Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cemaatler arası karalama yapmayalım (2 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
2- BAKARA SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

213. İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve
beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere
kitapları hak olarak indirdi.
Kendilerine apaçık âyetler geldikten sonra o konuda ancak; kitap
verilenler, aralarındaki kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler.
Bunun üzerine Allah iman
edenleri, kendi izniyle, onların hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe iletti. Allah, dilediğini doğru yola
iletir.

272. Onları hidayete erdirmek sana ait değildir. Fakat Allah, dilediğini hidayete erdirir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
3- ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ

26. De ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker
alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye
hakkıyla gücü yetensin.”

yakais

Yasaklı Kullanıcı
42- ŞÛRÂ SÛRESİ

13. “Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin!” diye Nûh’a emrettiğini, sana vahyettiğini,
İbrâhim’e, Mûsâ’ya ve İsâ’ya emrettiğini size de din kıldı. Fakat senin kendilerini çağırdığın şey (İslâm
dini), Allah’a ortak koşanlara ağır geldi. Allah, ona dilediğini seçer. İçtenlikle kendine yönelenleri de
ona ulaştırır.

14. Onlar, kendilerine bilgi geldikten sonra, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Eğer
(azabın) belli bir süreye kadar (ertelenmesi ile ilgili olarak) Rabbinden bir söz geçmiş olmasaydı,
aralarında hemen hüküm verilirdi. Onlardan sonra Kitab’a mirasçı kılınanlar da, onun hakkında derin
bir şüphe içindedirler.

15. (Ey Muhammed!) Bundan dolayı sen çağrıya devam et ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Onların
hevâ ve heveslerine uyma ve şöyle de: “Ben, Allah’ın indirdiği her kitaba inandım ve aranızda adaleti
gerçekleştirmekle emrolundum. Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim işlediklerimiz
bize, sizin işledikleriniz sizedir. Bizimle sizin aranızda tartışılacak bir şey yoktur. Allah, hepimizi bir
araya toplayacaktır. Dönüş de ancak O’nadır.”

16. Allah’ın çağrısına uyulduktan sonra O’nun hakkında tartışmaya girenlerin delilleri Rableri katında
batıldır. Onlara bir gazap vardır. Onlar için çetin bir azap vardır.

17. Allah, hak olarak Kitab’ı ve mizanı indirendir. Sen nereden bileceksin belki de o saat (kıyamet)
yakındır.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bu üç örnekten anlaşıldığı üzere Allah C.C. her an dünya hayatında vardır ve hüküm onundur..
Hiç bir gerekçe ile Kur'an-ı Kerim ayetleri üzerine ''buyurulan harici '' yeni yorumla söz söylemek uygun değildir...
Hidayete erdirmede ; sadece Allah C.C. na aittir...Hiç kimse Allah C.C. görevlendirmeden ben görev aldım...yetkiliyim...icazetliyim diyemez...

Benim kanaatim budur...

Beklenen benim...mehdi benim vs gibi sözler bana göre çok tehlikelidir...
Birlik ve beraberliği Allah C.C. ..Muhammed Mustafa A.S. ve tabi ki Kur'an -ı Kerim üzerine yoğunlaştırmalı...Cemaat...tarikat...Mezhep ayrımı yapmamalıyız...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Özür diliyerek bir iki söz daha söylemek isterim...;
Caka satarak İSLAM dininin yegene doğru yolu benim önderi olduğum yoldur...Şunları yapın diye ilan etmek yerine...

Allah C.C. Kur'an-ı Kerimde işaret etti şu ayette bizlere iletti..Muhammed Mustafa A.S. şu şekilde davrandı...Buyurdu diye söylenip...
Kendimizi yükseltecek bize ; Efendilik...Şeyhlik...Mehdilik...vs... paye kazandıracak benlik , kibir, hırs ve kendini beğenmişlikle...emin görülmeden sanki islam dini benden yürütülür zihniyetinden uzak kalmalıyız...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt