Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (9 Kullanıcı)

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle burada böyle paylaşımların olması sevindirdi beni (bi doktor tarafından yani) ben diş yüzünden çok acı çektim:a36: bütün doktorlar gibi demeyin siz de "önce bakmazsınız sonra da ağlarsınız diye" neyse sorumu soruyum:dişime önce dolgu yapıldı , lakin iltihaplıymış, bunu da yaparken anladı doktor, velhasıl birkaç gün sonra yapıldı diş ama hep şişliği hissettim ben (pskolojik değil gerçekten şişti)gösterdiğim zaman da bişey yok dediler.2 sene sonra çektirdim dişi fakat yine şiş...hem de bu sefer dişeti dediğimiz yer de sert ve tümse gbi duruyor...bilgi verirseniz sevinirim.

ücreti de peşin ödeyim...Allah ccrazı olsun

IMEN

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abıcım valla sıtemızde sıfa kokusu oldu cok sukur ya benım dıslerım en ufak bı sogukluk yada tatlı yıyınce sızlıyor nedenı ne cok merak edıyom doktorluk bı durum varmı nedenı ne

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle burada böyle paylaşımların olması sevindirdi beni (bi doktor tarafından yani) ben diş yüzünden çok acı çektim:a36: bütün doktorlar gibi demeyin siz de "önce bakmazsınız sonra da ağlarsınız diye" neyse sorumu soruyum:dişime önce dolgu yapıldı , lakin iltihaplıymış, bunu da yaparken anladı doktor, velhasıl birkaç gün sonra yapıldı diş ama hep şişliği hissettim ben (pskolojik değil gerçekten şişti)gösterdiğim zaman da bişey yok dediler.2 sene sonra çektirdim dişi fakat yine şiş...hem de bu sefer dişeti dediğimiz yer de sert ve tümse gbi duruyor...bilgi verirseniz sevinirim.

ücreti de peşin ödeyim...Allah ccrazı olsun

Selamun Aleyküm,
Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten biraz sıkıntı çektiğiniz anlaşılıyor.
İltihaplı dişler en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan biridir. Dişinize dolgu yapıldığı zamanki durumunu tam olarak bilemediğim için sizin ifadeleriniz doğrultusunda izah edeyim.
Dolgu yapılırken iltihaplı olduğu anlaşıldı diyorsunuz, eğer gerçekten öyle ise dolgu hemen yapılmayıp, bir süre 3-5 gün ara ile (ne kadar sürer tam olarak bilemem) kanal pansumanı yapılıp kök ucunda iltihaplanmanın tamamen giderildiğinden emin olduktan sonra kanal tedavisi ve dolgunun yapılması uygun olurdu. Eğer giderilemezse zaten dolgu yapılamaz. Bu durumda bir kaç günlük koruyucu bir antibiyotik alınmasını müteakip dişin çekilmesi gerekir. Maalesef bu dönem öyle veya böyle geçmiş.
Diş çekildikten sonra yerinde sert bir dokunun bir süre kalması zaman zaman karşılaşılan bir durum. Fakat bu sert dokunun çok çok 1-2 ay içinde düzelmesi gerekir. Ama 2 ay geçti 3 ay geçti halen bu sertlik aynı büyüklükte duruyorsa bir röntgen filmi çektirerek çekim yerinin kontrol edilmesi uygun olur. Eğer iltihaplı doku tam olarak düzelmezse zamanla kist oluşma ihtimali olabilir. Kontrol edilmesinde yarar var.

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abıcım valla sıtemızde sıfa kokusu oldu cok sukur ya benım dıslerım en ufak bı sogukluk yada tatlı yıyınce sızlıyor nedenı ne cok merak edıyom doktorluk bı durum varmı nedenı ne

Selamun Aleyküm,
Allah hepimizden razı olsun, cemaat olma dayanışmayı gerektirir...

Dişlerde soğuk, sıcak ya da tatlı gibi dış etkenlere bağlı hassasiyetlerin birden fazla sebebi olabilir. Dişlerin herhangi bir yer(ler)inde oluşan mine kırıkları ya da çürükler olabileceği gibi, hatalı diş fırçalamaya ya da diştaşlarına bağlı dişeti çekilmesi, diş gıcırdatmalarına bağlı mine aşınmaları ayrıca kolalı, asitli ve gazlı içeceklerin fazlaca tüketilmesine bağlı olarak dişin kristal yapısında bir nevi çözülme diyebileceğimiz durumlarda bu tür hassasiyetler oraya çıkabilmektedir.

Sorunun nereden kaynaklandığı bir dişhekimi tarafından tesbit edilip ona göre önlem alınmasında yarar var.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum hayırlı sabahlar...

konuyu görünce çok sevindim şifacımız var diş hekimimiz var daha ne olsun:) neyse benim ön dişlerimin ortası ayrık kendi adıma çok rahatsız oluyorum gülerken falan bunun için tel taktırmam gerekir mi? ya da başka bi yolu yok mu varsa maliyeti nekadardır? şimdiden teşekkür ediyorum selam ve dua ile

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum hayırlı sabahlar...

konuyu görünce çok sevindim şifacımız var diş hekimimiz var daha ne olsun:) neyse benim ön dişlerimin ortası ayrık kendi adıma çok rahatsız oluyorum gülerken falan bunun için tel taktırmam gerekir mi? ya da başka bi yolu yok mu varsa maliyeti nekadardır? şimdiden teşekkür ediyorum selam ve dua ile

Selamun Aleyküm,
Sevgilikardeşim, profilinizden gördüğüm kadarı ile yaşınız 19 civarında. Bu yaşlarda sizin tel takma diye tabir ettiğiniz ortodontik tedavi yapılabilir. Ancak daha çok estetik amaçla yapılabilecek bu tür bir tedavinin ne tür yöntemle yapılabileceğini dişlerin ve damak yapısının durumunu görmeden karar vermek mümkün değil. Ortodontik tedavi mali açıdan biraz külfetli olmasına rağmen en ideal tedavi yöntemidir.
Bunun dışında başka ne yapabilirim derseniz eğer dişlerin pozisyonu uygun ise ve sonuçta daha olumsuz bir estetiğe yol açmayacak şekilde yapılabilmesi mümkün ise dişleri çekmeden üzerlerine kuron (kaplama) yapılabilir.
Bulunduğunuz çevrede bu tür tedavilerin mali çerçevesi konusunda sağlıklı bir şey söyleyemem.
Sadece tavsiyem eğer ortodontik tedavi düşünürseniz (ki benim ilk ve ısrarla tavsiyemdir) yakın çevrenizde varsa bir Dişhekimliği Fakültesinde durum tespiti yaptırmanızdır.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürederim verdiğiniz bilgiler için siz istanbulda'mı ikamet ediyorsunuz? Allah cc razı olsun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürederim verdiğiniz bilgiler için siz istanbulda'mı ikamet ediyorsunuz? Allah cc razı olsun...

Selamun Aleyküm,

Hayır, İstanbul'da değilim ve bulunduğum yeri kendime çıkar sağlamak gibi bir düşüncem olmadığı için yazmayı uygun bulmadım.

Allah hepimizden razı olsun, Allah'a emanet olun...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Hayır, İstanbul'da değilim ve bulunduğum yeri kendime çıkar sağlamak gibi bir düşüncem olmadığı için yazmayı uygun bulmadım.

Allah hepimizden razı olsun, Allah'a emanet olun...

anladım istanbul'da değilim demeniz yetti zaten tekrar çok çok teşekkürederim Rabbim razı olsun selam ve dua ile..

mir_erhan

Moderator
Selamun Aleyküm kardeşler...
Bir dişhekimi olarak dişleriyle ilgili sorunları olan arkadaşalara seve seve yardımcı olmak isterim.
Merak ettiğiniz konularda bilgi almak isterseniz buyurun konuşalım...

Danışma ücreti konusuna göre değişir. 1 - ∞ arası "Allah razı olsun" :a35:

Allah'a emanet olun...

selamün aleyküm..hocam ziyaret edeyim dedim...
Allah razı olsun sizden hemde sonsuz razı olsun ki faideli oluyorsunuz bizlere..
Rabbim hiç bir sıkıntı ve keder yaşatmasın sizlere inşallah..
selam ve dua ile

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm..hocam ziyaret edeyim dedim...
Allah razı olsun sizden hemde sonsuz razı olsun ki faideli oluyorsunuz bizlere..
Rabbim hiç bir sıkıntı ve keder yaşatmasın sizlere inşallah..
selam ve dua ile

Selamun Aleyküm,

Ziyaretiniz için teşekkür ederim, çok memnun oldum...
Zaman zaman işlerden uzaklaşıp ziyaretçilere zaman ayırmak da iyi oluyor, insan dinleniyor biraz. Size bir çay ikram etmek isterdim, biraz laflardık...
Umarım birgün o da olur...
Dualarınız için de ayrıca teşekkür ediyorum ve misliyle ve aleyke diyorum...

Allah'a emanet olun...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
benim de bir sorum olacak. küçükken talihsiz bir olay yaşadım ve ön dişimin biri yarım kırıldı yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen hala soğuk ve sıcaktan dişim etkilenir, eklenti yaptırmak istiyorum ama çektiğim acıyı bildiğim için korkuyorum bir de size sormak istedim. eğer yaptırırsam kırılma ihtimali yüksek mi ve tekrar yaşadığım acıları baştan yaşar mıyım?

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
benim de bir sorum olacak. küçükken talihsiz bir olay yaşadım ve ön dişimin biri yarım kırıldı yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen hala soğuk ve sıcaktan dişim etkilenir, eklenti yaptırmak istiyorum ama çektiğim acıyı bildiğim için korkuyorum bir de size sormak istedim. eğer yaptırırsam kırılma ihtimali yüksek mi ve tekrar yaşadığım acıları baştan yaşar mıyım?

Selamun Aleyküm,
Geçmiş olsun.
Ön dişlerde darbeye dayalı kırıklar maalesef çok sık görülüyor. Bunlardan biri de benim kızım. Hatırlıyorum en az 4-5 gün ağlamıştı.
Sizin dişinizin soğuk ve sıcaktan etkileniyor olması en azından dişin canlı olduğunu gösterir ki bu son derece sevindirici birşey. Dişin neresinden ne kadarlık bir kısmı kırık bilemiyorum ama bu tür kırıklarda özellikle dişin canlı olduğu durumlarda tedavi ve dişin ağızda durması ihtimali son derece yüksektir.
Ne yapılabilir? 1- Çok iyi bir ışınlı dolgu ile kırık kısmı restore edilebilir, ama dolgunun birleşme yerinden yeniden düşme ihtimali olabilir.
2- Diş çekilmeden kuron (kaplama) ile üzeri kaplanabilir. Kendi dişinizin renginde,şekil itibariyle yanındaki eş dişe benzer bir şekilde gayet güzel olur.
Hassasiyetiolan dişlerde uygulamalar tabiiki anestezi altında yapılır ve ağrı hissi olmaz. Dolayısıyla korkmayı gerektiren bir durum söz konusu değil...
Hiçbirşey yapmaz kendi haline bırakırsanız estetik sorunlardan ayrı,dişte mutlaka zamanla çürüme ve ağrı başlayacaktır.

lale&gül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm sizi aramızda görmek çok güzel benim sorunum küçükken 1 dişimi çektirdim o taraftan yemek yemeye korkunca şimdi çektiğim taraftaki dişlerim birbirlerine deymiyor önceden sorun olmuyordu ama şimdi diyer taraftaki dişimde çürüyünce zor oluyor acaba bunun tedavisi varmı varsa ne yapmam gerekiyor .Allah razı olsun

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselam aleyküm.
çok sevindim sitemizde bir diş hekimimiz olduğuna ve sorular sorabilmemize.benimde ufak tefek sorunlarım var.diş sıkmak gibi uykuda.bu aralar sıkmıyorum şükürler olsunki ama kas gevşetici dışında bir tedavisi varmı merak ediyorum.birde benim dolgularım dayanmıyo.en son geçen yıl düşen dolgularımın yerine yenisini yapan dr bir önceki dr un yaptığını hatalı bulup hadi bunlarda düşsün de göreyim demişti.ve onlarda eriyip gitti.bunun bir sebebi varmı çok merak ediyorum.rabbim sizden razı olsun.başınız ağrıtıcağımı düşünüyorum arada bir sorularımla.hakkınızı helal edin.selametle mevlaya emanet

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm sizi aramızda görmek çok güzel benim sorunum küçükken 1 dişimi çektirdim o taraftan yemek yemeye korkunca şimdi çektiğim taraftaki dişlerim birbirlerine deymiyor önceden sorun olmuyordu ama şimdi diyer taraftaki dişimde çürüyünce zor oluyor acaba bunun tedavisi varmı varsa ne yapmam gerekiyor .Allah razı olsun

Selamun Aleyküm,
Dişhekimliğinde iki şey oldukça önemlidir; biri hastanın yaşı, diğeride komple dişlerin pozisyonunun bizzat görerek değerlendirilmesi. Burada maalesef bunlardan mahrum olarak çözüm üretmek durumunda kalıyoruz.

Size öncelikle şunu üstüne basa basa, altını çize çize ısrarla belirtmeliyim ki; ağız içinde rastlanılabilecek en yanlış uygulama tek taraflı yeme alışkanlığıdır.
Bir çok zararı beraberinde getiren bu alışkanlığın derhal en kısa zamanda terkedilmesi gerekir.
Aksi takdirde kullanmadığınız taraftaki dişlerin üzerinde diştaşları birikir, dişetleri gevşek bir hal alır, dişlerin köklerini saran kemik dokudaki erime ile dişler çürümeden sallanmaya başlar ve dişlerinizi çok daha erken kaybedebilirsiniz.

Sizin sorununuza gelince; bir kere çürüyen dişinizi acilen tedavi ettirip, o tarafı kullanılabilir hale getireceksiniz. Daha sonra küçükken çektirdiğiniz dişin yerine bir köprü yaptırarak, o taraftaki temas bozukluğunu giderecek, dolayısıyla o tarafı da kullanılabilir yapacaksınız.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Geçmiş olsun.
Ön dişlerde darbeye dayalı kırıklar maalesef çok sık görülüyor. Bunlardan biri de benim kızım. Hatırlıyorum en az 4-5 gün ağlamıştı.
Sizin dişinizin soğuk ve sıcaktan etkileniyor olması en azından dişin canlı olduğunu gösterir ki bu son derece sevindirici birşey. Dişin neresinden ne kadarlık bir kısmı kırık bilemiyorum ama bu tür kırıklarda özellikle dişin canlı olduğu durumlarda tedavi ve dişin ağızda durması ihtimali son derece yüksektir.
Ne yapılabilir? 1- Çok iyi bir ışınlı dolgu ile kırık kısmı restore edilebilir, ama dolgunun birleşme yerinden yeniden düşme ihtimali olabilir.
2- Diş çekilmeden kuron (kaplama) ile üzeri kaplanabilir. Kendi dişinizin renginde,şekil itibariyle yanındaki eş dişe benzer bir şekilde gayet güzel olur.
Hassasiyetiolan dişlerde uygulamalar tabiiki anestezi altında yapılır ve ağrı hissi olmaz. Dolayısıyla korkmayı gerektiren bir durum söz konusu değil...
Hiçbirşey yapmaz kendi haline bırakırsanız estetik sorunlardan ayrı,dişte mutlaka zamanla çürüme ve ağrı başlayacaktır.

aleyküm selam Allah razı olsun bu tavsiyeleriniz çok işime yarıyacak:T

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
esselam aleyküm.
çok sevindim sitemizde bir diş hekimimiz olduğuna ve sorular sorabilmemize.benimde ufak tefek sorunlarım var.diş sıkmak gibi uykuda.bu aralar sıkmıyorum şükürler olsunki ama kas gevşetici dışında bir tedavisi varmı merak ediyorum.birde benim dolgularım dayanmıyo.en son geçen yıl düşen dolgularımın yerine yenisini yapan dr bir önceki dr un yaptığını hatalı bulup hadi bunlarda düşsün de göreyim demişti.ve onlarda eriyip gitti.bunun bir sebebi varmı çok merak ediyorum.rabbim sizden razı olsun.başınız ağrıtıcağımı düşünüyorum arada bir sorularımla.hakkınızı helal edin.selametle mevlaya emanet

Selamun Aleyküm,
Uykuda iken diş sıkmak ya da gıcırdatmak Bruksizm dediğimiz bir rahatsızlıktır ve büyük oranda sebebi stres, sıkıntı gibi psikolojik nedenlere dayanır. Kas gevşeticiler Bruksizm'i önleyiciilaçlar değil ancak Bruksizm'in olumsuz etkilerini, gidermekte kullanılabilecek ilaçlardır.
Bunu gidermek öncelikle insanın moralini kuvvetli tutup, karşılaştığı olaylar karşısında sabır göstermesi ile mümkün olabilir. Yani bu konuda kendi kendinizin doktoru olmalısınız. Haa, çok ileri durumdaki rahatsızlıklarda gerekirse bir psikologdan profeyonel yardım da alınabilir (Bu ifademin sizin için geçerli olduğu kanaatinde değilim)
Bizim branşımızda ise, Bruksizmi önlemeye yönelik ağız içi apareyler yapılabilir. Gece bu aparey ağıza takılarak yatılır ve bir süre kullandıktan sonra bu alışkanlık yavaş yavaş terkedilecektir.
Dolgu meselesine gelince, Bu konu dişhekiminin sorumluluğunda olduğu kadar dişin boyutları, çürüğün şekli ve büyüklüğü ile ilgili olarak da farklılıklar gösterebilir. Ayrıca kullanılan dolgu materyali de önemlidir. Estetik amaçla yapılan beyaz renkli dolgular her zaman tükrük yapısına ve ağız içi asit ortama dayanıklı olamayabiliyor. Bu durumda zaman zaman Siyah renkli olduğu için beğenmediğimiz eski amalgam dolgulara ihtiyaç duyabiliriz.
Bu her halukarda yine dişhekiminizle beraber karar verebileceğiniz bir konu.
Ama ne yaparsanız yapın mutlaka dolgunuzu tekrar yaptırın, vaz geçmeyin...

Sağlıklı günler diliyorum, benim asla başım ağrımaz bundan da endişe etmeyin, Allah'a emanet olun...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Uykuda iken diş sıkmak ya da gıcırdatmak Bruksizm dediğimiz bir rahatsızlıktır ve büyük oranda sebebi stres, sıkıntı gibi psikolojik nedenlere dayanır. Kas gevşeticiler Bruksizm'i önleyiciilaçlar değil ancak Bruksizm'in olumsuz etkilerini, gidermekte kullanılabilecek ilaçlardır.
Bunu gidermek öncelikle insanın moralini kuvvetli tutup, karşılaştığı olaylar karşısında sabır göstermesi ile mümkün olabilir. Yani bu konuda kendi kendinizin doktoru olmalısınız. Haa, çok ileri durumdaki rahatsızlıklarda gerekirse bir psikologdan profeyonel yardım da alınabilir (Bu ifademin sizin için geçerli olduğu kanaatinde değilim)
Bizim branşımızda ise, Bruksizmi önlemeye yönelik ağız içi apareyler yapılabilir. Gece bu aparey ağıza takılarak yatılır ve bir süre kullandıktan sonra bu alışkanlık yavaş yavaş terkedilecektir.
Dolgu meselesine gelince, Bu konu dişhekiminin sorumluluğunda olduğu kadar dişin boyutları, çürüğün şekli ve büyüklüğü ile ilgili olarak da farklılıklar gösterebilir. Ayrıca kullanılan dolgu materyali de önemlidir. Estetik amaçla yapılan beyaz renkli dolgular her zaman tükrük yapısına ve ağız içi asit ortama dayanıklı olamayabiliyor. Bu durumda zaman zaman Siyah renkli olduğu için beğenmediğimiz eski amalgam dolgulara ihtiyaç duyabiliriz.
Bu her halukarda yine dişhekiminizle beraber karar verebileceğiniz bir konu.
Ama ne yaparsanız yapın mutlaka dolgunuzu tekrar yaptırın, vaz geçmeyin...

Sağlıklı günler diliyorum, benim asla başım ağrımaz bundan da endişe etmeyin, Allah'a emanet olun...

ve aleyküm selam ,rabbim razı olsun hocam.evet diş sıkmayı kendime telkin vere vere bıraktım sanırım.kasgevşeticiyle ağrılarımı giderdim.şimdi onuda içmiyorum şükür.çünki destek almam gerektiğini duyunca dedimki bana benden daha iyi destek olan olamaz.ve şükür şuan iyi.fakat dolgularım sizin dedğiniz gibi siyah olanlardandı.çürüklerde çok büyük değil yüzeysel denilebilicek gibi.ama yok dayanmıyo.şimdi yeni güvenebiliceğim bir hekim bulmam gerekiyo.çok sağolun hocam.selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt