Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çocuğunuz Için Ne Yapiyorsunuz?Onu Ateş'emi Itiyor Yoksa çekiyormusunuz? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
(Bir Müslümanın evladı ibadet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse, çocuğuna dinini öğretmeyip, günah olan şeyler öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, babasına da o kadar günah yazılır)
[S. Ebediyye]

Kaan Erdem

Yönetici
(Ey iman edenler, yakıtı insan ve taş olan Cehennem ateşinden kendinizi ve çoluk çocuğunuzu koruyun.)
[Tahrim 6]

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc sen ve senin gibi kardeşlerimizin sayılarını artırsın.maşaALLAH kardeşim.selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli akşamlar olsun.:H:H:H

w.aleykümselam bana gönderin çocuklarınızı
bnde okutuyorum inş.ALLAHIM KABUL ETSİN slm we dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
Fert, aile, toplum ve ümmet olarak bununla mükellefiz. Okulların tatil olmasıyla beraber çocuklarımız ve öğrenci kardeşlerimiz için bir hatırlatmada bulunmak üstümüze borçtur cümlemizin.

Kaan Erdem

Yönetici
çocuğunuz Için Ne Yapiyorsunuz?onu Ateş'emi Itiyor Yoksa çekiyormusunuz?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.elimden geldiğince islam ahlakına göre yetiştirmye çalışıyorum.meyvelerini almaya başladım çok şükür.Rabbim utandırmasın şaşırtmasın inşallah.bazen çok korkuyorum çevreye uyup yanlış yola gidicek diye .elimden geldiğince yanlış insanlardan uzak tutmaya çalışıyorum.Rabbim evlatlarımızı doğru yoldan ayırmasın.Allaha emanet ol kardeşim.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam abla.amin.inşaALLAH.selam ve dua ile kalın selametle.

selamün aleyküm kardeşim.elimden geldiğince islam ahlakına göre yetiştirmye çalışıyorum.meyvelerini almaya başladım çok şükür.Rabbim utandırmasın şaşırtmasın inşallah.bazen çok korkuyorum çevreye uyup yanlış yola gidicek diye .elimden geldiğince yanlış insanlardan uzak tutmaya çalışıyorum.Rabbim evlatlarımızı doğru yoldan ayırmasın.Allaha emanet ol kardeşim.

Kaan Erdem

Yönetici
yemeyen yediren
içmeyen içiren
giymeyen giydiren
evladı için çırpınan analar ve babalar

siz bunlardan başka çocuğunuz için ne yapıyorsunuz.
anne ve baba olmanın şuurundamısınız?
çocuğunuzu ateş'emi atıyor yoksa çekiyormusunuz.

ozaman inşaALLAH çocuklarımız bu yaz'da her zaman olduğu yada olacağı gibi kur'an kurslarında olacaklar..'

Biz onu (Kur’an’ı) hak olarak indirdik ve o hak ile indi; seni de yalnızca bir müjde verici ve uyarıp-korkutucu olarak gönderdik.” “Onu bir Kur’an olarak, insanlara dura dura okuman için (bölüm bölüm) ayırdık ve onu safha safha bir indirme ile indirdik.” İsra Suresi: 105-106

Kaan Erdem

Yönetici
yemeyen yediren
içmeyen içiren
giymeyen giydiren

ozaman inşaALLAH çocuklarımız bu yaz'da her zaman olduğu yada olacağı gibi kur'an kurslarında olacaklar..'

Biz onu (Kur’an’ı) hak olarak indirdik ve o hak ile indi; seni de yalnızca bir müjde verici ve uyarıp-korkutucu olarak gönderdik.” “Onu bir Kur’an olarak, insanlara dura dura okuman için (bölüm bölüm) ayırdık ve onu safha safha bir indirme ile indirdik.” İsra Suresi: 105-106

Kaan Erdem

Yönetici
Fert, aile, toplum ve ümmet olarak bununla mükellefiz. Okulların tatil olmasıyla beraber çocuklarımız ve öğrenci kardeşlerimiz için bir hatırlatmada bulunmak üstümüze borçtur cümlemizin.

Kaan Erdem

Yönetici
HAYDİ KARDEŞLERİMİZİ BU YAZ KUR'AN KURSLARINA GÖNDERELİM.

SELAMÜNALEYKÜM KARDEŞLERİM.

yemeyen yediren
içmeyen içiren
giymeyen giydiren

“Kur’an’ı okuyup onunla amel eden mümin, utruce meyvesi gibidir, tadı da güzel kokusu da güzeldir. Kur’an okumayan fakat onunla amel eden mümin ise hurma meyvesi gibidir, tadı güzel ama kokusu yoktur. Kur’an’ı okuyan münafığın durumu da reyhan çiçeğine benzer, kokusu güzeldir ama tadı acıdır. Kur’an okumayan münafığın durumu da Ebu Cehil karpuzu gibidir, tadı da acı kokusu da acıdır.” Sahih-i Buhari

Bizler için bir öğüt, bir hidayet, bir müjde, bir hatırlatma, doğruyu yanlıştan ayıran ve okuduğumuzda imanımızın artmasına vesile olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve öğretmek için bir zaman tayin etmek doğru değildir. İmkân ve fırsat bulduğumuz her zaman ve ortamda Kur’an-ı Kerim’i okumak, okutmak, anlamak ve yaşamakla sorumluyuz.

Kur’an’ı ve Kur’an ilimlerini öğrenmek ve okumak için Arapça okumalarını sağlamaya çalışmak ve ortam sağlamaya sebep olmak, ölümümüzden sonra da hayır defterimizin açık kalmasına ve sürekli hasenat yazılmasına vesile olur.

Allah’ım! Bizi, Kur’an tilavetini hakkını vererek okuyanlardan, okuduğunu anlayanlardan, anladığını yaşayanlardan eyle! (Âmin) Allah’a emanet olun.

(Hepiniz, bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mesul olursunuz.)
[Müslim]

(Ey iman edenler, yakıtı insan ve taş olan Cehennem ateşinden kendinizi ve çoluk çocuğunuzu koruyun.)
[Tahrim 6]

(Bir Müslümanın evladı ibadet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse, çocuğuna dinini öğretmeyip, günah olan şeyler öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, babasına da o kadar günah yazılır)
[S. Ebediyye]

(Çocukken öğrenilen şey, taş üzerine kazılan nakış gibi kalıcıdır. Yaşlandıktan sonra öğrenmeye kalkması ise, su üzerine yazı yazmaya benzer.)
[Hatib]

(Evladınıza ikram edin, onları edepli, terbiyeli yetiştirin!)
[İbni Mace]

selam ve dua ile kalın selametle inşaALLAH.

Kaan Erdem

Yönetici

Kaan Erdem

Yönetici
20060806130957rozenlb3.jpg

Kaan Erdem

Yönetici

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Kaan kardeşim konuyla alkalı değil sizi görünce sorma gereği duydum sizin daha önceden Talip amca için açtığınız formu bulamıyorum oraya yazıyordum, uzun zamandır Talip amca görünmüyor ondan haberiniz var mı? İnşaAllah iyidir çokda merak etmeye başladım kendisini. Hayırlı günler Rabbime emanet olun

Selam ve dua ile...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Her Müslüman dininin görevlisi değil mi?
“Keşke mahalle bakkalı çocuklara çikolata dağıtsa!” diye düşünmektense, mahalle bakkalından bir kutu çikolata veya dondurma alıp, camide Kuran öğrenen çocuklara kendimiz dağıtsak nasıl olur?

Keşke Kuran okumayı öğrenen gençlere mahalle esnafı hediyeler dağıtsa veya biz birkaç hediye alıp Kuran öğrenen gençlere hediye edip onları sevindirsek fena mı olur?

“Keşke çocukların ellerinde çok güzel mealli bir Kuran olsa!” diye düşüneceğimize, onların birkaçına Kuran hediye etsek daha faydalı olmaz mı?

“Keşke din görevlileri camiye gelen çocuklarla daha çok ilgilense!” diye bekleyeceğimize, zamanımız oldukça ona yardım etmeye gitsek daha iyi olmaz mı?

“Keşke çocukların camide sıkılmasını önlemek için haftada birkaç yarışma tertip edilse, çocuklar yarışmada eğlense ve kazananlara hediyeler verilse!” diye düşüneceğimize, yarışma tertip etme konusunda birkaç arkadaşla birlikte din görevlilerine yardım etsek çok keyifli olmaz mı?

sait camlıca

_______selamun aleykum kardeşim
yazıyı iznilizle eklemek istedim konunuzla ilgili diye..
kusuruma bakmazsınız inşallah
selam ve dua ile_______

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt