Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çok acı kaybımız (2 Kullanıcı)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Içimdeki üzüntüyü atamadım.
Allah rahmet eylesin.
Hep dua ediyorum.
Kıymetli hocam için.
Selametle kalın.

leyla-1

Altın Üye
Allah rahmet eylesin Allah'ım kabrini nur ile doldursun inşallah değerli kardeşimizin aniden aramızdan ayrılmasının acısı burukluğunu hala içimde yaşıyorum gerçekten canım nasıl yanıyor anlatamam anlatacağım kelimeler bile inanın ki şu anda uçtu gitti aklımda hıçkırıklar boğazıma düğümlendi gözyaşları sel oldu şu kısacık zamanda kardeşim ne güzel işere vesile oldu son nefesine kadar bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmadılar Allah'ım kademelerini cennette arttırsın inşallah. Kardeşimiz anlatmaya kelimeler yetmez acısı hiç bir zaman bitmez:( Allah'ım geride kalan değerli İslam hocamıza değerli hatim grubunda bulunan kardeşlerimizin yar ve yardımcıları olsun Allah'ım hayırlı yaşlar hayırlı ömürler bol bereketli hayırlı günler nasip etsin Rabbim.
Allah binlerce kez razı olsun emeklerine gönüllerine sağlık mükafatlarını her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim hiç birini darda sıkıntıda bırakmasın inşallah.
Çok değerli İbrahim hocam çok değerli Osman kardeşim sizleri hiç bir zaman unutmayacağız kalbimiz gönlümüz dualarımız sizinle hatim grubundaki kardeşlerimiz değerli hocamız hepimize yadigar Allah'ım iyilikler güzellikler sağlık afiyet nasip etsin inşallah.
Selam ve dua ile selametle kalınız...

Mustafasert

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel İnsanlar Sizleri Gurubumuz ve İslam Hocamız Adına selamların en güzeli ile selamlıyoruz

Esselamun Aleykum

Bilemiyoruzki sizlere nasıl teşekkür etmeli? hakikaten ancak bu kadar vefalı olunur ,günlerdir siteye girmek istiyoruz ancak içinde bulunduğumuz şaşkınlık ve birde benim bilgisayar denilen bu aleti kullanmaktaki beceriksizliğim bu gecikmelere sebebiyet verdi Allah cellecelaluhu razı olsun Berat kardeşimiz eğer yardımcı olmasaydı biz yine epey uğraşmak mecburiyetinde kalırdık,birazda kuran kursu öğrencilerimizin becerileriyle hamdolsun maksada eriştik.

Günlerdir yemeyen içmeyen ve kimse ile konuşmayan İslam hocamız bu akşam beni çağırarak yatsı namazından sonra bir konuşma yapacağını bu sebeple herkesin hazır bulunmasını ve yatsı namazında da eskisi gibi kendisinin imamlık yapacağını söyledi tabiki bu haber hepimize bir müjde gibi geldi.ben 4 tane hafız kardeşimize kağıt ve kalem bulundurmalarını ve hocamızın konuşmalarını not almalarını söyledim.Şimdi o notlardan hocamızın konuşmarından size bazı kısımlarını buradan yazıcağım.

Namaz bitiminde 72 mevcudumuz hepsi dikkat kesilmiş ve hocamız minberde ayakta konuşmaya başladı:

Ey sevgili evlatlarım Hafızlar gurubu,hafızlık çalışanlar ve kuran öğrencileri bir yılın içersinde İbrahim hocamızın ve Osman hocamızın kayıbı hepimizi derinden sarsmıştır ancak şunu iyice bilesinizki dinimizde yas tutmak yoktur.İbrahim hocamızın son nefesinde kollarımdan tutun secde edeceğim deyip secdede teslim olması osman hocanın ise Kuran'ı kerim okurken başının açık olan Kuran sayfasına koyarak hakka yürümesi onların İnşaAllah çok güzel bir akıbete gittikleri hakkında size fikir vermiştir.İkisininde sizlerin üzerinde sayısız hakları vardır ikiside sayısız hafızlar yetiştirmiş dünya hayatlarını Kuran yoluna adamış çok kıymetli Zâtlar olduğuna hepimiz şahaadet ederiz.
Şimdi durmak zamanı değildir en büyük servetimiz olan zamanı boşa geçirmek zamanı değildir.dünü bu güne eşit olan zarardadır hadisini unutmayın kuran öğrencileri derslerinize sıkı sarılın eksiklerinizi hafız abilerinize danışın Mustafa hocamız Osman hocamızın yerine bütün vazifeleri devir almıştir hafızlarda dahil her şeyi ona sorunuz .Kuranı öğrenmek hafız olmak çok kıymetli bir şeydir ancak ondan da kıymetli olan Kuranın emrettiği çizginin dışına çıkmamak o sınır içersinde yaşamaktır o çizginin dışına çıkan felakete düşer bunu asla unutmayın.Kurana ve sünettlere sıkı sıkı sarılın.Duydumki yeni öğrenciler gayb hakkında bazı sorular soruyorlarmış bu gibi sorulardan sizi men ederim gaybı yalnız Allah azze ve celle bilir.Her gün her biriniz mutlaka en azından üç hayır yapın hayır işlerinde yarış halinde olmamız Allah'ın emridir bu hayırlarla amel defterlerinizi doldurmaya gayret edin yarın hesap gününde buna çok ihtiyacınız olacak.Namazlarınızı dikkatli ve acele etmeden sakin sakin kılın,karışınızda kimin olduğunu unutmayın,her gece tevbe ve istiğfar etmeden yastığa başınızı koymayın zira yarına kimin sağ kalacağını kimbilirki ve şairin şu sözlerini unutmayın.......Dün vardı....Bu gün var....yarın varmı?.....Gençliğine güvenme ölenler hep ihtiyarmı.?

Cennet mekan Osman hocamızın yazı makinesini (bilgisayar) Mustafa hocamız verdim ondan başka kimse el sürmeyecek o'da Osman hocamızın ve hepimizin gönül dostları ile (islamiyet gen.tr) irtibata devam edecek yine osmanımın hayatta olduğu gibi o kardeşlerimize Hatimler inecek bizzat dualarıda benim tarafımdan yapılacaktır.........son sözümüzde osman hocanın odasında açık duran kuran asla kapanmayacak ve ben yaşadığım sürece öyle duracaktır...........

Evet vefalı dostlarımız hocamızın bu konuşması hepimizin yüreğini ferahlattı bizler gurubumuz olarak buna Osman hocamızda dahil her birinize okunan her hatimden sonra tek tek haklarımızı helal ettik lütfen bu konuda müsterih olunuz Allah azze ve celle'den başka kimseye minnet borcu yoktur.Osman kardeşim hayatta iken sabahlara kadar çalışırdı şimdi o gitti bakınız ben saat 03.50 daha işlerimi bitiremedim olsun biz bundan zevk duyarız,gücümüz yettiğince hakkın hizmetinde olacağız.

Hepinize hayırlı sabahlar diliyoruz Allah azze ve celle Sağlık ve affiyetler versin yuvalarınızı ve kalplerinizi sevinçlerle doldursun hayırlı ve bol rızıklar nasip etsin.Cuma gününden itibaren hediyelerimiz tekrar devam edecektir.Hoşça kalınız Rabbi Rahime emanet olunuz.

Gurubumuz adına selam ve saygılarımızla.

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam ,

Hoş geldiniz... Allah C.C. 'na emanet olunuz...
Selamlar...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Kur'an-ı Kerim Çizgisi bize yakışan çizgidir '' Farz çizgisi ''... Resul'u EKREM A.S. Efendimizin yolu '' Sünnet çizgisi '' ...Gerçek hadisler '' Davranış metodu '' ... OKUMAK ve Okuduğumuza sarılmak İLİM peşinde olmak , eğitmek görevimiz.... HAMD gerçek vazifemiz... Şükür zaten yaşam tarzımız olmalıdır...

Bize ,bizden yakın olana EDEP dolu yaklaşım ...

Terbiyede çizgimiz olmalıdır...

İnşallah o ( M.M. ) NUR' u hiç bir zaman sönmez o zaman ...

Selamlar...

GEVHER

Yönetici
Ve aleykümselam MUSTAFA hocamız...

Ailemize hoşgeldiniz diyeceğim , ancak siz zaten hafız kardeşlerimizle birlikte dualarınızla hatimlerinizle çoktan bizi kardeşliğe kabul etmiştiniz. Allah Celle Celalüh razı olsun.

Bizim için çok sevindirici ki , vaktiniz elverdiğince paylaşımlarınıza devam etme kararı vermişşiniz.

İnşaAllah hayırlara vesile olmaya devam ediyorsunuz. Rabbim kabul etsin.
Sevapları ile sizin ve kardeşlerimizin dünyasını ,ahiretini aydınlatsın.

Hayırlı günler olsun inşaAllah Mustafa hocam.

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullahi ve berakatuhu

Değerli Mustafa Sert hocamız...

En son girişinizden sonra ne zaman girebileceğinizi merak ediyordum...

Hamd olsun.....hepbirlikte bu yolda devam edeceğiz...inşaallah

Rabbim güç kuvvet versin ,birlik ve beraberliğimizi artırsın..inşaallah

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel İnsanlar Sizleri Gurubumuz ve İslam Hocamız Adına selamların en güzeli ile selamlıyoruz

Esselamun Aleykum

Bilemiyoruzki sizlere nasıl teşekkür etmeli? hakikaten ancak bu kadar vefalı olunur ,günlerdir siteye girmek istiyoruz ancak içinde bulunduğumuz şaşkınlık ve birde benim bilgisayar denilen bu aleti kullanmaktaki beceriksizliğim bu gecikmelere sebebiyet verdi Allah cellecelaluhu razı olsun Berat kardeşimiz eğer yardımcı olmasaydı biz yine epey uğraşmak mecburiyetinde kalırdık,birazda kuran kursu öğrencilerimizin becerileriyle hamdolsun maksada eriştik.

Günlerdir yemeyen içmeyen ve kimse ile konuşmayan İslam hocamız bu akşam beni çağırarak yatsı namazından sonra bir konuşma yapacağını bu sebeple herkesin hazır bulunmasını ve yatsı namazında da eskisi gibi kendisinin imamlık yapacağını söyledi tabiki bu haber hepimize bir müjde gibi geldi.ben 4 tane hafız kardeşimize kağıt ve kalem bulundurmalarını ve hocamızın konuşmalarını not almalarını söyledim.Şimdi o notlardan hocamızın konuşmarından size bazı kısımlarını buradan yazıcağım.

Namaz bitiminde 72 mevcudumuz hepsi dikkat kesilmiş ve hocamız minberde ayakta konuşmaya başladı:

Ey sevgili evlatlarım Hafızlar gurubu,hafızlık çalışanlar ve kuran öğrencileri bir yılın içersinde İbrahim hocamızın ve Osman hocamızın kayıbı hepimizi derinden sarsmıştır ancak şunu iyice bilesinizki dinimizde yas tutmak yoktur.İbrahim hocamızın son nefesinde kollarımdan tutun secde edeceğim deyip secdede teslim olması osman hocanın ise Kuran'ı kerim okurken başının açık olan Kuran sayfasına koyarak hakka yürümesi onların İnşaAllah çok güzel bir akıbete gittikleri hakkında size fikir vermiştir.İkisininde sizlerin üzerinde sayısız hakları vardır ikiside sayısız hafızlar yetiştirmiş dünya hayatlarını Kuran yoluna adamış çok kıymetli Zâtlar olduğuna hepimiz şahaadet ederiz.
Şimdi durmak zamanı değildir en büyük servetimiz olan zamanı boşa geçirmek zamanı değildir.dünü bu güne eşit olan zarardadır hadisini unutmayın kuran öğrencileri derslerinize sıkı sarılın eksiklerinizi hafız abilerinize danışın Mustafa hocamız Osman hocamızın yerine bütün vazifeleri devir almıştir hafızlarda dahil her şeyi ona sorunuz .Kuranı öğrenmek hafız olmak çok kıymetli bir şeydir ancak ondan da kıymetli olan Kuranın emrettiği çizginin dışına çıkmamak o sınır içersinde yaşamaktır o çizginin dışına çıkan felakete düşer bunu asla unutmayın.Kurana ve sünettlere sıkı sıkı sarılın.Duydumki yeni öğrenciler gayb hakkında bazı sorular soruyorlarmış bu gibi sorulardan sizi men ederim gaybı yalnız Allah azze ve celle bilir.Her gün her biriniz mutlaka en azından üç hayır yapın hayır işlerinde yarış halinde olmamız Allah'ın emridir bu hayırlarla amel defterlerinizi doldurmaya gayret edin yarın hesap gününde buna çok ihtiyacınız olacak.Namazlarınızı dikkatli ve acele etmeden sakin sakin kılın,karışınızda kimin olduğunu unutmayın,her gece tevbe ve istiğfar etmeden yastığa başınızı koymayın zira yarına kimin sağ kalacağını kimbilirki ve şairin şu sözlerini unutmayın.......Dün vardı....Bu gün var....yarın varmı?.....Gençliğine güvenme ölenler hep ihtiyarmı.?

Cennet mekan Osman hocamızın yazı makinesini (bilgisayar) Mustafa hocamız verdim ondan başka kimse el sürmeyecek o'da Osman hocamızın ve hepimizin gönül dostları ile (islamiyet gen.tr) irtibata devam edecek yine osmanımın hayatta olduğu gibi o kardeşlerimize Hatimler inecek bizzat dualarıda benim tarafımdan yapılacaktır.........son sözümüzde osman hocanın odasında açık duran kuran asla kapanmayacak ve ben yaşadığım sürece öyle duracaktır...........

Evet vefalı dostlarımız hocamızın bu konuşması hepimizin yüreğini ferahlattı bizler gurubumuz olarak buna Osman hocamızda dahil her birinize okunan her hatimden sonra tek tek haklarımızı helal ettik lütfen bu konuda müsterih olunuz Allah azze ve celle'den başka kimseye minnet borcu yoktur.Osman kardeşim hayatta iken sabahlara kadar çalışırdı şimdi o gitti bakınız ben saat 03.50 daha işlerimi bitiremedim olsun biz bundan zevk duyarız,gücümüz yettiğince hakkın hizmetinde olacağız.

Hepinize hayırlı sabahlar diliyoruz Allah azze ve celle Sağlık ve affiyetler versin yuvalarınızı ve kalplerinizi sevinçlerle doldursun hayırlı ve bol rızıklar nasip etsin.Cuma gününden itibaren hediyelerimiz tekrar devam edecektir.Hoşça kalınız Rabbi Rahime emanet olunuz.

aleyküm selam değerli hocamız.. İSLAM hocamızın konuşması hepimiz için kocaman bir ders...
sizler... ışığımız gibisiniz.. Osman hocamız için akıttığımız gözyaşlarımız hala dinmedi.. sanki öz abimi kaybetmiş gibiyim..
burda bir büyüğümüz siz hafız abi ve kardeşlerimiz için ASABI KEYF gençleri demişti.. ne güzel bir yakıştırma.. sizleri tanıdığımdan beri evlatlarımızın sizler gibi olması için dua ediyorum..
sizlerde bizi duanızdan eksik etmeyin..
ALLAHA emanetsiniz... selamlarımızı iletin...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum selam kıymetli büyüğümüz yazdıklarınız çok anlamlı Allah celle celaluhu razı olsun hepinizden bşata Rabbimin tanışmamıza vesile kıldığı H.İbrahim hocamızdan Rabbim mekanını cennet eylesin ikisininde sevdkleirye haşreylesin Mevlam Osman hocamız hepimize hediyelerin en güzelini verdi bizlerde elimizden geldiğince dualarımıza katacağız inşallah hepnizi selametle.

Hüzünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam MUSTAFA hocam,

Hoş geldiniz. Rabbim size, İslam hocamıza ve tüm hafız grubu kardeşlerimize sağlık ve afiyet, hayırlı uzun ömürler, güç kuvvet versin inşaALLAH.

Allahım her daim yar ve yardımcınız olsun.

Hayırlı, bol bereketli ve güzelliklerle dolu günler dilerim.

Selam ve saygılar....

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu.

KIYMETLİ Mustafa Sert hocamız...
Rabbim sizlerden binlerce kez razı olsun.
sizler bizim yuvamıza ve gönlümüze aydınlık oldunuz.
şu an yüreğim buruk .
kalbimde hüzün var.
oSMAN hOCAMIZ İÇİN,
AMA HEP DUAMDA ALLAHIN İZNİYLE.
MEKANI CENNET OLSUN.
tANIMAK ÇOK İSTERDİM.

_YUSUF_

Yönetici
AleykümSelam Mustafa kardeşimiz,
Rabbim hizmetinizi daim eylesin Zira temiz ve pak nesillere o kadar ihtiyacımız varki, malumunuzdur.
Böyle bir nesilde ancak ve ancak vahyin ışığında yetişmiş bir nesille mümkündür.
Ve inanıyoruzki bu nesillerin oluşmasında katkınız büyüktür.
Tekrardan Rabbim hizmetinizi daim eylesin ve bu yolda size sabır ve güç versin
En derin kalbi muhabbetlerimle

leyla-1

Altın Üye
Ve Aleyküm Selam Çok Değerli Mustafa Hocam
Hoş geldiniz aramıza İslam hocamdan sizlerden hatim grubunda bulunan bütün kardeşlerimizden binlerce kez razı olsun hepinizin emeklerinize gönlünüze sağlık Allah'ım mükafatınızı her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim hiç bir zaman sizleri darda sıkıntıda bırakmasın İslam hocamıza siz değerli abimize ve bütün kardeşlerimize sağlık afiyet hayırlı yaşlar hayırlı ömürler bol bereketli hayırlı günler nasip etsin Rabbim.
Değerli hocam sizlerle tanışmamıza vesile olan değerli İbrahim hocamdan çok değerli Osman kardeşimden razı olsun Allah rahmet eylesin mekanları cennet kademeleri daha yüksek olmak nasip etsin Rabbim. Hiç bir zaman değerli hocamın değerli kardeşlerimin sizlerin gruptaki bütün kardeşlerimin hakkını hiç bir zaman ödeyemeyiz Allah'ım her harf adedince mükafatınızı vermek nasip etsin Rabbim sizler gibi değerli kardeşlerimiz hocalarımız zor bulunur sizlere ihtiyacımız var her zaman iyi ki varsınız..
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun son nefese kadar dinden imandan sıratı müstakimden ayırmasın inşallah.
İçimizdeki acılar bitmedi kardeşim hiç bir zamanda bitmeyecek:(
Selam ve dua ile selametle kalınız saygılar selamlar çok değerli hocamında ellerinden hürmetle öperim.

Rabbim güç kuvvet versin ,birlik ve beraberliğimizi artırsın..inşaallah

mir_erhan

Moderator

Esselamun Aleykum

Ve Aleyküm Selam...
Sevgili Musatafa hocamız hoş geldiniz.
Gelişiniz aydınlattı yüreklerimizi.
Rabbimiz bizi Sevgili İslam hocamız ve siz değerli hocalarımızın dularından
ve feyizli sohbetlerinden derin bilgilerinden mahrum bırakmasın.
İnşallah bizlere Hatim hediyelerinizin yanında
Birde İslam Hocamızın o güzel dua ve hutbelerini de paylaşıp istifademize sunarsanız
Duacı oluruz.
Allah celle celalüh sizleri eksikliğini vermesin şu Dünya yüzüne ve bizlere amin.
Merhum Halil İbrahim hocamıza ve Osman hocamıza Tekrar Allahtan rahmet diler
Şahsınızda Sevgili İslam Hocamıza ve tüm grubunuza selamlarımızı sunuyoruz.

Selam ve dua ile

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Oman hocadan binkere razı olsun, bizlere hediye edilen okuttuğu hatimleri, duaları kat kat kendisine karşılığını versin Rabbim. siteye çok yeni üye olarak, hiç tanımasamda çok üzüldüm... Allahım mekanını cennet etsin...

berat05

Yönetici
Bu sene forumumuzdan çok sevdiğimiz kardeşlerimizi kaybettik...

Rabbim böyle uygun gördü...

Sabır,tevekkül ve dua nasip etsin bizlere Rabbim..

Mekanları Cennet-i ÂLÂ kabirleri NUR içinde olsun inşaallah..

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Bu sene forumumuzdan çok sevdiğimiz kardeşlerimizi kaybettik...

Rabbim böyle uygun gördü...

Sabır,tevekkül ve dua nasip etsin bizlere Rabbim..

Mekanları Cennet-i ÂLÂ kabirleri NUR içinde olsun inşaallah..
amin..........

her bir kıymetli kardeşimiz ve minik kuzumuz için ayrı ayrı buruğuz........

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt