Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çikmazdayim Arkadaşlar Bir Akil Verin Bana (1 Kullanıcı)

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar Ben Evli Bir Kadinim Ve 1,5 Yaşinda Bir Kizim Var. 23 Yaşindayim Ve Tesettürlüyüm. Devletin Resmi Kadrolu Memuru Olarak 4 Yildir çalişiyorum. Mesai Satti Başlamadan önce Daireye Girerken Başimi Açiyorum Cikarken Kapatiyorum. Bu Benim Cok Zoruma Gidiyor Bazen Kalbin Daraliyor Neden Başimi Acmak Zorundayim Ki Diye Düşünüyorum Birde Cocuğuma Bakacak Kimsem Yok Kreşe Birakiyorum öyle Işe Geliyorum Vicdan Azabi Cekiyorum Aceba Yanliş Mi Yapiyorum Istifa Edip Evde Mi Kalsam Hem Cocuğumada Rahat Rahat Bakarim Eşim Polis Memuru. Onun Maaşiyla Geçinebilirz Ama Bu Aralar Borcumuzda Var. Ev Aldik Yani Kafam Cok Karişik Günah Mi Sevab Mi Bilmiyorum Ben Işten Ayrilsam Acaba Yerime Gelecek Kişi Ben Gibi Olur Mu Ya Rüşvet Alan Biri Gelse Devletin Malini Ziyan Etse Ben Gibilere Ihtiyaç Var Diye Düşünüyorum Işte Böyle Kararsizim Cocuğuma Dayanamiyorum Kreşte Kalmasina çünkü Ben Yetiştirme Yurtlarinda Kaldim Zoruma Gidiyor Onu Her Sabah Oraya Birakmak. Kafam Cok Karişik Lütfen Bana Dinimizce Uygun Olan Nedir Anlatirmisiniz.sizce Ne Yapalirim Bir Fikir Verin çalişayim Mi Istifa Edip Edve Kizimla Ve Hayir Işleriyle Mi Uğraşayim? Bilmiyorum :

selamün aleyküm .yorumların bir çoğunu okdum bende gecekondu, mücahit,Mekarim-i Ahlak... kardeşlerimin söylediklerine katılıyorum. zaten açıldığınızda vicdan azabıda çekiyorsanız bence o işte daha fazla durmanın ve çoçununuzu anne sevgisinden mahrum bırakmanızın hiç bir anlamı yok ben dahi annemden ayrı kalınca zoruma gidiyor bir de küçük bir çoçuğu düşünün... selametle .. mevla yar ve yardımıcınız olsun...

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar cok teşekkür ederim bana yardımcı oldunuz ama benim iyi düşünüp bir karara varmam gerek hepinize cok teşekkür ediyorum Allaha emanet olun.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm isterseniz izin alın bir süre çocuğunuzu da alın kreşten bi deneyin yapabilecek misiniz ve geri dönmeyecekmiş gibi yaşayın bu süreyi hatta parasız izin diye birşey varsa öyle yapın o parayı almamak sizi nasıl etkileyecek bir düşünün.birde istifa ederseniz geriye dönme ihtimaliniz varmı onu bilemiyorum. yanlız başörtüsü kesin emir farzdır nur suresi 31.ayette geçer. herşeyinde bir hesabı var. ha birde size bağlı mesela siz hayatınız boyunca çalışmayı isteyen bunu tutku yapan birkişiyseniz evde kalma durumunu sindirebilecek misiniz? ben de çok çelişki yaşıyorum ev hanımıyım. ibadetlerimi evde elhamdülillah yapmaya çalışıyorum rahatım yani ibadet açısından evde kalmak çok iyi zamanında düzenli herşeyi yapabiliyorsunuz namaz Kuran herşey.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
bir de ben bir hata yaptım kuaförde saçımı açtım kestirdim.iki gün ölcektim üzüntüden. saçımı başkalarının yanında açma fikrini bile düşününce yüzüm kızarıyor yani insan kapanmaya alışıyor. sindirmek zor gerçekten işyerinde açmayı. ama kendim üniversite mezunuyum hayatım boyuncada hep kendi ayaklarım üzerinde durmak istedim yani çalışamamayıda içime sindiremiyorum elhamdülillah kimseye muhtaç değiliz. çalışırsam işte kışlık ev,yazlık filan alınabilir. ama ahiret ne olacak cennet derece derece insanlar cennete girdikleri zaman keşke daha fazla ibadet etseydim diyeceklermiş neden Allahın farz kıldığı birşşeyi terk edelim ki? insan ikilemde kalıyor gerçekten iki yönden de bakmak lazım bunları düşünmekten başıma ağrılar giriyor bazen.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
bir de ben bir hata yaptım kuaförde saçımı açtım kestirdim.iki gün ölcektim üzüntüden. saçımı başkalarının yanında açma fikrini bile düşününce yüzüm kızarıyor yani insan kapanmaya alışıyor. sindirmek zor gerçekten işyerinde açmayı. ama kendim üniversite mezunuyum hayatım boyuncada hep kendi ayaklarım üzerinde durmak istedim yani çalışamamayıda içime sindiremiyorum elhamdülillah kimseye muhtaç değiliz. çalışırsam işte kışlık ev,yazlık filan alınabilir. ama ahiret ne olacak cennet derece derece insanlar cennete girdikleri zaman keşke daha fazla ibadet etseydim diyeceklermiş neden Allahın farz kıldığı birşşeyi terk edelim ki? insan ikilemde kalıyor gerçekten iki yönden de bakmak lazım bunları düşünmekten başıma ağrılar giriyor bazen.
sıla kardeşim düşüncelerin için sağol evet ben başımı acıyorum ama bunun yanında birçok sevab işleriylede meşkul oluyorum burda fakir insanlar işyerinde yardımcı oluyorum devlet dairelerinde insanları eziyorlar hor görüyorlar ben bircok şeyde onlara yardımcı oluyorum. bazen devlet başkanı halife durumundadır diye düşünüyorum ve bu yasakları onlar koydu birazda veballeri onlaradır diye düşünüyorum. üniversitelerde başörtüsü serbest artık cok yakında kamu kurumlarındada serbest olursa ve ben o zaman istifa etmiş olsam geri dönüşüm olmayacak cok pişman olacağım gibime geliyor benim sadece başım acık beynim kapalı yani. vucudum kapalı ama dedimya ahireti düşündün mü aceba bu yaptığım iyiliklwere karşı başımın acık olmas beni kurtarabilecek mi bilmiyorum evde doğum izninde kaldım rahattım ama simdide rahatım herşeyim düzenli ibadetlerimi gece yapıyorum hafta sonu yapıyorum ev işleri öğlen arası yada akşamdan yapıyorum tek sıkıntım daha doğrusu en büyük sıkıntım bebeğime iyi bir anne olmak ama kreştede iyi bakıyorlar evdekinden daha iyi zaman geçiriyor ben sadece vicdanın yarğılıyorum bilmiyorum dünde söyledim bu konuyu uzun uzun düşünecem rabbim bana bir yolm muhakkak gözterecek ben,im babam küçükken vefat etti annme bakmak zorundaydım calışıyordum şimdi calışmak zorunda değilim evliyim ayrıca erkek kardeşimde memur oldu annem onun yanında kalıyor ben olmasamda o yardım eder eskiden kızıma annem bakıyordu oda evlenecem diye tutturdu cekti gitti kardeşimin yanına bende kreşlere kaldım işte....
küçük yaştan beri herkez beni yarı yolda bıraktı aslında buda beni cok incitti. o yüzden belki eve kapanıp insanların yüzünü görmek istemiyorum öyle cok şehir gezdim öyle cok insan tanıdımki küçük yaşımdan bu yana bir hayvan olmak istedim coğu kez ..... cünkü öyle insanlar varki hayvanlardan daha acımasız daha vaşsi ve kötü ....belkide encok bu yüzden işi bırakmak istiyorum eve kapanıp sabahlara kadar naömaz kılma oruç tutmak ve bebeğimle zman gecirmekistiyorum ama işte bu o kadar kolay değil. insanların iki yada üç yüzlü olmaları beni bu yola sevkediyor
yoksa herşey cok güzel rabbim bana bir cıkış yolu göster sen kerimsin hakimsin AMİN HERKESE SELAMLAR TEŞEKKÜRLER

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm .yorumların bir çoğunu okdum bende gecekondu, mücahit,Mekarim-i Ahlak... kardeşlerimin söylediklerine katılıyorum. zaten açıldığınızda vicdan azabıda çekiyorsanız bence o işte daha fazla durmanın ve çoçununuzu anne sevgisinden mahrum bırakmanızın hiç bir anlamı yok ben dahi annemden ayrı kalınca zoruma gidiyor bir de küçük bir çoçuğu düşünün... selametle .. mevla yar ve yardımıcınız olsun...
esselamunaleyküm verahmtullahi veberekatuhu
öncelikle ümmet_i muhammedin cumasının hayırlara vesile olmasını Rabbimizden dilerim..
yaşımız aynı..fakat ben bekarım.. örtümden rahatsız olunmayan bi sektörde çalışıyorum..ve açık olduğu halde,kapanmak isteğiyle yanıp-tutuşan, örtüsünü kapatana kadar zamanı iple çekenlere ne mutlu..:evet
kadının çalışması islamiyette zorunlu değildir..çalışırsa da,kadın parasını eşine vermek zorunda değildir..erkek evini geçindirmek zorundadır..
evlendikten sonra kadının örtüsü erkeği ilgilendirir..kadının sorumluluğu erkeğe aittir..yani evlenene kadar olan yıllarımız anne ve babamıza sorulacak..benim önerim,memurluktan bisüre uzaklaşıp,örtünüzle uğraşılmayan bi sektöre yönelseniz,içiniz biraz olsun rahatlamış olur..
kızınızın rahat olduğuna eminseniz,fazla düşünmeyin..yaşı daha küçük,4-5 yaşına kadar anneden uzak kalmaları onları etkilemez..
RABBİM YARDIMCIN VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH..
selam ve dualarımla..

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
Sayin Kardeşim O Sözüne Katilmiyorum Ilk üç Yil Altin çağidir çocukta...etkilemez Değil..her Yaşta çocuk Herşeyden Etkilenir Ama Bu Güzel Yavru Kötü Bir Yerde Değil Ki Kreşte Oyun Yuvasinda...nur Kardeşim Sen Bence ücretsiz Izin Al Dene ...belki De Ayrilamazsin Sonra...para Herşey De Değil..sen Bilirsin Dün Yazilanlardan Sonra Bende Evde Oturmaya çocuğuma Bakmaya Karar Veriyorum..yavaş Yavaş...ama Bu Dünyada Hiç ölmeyecek Gibi Yaşa Her An ölecekmiş Gibi De Ibadet Et Diye Bir Söz Vardi..ikisini De Ayni Anda Yapabilirsin..beni Aşaği Katda Komşum Var Elektronik Müh.devlet Dairesinde çalişiyor Oda Küçük Oğlunu Birakip Bakiciya çalişiyor O Da Türbanli... Ben Türbanli Değilim Ama Işyerinde Gerekirse Namaz Kilarim..hepsinin Yeri Ayri Bence...sen Bilirsin Yine De ..kari Koca Oturup Karar Vermek Daha Iyi Tabi.. Ben Bir şey Merak Ettim...yurtda çok Kötü Davraniyorlar Miydi ??ben O çocuklara Hep Ağlarim..arada Giderim Yanlarina..nasil Geçirdiniz O Yillari üzmeyeceksem Kisaca Bilgi Verin Lütfen..teşekkürler

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler firdevs kardeşim ALLAH RAZI OLSUN

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler firdevs kardeşim ALLAH RAZI OLSUN
AMİN ECMAİN İNŞALLAH..
BUARADA DAĞLARKIZI,SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ,KENDİ ÇOCUĞUNUZDAN..AMA GENELDE İNSANLAR 4 YAŞLARINDAN SONRASINI HATIRLADIKLARI İÇİN,3 YAŞINA KADAR YAŞADIKLARINDAN fazla ETKİLENMEZLER..
selam ve dualarımla..

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Din Kardeşlerim Ve Firdevs Kardeşim...ilk üç Yil Altin Yilidir Dedim Ve 4 Yaşindan Sonra Hatirlarlar Evet Ama Ilk üç Yil çocuk Için çok önemli....o Yilda Beyin Ruhsal Yapilari Karekterleri Anne Sevgisi Hepssi Bu üç Yilda Gelişir...bu üç Yildaa Bilinçaaltina Yerleşir Herşey...selametlee Kalin..

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Sabahlar Kardeşimbende Senin Gibi çalişan Bir Bayandim şu An 2 çocuğum Var Oğlum 9 Kizim 3 Yaşinda 15 Gün öncesine Kadar çalişiyordum Oğlumda Bende Senin Gibi Kararsizdim Sabahin Köründe çocuğu Uyandir Giydir Binbir Eziyet Bana Göre Velasil öyle Böyle çaliştim Kizmdada çaliştim Ama şu An Inanin Vicdan Azabi çekiyorum 3 Sene 5 Sene Evde Oturmayla Hiç Birşey Olmaz Allah Sağlik Versin Yeterki Gene çalişiriz Kizim Her Sabah Anne Işe Gitmiycen Demi Diye Soruyor Oğlumla Sabah Erken çiktiğimiz Zaman Oğlum Bana Kiziyomusun Diye Soruyordum Yo Deyip Susuyordu Bigün Oda Isyan Etti Anne Sen Niye Evde Oturmuyosun Diye Bende Ona Işte Oğlum Bende çalişirsam
Sana Onu Bunu Aliriz Diye Ikna Etmeye çalişiyordum Aslinda Kendimi Kandiriyormuşum Ben çalişmaya çok Hevesliydim Birde Kendi Işyerimdi Kapattip Bir Süre Sonra Yeniden Açicam Müşterilerim Dağildi Ama Olsun Benim çocuklarim Açta Olsa çok şükür Eşimin Maaşi Yüksek Benim Yanimda Olmali Ben çok Pişmanim Bence Cocuğunla Vakit Geçir Gene çalişirsin Eski Günler Geriye Gelmiyor Anlatsam çok şey Varda Neyse Selametle

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Din Kardeşlerim Ve Firdevs Kardeşim...ilk üç Yil Altin Yilidir Dedim Ve 4 Yaşindan Sonra Hatirlarlar Evet Ama Ilk üç Yil çocuk Için çok önemli....o Yilda Beyin Ruhsal Yapilari Karekterleri Anne Sevgisi Hepssi Bu üç Yilda Gelişir...bu üç Yildaa Bilinçaaltina Yerleşir Herşey...selametlee Kalin..
ALEYKÜMSELAM VERAHMTULLAHİ VEBEREKATUHU..
dağlarkızı,haklısın..gerçekten de bebekler,etraflarına bakarken annelerini ararlar aslında,gözleri annelerini gördüğü anda,sesini duydukları anda bi hareketlilik olur ki..güzel,yaşayan bilir tabi..
selam ve dualarımla..:H

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sayin Kardeşim O Sözüne Katilmiyorum Ilk üç Yil Altin çağidir çocukta...etkilemez Değil..her Yaşta çocuk Herşeyden Etkilenir Ama Bu Güzel Yavru Kötü Bir Yerde Değil Ki Kreşte Oyun Yuvasinda...nur Kardeşim Sen Bence ücretsiz Izin Al Dene ...belki De Ayrilamazsin Sonra...para Herşey De Değil..sen Bilirsin Dün Yazilanlardan Sonra Bende Evde Oturmaya çocuğuma Bakmaya Karar Veriyorum..yavaş Yavaş...ama Bu Dünyada Hiç ölmeyecek Gibi Yaşa Her An ölecekmiş Gibi De Ibadet Et Diye Bir Söz Vardi..ikisini De Ayni Anda Yapabilirsin..beni Aşaği Katda Komşum Var Elektronik Müh.devlet Dairesinde çalişiyor Oda Küçük Oğlunu Birakip Bakiciya çalişiyor O Da Türbanli... Ben Türbanli Değilim Ama Işyerinde Gerekirse Namaz Kilarim..hepsinin Yeri Ayri Bence...sen Bilirsin Yine De ..kari Koca Oturup Karar Vermek Daha Iyi Tabi.. Ben Bir şey Merak Ettim...yurtda çok Kötü Davraniyorlar Miydi ??ben O çocuklara Hep Ağlarim..arada Giderim Yanlarina..nasil Geçirdiniz O Yillari üzmeyeceksem Kisaca Bilgi Verin Lütfen..teşekkürler

teşekkürler dağlar kızı ve firdevs kardeşim. darlar kızı kardeşim mesajında soruyorsun yetiştirme yurtaları nasıl diye ben küçüklüğümden beri yurtlardayım cok gezdim yıllarca ve yaşım şimdi sadece 23 ama ben 50 yaşında gibiyim bu nedendir ki ölümü kendime daha yakın hissediyorum ömrümün yarısı gitti diyorum oysa ben 23 yaşındayım. yurtlar değişiyor iyiside var kötüsüde
bana iyisi rast gelmedi ama bu son zamanlarda cıkan olaylarla bir cogu düzeldi. ama biz cefasını cektik işte o günler gitsede gelmese. yemek saati uyku saati temizlik saati banyo saati ders saati bulaşık saati ....... herşey dakikayla programlı yani robot gibisin istersen dediklerini yapma bir cok azar yersin işte ben bunları yaşadığımdandır ki cocugum için olmadık kuruntular kuruyorum aklım karışık en yakın zamanda birşeyleri yerine oruttacam. hepinize ilginiz için teşekkürler

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
S.a
Ahhh Canim Kardeşim Kararini çok Merak Ediyorum Bir Karara Varinca Lütfen Bildir..anneliğini Yaşamak çocuğunla Da Kendin Ilgilenmek Istediğini De Anladim..sana Gelen Cevaplardan Bende Ciddi Bir şekilde Evde Küçük Kizima Bakma Düşüncesine Daldim...yurtlara Gelince çok üzüldüm Tabii..annen Bakamamiş Mi O Yillarda..Öbür Kardeşlerin De Mi Yurtlarda Kaldi.ben Gönüllü Annelik Yapmak Için Zaman Ayarlamaya çalişiyorum Kendime..Hiç Olmazsa Banyo Zamanlarinda Olmak Onlari Yikamak Istiyorum...arada Gidiyorum Ama Sik Değil Sen Beni Buna Daha çok Teşvik Ettin..ilk Defa YuRtta Kalan Bir Büyükle Tanişiyorum Fazlada üZmek Istemem Seni..Allahim O Günleri Unuttursun Sana Inşallah Dualarim Seninle..Allaha Emanet Ol..

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
S.a
Ahhh Canim Kardeşim Kararini çok Merak Ediyorum Bir Karara Varinca Lütfen Bildir..anneliğini Yaşamak çocuğunla Da Kendin Ilgilenmek Istediğini De Anladim..sana Gelen Cevaplardan Bende Ciddi Bir şekilde Evde Küçük Kizima Bakma Düşüncesine Daldim...yurtlara Gelince çok üzüldüm Tabii..annen Bakamamiş Mi O Yillarda..Öbür Kardeşlerin De Mi Yurtlarda Kaldi.ben Gönüllü Annelik Yapmak Için Zaman Ayarlamaya çalişiyorum Kendime..Hiç Olmazsa Banyo Zamanlarinda Olmak Onlari Yikamak Istiyorum...arada Gidiyorum Ama Sik Değil Sen Beni Buna Daha çok Teşvik Ettin..ilk Defa YuRtta Kalan Bir Büyükle Tanişiyorum Fazlada üZmek Istemem Seni..Allahim O Günleri Unuttursun Sana Inşallah Dualarim Seninle..Allaha Emanet Ol..

selamun ayelküm dağlar kızı sen benim kafamı bende senin kafanı karıştırmdım galiba ikimizde ne yapacağımıza şaşırdık cocuklarımızı görünce ne yapacağımızı bilemiyorum hafta sonları onunla zaman geçirdiğimde dünyanın en mutlu insanı oluyorum huzurlu oluyorum zaman nasıl geçiyor inan bilmiyorum.
ama işte seninde diğin gibi calışmadanda olmuyor. Dur bakalım Mevlam neyler neylerse güzüel eyler
yurtları kafana takma ordakiler şimdi eminim cok iyidir bende senin gibi araştırıyorum şimdi herşey cok güzel. seni tanıdığım asevindim kendine iyi bak benim düşündüklerimi sende düün bakalım senin kararın ne olcak. selam ve dua ile.......:gulegule

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar Ben Evli Bir Kadinim Ve 1,5 Yaşinda Bir Kizim Var. 23 Yaşindayim Ve Tesettürlüyüm. Devletin Resmi Kadrolu Memuru Olarak 4 Yildir çalişiyorum. Mesai Satti Başlamadan önce Daireye Girerken Başimi Açiyorum Cikarken Kapatiyorum. Bu Benim Cok Zoruma Gidiyor Bazen Kalbin Daraliyor Neden Başimi Acmak Zorundayim Ki Diye Düşünüyorum Birde Cocuğuma Bakacak Kimsem Yok Kreşe Birakiyorum öyle Işe Geliyorum Vicdan Azabi Cekiyorum Aceba Yanliş Mi Yapiyorum Istifa Edip Evde Mi Kalsam Hem Cocuğumada Rahat Rahat Bakarim Eşim Polis Memuru. Onun Maaşiyla Geçinebilirz Ama Bu Aralar Borcumuzda Var. Ev Aldik Yani Kafam Cok Karişik Günah Mi Sevab Mi Bilmiyorum Ben Işten Ayrilsam Acaba Yerime Gelecek Kişi Ben Gibi Olur Mu Ya Rüşvet Alan Biri Gelse Devletin Malini Ziyan Etse Ben Gibilere Ihtiyaç Var Diye Düşünüyorum Işte Böyle Kararsizim Cocuğuma Dayanamiyorum Kreşte Kalmasina çünkü Ben Yetiştirme Yurtlarinda Kaldim Zoruma Gidiyor Onu Her Sabah Oraya Birakmak. Kafam Cok Karişik Lütfen Bana Dinimizce Uygun Olan Nedir Anlatirmisiniz.sizce Ne Yapalirim Bir Fikir Verin çalişayim Mi Istifa Edip Edve Kizimla Ve Hayir Işleriyle Mi Uğraşayim? Bilmiyorum :

esselamun aleykum kardeşim...

acizane paylaşayım fikrimi öncelikle sınavdayız unutmamalıyız değilmi ikincisi bu dünya için ahireti satmamalıyız bu yüzden iyi düşünmen lazım eşine sor o nediyor istişare yapın herşeyde sende biter biz burdan bir yardım yapamayız fazla sana senden gelicek yapacagın ne varsa bencede evladına bakman daha iyi tabiki çok ihtiyacınız yoksa istifanı verebilirsin sınavını gecmen duası ile kardeşim selametle kal ...

hayatısev

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat ne tuhaf ben de çalışan bi anneyim
köydeyim 3 yaşındaki oğlumu kreşe veremiyorum diye üzülüyorum
ben de peruktan yanayım
Allah kalbini ferahlatsın:H

nisa8454

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM Değerli kardeşim Allah sana her zaman en hayırlısını nasip etsin.Yazından anladığım kadarıyla başını açman konusunda sıkıntı yaşıyorsun.Saçını açtığın zaman duyduğun sıkıntı için Allaha şükretmelisin,çünkü mü'min günah işlediği zaman kalbinde her zaman sıkıntı duyar.Allahın emri tamamen açık.Ayetlerde kapanın diyor.gerisi sana kalmış.kimse kimsenin günahını paylaşmaz.çocuk yetiştirme konusunda sana sadece şunu söylüyorum.kızın var ki bunu nimet bilmelisin.çünkü kızını iyi yetiştirirsen geleceğin iyi bir annesi iyi bir eşi olabilir.Allah ona hayırlı bir ömür versin.Bu konuda eşinle konuş doğruyu bulacağınıza eminim.Sen Alahın bir emrini kayırısan Allahta seni kayırır.doğruyu bulman dileğiyle.Allaha emanet ol

Kaan Erdem

Yönetici
harfi harfine katılıyorum.selam ve dua ile kalın.mevlam yar veyardımcınız olsun.selametle.

selamünaleyküm kardeşim.

tüm yazılanları okudum sizin örneklerinizide mücahit kardeşimin dedikleri doğrudur.mevlam razı olsun.

biz ALLAH cc (haşa) emir ve yasaklarına kafa tutalım.mevlam azabın çetin ama razıyım,kabir azabın var çekerim,cehennemin var dayanırım der gibi hareket edemeyiz.bizler önce kendi vazifelerimizi layıkıyla yapalım.şükrümüzü gösterilim.

BEN BİRDE ŞU BOYUTUNU DÜŞÜNÜYORUM ALDIĞIM MAAŞLA ZOR DURUMDAKİ İNSANLARA YARDIM EDİYORUM YANİ BOĞAZIMA VE CEBİME 1 KURUŞ BİLE GİRMİYOR İŞTEN AYRILIRSAM İŞTE BU İNSANLARA NE OLUR DİYORUM SONRA RABBİM YARDIM EDER DİYORUM
t.nur'dan alıntı.
bu örneğiniz tamamen vesvesedir kardeşim.nefsinize kapılıyor ve yenik düşüyor durumda gözüküyorsunuz.

selam ve baki dua ile mevlama emanet olunuz.mevlam yar ve yardımcımız olsun.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar haklısınız ben bir peruk almaya karar verdim ama peruk beni daha cazibeli gösterir mi blmem bu sayede daha rahat calışabilirim. cocuma kreşin iyi baktığına inanıyorum orda daha eğlenceli zaman geçiriyor oyunlar oynuyor yaşıtları var. ben evde kendisiyle belki bu kadar ilgilenemem hem evde olduğum zamnalarda zaten kendisiyle ilğilenmekten etrafını toplamaktan başka hiç bir şey yapamıyorum ne Kuran okuyabiliyorum nede nafile namaz kılabiliyorum akşamları ancak butür işlerle uğraşıyorum çalıştığım zamnda zaten akşamları ibadetime ayırıyorum yani değişen pek birşey olmayacak.Eşimlede konuştum. bana bıraktı sen karar ver dedi. ama ben calışmandan yanayım dedi. sen sadece başına acıyorsun başka bir günah işlediğin yok bunun yanında bir cok iyi işlere vesile oluyorsun dedi. ve ayrıca eşim hafta içi 2 gün evde çocuğa o bakacak yani babsını yanında dışarıya cıkacak onunla zaman geçirecek hafta sonuda ben evdeyim yani 4 gün bizde 3 gün kreşte kalacak buda onu pek etkilemez diye düşünüyorum geçen hafta böyle yaptık cok iyi oldu. şimdilik calışacam meydanı kötü insanlara bırakmamak için çalışacam Allah bana yardım eder diye düşünüyorum. perukla saçımı kapatırım diye düşünüyorum. şimdilik buna karar verdim. hepinize teşekkür ederim arkadaşlar umarım bu yazımı özellile dağlar kızı okur selam ve dua ile....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt