öncelikle burada böyle paylaşımların olması sevindirdi beni (bi doktor tarafından yani) ben diş yüzünden çok acı çektim:a36: bütün doktorlar gibi demeyin siz de "önce bakmazsınız sonra da ağlarsınız diye" neyse sorumu soruyum:dişime önce dolgu yapıldı , lakin iltihaplıymış, bunu da yaparken anladı doktor, velhasıl birkaç gün sonra yapıldı diş ama hep şişliği hissettim ben (pskolojik değil gerçekten şişti)gösterdiğim zaman da bişey yok dediler.2 sene sonra çektirdim dişi fakat yine şiş...hem de bu sefer dişeti dediğimiz yer de sert ve tümse gbi duruyor...bilgi verirseniz sevinirim.
ücreti de peşin ödeyim...Allah ccrazı olsun
Allah razı olsun abıcım valla sıtemızde sıfa kokusu oldu cok sukur ya benım dıslerım en ufak bı sogukluk yada tatlı yıyınce sızlıyor nedenı ne cok merak edıyom doktorluk bı durum varmı nedenı ne
selamunaleykum hayırlı sabahlar...
konuyu görünce çok sevindim şifacımız var diş hekimimiz var daha ne olsunneyse benim ön dişlerimin ortası ayrık kendi adıma çok rahatsız oluyorum gülerken falan bunun için tel taktırmam gerekir mi? ya da başka bi yolu yok mu varsa maliyeti nekadardır? şimdiden teşekkür ediyorum selam ve dua ile
teşekkürederim verdiğiniz bilgiler için siz istanbulda'mı ikamet ediyorsunuz? Allah cc razı olsun...
Selamun Aleyküm,
Hayır, İstanbul'da değilim ve bulunduğum yeri kendime çıkar sağlamak gibi bir düşüncem olmadığı için yazmayı uygun bulmadım.
Allah hepimizden razı olsun, Allah'a emanet olun...
Selamun Aleyküm kardeşler...
Bir dişhekimi olarak dişleriyle ilgili sorunları olan arkadaşalara seve seve yardımcı olmak isterim.
Merak ettiğiniz konularda bilgi almak isterseniz buyurun konuşalım...
Danışma ücreti konusuna göre değişir. 1 - ∞ arası "Allah razı olsun" :a35:
Allah'a emanet olun...
selamün aleyküm..hocam ziyaret edeyim dedim...
Allah razı olsun sizden hemde sonsuz razı olsun ki faideli oluyorsunuz bizlere..
Rabbim hiç bir sıkıntı ve keder yaşatmasın sizlere inşallah..
selam ve dua ile
selamün aleyküm
benim de bir sorum olacak. küçükken talihsiz bir olay yaşadım ve ön dişimin biri yarım kırıldı yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen hala soğuk ve sıcaktan dişim etkilenir, eklenti yaptırmak istiyorum ama çektiğim acıyı bildiğim için korkuyorum bir de size sormak istedim. eğer yaptırırsam kırılma ihtimali yüksek mi ve tekrar yaşadığım acıları baştan yaşar mıyım?
selamün aleyküm sizi aramızda görmek çok güzel benim sorunum küçükken 1 dişimi çektirdim o taraftan yemek yemeye korkunca şimdi çektiğim taraftaki dişlerim birbirlerine deymiyor önceden sorun olmuyordu ama şimdi diyer taraftaki dişimde çürüyünce zor oluyor acaba bunun tedavisi varmı varsa ne yapmam gerekiyor .Allah razı olsun
Selamun Aleyküm,
Geçmiş olsun.
Ön dişlerde darbeye dayalı kırıklar maalesef çok sık görülüyor. Bunlardan biri de benim kızım. Hatırlıyorum en az 4-5 gün ağlamıştı.
Sizin dişinizin soğuk ve sıcaktan etkileniyor olması en azından dişin canlı olduğunu gösterir ki bu son derece sevindirici birşey. Dişin neresinden ne kadarlık bir kısmı kırık bilemiyorum ama bu tür kırıklarda özellikle dişin canlı olduğu durumlarda tedavi ve dişin ağızda durması ihtimali son derece yüksektir.
Ne yapılabilir? 1- Çok iyi bir ışınlı dolgu ile kırık kısmı restore edilebilir, ama dolgunun birleşme yerinden yeniden düşme ihtimali olabilir.
2- Diş çekilmeden kuron (kaplama) ile üzeri kaplanabilir. Kendi dişinizin renginde,şekil itibariyle yanındaki eş dişe benzer bir şekilde gayet güzel olur.
Hassasiyetiolan dişlerde uygulamalar tabiiki anestezi altında yapılır ve ağrı hissi olmaz. Dolayısıyla korkmayı gerektiren bir durum söz konusu değil...
Hiçbirşey yapmaz kendi haline bırakırsanız estetik sorunlardan ayrı,dişte mutlaka zamanla çürüme ve ağrı başlayacaktır.
Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...
esselam aleyküm.
çok sevindim sitemizde bir diş hekimimiz olduğuna ve sorular sorabilmemize.benimde ufak tefek sorunlarım var.diş sıkmak gibi uykuda.bu aralar sıkmıyorum şükürler olsunki ama kas gevşetici dışında bir tedavisi varmı merak ediyorum.birde benim dolgularım dayanmıyo.en son geçen yıl düşen dolgularımın yerine yenisini yapan dr bir önceki dr un yaptığını hatalı bulup hadi bunlarda düşsün de göreyim demişti.ve onlarda eriyip gitti.bunun bir sebebi varmı çok merak ediyorum.rabbim sizden razı olsun.başınız ağrıtıcağımı düşünüyorum arada bir sorularımla.hakkınızı helal edin.selametle mevlaya emanet
Selamun Aleyküm,
Uykuda iken diş sıkmak ya da gıcırdatmak Bruksizm dediğimiz bir rahatsızlıktır ve büyük oranda sebebi stres, sıkıntı gibi psikolojik nedenlere dayanır. Kas gevşeticiler Bruksizm'i önleyiciilaçlar değil ancak Bruksizm'in olumsuz etkilerini, gidermekte kullanılabilecek ilaçlardır.
Bunu gidermek öncelikle insanın moralini kuvvetli tutup, karşılaştığı olaylar karşısında sabır göstermesi ile mümkün olabilir. Yani bu konuda kendi kendinizin doktoru olmalısınız. Haa, çok ileri durumdaki rahatsızlıklarda gerekirse bir psikologdan profeyonel yardım da alınabilir (Bu ifademin sizin için geçerli olduğu kanaatinde değilim)
Bizim branşımızda ise, Bruksizmi önlemeye yönelik ağız içi apareyler yapılabilir. Gece bu aparey ağıza takılarak yatılır ve bir süre kullandıktan sonra bu alışkanlık yavaş yavaş terkedilecektir.
Dolgu meselesine gelince, Bu konu dişhekiminin sorumluluğunda olduğu kadar dişin boyutları, çürüğün şekli ve büyüklüğü ile ilgili olarak da farklılıklar gösterebilir. Ayrıca kullanılan dolgu materyali de önemlidir. Estetik amaçla yapılan beyaz renkli dolgular her zaman tükrük yapısına ve ağız içi asit ortama dayanıklı olamayabiliyor. Bu durumda zaman zaman Siyah renkli olduğu için beğenmediğimiz eski amalgam dolgulara ihtiyaç duyabiliriz.
Bu her halukarda yine dişhekiminizle beraber karar verebileceğiniz bir konu.
Ama ne yaparsanız yapın mutlaka dolgunuzu tekrar yaptırın, vaz geçmeyin...
Sağlıklı günler diliyorum, benim asla başım ağrımaz bundan da endişe etmeyin, Allah'a emanet olun...