Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cemaatler arası karalama yapmayalım (2 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
" Müminler ancak kardeştirler. Öyle ise kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allah'tan korkup sakının. Umulurki esirgenirsiniz. " (Hucurat Suresi 10)

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık kardeşim...

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
"Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılan. Dağılıp ayrılmayın ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O kalplerinizin arasını uzlaştırıp, ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz tam ateş çukurunun kıyısındayken oradan sizi kurtardı. Umulurki hidayete erersiniz diye. Allah size ayetlerini böyle açıklar. " (Al-i İmran 103)

" Müminler ancak kardeştirler. Öyle ise kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allah'tan korkup sakının. Umulurki esirgenirsiniz. " (Hucurat Suresi 10)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm...

İslamiyet.gen.tr 'nin hiçbir cemaat ve tarikatla bağlantısı yoktur.
Alimlere , cemaatlere , tarikatlere yönelik ithamlar ve suçlamalar ne kadar doğrudur Rabbimiz bilir.

Aynası işidir kişinin deyip , sadece kendi amellerimizi ve kulluğumuzu irdelemeyi prensip edinmiş bir siteyiz.

Bu nedenle alim-cemaat-tarikat karalaması ve suçlaması içeren konulara izin vermemekteyiz.

Biz Rabbimizin rızasını kazanmak adına sadece doru olmayan amellerle mücadele edelim inşaAllah, kişilerle değil.
Yarın , hesap gününde '' kardeşini küçük düşürme hatası '' ile Rabbimizin huzuruna çıkmaktan yine Rabbimize sığınalım.

Tüm kardeşlerimizin bilgisine...

NOT : Tüm kardeşlerimizden rica ediyoruz ki FİTNE ortamına çekilmemize vesile olacak hiçbir mesaja cevap vermeyelim.

Böyle oldugiuna inanmak isterdim!!!
Baktim karsindaki kefere KAFIR acikca islama dil uzatiyor, dininiz yanlis diyor (ayrica neden bu sitede bulunuyor anlamis degilim?)
karsinda dini savunma yapip hiçbir kufur içermeyen kisi (istenmeyen oluyor anlamis degilim)
Ve ipler sizin elinizde sayin yoneticiler, ister kabul edersiniz, ister atarsiniz bu kadar basit iken bu mucadele kime???

berat05

Yönetici
Esselamu ALEYKÜM

Esselamu ALEYKÜM

Böyle oldugiuna inanmak isterdim!!!
Baktim karsindaki kefere KAFIR acikca islama dil uzatiyor, dininiz yanlis diyor (ayrica neden bu sitede bulunuyor anlamis degilim?)
karsinda dini savunma yapip hiçbir kufur içermeyen kisi (istenmeyen oluyor anlamis degilim)
Ve ipler sizin elinizde sayin yoneticiler, ister kabul edersiniz, ister atarsiniz bu kadar basit iken bu mucadele kime???

Foruma her gün binlerce kişi girip çıkıyor...bir çoğu üye olmadan dışardan misafir olarak okuyor konuları...
İsteyen herkese kapı açık... İçeri girip doğru kelam eden de var...kötü söz söyleyip ortalığı karıştıranda...
hiç bir üyenin mesajı yüzünden mod.yada yönetim suçlanamaz...

Kişilere yazı hakkı veriliyor ki amaçları anlaşılsın!

Kimsenin kalbini açıp görme meziyetimiz yok...
Kimseyi..istenen ya da istenmeyen diye işaretlemedik...

Amaç forumda doğru olabilmekse...buyrun forum burada...

İpler demişken...

Tüm Yönetim ekibinin ve benim ; ne elimde ne de gönlümde bir ipim yok... KİMSEYİ yönetmek gibi bir isteğimizde...

Amaç bu güzel forumda paylaşabilmek ....öğrenebilmek...öğretebilmek...

İnsanları eleştirmek çok kolaydır...NEFSE YENİLME DEN birşeyler yapmak ise zordur....

Delinin biri kuyuya bir taş atmış...diye ne yapalım...hepimiz kuyuya mı düşelim ? Deliyi mi öldürelim ?

Gereği ne ise o yapılıyor...bunları her defasında yazıyoruz..ama gönül gözüyle bakmak lazım..nefsani değil... Yani birşey yapılıyorsa neden yapıldığını düşünün.....düşünelim...

Yönetici ! denen bu topluluk her hata yapanı atsaydı.... her yazılanı kabul etseydi... forum forumluktan çıkardı...

Bunu da unutmayalım lütfen...

ALLAH CELLE CELALUHU rızası için nefsinizi konuşturmayın

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hayat güzel devam etmeli...sendeleme olabilir ama yola devam efendim...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şimdi yazacağıma belki şaşırıp bana kızacaksınız...
İnanın en çok üzüldüğüm konu budur...

Allah C.C. herkesin Rabbi...C.C. ...
Kitapları herkesin kitabı... Zebur,Tevrat.İncil ve Kur'an-ı Kerim....
Peygamberler A.S. herkesin Peygamberi A.S.... Adem , Davud ,Musa,İsa ve Muhammed Mustafa A.S. ...

Ayrılık neden ?

Cemaat...Tarikat ...Mezhep....

Müraacat hep aynı yere...Emir aynı yerden...

Bu Ayrılık niye....?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
amaç aynı araçlar yollar farklı.. insanların dua etmesi bile farklıyken normal değilmi ayrılık olması.. ama yol aynı yere gidiyorsa, aynı yerde aynı huzurda buluşmaksa amaç,,, her yola her yürüyene hürmet bizden...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
BİR Olalım...
BİRLİK Olalım...
Vesselam...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İnşallah yeni keşif yapmıyoruz...Allah C.C. nun emrini uygulamak için çaba sarf ediyoruz...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yeterki doğru yoldan ayrılmayalım...Desiselere kapılmayalım...

_YUSUF_

Yönetici
Şimdi yazacağıma belki şaşırıp bana kızacaksınız...
İnanın en çok üzüldüğüm konu budur...

Allah C.C. herkesin Rabbi...C.C. ...
Kitapları herkesin kitabı... Zebur,Tevrat.İncil ve Kur'an-ı Kerim....
Peygamberler A.S. herkesin Peygamberi A.S.... Adem , Davud ,Musa,İsa ve Muhammed Mustafa A.S. ...

Ayrılık neden ?

Cemaat...Tarikat ...Mezhep....

Müraacat hep aynı yere...Emir aynı yerden...

Bu Ayrılık niye....?

Bu ayrılık kendini islama nisbet eden bazı ekollerin aslen islama tabi olmadıklarından dolayıdır.
O nedenle ehli sünnet dışı ekolleri deşifre etmeliyizki insanlar ehli sünnet yolundan sapmasınlar.
Tabi bunu yaparkende doğru bilgi ve doğru uslup kullanmak şartıyla.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum, maalesef zamanımızın en süslü lafıdır bir olalım tek olalım cemaatler birleşsin vehakeza..Lakin sorun cemaatler meselesi değildir. Benim cemaatim onun cemaati Rasulullah s.a.v zamanında hatta tabiin zamanında cemaat mi vardı. Hayır konu Yusuf kardeşin dediği gibi cemaat yada kişi ehli sünnet mi değilmi?

Şimdi adam çıkacak kaderi inkar edicek cehennem cennet belli zamana kadar diyecek öbür tarafdan adam Yahudi hristiyanı cennete sokucak biri çıkacak muhammed sadece postacı diyecek biri çıkacak efendim msülüman büyük günah işlerse cehennem den çıkamaz diyecek olmaz arkadaş. Bu benim cemaatim de olsa Ehli sünnet dışı kelam yada görüşü olanı anında silinecek. hee sonra doğru yolu bulur tövbe eder amenna ama sırf cemaatler yada kişiler birleşsin diye adamların kafirliğe götürecek görüşlerini kabul mu edelim.

Velhasıl Ehli sünnet her cemaat yada kişi zaten kardeşimizdir ama bunun harici kişi cemaat yada kurum kim olursa kardeşimiz falanda değildir buda böyle bilinsin.

Eyvallah

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
çizzgiyi kalin çektin???:a21: El-Endulisi kardesim
Yine de fikir degisir dusuncesindeyim (kimsin sen melissa!) hiç ! yani
Rabbim bagislasin, kimseye diyecek sozum yoktur benim , yine de dayanamam, bana eziyet edenler için bile dua ederim
cehennemi dusununce elimde deil goz yasi dokerim, o zaman kalbimi tum insanlara açar Rabbimden merhamet isterim
yeter yahu bugun çok agladim , Rabbim gozyasimi secdeye sakla....
Bu arada yonetici kardeslerime hakkinizi helal edin , maksadim ara açilsin degil, birligimizin sevgimizin devami idi
fikrimi soylemeden kusmek anlami olmazdi, kirildim, uzuldum ama nefsani degildi eminim
yoksa su an burda yaziyor olmaz ofke içinde olurdum , oysa butun burda oldugum an gozyaslari içinde yaziyorum , nefsim bundan hiç hoslanmaz, ne ozur diler, ne goz yasi doker, ondan eminim, ...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Sadatlar bize ehli sünnet cemaatleri karalama kötüleme vs yasaklamıştır.Mürşidimin üzerimdeki hakkı çok fazladır onun için biiznillah benden karalama sadır olmayacaktır..Ama batıldakilere giydirrim :p

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
Millet olarak zaten ilmi yönden zayıfız,

oysa Allah ne buyuruyor...

Hucurat:6 Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.

Biz ise ;örnek vermek gerekirse F.gülen hoca hakkında ne haber yapılıyorsa itibar ediyoruz,oysa kaynağı belli fasıklığı ortada olan medya kanalları!

ve Hiçkimseyi yada cemaati neye neden inanıyorsun diye sorgulayamayız

ama milletin imanını zedeleyecek fetvalar verildiğinde de tartışmaya girmeyelim diye hakkı söylemezsen Allah yarın neden batıl karşısında hakkı söylemedin diye hesap sorar

ilmi reddiyeleri kesinlikle karalama gibi görmemek lazım...

herşeyden önce müslümanlar olarak ,dinin rahatca yaşanabildiği bi ülke olması için çalışmalıyız

ki hakkı ortaya dökebilecek delilleri rahatca konuşabileceğimiz bi zemin oluşsun...

bunları yapmadan,bi görüşü sana ters diye herhangi bi cemaate kin beslemek cahilliktir! hatta

şu fitne zamanda hainliktir!

asr-ı saadette yaşamadığımızı hatırlayıp dostumuzu da düşmanımızı da ona göre seçmeliyiz...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Yine de fikir degisir dusuncesindeyim (kimsin sen melissa!) hiç ! yani
Rabbim bagislasin, kimseye diyecek sozum yoktur benim , yine de dayanamam, bana eziyet edenler için bile dua ederim
cehennemi dusununce elimde deil goz yasi dokerim, o zaman kalbimi tum insanlara açar Rabbimden merhamet isterim
yeter yahu bugun çok agladim , Rabbim gozyasimi secdeye sakla....
Bu arada yonetici kardeslerime hakkinizi helal edin , maksadim ara açilsin degil, birligimizin sevgimizin devami idi
fikrimi soylemeden kusmek anlami olmazdi, kirildim, uzuldum ama nefsani degildi eminim
yoksa su an burda yaziyor olmaz ofke içinde olurdum , oysa butun burda oldugum an gozyaslari içinde yaziyorum , nefsim bundan hiç hoslanmaz, ne ozur diler, ne goz yasi doker, ondan eminim, ...

Hakkımız varsa helaldir kardeşim...
Siz gönlünüzü ferah tuttun inşallah...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
...

Eyvallah kardeş çizgi kalın çekilmeli. Adamın cemaatine değil fikirlerine bakarız ona göre kardeş yada değil deriz. Yoksa Tasvavuf cemaatlerinde yada diğer cemaatlerin içlerinde dahi neler olmakda. Bir yandan sünnet derken itikate felsefe karıştıranlar olmakda şimdi ne yapalım buna kardeşim mi diyelim doğruyu mu anlatalım. Bir insan doğruyu duyupda inadına bildiğini okursa o kardeşlikden çıkar. Şimdi siz insan olarak yumuşak huylu olabilirsiniz fakat dini konularda yumuşak olunmaz. Yoksa İmam Şafiler İmamı azamlar niye hapislerde yaşamlarını sürdürdüler değil mi ama ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt