Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çikmazdayim Arkadaşlar Bir Akil Verin Bana (2 Kullanıcı)

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar Ben Evli Bir Kadinim Ve 1,5 Yaşinda Bir Kizim Var. 23 Yaşindayim Ve Tesettürlüyüm. Devletin Resmi Kadrolu Memuru Olarak 4 Yildir çalişiyorum. Mesai Satti Başlamadan önce Daireye Girerken Başimi Açiyorum Cikarken Kapatiyorum. Bu Benim Cok Zoruma Gidiyor Bazen Kalbin Daraliyor Neden Başimi Acmak Zorundayim Ki Diye Düşünüyorum Birde Cocuğuma Bakacak Kimsem Yok Kreşe Birakiyorum öyle Işe Geliyorum Vicdan Azabi Cekiyorum Aceba Yanliş Mi Yapiyorum Istifa Edip Evde Mi Kalsam Hem Cocuğumada Rahat Rahat Bakarim Eşim Polis Memuru. Onun Maaşiyla Geçinebilirz Ama Bu Aralar Borcumuzda Var. Ev Aldik Yani Kafam Cok Karişik Günah Mi Sevab Mi Bilmiyorum Ben Işten Ayrilsam Acaba Yerime Gelecek Kişi Ben Gibi Olur Mu Ya Rüşvet Alan Biri Gelse Devletin Malini Ziyan Etse Ben Gibilere Ihtiyaç Var Diye Düşünüyorum Işte Böyle Kararsizim Cocuğuma Dayanamiyorum Kreşte Kalmasina çünkü Ben Yetiştirme Yurtlarinda Kaldim Zoruma Gidiyor Onu Her Sabah Oraya Birakmak. Kafam Cok Karişik Lütfen Bana Dinimizce Uygun Olan Nedir Anlatirmisiniz.sizce Ne Yapalirim Bir Fikir Verin çalişayim Mi Istifa Edip Edve Kizimla Ve Hayir Işleriyle Mi Uğraşayim? Bilmiyorum :

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
aleyna ve aleykümselam kardeşim rabbim kolaylıklar nasip eylesin eminim herkesin düşüncesi farklı... başörtünü takıp çıkartıyor olman hoş bir olay değil hangisinin doğru olacağına inanıyorsan onu yap rabbim hakkınızda hayırlı olanını versin .. allah yardımcın olsun selametle

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
hayatta nasıl gördügün önemli degil nasıl gösterildigi önemlidir kardeşim herşeyin en güzelini ALLAH ım bilir zorlukta ölmemek için leş bile yiyiyorsak bazı şeyleri okuyup sen karar ver

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşim...başini Açmak Istemiyorsan Sende Iyi Biliyorsun Peruklar Var...ayrica Kur An -i Kerim Günümüz şartlarina Ayak Uydurmayi Buyurmuştur..ekmek Parasi Kazaniyorsun Ordan Zaten Sevabin Var...kreşe Gelince Bende çocuğumu Kreşe Birakiyorum Ama Gerşekten Iyi Bir Kreşte..eğitim Sifirdan Başlar çocuğun Eğitim Almasi çok Iyi...benim Kizimda Iki Yaşinda üç Aydir Kreşe Gidiyor...ama Istersen Izin Al Işyerinden 6 Ayda Evde Bak Sonra Işe Tekrar Başla...ama Başka Yöndende Düşünürsen çocuk Evde Anne Bağimlisi Oluyor Sonrada Zorluk çekersin..çocuk Ne Zamandir Kreşe Gidiyor???eğer Aliştiysa Kreşe Için Rahat Etsin Orda Sürekli Oynatiyorlar Boyalar Yaptiriyorlar.üzülme Fazla Da Kafana Takma.....kendine De Iyi Bak Kardeşim...

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşim...başini Açmak Istemiyorsan Sende Iyi Biliyorsun Peruklar Var...ayrica Kur An -i Kerim Günümüz şartlarina Ayak Uydurmayi Buyurmuştur..ekmek Parasi Kazaniyorsun Ordan Zaten Sevabin Var...kreşe Gelince Bende çocuğumu Kreşe Birakiyorum Ama Gerşekten Iyi Bir Kreşte..eğitim Sifirdan Başlar çocuğun Eğitim Almasi çok Iyi...benim Kizimda Iki Yaşinda üç Aydir Kreşe Gidiyor...ama Istersen Izin Al Işyerinden 6 Ayda Evde Bak Sonra Işe Tekrar Başla...ama Başka Yöndende Düşünürsen çocuk Evde Anne Bağimlisi Oluyor Sonrada Zorluk çekersin..çocuk Ne Zamandir Kreşe Gidiyor???eğer Aliştiysa Kreşe Için Rahat Etsin Orda Sürekli Oynatiyorlar Boyalar Yaptiriyorlar.üzülme Fazla Da Kafana Takma.....kendine De Iyi Bak Kardeşim...

TEŞEKKÜRLER ARKAŞALAR ÖNERİLERİNİZ İÇİN DAĞLIR KIZI SANADA TEŞEKKÜRLER BENİM KIZIM 1 AYDIR KREŞE GİDİYOR 1.5 YAŞINDA ASLINDA KREŞTE İYİ BAKIYORLA MA BEN YİNE DE ANNE YÜREĞİ DAYANAMIYORUM BAZILARI GÜNAH BU COCUGA BU KADAR YAPMA İŞTEN CIK EVİNDE OTUR DİYORLAR O YÜZDEN BİRAZ CANIM SIKILDI YANİ KREŞE ALIŞTI AMA NE BİLEYİM İŞTE ÖYLE İŞİN AHİRET KISMINI DÜŞÜNÜYORUM ACEBA BİLMEDEN GÜNAHA MI GİRİYORUM

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim

hangi ayette buyrulmuş günümüz şartlarına ayak uydurulması yanlış anlamayın ben çok ii bilmiyorum yeni başladım türkçeden okumaya ve açıkçasıda şaşırdım mrkta ettim

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
kuranı kerim çağa ayak uydurmayı hangi ayetinde buyurmuştur dağlarkızı?ben kuranı kerimin hiçbir suresinde çağa ayak uydurun diye bir ayet görmedim.bu kafası karışık zor durumda olan kardeşime istersen olamayan şeyleri delil gösterme!islamı çağa taşımak gibi mantık asla kabul edilemez.ancak çağı islama taşıyabilirsin dağlarkızı.

EVET MÜCAHİT KARDEŞİM BENDE SENİN DEDİKLERİNE KATILIYORUM KURANDA YAZMIYOR BÖYLE BİRŞEY DEDİMYA BEN ŞUAN NEFSİMLE VKALBİM VE VİCDANIMLA HESABLAŞIYORUM KADININ YERİ EVİDİR ERKEĞİNE HİZMETTİR AMA CALIŞARAK BUNLARI TAM OLRAK YAPAMIYORUM EVLENMEDEN ÖNCE ÇALIŞMAK ZORUNDAYDIM AİLEME BAKIYORADUM ŞİMDİ ZORUNLULUĞUM YOK AMA BURDAKİ YANİ ÇALIŞTIĞIM ORTAMDAKİ İNSANLAR RABB,MDEN UZAKLAŞMIŞ BAZEN TAHAMMÜL EDEMİYORUM ONLARA AMA GECEN GÜN BİRİ DAHA KURTARDIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM ODA TESETTÜRE GİRDİ NAMAZA BAŞLADI. BELKİ KURTARACAĞIM COK KİŞİ VAR AMA BUNU EVDEMİ YOKSA İŞYERİNDEMİ YAPMALIYIM İŞTE ONU BİLEMİYORUM FİKİRLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm nur kardeşim.allahu teala biliyorsunki kuranı kerimde nur 31 ahzab 39 ayetlerinde örtünme ayetlerine yer vermiştir.sende bilinçli bir şekilde başörtüsü takan mümine bir kardeşimizsin allah senden razı olsun.sorununu anlıyor ve bu yasağı getirenlere kalbimle buğzetmekten başka hiçbirşey yapamıyorum.bu üzüntünü bende seninle birlikte en içten bir şekilde paylaşıyorum.fakat dinimizce örtünmenin farz olduğunu sende çok iyi biliyorsun bende.her ne şekilde olursa olsun senin başını açman haramdır.ve biliyorsunki dinimizce bayanların asli görevi evinin idaresi, sevgi ile eğitme yeteneğinden dolayı çocuğun bakımı ve yetiştirilmesidir. ...sen devlette çalışmayı bırakırsam belki rüşvet yiyen birisi gelir diye düşünüyorsun haklı olarak...çünkü günümüzde gerçektende helalinden işini yapan insan çok az...ama senin bayan olarak asli görevin mümine olarak evinin idaresi ve çocuğunu sevgiyle salih bir müslüman olması için elinden geleni yapmandır.eğer imkanın varsa ben mümin bir kardeşin olarak derimki:eğer başını örtebilme imkanın yoksa ve çocuğunu ve evini ihmal ettiğini düşünüyorsan(ki çalışan kişi çocuğuyla gerektiği gibi kesinlikle ilgilenemez) işi bırakmanda dinimizce fayda olduğu kanaatindeyim.inanıyorumki maddi açıdan zor durumda dahi olsanız allahcc fazlıyla sizin borçlarınıza yardımcı olacaktır.unutmayalımki önceliği farzlara ayırmalıyız:kadına başörtüsü ve evinin idaresi ve çocuğunun bakımı farzdır...evine geçim katkısı yapmak farz değildir.bu görev kocaya aittir.başörtüsüde farzdır.geçim sıkıntısı içerisinde başörtüsü çıkarılabilir diye ne bir ayet nede bir hadis yoktur.bunların günahını yüklenmek istersen tabi çalışmanda bir sakınca yoktur.dost acı söyler.bende biraz acı söyledim galiba.selam ve dua ile.
EVET HAKILISN MÜCAHİT KARDEŞİM SENİN DÜŞÜNDÜKLERİNİ AYNEN DESTEKLİYORUM AMA İŞTE DEDİMYA İNSANIN ŞU NEFSİ BAŞA COK BELA ACABİLİYOR. BEN BİRDE ŞU BOYUTUNU DÜŞÜNÜYORUM ALDIĞIM MAAŞLA ZOR DURUMDAKİ İNSANLARA YARDIM EDİYORUM YANİ BOĞAZIMA VE CEBİME 1 KURUŞ BİLE GİRMİYOR İŞTEN AYRILIRSAM İŞTE BU İNSANLARA NE OLUR DİYORUM SONRA RABBİM YARDIM EDER DİYORUM YA İŞTE NASIL ANLATSAM BU KONU ÜZERİNDE BAYA BİR ARAŞTIRMA YAPACAM VE BİR KARAR VERECEM BANA ZAMAN AYIRDIĞIN İÇİN VE O GÜZEL DÜŞÜNCELERİN İÇİN COK TEŞEKKÜRLER SELAM VE DUA İLE. :H

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Cok Teşekkürler Mücahit Kardeşim Dediklerini Uzun Uzun Düşünecem Cok Sağol Allah Razi Olsun

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
Sa.
Canim Kardeşim Bazi Kişiler Kutsal Kitabimizi Istediği Gibi Yorumlamayi Seviyor...sen Ekmek Parasi Kazanmakla Zaten Sevablarin En Büyüğünü Yapiyorsun...kapanmak Başta Değil Gönülde Olmasi Gerekir O Kadar çok Türbanli Taniyorum Ki Sadece Başlari Kapali Gönülleri Dinden Uzak...kizinda Eğitime Alişmişsa Birak Ordaa Oyunlar Oynasin..bende Kizimi Veririken çok Söyleyen Oldu Hiç O Yaşta çocuk Kreşe Verlir Mi Diye...yyooo Ne Sakincasi Var..gerçekten De Evdki Haliyle şimdiki Hali Olumlu Yönde çok Farkli ..ilk çocuğum Da Bende Senin Gibiydim çok Vicdan Azabi çekiyorum Oyüzden Anliyabiliyorum Seni...kadin Dediğin Evde Kapali Kalma ükmü Nü De çok Yanliş Buluyorum Yüce Rabbim çalişan Kulunu Sever...müslümanliğa Da çalişmak Ve Zenginlik Yaraşir....düşünmeyin Doğru Yoldasiniz...eşiniz Tek Başina Evi Geçindirmekte Sikinti çekmesi Daha Mi Sevap.??

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim.

tüm yazılanları okudum sizin örneklerinizide mücahit kardeşimin dedikleri doğrudur.mevlam razı olsun.

biz ALLAH cc (haşa) emir ve yasaklarına kafa tutalım.mevlam azabın çetin ama razıyım,kabir azabın var çekerim,cehennemin var dayanırım der gibi hareket edemeyiz.bizler önce kendi vazifelerimizi layıkıyla yapalım.şükrümüzü gösterilim.

BEN BİRDE ŞU BOYUTUNU DÜŞÜNÜYORUM ALDIĞIM MAAŞLA ZOR DURUMDAKİ İNSANLARA YARDIM EDİYORUM YANİ BOĞAZIMA VE CEBİME 1 KURUŞ BİLE GİRMİYOR İŞTEN AYRILIRSAM İŞTE BU İNSANLARA NE OLUR DİYORUM SONRA RABBİM YARDIM EDER DİYORUM
t.nur'dan alıntı.

bu örneğiniz tamamen vesvesedir kardeşim.nefsinize kapılıyor ve yenik düşüyor durumda gözüküyorsunuz.

selam ve baki dua ile mevlama emanet olunuz.mevlam yar ve yardımcımız olsun.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sa.
Canim Kardeşim Bazi Kişiler Kutsal Kitabimizi Istediği Gibi Yorumlamayi Seviyor...sen Ekmek Parasi Kazanmakla Zaten Sevablarin En Büyüğünü Yapiyorsun...kapanmak Başta Değil Gönülde Olmasi Gerekir O Kadar çok Türbanli Taniyorum Ki Sadece Başlari Kapali Gönülleri Dinden Uzak...kizinda Eğitime Alişmişsa Birak Ordaa Oyunlar Oynasin..bende Kizimi Veririken çok Söyleyen Oldu Hiç O Yaşta çocuk Kreşe Verlir Mi Diye...yyooo Ne Sakincasi Var..gerçekten De Evdki Haliyle şimdiki Hali Olumlu Yönde çok Farkli ..ilk çocuğum Da Bende Senin Gibiydim çok Vicdan Azabi çekiyorum Oyüzden Anliyabiliyorum Seni...kadin Dediğin Evde Kapali Kalma ükmü Nü De çok Yanliş Buluyorum Yüce Rabbim çalişan Kulunu Sever...müslümanliğa Da çalişmak Ve Zenginlik Yaraşir....düşünmeyin Doğru Yoldasiniz...eşiniz Tek Başina Evi Geçindirmekte Sikinti çekmesi Daha Mi Sevap.??

DAĞLAR KIZI KARDEŞİM YAZDIKLARIN İÇİN COK TEŞEKKÜRLER SAĞOL DEDİKLERİN DOĞRU AMA BEN COK YÖNLÜ DÜŞÜNMEM GEREK SUAN HERŞEY YOLUNDA GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA İLERİDE NASIL BİR AZAP VAR BİLEMİYORUM TÜM SECENEKLERİ DEDĞERLENDİRECEM VE BİR KARAR VERECEM DÜŞÜNCELERİN İÇİN SAĞOL.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim.

tüm yazılanları okudum sizin örneklerinizide mücahit kardeşimin dedikleri doğrudur.mevlam razı olsun.

biz ALLAH cc (haşa) emir ve yasaklarına kafa tutalım.mevlam azabın çetin ama razıyım,kabir azabın var çekerim,cehennemin var dayanırım der gibi hareket edemeyiz.bizler önce kendi vazifelerimizi layıkıyla yapalım.şükrümüzü gösterilim.

BEN BİRDE ŞU BOYUTUNU DÜŞÜNÜYORUM ALDIĞIM MAAŞLA ZOR DURUMDAKİ İNSANLARA YARDIM EDİYORUM YANİ BOĞAZIMA VE CEBİME 1 KURUŞ BİLE GİRMİYOR İŞTEN AYRILIRSAM İŞTE BU İNSANLARA NE OLUR DİYORUM SONRA RABBİM YARDIM EDER DİYORUM
t.nur'dan alıntı.

bu örneğiniz tamamen vesvesedir kardeşim.nefsinize kapılıyor ve yenik düşüyor durumda gözüküyorsunuz.

selam ve baki dua ile mevlama emanet olunuz.mevlam yar ve yardımcımız olsun.

TEŞEKKÜRLER SAYIN MEKARİMİ - AHLAK KARDEŞİM. BENDE İŞTE ŞUAN KALBİMDEKİ BU VESVESE NE NEFSİMLE MÜCADELE EDİYORUM VE BU NEDENLE KAFAM COK KARIŞIK DİYE YAZDIM SİZ BÜYÜKLERİM BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ DİYE KONUYU ACTIM TÜM FİKİRLERİ DEĞERLENDİRECEM COK TEŞEKKÜR EDERİM HERKEZE SELAMLAR SAYGILAR ALLAHA EMANET OLUNUZ.

Murat84

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim

Foruma ilk mesajım .ALLAH yardımcın olsun öncelikle.İnsan hayatı bir ders gibidir.Sürekli karşına çıkan sorular olacaktır ve cevapları da sen de saklı.Dinimiz neyi emrediyorsa onu yap.Allah yardımcın olsun.Dua et ALLAH a her sorunun cevabını bulacaksındır.ALLAH a emanet ol....

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim

Foruma ilk mesajım .ALLAH yardımcın olsun öncelikle.İnsan hayatı bir ders gibidir.Sürekli karşına çıkan sorular olacaktır ve cevapları da sen de saklı.Dinimiz neyi emrediyorsa onu yap.Allah yardımcın olsun.Dua et ALLAH a her sorunun cevabını bulacaksındır.ALLAH a emanet ol....

TEŞEKKÜR MURAT 84 ALLAH SENDENDE RAZI OLSUN SELAM VE DUZ İLE

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
Nur Kardeşim Ben Anlamadim Heralde Ailene Yani Annene Babana Yaridmda Ediyorsun Birde Ev Aldiğinizi Da Söylediniz Taksitleri De Var Dediniz ..sIKINTI Olduğunuzu Da Söylediniz....kafam Karişti Iyice ...neyse...doğrusunu Yine Elinize Vicdaniniza Koyup Siz Bulacaksiniz...eşe De Sormak Lazim..tabi Ki
Allah Yar Ve Yardimciniz Olsun...

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar Ben Evli Bir Kadinim Ve 1,5 Yaşinda Bir Kizim Var. 23 Yaşindayim Ve Tesettürlüyüm. Devletin Resmi Kadrolu Memuru Olarak 4 Yildir çalişiyorum. Mesai Satti Başlamadan önce Daireye Girerken Başimi Açiyorum Cikarken Kapatiyorum. Bu Benim Cok Zoruma Gidiyor Bazen Kalbin Daraliyor Neden Başimi Acmak Zorundayim Ki Diye Düşünüyorum Birde Cocuğuma Bakacak Kimsem Yok Kreşe Birakiyorum öyle Işe Geliyorum Vicdan Azabi Cekiyorum Aceba Yanliş Mi Yapiyorum Istifa Edip Evde Mi Kalsam Hem Cocuğumada Rahat Rahat Bakarim Eşim Polis Memuru. Onun Maaşiyla Geçinebilirz Ama Bu Aralar Borcumuzda Var. Ev Aldik Yani Kafam Cok Karişik Günah Mi Sevab Mi Bilmiyorum Ben Işten Ayrilsam Acaba Yerime Gelecek Kişi Ben Gibi Olur Mu Ya Rüşvet Alan Biri Gelse Devletin Malini Ziyan Etse Ben Gibilere Ihtiyaç Var Diye Düşünüyorum Işte Böyle Kararsizim Cocuğuma Dayanamiyorum Kreşte Kalmasina çünkü Ben Yetiştirme Yurtlarinda Kaldim Zoruma Gidiyor Onu Her Sabah Oraya Birakmak. Kafam Cok Karişik Lütfen Bana Dinimizce Uygun Olan Nedir Anlatirmisiniz.sizce Ne Yapalirim Bir Fikir Verin çalişayim Mi Istifa Edip Edve Kizimla Ve Hayir Işleriyle Mi Uğraşayim? Bilmiyorum :

Selamun aleyküm kardeşim öncelikle eğer bunu ALLAH rızası için yapıyorsun allah seni korusun. İkincisi kanımca eşinle nu konuda iştiharede bulun ve kararı kendiniz verin. Dünya nimeti gelip geçicidir. Elin başka işlere de yatkınsa eve başka yollarlada katkıda bulunabilirsin madem çocuğunu yurda bırakmak zoruna gidiyor o zaman mutlu olacaksan bunu yapma. Alah herşey kadirdir. Selametle kalın.

haktannn

Kayıtlı Kullanıcı
slm çokta çıkmaza girilecek bir konu değil en iyi fetvayı kalbin verir ama kalbini bu kadar rahatsız ediyorsa demekki biyerlerde bi hata var bende bir bayan olrak pekte tasvip etmiyorum başını açmanı mücahit abi doğru diyo slmlar

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Yaşım itibarıyla akıl vermek haddim değil ama ....

Bir işi yaparken, kalb rahat etmezse, [sıkılırsa, çarparsa] o işi terk etmelidir! bu hadisi şerifi hatırlatmak isterim ....

Rabbim sıkıntılarınızı gidersin inşallah ... Borçlarınızdan Kurtarsın Huzurlu Bir yuvanız olması dilegiyle... Bu zamanda geçim derdi en büyük dert gibi görünüyor gerçekten ama bir annenin en önemli vazifelerinden biri annelik görevidir Ve evinin hanımı olmaktır .. yetiştirme yurtlarında Büyüyen çocuklar Anne şefkatinden anne sevgisinden uzak kalabiliyorlar ve bu olumsuz sonuçlar doğurur ... Ben evinizle Yuvanızla evladınızla Dini değerlerinizle yaşamanızdan yanayım Allah(c.c.) inananlarla beraberdir ... ona güvenin ona sığının Allaha emanet olun selametle ...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Eşiniz Calişiyorsa Ve Siz Calişmaktan Mutlu Değilseniz Kiziniz Icinde üzülüyorsaniz Bence (benim Fikrim Tamamiyle)mutlu Olmadiğiniz Bir Yerde Calişmaliyin
Bendde çalişan Bir Bayanim Ustelik Açik Bir Bayanim Işim Gereği Kapanamiyorum.ama Evimi Gecindirmek Zorundayim Durumum Daha Farkli....

Allah Hakkinizda En Hayirlisini Versin
Allaha Emanet Olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt