çikmasa Bile Kalbinizden Geçen O Anda Yaradanimiza Ulaşiyor.ve Sizin Veremediğiniz Cevap çok Güzel Iniyor Yüzlerine. Ama Bunu Bile Anladiklarini Zannetmiyorum. Hala Dünyanin Merkezindeler. O Yüzden Eğer Karşinizda Sizi Dinlemek Isteyen Varsa Kendinizi Savunabilirsiniz.kör Ve Sağir Olmuş Olanlara Savunma Pek Bir Işe Yaramiyor.bu Nedenle Kendi şahsima Yapilanlara Cevap Vermiyorum Artik. Ancak Inancima, Dinime Laf Gelirse O Zaman Iş Değişir.karşimdakinin Kim Olduğuna Hiç Bakmam O Zaman. Rabbimize Emanet Olun Güzel Kardeşlerim.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
ben kizarim ofkelenirim bazen de aglarim.ama benimde içime attigim çok zaman oldu .ALLAH kimseyi haksizliga ugratmasin insallah amin...

leyla-1

Altın Üye
Bende haksızlığa uğradığım zaman ağlarım insanların neden böyle kötü olduklarını düşünürüm hassas bir insan olduğum için uzun süre etkisinden kurtulamam Rabbim böyle insanlarla karşılaşmak nasip etmesin ve onlarada fırsat vermesin inşallah.

leyla-1

Altın Üye
iNSANLAR NEDEN YALAN SÖYLER?

iNSANLAR NEDEN YALAN SÖYLER?

Selam Aleyküm merak ediyorum her zaman insanlar neden yalan söylerler ve yalana ihiyaç duyarlar diye neden acaba?

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm merak ediyorum her zaman insanlar neden yalan söylerler ve yalana ihiyaç duyarlar diye neden acaba?

SELAMÜN ALEYKÜM Leyla Belgin KARDEŞİM.

SORMUŞ OLDUĞUN SORU GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ.
İSLAMIN FIKIH TERMONOLOJİSİNDE BUNUN TEK CEVABI VARDIR.

"İNSAN" OLAN YALAN SÖYLEMEZ.!!

ALLAH"A EMANET OLUNUZ.
SELAM VE DUA İLE.

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam bence yalan söylemek günahtır(beyaz yalanlar dışında) ve günah işlemekte insanlara has bişeydir. yalan söylemekten çok, mümkün olduğunca az yalan söylemeye dikkat etmeliyiz. bu benim düşüncemdi selametle ALLAH'a emanet olun.

leyla-1

Altın Üye
İnsan yalan söyleyerek karşısındaki insanı kandırdığını düşünüyordur aslında gerçekte karşısındaki insanı değilde kendini kandırıyordur aslında yalan söylenen kişi bir şey kaybetmez yalan söyleyen kaybeder belki belli bir süre karşıdaki insanını kandırmış olabilir nereye kadar yalancının mumu yatsıya kadar...
Rabbim kötü art niyetli insanlardan gelmeden bizleri korsusun ve esirgesin onlara hiç bir zaman fırsat vermesin inşallah. AMİN...

leyla-1

Altın Üye
Durum böyle. Her kim, Allah'ın emir ve yasaklarına saygı gösterirse, bu, Rabbinin katında kendisi için daha hayırlıdır. (Haram olduğu) size okunanların dışında kalan hayvanlar size helâl kılındı. O halde, pislikten, putlardan sakının; yalan sözden sakının.(22/30)
2 Ey îmân edenler! Yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?(61/2)
3 Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir nefretle karşılanır (61/3)

Selam ve dua ile..

Fikriye1985

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan yalan söyleyerek karşısındaki insanı kandırdığını düşünüyordur aslında gerçekte karşısındaki insanı değilde kendini kandırıyordur aslında yalan söylenen kişi bir şey kaybetmez yalan söyleyen kaybeder belki belli bir süre karşıdaki insanını kandırmış olabilir nereye kadar yalancının mumu yatsıya kadar...
Rabbim kötü art niyetli insanlardan gelmeden bizleri korsusun ve esirgesin onlara hiç bir zaman fırsat vermesin inşallah. AMİN...

Amin amin kardesim.
yukarda yazdiklarina katiliyorum. yalan söyleyen insan hem kendini kandirir hem kendi kayipeder.:evet

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
''la Havle Vela Kuvvete Illa Billah''

''la Havle Vela Kuvvete Illa Billah''

HZ. PEYGAMBER ( A.S ), HZ. ALİ EFENDİMİZE HİTABEN ŞÖYLE BUYURMUŞLAR:
-YA ALİ!! HER NE ZAMAN BİR DARLIĞA VE SIKINTIYA DÜŞERSEN, BİR BELA VE MÜSİBETE DEŞERSEN ŞÖYLE DUA ET.
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM​

VELA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL'ALİYYİL'AZİYM.

- YA ALİ! BÖYLE DUA EDERSEN VE SIKINTILI ANLARINDA BU DUAYI OKUMAYA DEVAM EDERSEN, CENABI ALLAH, BU DUANIN HÜRMETİNE DÜŞMÜŞ OLDUĞUN BELA VE MUSİBETLERİN, BUNALIM VE STRESLERİN HER TÜRLÜSÜNÜ SENİN ÜZERİNDEN DEF EDER, BUNLARDAN SENİ KURTARIR. BUYURMUŞTUR.

MA'NASI= RAHMAN ( ESİRGEYEN ) RAHİM ( BAĞIŞLAYAN ) ALLAH'IN ADIYLA. ÇOK YÜCE VE ÇOK BÜYÜK ALLAH'IN HİMAYESİNE SIĞINMAKTAN VE O'NUN YÜCE KUDRETİNDEN YARDIM DİLEMEKTEN BAŞKA BİR AMACIM YOKTUR.O'NA DAYANDIM, O'NA GÜVENDİM. DEMEKTİR.

LA HAVLE VELA KUVVETE'NİN SEVABI

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ ( A.S ) '' LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH ''

'' DUASINI (99) DERDE DEVADIR,BU DERTLERİN EN KÜÇÜĞÜ KALPTEKİ SIKINTIYI GİDERİR'' BUYURMUŞTUR.
YİNE HADİSİ ŞERİFTE BUYRULMUŞTUR Kİ:
'' KİM DEKİ ALLAHIN NİMETLERİ ÇOKTUR VE O NİMETLERİN DEVAMLI KALMASINI İSTİYORSA ÇOK ÇOK. LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH DUASINI OKUMAYA DEVAM ETSİN.
EVET, ÜZÜLDÜĞÜMÜZDE SIKILDIĞIMIZDA BU DUAYI OKUYORUZ. ÇÜNKÜ FAZİLETİ SEVABI YÜCE PEYGAMBERİMİZ TARAFINDAN HABER VERİLMİŞTİR.
DEMEK OLUYOR Kİ, BİR SIKINTIYA, BİR BUNALIMA, BİR STRESE DÜŞTÜĞÜMÜZDE BOL BOL:
LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM. DEMELİYİZ.
EY DOST! BU DUALAR, PARA İSTEMEZ, PUL İSTEMEZ. BİR KAÇ DAKİKALIK BİR ZAMANDA OTURDUĞUN YERDE, YATTIĞIN YERDE AYAKTA HER NE HALDE OLURSAN OL, BU DUAYA DEVAM ETMEK VE DERTLERDEN SIKINTILARDAN KURTULMAK NE GÜZEL DEĞİL Mİ?
BUNLAR MANEVİ DEVALARDIR. BU MANEVİ DEVALARIN TEDAVİ ETTİĞİ DERTLERDE MANEVİDİR. ÖRNEĞİN GÖNÜL SIKINTISINI HİÇBİR MADDİ İLAÇ GİDEREMEZ, AMA BU DUALAR GİDEREBİLİR. İŞTE BUNLARI DÜŞÜNMEK, BU NİMETLERİN DEĞERİNİ BİLMEK AKILLLI KİMSELERİN YAPACAĞI İŞLERDENDİR
VESSELAM......

YUSUF TAVASLI ....HATTAT TAVASLI YAYINLARI...

HAYIRLI AKŞAMLAR KARDEŞLERİM...

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aletküm kardeşim allah razı olsun ellerine sağlık rabbime emanet olun

hakim34

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aletküm kardeşim allah razı olsun ellerine sağlık rabbime emanet olun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt