Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dua Adabı ve Makbul Olduğu Zamanlar (1 Kullanıcı)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme Salli Ala Seyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammet Amin Derim Hocamizin Güzel Duasina
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed (SAV)...Amin..her daim..Hocamıza Rabbimiz rahmet eylesin inşaAllah..Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'in c.c senin elinle bir insana hidayet nasip etmesi, günesin üzerine dogdugu herseyden daha hayirlidir.
Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa ya hayır söylesin veya sussun! Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa komşusuna izzet ü ikramda bulunsun! Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa misafirine ikramda kusur etmesin

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
DUA NEDİR? NİÇİN DUA EDeRiZ.?-DUA DOSTLUĞU

DUA NEDİR? NİÇİN DUA EDeRiZ.?-DUA DOSTLUĞU

Dua ne demektir?

DUA DOSTLUĞU NEDİR BİLİRMİSİN............

DUA DOSTLUĞU YÜREKTİR.........

YÜREĞİN GÜZELLİĞİDİR..........

YÜREĞİN BERRAKLIĞIDIR.........

ÇIKARSIZDIR..........

MENFAAT ARAMAZ DUA DOSTLUĞU..........

SENDE UMUDUNUN TÜKENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN........

KOŞ DOSTUM KOŞŞ..........

SANA BİR DUA EDEN OLSUN...

SEN BİRİNE DUA ET..

BİLMEZSİN HANGİ KIRIK GÖNLÜN DUASIDIR......

KARANLIKLARI AYDINLATAN....

SANA UMMADIK KAPILAR AÇAN....

BİLMEZSİN KİMİN İÇİN ETTİĞİN DUADIR.......

SENİ BÖYLE AYAKTA TUTAN.......

DUALARDA BULUŞALIMM
DAİM DUALAŞALIM.....

Dua ne demektir?

Dua kelime olarak çağırmak, davet etmek, dilemek, istemek gibi anlamlara gelir. Terim olarak dua, yaratılmış insanın bütün benliği ile Yüce Allah’a yönelerek ondan istek ve dilekte bulunması demektir.
Niçin dua ederiz?

İnsan, bağlanma ve sığınma eğilimi olan bir varlıktır. Bu eğilim emniyet, güven, dayanma, korunma, sığınma gibi insanın temel ihtiyaçları arasında yer alır. İnsan akıllı ve güçlü bir varlıktır. Ancak bazı durumlarda çaresiz kalır. Kendisindeki güçsüzlük ve çaresizlik nedeniyle kendinden güçlü bir varlığa sığınır. Ondan yardım ister. Bunlar bazen aile büyükleri, bazen de bir arkadaşı olabilir. Ancak bazı durumlar vardır ki, onların da elinden bir şey gelmez. Çünkü onların da güçleri sınırlıdır. İşte bu durumlarda sonsuz güç sahibi Allah’a yönelir ve ondan yardım ister. Dileklerini ona dua yoluyla aracısız olarak iletir. Bunlar çaresizliğin yanında bazen bir teşekkür, bazen bir sevinç, bazen de içten bir memnuniyeti ifade eden cümleler olabilir.

Allah kabul etsin çok güzel bir paylaşımdı emeğinize sağlık Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun Rabbim'in sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin bizleri affedip mağrift etsin doğrudan cennete doğrudan Sıratı Yıldırım'ı geçmek nasip etsin ellerimizi dergahından boş çevrimesin Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah Selam ve dua ile...

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim!

Sevgimizde Muhammed sevilsin
Öyle sevelim ki birbirimizi
Hz. Hatice göklerden bize seslensin
Ve desin ki;

“Bak ya Muhammed bak şu sevgililere onlar bizde… biz de onlardayız.
Bak Aşkımız bir kez daha yaşanıyor yeryüzünde..
Allah Aşkımızı öyle çok seviyor ki binlerce insana yaşatıyor..

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Duanin Makbul Olduğu Vakitler

Duanin Makbul Olduğu Vakitler

Duanın makbul olduğu vakitler:
î. Ezan ve ikamet arasındaki vakitler,
2. Yolculukta
3. Hastalıkta,
4. Yağmur yağarken
5. Kabe görülünce,
6. Arefe günü,
7. Recep ayının ilk gecesi,
8. İftar vakti,
9. Gece yarısından sonra,
10. Ramazan ayında, l l. Oruçlu iken,
12. Cuma gecesi
13. Harp meydanında,
14. Misafirlikte,
15. Kalp hüzünlü iken,
16. Secde anında,
17. Bayram geceleri,
18. Kur'anı Kerim hatim edildiği vakit,
19. Farz namazlardan sonra,
20. Kandil gecelerinde,
21. Hacer-ül Esved'in yanında,
22. Zemzem içilirken.
Mevla-i Müteal dua'nın kaidelerine riayet edilerek, ısrarlı bir şekilde soluklarımız hayırlı ömürlerle tüketmek boş şeyleri terk edip vakitlerimizi ibadetle geçirmenizi nasib-i müyesser eylesin, Mümin kardeşlerim. ALLAHA EMANET OLUN DUA İLE..

hayrunisa_247

Kayıtlı Kullanıcı
çok tşk ederim kardeşim bilgin için ne olur benim içimde dua edin çok ciddi bir problemim var rabbime çok dua ediyorum sabır diye ama sabrımda tükenmeye başlıyor dayanamıyorum içim çok yanıyor allah sizlerden razı olsun dua ile

laves

Kayıtlı Kullanıcı
amın ablam Allah razı olsun Rabbıme emanet ol selam ve dua ıle

_zehra_

Kayıtlı Kullanıcı
çok tşk ederim kardeşim bilgin için ne olur benim içimde dua edin çok ciddi bir problemim var rabbime çok dua ediyorum sabır diye ama sabrımda tükenmeye başlıyor dayanamıyorum içim çok yanıyor allah sizlerden razı olsun dua ile

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.SIKINTIN NE İSE RABBİM TEZ ZAMANDA GİDERSİN İNŞALLAH.SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM ÇÜNKÜ BENDE ÇOK SIKINTILI VE ÇARESİZİM.SANA TEK BİR ŞEY ÖNERİYORUM RABBİME TESLİM OL VE BOL BOL DUA ET.ALLAH IM HERŞEYİ GÜZELLEŞTİRİR ÇÜNKÜ MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH IM.RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.SELAM VE DUA İLE...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM SENDENDE RAZI OLSUN KARDEŞİM...

RABBİM YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH..

ALLAHA EMANET OL DUA İLE..

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.SIKINTIN NE İSE RABBİM TEZ ZAMANDA GİDERSİN İNŞALLAH.SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM ÇÜNKÜ BENDE ÇOK SIKINTILI VE ÇARESİZİM.SANA TEK BİR ŞEY ÖNERİYORUM RABBİME TESLİM OL VE BOL BOL DUA ET.ALLAH IM HERŞEYİ GÜZELLEŞTİRİR ÇÜNKÜ MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH IM.RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.SELAM VE DUA İLE...

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM..

ÇOK GÜZEL BİR DUA ETMİŞSİN RABBİM KABUL ETSİN İNŞALLAH..

ALLAHA EMANET OL DUA İLE..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Duanın makbul olduğu vakitler:
î. Ezan ve ikamet arasındaki vakitler,
2. Yolculukta
3. Hastalıkta,
4. Yağmur yağarken
5. Kabe görülünce,
6. Arefe günü,
7. Recep ayının ilk gecesi,
8. İftar vakti,
9. Gece yarısından sonra,
10. Ramazan ayında, l l. Oruçlu iken,
12. Cuma gecesi
13. Harp meydanında,
14. Misafirlikte,
15. Kalp hüzünlü iken,
16. Secde anında,
17. Bayram geceleri,
18. Kur'anı Kerim hatim edildiği vakit,
19. Farz namazlardan sonra,
20. Kandil gecelerinde,
21. Hacer-ül Esved'in yanında,
22. Zemzem içilirken.
Mevla-i Müteal dua'nın kaidelerine riayet edilerek, ısrarlı bir şekilde soluklarımız hayırlı ömürlerle tüketmek boş şeyleri terk edip vakitlerimizi ibadetle geçirmenizi nasib-i müyesser eylesin, Mümin kardeşlerim. ALLAHA EMANET OLUN DUA İLE..
selamunaleyküm...kardeşim amin...amin...amin...
ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık duaları kabul olan kullardan oluruz İNŞALLAH...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Aydınlatıcı ve gerekli bir konuydu, bu bilgilerden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı dileklerimizi kabul etsin!

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablam ellerine sağlık Rabbimize emanet ol hayırlı günler

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm...kardeşim amin...amin...amin...
ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık duaları kabul olan kullardan oluruz İNŞALLAH...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM..

RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN İNŞALLAH..

DUANIZA AMİN AMİN AMİN..

RABBİME EMANET OLUN DUA İLE..

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Aydınlatıcı ve gerekli bir konuydu, bu bilgilerden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı dileklerimizi kabul etsin!
SELAMUN ALEYKÜM..
BEN TŞK.EDERİM....

AMİN AMİN AMİN İNŞALLAH KARDEŞİM.

RABBİME EMANET OLUN DUA İLE..

hayrunisa_247

Kayıtlı Kullanıcı
amın ablam Allah razı olsun Rabbıme emanet ol selam ve dua ıle

selamın aleyküm kardeşim iyisiniz inş beni hatırlarsanız ben elifkocak benim içinde dua edip selati tevriceme yardımcı omuştunuz sizlere çoktşk ederim allah hepinizden razı olsun insanların bir birlerini görmeden tanımadıkları birine dua etmesi ne kadar gzüel bir duyguymuş bunu burda tatttım gerçekten bana çok şey kazndırdınız dini duygularımı kabarttınız şimdi çok mutluyum burda sizin gibi dostlarım olduğu kendimi çok şanslı hissediyorum yanlız msj yazmayı pek takip etmeyi beceremiyorum yazılanları çok geç görüyorum yada göremiyorum açıkcası pekde beceremiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim beni konulardan dua konularında bilgilendirirseniz çok mutlu olurum bu arada fatmana yada isranur kardeşimin yazılarınıda göremiyorum zaten burdanda mail gelemdikçe ne olduğunu anlamıyorum alışacam inş öğrenecem allaha emanet ol kardeşim rabim yar ve yardımcımız olsun benimde yapabileceğim ne varsa ben hazırım selametle burdaki herkezede aynı şekilde sesleniyorum beni aranıza alın

hayrunisa_247

Kayıtlı Kullanıcı

sağol kardeşim allah razı olsun rabbim sizinde dularanızı kabul etsin sıkıntılarınızdan kurtarsın allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt