Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çikmazdayim Arkadaşlar Bir Akil Verin Bana (4 Kullanıcı)

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
:) .......... .......... ..............

Çileli

Kayıtlı Kullanıcı
T.nur hanıma

T.nur hanıma

T.nur kardeşim... gelecek günler neler gösterecek bilemeyiz. Sizin gibi düşünen benim çalıştığım dairedede bayan var o hergün sabah baş örtüsü ile geliyor. Lavaboda peruğunu takıyor. Öyle mesaisine devam ediyor. Doğrusu benim kanaatim çalışmaya devam etmenizdir. Allah yardımcınız olsun

Çileli

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.T.Nur kardeşim.....
Çalıştığınız dairede ortam ve amirlerinizin tutumu nasıl bilmiyorum ama. Gelecek günlerin nelere gebe olduğunu bilemeyiz. Henüz yaşınız çok genç. Sizin mesajınızı okuyunca Benim çalıştığım dairede de sizin gibi olan bir hanım efendi aklıma geldi. O her gün sabah erkenden geliyor. Başörtüsünü lavaboda çıkartıp, peruğunu takıyor. Mesaisine öyle devam ediyor. Pek sorun çıkmıyor.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.T.Nur kardeşim.....
Çalıştığınız dairede ortam ve amirlerinizin tutumu nasıl bilmiyorum ama. Gelecek günlerin nelere gebe olduğunu bilemeyiz. Henüz yaşınız çok genç. Sizin mesajınızı okuyunca Benim çalıştığım dairede de sizin gibi olan bir hanım efendi aklıma geldi. O her gün sabah erkenden geliyor. Başörtüsünü lavaboda çıkartıp, peruğunu takıyor. Mesaisine öyle devam ediyor. Pek sorun çıkmıyor.

a.s kardeşim mesajınız için teşekkürler bende öyle yapmayı düşünüyorum ama peruk beni dah acazibeli gösterdi yani bakışlar daha arttı. daha güzel olduğumu söylediler bir de hiç anlaşılmadı peruk taktığım bu nedenle vaz gectim cünkü esarbın ilk amacı dikkatleri azaltmak korunmaktır. ama peruk bunun aksini gösteriyor yani şimdilik ondanda vazgeçtim sanırım cok yakın zamanda istifa edecem ömür geçiyor ve ölüm geliyor her ddakika ölüme daha cok yaklaşıyorum kararım kesin biraz borcumuz var ev almıştık onun borçu biter bitmez istifa edecem. rabbime o güne kadar bana zaman vermesi için dua edeyorum umarım böyle olur. Eşimlede konuştum ilk önce çalış sen bilirsin dedi sonrada gerçegi söyledi ben senin calışmanı hiç istemiyorum sen üzülmeyesin etki altında kalmayasın diye calış dedim dedi. aslında calışmamı hiç istemiyor cocuk cok eziliyor calışma diyor bende cok yakın zamanda böyle yapacam yani bu aralar borca yönelecem bitince istifa edecem. 7 milyar kadar evin borcu kaldı işallah biter :) selam ve dua ile.

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Kardeşim Hem Eve Hem çocuğa Hemde Dişari Işine Bakabiliyorsan Ne Mutlu Sana...bence Düzeni Kurmuşsun Kreşe Giden çocuğun Eğitime Açik Olacak.eğitim Aliyor Babasi Da Ilgilenecekmiş O Yönden Yavrunu Düşünme...çok Iyi Durumda Bence..bir Yönden Haklisin Evde Olunca Iş Güç Bir Oyun Oynatiyoruz Ikinciyi Oynatamiyoruz Ama Kreşte Işleri O ..çocuklari Oynatmak...yemekte Nazlaniyorlar Bize Orda Yiyorlar Yani Benim Küçük Kizim öyle...benc Allah çalişan Kulunu Sever..istifa Yi Bence Düşünme Güzel Konumdasin..ibadetini De Yapiyorsun Allahin Sevgili Kulusun Bence...bu Konuda Hikayelr Var Kisaca Anlatayim Ama Kesin Biliyorsundur Peygamber Efendimiz Koşa Koşa Işine Giden Bir Kula Selam Vermiş Ve Nereye Gittiğini Sormuş..o Da Demiş Ki:işe Gidiyorum Teraviye Giremeyeceğim Demiş.peygamber Efendimiz Bunun üzerine Rizkini Kazanmak çocuklara Ekmek Götürmek Daha Sevap Işine Koş Demiş Bunun Gibi çok Hikaye Biliyorum Iş Yerindeyim Fazla Vaktim Yok Diye Kisaca Anlatayim Dedim ...ben Kreşten Almaktan Vazgeçtim çünkü Anladin Ki çocuk Benim Yanimda Biraz Sikiliyor Dediğin Gibi Arkadaşlariyla Daha Mutlu..boya Yapayim üstümü Giydir Kreşe Götür Diyor Sabahlari..mutlu Olmasa Demez Zaten..bizden önce Allaha Emanetler..bence çocuğun Mutlu Senin Işinde Güzel Borcu Bitirene Kadar Iyice Büyüyecek Yakinda Belki Kamu Dairelerine Türbani Da Serbest Yapacaklar ..o Duyum Var
Rahat Ol ..allah Gönlüne Ferahlik Versin.allah Ekmeğinizi Katiğinizi Bereketli Etsin Ve Borcunuzun Edasini Versin..selametle...

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
S.A.ERKEĞİN GÖREVİ KENDİSİNE EMANET OLARAK VERİLEN EŞ VE ÇOCUKLARA BAKMAK.KADININ GÖREVİ EVİ ÇEKİP ÇEVİRMEK.ÇOCUKLARI YETİŞTİRMEK YANİ EVLE İLGİLİ İŞLER.ÇOCUĞUM KREŞTE DİYORSUNUZ MAAŞINIZIN BİR BÖLÜMÜNÜ KREŞE BIRAKIYORSUNUZ.ELİNİZE KALAN SİZİ TATMİN EDİYORMU.KREŞTE ÇOCUĞUNUZA VERİLEN SEVGİ ALAKA BİR ANNE OLARAK SİZİN VERECEĞİNİZ SEVGİ VE İLGİDEN ASLA FAZLA DEĞİLDİR.HEM EVDEDE YAPILAN İŞLER VAR BUNLARIDA TERCİH EDİP AİLENİZE KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ.EĞER İŞİNİZ AİLENİZİ İHMAL ETMENİZE SEBEP OLUYORSA.MUTLAKA BIRAKIN.GELİRİNİZ NASIL OLSA YETERLİ SANIRIM.SELAM VE DUA İLE KALIN

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
Sayin Bülent Tunali.....bu Ne Demek Ya ??bayanlarla Erkeklerin Hiç Bir Farki Yok..işte Sizler Hep Yaptiniz Bu Farki...kutsal Kitabimizda Eeyyy Inanlar Diye Geçiyor Bazi Yerlerde Mesela Ey Inananlar Cumaya Gidiniz Diye Yaziyor Sizler Yani Erkekler Bunu Erkekler Diye Değiştiriyorsunuz...hayat Müşterektir Evde Iş Varsa Erkeklerde Yapabilir Dişarda çalişailacaksa Kadinlarda çalişabilir...kreşe Verilen çocuk Anne Sevgisinden Mahrum Mu??siz çocuklarinizi Okula Göndermediniz Mi??o Zamanda Anne Babadan Mahrum Oluyor öyle Mii??çok Saçma...birakin Bu Düşünceleri Lütfen..

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Sayin Bülent Tunali.....bu Ne Demek Ya ??bayanlarla Erkeklerin Hiç Bir Farki Yok..işte Sizler Hep Yaptiniz Bu Farki...kutsal Kitabimizda Eeyyy Inanlar Diye Geçiyor Bazi Yerlerde Mesela Ey Inananlar Cumaya Gidiniz Diye Yaziyor Sizler Yani Erkekler Bunu Erkekler Diye Değiştiriyorsunuz...hayat Müşterektir Evde Iş Varsa Erkeklerde Yapabilir Dişarda çalişailacaksa Kadinlarda çalişabilir...kreşe Verilen çocuk Anne Sevgisinden Mahrum Mu??siz çocuklarinizi Okula Göndermediniz Mi??o Zamanda Anne Babadan Mahrum Oluyor öyle Mii??çok Saçma...birakin Bu Düşünceleri Lütfen..

abla ltf bende sizin söylediklerinize katılabilmem mümkün değil ... Cuma namazıyla ilgili sözünüze gelince iyice araştırmanızı İsterim .. Erkeklerin kesinlikle hiç bir şeyi değiştirdiği Yok Cuma namazının bayanlarında kılabileceğini düşünüyorsanız buyrun siz kılabilirsiniz .. Kreşe Bırakılan Çocuk Anne Sevgisinden mahrummu demişsiniz . evet mahrum Çocukların Bu Çağda en çok ihtiyacı olan tek kişi ANNELERİDİR .. Şu an ülkemizinde bu halde olmasının tek sebebide Evlatlara Gereken ilginin sevginin gösterilmemesidir ....

doğukanım

Kayıtlı Kullanıcı
ağzı olan konuşuyo kardeşim sende bunca karmaşanın içinde akıl falan alamazsın iyi düşün öyle karar bey bülent tunalı kardeşime katılıyorum

doğukanım

Kayıtlı Kullanıcı

buna diyorum

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Ben Ayni Safta Kilalim Demedim üst Kat Bayanlara Ait.evet Ben Bayram Namazina Da Cuma Ya Da Gidiyorum üst Taraf Bayanlara Ait.cami Sadece Erkeklere Yapilmamiş..ben Islama Düşkün Ve Iki üniversite Bitirmiş Bir çok Dalda Da Eğitim Almiş Biri Olarak Lütfen Kutsal Kitabimizi Yobazlaştirmayalim Diyorum Evde Oturmak Isteyen Varsa Otursun Ben çalişiyorum Nur Kardeşim De Işi Varken çalişiyorken çalişsin Bence..çalişmak Ibadete Engel Değil..ben Sn.nihat Hatiboğlunu Da çok Dinlerim..nur Kardeşim Onun Sitesine De Gir Daniş..ayrica çok Türbanli Arkadaşim Var Iş Arayan..onlar Niye Oturmuyor Bu Kadar Evde Oturmak çocuğa Bakmak şartsa...bende Size Katilmiyorrrruuummm.aşaği Katta Benim Komşum Elektronik Müh.türbanli Ama Kamu Da çalişiyor Oğlu Da Küçük Veriyor Bakiciya Veriyor ..hergün De Okur Kur An ...geçin Bu Işleriallah Aşkina..çalişani Da Kafasini Kariştirip Engellemyin...

Justices_Sword

Kayıtlı Kullanıcı
Bak ablacığım şunu unutma ki Allah hiçbir nefse kaldıracağından fazlasını yüklemez... Allah ın Rezzak olduğunu unutma... Başka bir yerde çalışabilirsin... Sizin yerinize gelecek olan her kimse rüşvette alsa bu onun sorunu... cehennemi boylar... kaldı ki Türkiye de devlet memurluğu işi bir bataklıktır ve senin gibi insanların o bataklığı kurutması mümkün değildir şu an için... Sen çocuğunu temiz bir müslüman olması için yetiştirmeye bak... bu işlerin sonu gelmez ilerde bırakırım dersin bakarsın ölüm gelir çatar.... Allah a sığın ve asıl görevin olan çocuğunu yetiştirmeye bak....

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
Doğukkaaaann Haddini Aşma Bence...önce Büyüklerini Saygiyi öğren..

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
1-BAYANLARLA ERKEKLERİN FARKI VAR.BAYANLAR FITRATI İÇABI DAHA ZAYIF YARATILMIŞTIR.
Kadınlardan erkeklere benzeyenlerle; erkeklerden kadınlara benzeyenler bizden değildir." (Buhârî, Libas, 61)
2-KUTSAL KİTAB DİYE HİTABINIZ YANLIŞ KUTSAL KİTAP DİYEREK GENELLEME YAPAMAZSINIZ.KUR'AN-I KERİM DİYE HİTABINIZI YAPIN LÜTFEN

3-KUR'AN NIN HÜKMÜNÜ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ.ERKEK OLSUN KADIN OLSUN.
4-BEN DIŞARIDA KADIN ÇALIŞMASIN DİYE BİR ŞEY DEMİYORUM.EĞER EKONOMİK KAZANCI YETERLİ İSE AİLENİN.KADININ EVDE DURMASININ DAHA GÜZEL OLACAĞI FİKRİNDEYİM
İslam'ın rûhuna ters bazı fiiller, bizim âhiretimizi ziyana uğratmaktadır. Mesela:
* Tesettürlü bir hanımın "erkekler arasında" sekreter vb. olarak, İslam'a uygun olmayan işlerde çalışması,
* Yanında mahremi bulunmayan bir hanımın, yalnız başına uzun seyahatlere çıkması,
* Mahremi olmayan müslüman âilelerin aynı masada beraberce yemek yemeleri, aynı odada sohbet etmeleri,
* Dindar genç evlilerin, sokaklarda, ancak ev ortamında dolaşılabilecek görünümde gezmeleri,
* Tesettürlü bir hanımın toplum içinde sigara içmesi ALINTIDIR

5-EVET KREŞE VERİLEN ÇOCUK BELLİ NİSBETTE ANNE SEVGİSİNDEN MAHRUM.ÇOCUKLARIN YETİŞME ÇAĞINDA EN BÜYÜK İHTİYACI SEVGİ COCUK SEVGİYLE BÜYÜR.KREŞTE BİR BEBEĞE ANNE SEVGİSİNİN NEKADARI VERİLE BİLİR.EĞİTİM FARKLI BİR KONU
.BEN BİR BEBEĞİN SEVGİ GEREKSİMİNİ VURGULUYORUM.OKUDUĞUNUZU ANLAYIN LÜTFEN

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Ben Ayni Safta Kilalim Demedim üst Kat Bayanlara Ait.evet Ben Bayram Namazina Da Cuma Ya Da Gidiyorum üst Taraf Bayanlara Ait.cami Sadece Erkeklere Yapilmamiş..ben Islama Düşkün Ve Iki üniversite Bitirmiş Bir çok Dalda Da Eğitim Almiş Biri Olarak Lütfen Kutsal Kitabimizi Yobazlaştirmayalim Diyorum Evde Oturmak Isteyen Varsa Otursun Ben çalişiyorum Nur Kardeşim De Işi Varken çalişiyorken çalişsin Bence..çalişmak Ibadete Engel Değil..ben Sn.nihat Hatiboğlunu Da çok Dinlerim..nur Kardeşim Onun Sitesine De Gir Daniş..ayrica çok Türbanli Arkadaşim Var Iş Arayan..onlar Niye Oturmuyor Bu Kadar Evde Oturmak çocuğa Bakmak şartsa...bende Size Katilmiyorrrruuummm.aşaği Katta Benim Komşum Elektronik Müh.türbanli Ama Kamu Da çalişiyor Oğlu Da Küçük Veriyor Bakiciya Veriyor ..hergün De Okur Kur An ...geçin Bu Işleriallah Aşkina..çalişani Da Kafasini Kariştirip Engellemyin...

ARKADAŞLAR GÖRÜŞLERİNİZE SAYGIM SONSUZ ASILSIZ VE BİLMEDEN KONUŞUP KİMSE KİMSENİN KALBİNİ KIRMASIN BEN SADECE BENİM DURUMUNDA OLAN VARMI CEVRESİNDE VEYA KENDİSİ OLARAK NE YAPIYOR DİNİMİZCE NE YAPILMALIDIR DİYE BU KONUYU ACTIM HERKEZ BİRBİRİNE KARŞI YAPICI OLSUN YIKICI DEĞİL. DAĞLAR KIZI SANA VE DÜŞÜNCELERİNE SAYGIM SONSUZ LÜTFEN BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYELİM. BEN KALBİME DANIŞARAK KARARIMI VERECEM CÜNKÜ KALBİM SIKIŞTIMI BEN BİLİYORUM Kİ BİR GÜNAH İSLEDİM. AMA BURDA KAFAM DAHADA COK KARIŞTI SELAM VE DUA İLE...

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Bak ablacığım şunu unutma ki Allah hiçbir nefse kaldıracağından fazlasını yüklemez... Allah ın Rezzak olduğunu unutma... Başka bir yerde çalışabilirsin... Sizin yerinize gelecek olan her kimse rüşvette alsa bu onun sorunu... cehennemi boylar... kaldı ki Türkiye de devlet memurluğu işi bir bataklıktır ve senin gibi insanların o bataklığı kurutması mümkün değildir şu an için... Sen çocuğunu temiz bir müslüman olması için yetiştirmeye bak... bu işlerin sonu gelmez ilerde bırakırım dersin bakarsın ölüm gelir çatar.... Allah a sığın ve asıl görevin olan çocuğunu yetiştirmeye bak....

TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM SAĞOL DÜŞÜNCELERİN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE..........

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
1-BAYANLARLA ERKEKLERİN FARKI VAR.BAYANLAR FITRATI İÇABI DAHA ZAYIF YARATILMIŞTIR.
Kadınlardan erkeklere benzeyenlerle; erkeklerden kadınlara benzeyenler bizden değildir." (Buhârî, Libas, 61)
2-KUTSAL KİTAB DİYE HİTABINIZ YANLIŞ KUTSAL KİTAP DİYEREK GENELLEME YAPAMAZSINIZ.KUR'AN-I KERİM DİYE HİTABINIZI YAPIN LÜTFEN

3-KUR'AN NIN HÜKMÜNÜ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ.ERKEK OLSUN KADIN OLSUN.
4-BEN DIŞARIDA KADIN ÇALIŞMASIN DİYE BİR ŞEY DEMİYORUM.EĞER EKONOMİK KAZANCI YETERLİ İSE AİLENİN.KADININ EVDE DURMASININ DAHA GÜZEL OLACAĞI FİKRİNDEYİM
İslam'ın rûhuna ters bazı fiiller, bizim âhiretimizi ziyana uğratmaktadır. Mesela:
* Tesettürlü bir hanımın "erkekler arasında" sekreter vb. olarak, İslam'a uygun olmayan işlerde çalışması,
* Yanında mahremi bulunmayan bir hanımın, yalnız başına uzun seyahatlere çıkması,
* Mahremi olmayan müslüman âilelerin aynı masada beraberce yemek yemeleri, aynı odada sohbet etmeleri,
* Dindar genç evlilerin, sokaklarda, ancak ev ortamında dolaşılabilecek görünümde gezmeleri,
* Tesettürlü bir hanımın toplum içinde sigara içmesi ALINTIDIR

5-EVET KREŞE VERİLEN ÇOCUK BELLİ NİSBETTE ANNE SEVGİSİNDEN MAHRUM.ÇOCUKLARIN YETİŞME ÇAĞINDA EN BÜYÜK İHTİYACI SEVGİ COCUK SEVGİYLE BÜYÜR.KREŞTE BİR BEBEĞE ANNE SEVGİSİNİN NEKADARI VERİLE BİLİR.EĞİTİM FARKLI BİR KONU
.BEN BİR BEBEĞİN SEVGİ GEREKSİMİNİ VURGULUYORUM.OKUDUĞUNUZU ANLAYIN LÜTFEN

EVET KARDEŞİM EĞİTİM VE BİR BEBEĞİN SEVGİ ALMASI AYRI ŞEYLER KARIŞTIRMAMALIYIZ. BORCUM VAR BİR SÜRE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM SONRASINDA SANIRIM ARTIK CALIŞMAM İHTİYACIM OLMAZ AMA ŞİMDİ ÇALIŞMAK DURUMUNDAYIM. RABBİMDEN DİLEĞİM BENİ BELLİ BİR ZAMANA KADAR ERTELEMESİ VE CANIMI GEÇ ALMASI BEN İŞİ BIRAKAYIM COCUGUMLA HUZURLU YAŞAYAYIM SONRA CANIMI ALIRSA ALSIN AMİN HEPİNİZE DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN COK TEŞEKKÜR EDERİM.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar Ben Evli Bir Kadinim Ve 1,5 Yaşinda Bir Kizim Var. 23 Yaşindayim Ve Tesettürlüyüm. Devletin Resmi Kadrolu Memuru Olarak 4 Yildir çalişiyorum. Mesai Satti Başlamadan önce Daireye Girerken Başimi Açiyorum Cikarken Kapatiyorum. Bu Benim Cok Zoruma Gidiyor Bazen Kalbin Daraliyor Neden Başimi Acmak Zorundayim Ki Diye Düşünüyorum Birde Cocuğuma Bakacak Kimsem Yok Kreşe Birakiyorum öyle Işe Geliyorum Vicdan Azabi Cekiyorum Aceba Yanliş Mi Yapiyorum Istifa Edip Evde Mi Kalsam Hem Cocuğumada Rahat Rahat Bakarim Eşim Polis Memuru. Onun Maaşiyla Geçinebilirz Ama Bu Aralar Borcumuzda Var. Ev Aldik Yani Kafam Cok Karişik Günah Mi Sevab Mi Bilmiyorum Ben Işten Ayrilsam Acaba Yerime Gelecek Kişi Ben Gibi Olur Mu Ya Rüşvet Alan Biri Gelse Devletin Malini Ziyan Etse Ben Gibilere Ihtiyaç Var Diye Düşünüyorum Işte Böyle Kararsizim Cocuğuma Dayanamiyorum Kreşte Kalmasina çünkü Ben Yetiştirme Yurtlarinda Kaldim Zoruma Gidiyor Onu Her Sabah Oraya Birakmak. Kafam Cok Karişik Lütfen Bana Dinimizce Uygun Olan Nedir Anlatirmisiniz.sizce Ne Yapalirim Bir Fikir Verin çalişayim Mi Istifa Edip Edve Kizimla Ve Hayir Işleriyle Mi Uğraşayim? Bilmiyorum :

Aleyküm Selam
Güzel kardeşim öncelikle Rabbim her zaman yar ve yardımcın olsun ailenle mutlu mesut bir yaşam sürmeni temenli ederim çok zor yıllar geçirmişsin senin yerinde ben olsam inanki senin gibi güçlü olamazdım gibime geliyo baş örtüsü meselesine gelince içinden kalbinden ne geçiyosa onu yap neyle mutluysan huzurluysan öyle ol borç yiğidin kamçısı derler öylede böylede ödeyebilecekseniz sende evinde kızınla olmak istiyosan kızınla ol eşinle bu konuyu iyice konuşun bi kara alın Rabbim hayırlısı neyse size onu nasip etsin Selametle

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
EVET KARDEŞİM EĞİTİM VE BİR BEBEĞİN SEVGİ ALMASI AYRI ŞEYLER KARIŞTIRMAMALIYIZ. BORCUM VAR BİR SÜRE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM SONRASINDA SANIRIM ARTIK CALIŞMAM İHTİYACIM OLMAZ AMA ŞİMDİ ÇALIŞMAK DURUMUNDAYIM. RABBİMDEN DİLEĞİM BENİ BELLİ BİR ZAMANA KADAR ERTELEMESİ VE CANIMI GEÇ ALMASI BEN İŞİ BIRAKAYIM COCUGUMLA HUZURLU YAŞAYAYIM SONRA CANIMI ALIRSA ALSIN AMİN HEPİNİZE DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN COK TEŞEKKÜR EDERİM.
İŞTE BU YA.KONUYU FARKLI YÖNLERE ÇEKMENİN NE ALEMİ VAR.İŞ 2 ÜNÜVERSİTE BİTİRMEK DEĞİL OKUDUĞUNU ANLAYABİLMEK
NEYSE.HİTABIMDA KIRICI OLDUYSAM ÖZÜR DİLİYORUM TÜM ARKADAŞLARDAN

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm DAĞLARKIZI Ablacığım ltf yanlış anlamanızı istemem ... Namazlarınızıda Rabbim kabul etsin inşallah ... Çocuk yetiştirme konusunda bir kaç konuya değineceğim ANKARA'da ikamet etmekteyim Muhasebeciyim ve kırıkkalede üniversiteyi bitirdim 2 yıl önce .. ve o kadar çok şey yaşadımki şu genç yaşımda .. gözümün önünde intahar eden arkadaşlarım ... vs... kırıkkalede yurttayken daha 19 yaşındaki genç bir arkadaşım silahla sıktı kafasına ve Allah rahmet eylesin çok üzüldük ... Bizede her zaman anlatırdı ailesinin ilgisizliğinden... gelelim bu güne şu an yakından tanıdığım arkadaşlarım var inanın çok samimiyim arkadaşımın anneside babasıda memur ve çalışıyorlar Evlerindede net var liseyi geçen sene bitirdi .. oda aynı şekilde ruhsal bunalımlar AŞKLAR ( özellikle bu konu kızın birini seviyomuş ve ayrılmış çocuk içki nedir bilmezdi alkol kullanmaya başladı uyuşturucu kullanmaya başşladı anneside babasıda sanıyoki bizim çocuğumuzun ne derdi olacakki şu yaşta parada veriyoruz daha ne olsun :( ve elimden geldiğinde yardım etmeye çalışıyorum hem yakınlık olsun hemde dini bilgiler konusunda .. ) Çocuklar okula gittiğinde tabiki yeni arkdaşlıklar kuruyorlar sınıf arkadaşları falan derken okulda sıkılmaz ama eve geldiğinde annesini görmek ister istemese bile Muhtaçtır .. .. Çocuklara öncelikle dini bilgileri öğretilmeli .. Peygamber efendimiz anlatılmalı Saygılı sevgili evlatlar yetiştirmeli nasıl yetiştirileceği konusnda akıl vermek haddim değil ama şahsi fikirlerim Gençlerin %60 uyuşturucu bağımlısı bide hak verirsiniz umarım AŞK denen zırvalıklar evlenmeden yapılan Beraberlikler Herkeskendine bir sevgili aramaya başladı tövbe estağfurullah ailesi evladına bazı şeyleri öğretmezse Bu Ülke bataklığa doğru giderrrrrrrrr ... arkadaşlarımın bi çoğu annesini babasını sevmiyo biliyomusunuz nedeninide hiç sormayın ...

Gerçek savaş;şeytana ve nefsinize esir olmamak; onları dinlememek ve onlar ile mücadele etmek;onlara galebe çalmaktır.Gerçek özgürlük ise; ruhen ala-i illiyyine uçmak,bedenin sıhhatini korumak ve maddeten ise helal yoldan daima yükselmek demektir.Yoksa;helali ve haramı bilmeden gözetmeden; her haltı işlemek demek değildir.Yani Hz.Davud peygamber ve Hz.Süleyman peygamber vs.gibi,hem kral hemde peygamber yani hem maddi hemde manevi makamların en zirvesine yükselmek peygamberler gibi olmak gerektir....... Allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt