Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cemaatler arası karalama yapmayalım (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim son zamanlarda en çok dikkatimi çeken olay cemaatler arasında karalama yapılması ve ben şahsım adına çok rahatsız oluyorum..
Eğer birlik ve berbaberlik istiyorsak neden sürekli olarak ittifak içinde oluyoruz anlamıyorum .
Bireyler cemaatleri temsil etmeyebilir.Bugün ben falanca cemaattenim diyen biri çıksa başka cemaatlere veryansın etse elştirse biz onun bu tavrını cemaatle bağdaştırabilirmiyiz.Belki o hala daha cemaat kavramını anlayamamış davasının farkına varamamış bir insan degilmidir..
Bir insan aynı anla başka cemaatleride sevip taktir edemezmi ????
Ben şahsım adına söylüyorum Nur cemaatinide Mahmut efendi Cemaaatini de Nakşibenddi cemaatinide seviyor sohbetlerinde bulunmaya gayret gösteriyorum.İslam davası adına çalışan cemaatlere biz kim oluyoruz ki sataşıyor eleştiriyoruz.
Bir düşünün bu cemaatlerin Allah Hazretleri adına Efendimiz adına din adına hiç mi faydası olmamış.Bireyleri baz alarak nasıl cemaatler arası rekabet gündeme getiririz.
Yarın Huzuru İlahide bu yaptıklarımızdan nasıl cevap veririz.
''Evet Yarabbi bu cemaatler senin adına da çalışıyordu ama benim tasvip etmediğim yanları vardı bende onları eleştirdim gıybetlerini yaptım'' diyerek Rabbimizden takdir mi bekleyeceğiz
Peki emekler yapılan faydalı çalışmalar ne olacak bunların önemi yokmu???
herkes elini vicdanına koysun bizim ayrılığımız kafirler topluluğunu sevindirir.
Ehli sünnet vel cemaatiz Elhamdülilah gereğini bize yakışanı yapalım....

"Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılan. Dağılıp ayrılmayın ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O kalplerinizin arasını uzlaştırıp, ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz tam ateş çukurunun kıyısındayken oradan sizi kurtardı. Umulurki hidayete erersiniz diye. Allah size ayetlerini böyle açıklar. " (Al-i İmran 103)

" Müminler ancak kardeştirler. Öyle ise kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allah'tan korkup sakının. Umulurki esirgenirsiniz. " (Hucurat Suresi 10)

Not:İslamiyet.gen.tr 'nin hiçbir cemaat ve tarikatla bağlantısı yoktur.
Alimlere , cemaatlere , tarikatlere yönelik ithamlar ve suçlamalar ne kadar doğrudur Rabbimiz bilir.

Aynası işidir kişinin deyip , sadece kendi amellerimizi ve kulluğumuzu irdelemeyi prensip edinmiş bir siteyiz.

Bu nedenle alim-cemaat-tarikat karalaması ve suçlaması içeren konulara izin vermemekteyiz.

Biz Rabbimizin rızasını kazanmak adına sadece doru olmayan amellerle mücadele edelim inşaAllah, kişilerle değil.
Yarın , hesap gününde '' kardeşini küçük düşürme hatası '' ile Rabbimizin huzuruna çıkmaktan yine Rabbimize sığınalım.

Tüm kardeşlerimizin bilgisine

Cileli54

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim,söyleneceklerin hepsini ifade etmissiniz.

Sadece ben de kisaca sunu söylemek isterim ;

Birbaskasini elestirebilmem icin,konusunu kendisinden daha iyi bilmem gerekir diye düsünüyorum.

Bahsetmis oldugunuz,sahislar,elestirmisler mi,yoksa islam adina caba mi sarfetmisler.
Haklarinda konusabilmemiz icin,dünya firinlarindaki ekmekler yetmez saniyorum bize.

Allah'a emanet olun.

A

anasayfa

selamun aleykum rabbim böyle yanlışlıklar yapmamamız için bize yardım eylesin . farkına varmadan yapılıyor demekki islam bir bütündür ocu bucu diye bir ayrımcılıüğı hiç kabul etmez inş. rabbim emrolunduğumuz gibi eylesin inş.

GEVHER

Yönetici
Selamünaleyküm...

İslamiyet.gen.tr 'nin hiçbir cemaat ve tarikatla bağlantısı yoktur.
Alimlere , cemaatlere , tarikatlere yönelik ithamlar ve suçlamalar ne kadar doğrudur Rabbimiz bilir.

Aynası işidir kişinin deyip , sadece kendi amellerimizi ve kulluğumuzu irdelemeyi prensip edinmiş bir siteyiz.

Bu nedenle alim-cemaat-tarikat karalaması ve suçlaması içeren konulara izin vermemekteyiz.

Biz Rabbimizin rızasını kazanmak adına sadece doru olmayan amellerle mücadele edelim inşaAllah, kişilerle değil.
Yarın , hesap gününde '' kardeşini küçük düşürme hatası '' ile Rabbimizin huzuruna çıkmaktan yine Rabbimize sığınalım.

Tüm kardeşlerimizin bilgisine...

NOT : Tüm kardeşlerimizden rica ediyoruz ki FİTNE ortamına çekilmemize vesile olacak hiçbir mesaja cevap vermeyelim.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
" Müminler ancak kardeştirler. Öyle ise kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allah'tan korkup sakının. Umulurki esirgenirsiniz. " (Hucurat Suresi 10)

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,

%100 benim de katıldığım görüşleriniz var,

biz sadece Rabbimizin emirleri doğrultusunda hareket etmeye, O'nun cc rızasını kazanmaya, Hz. Muhammed'e (SAV) layık bir ümmet olmaya, bu dünyada Cenneti kazanmaya çalışıyoruz.

Rabbim hidayet versin,

selam ve dua ile, hayırlı günler

..
Ben şahsım adına söylüyorum Nur cemaatinide Mahmut efendi Cemaaatini de Nakşibenddi cemaatinide seviyor sohbetlerinde bulunmaya gayret gösteriyorum.İslam davası adına çalışan cemaatlere biz kim oluyoruz ki sataşıyor eleştiriyoruz.
........................
herkes elini vicdanına koysun bizim ayrılığımız kafirler topluluğunu sevindirir.
Ehli sünnet vel cemaatiz Elhamdülilah gereğini bize yakışanı yapalım
....

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim,söyleneceklerin hepsini ifade etmissiniz.

Sadece ben de kisaca sunu söylemek isterim ;

Birbaskasini elestirebilmem icin,konusunu kendisinden daha iyi bilmem gerekir diye düsünüyorum.

Bahsetmis oldugunuz,sahislar,elestirmisler mi,yoksa islam adina caba mi sarfetmisler.
Haklarinda konusabilmemiz icin,dünya firinlarindaki ekmekler yetmez saniyorum bize.

Allah'a emanet olun.
Rabbimiz sizdende razı olsun kardeşim:) Rabbimize emnaet olun Rabbim ferasetiniziz arttırsın Rabbimize emnaet olun

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,

%100 benim de katıldığım görüşleriniz var,

biz sadece Rabbimizin emirleri doğrultusunda hareket etmeye, O'nun cc rızasını kazanmaya, Hz. Muhammed'e (SAV) layık bir ümmet olmaya, bu dünyada Cenneti kazanmaya çalışıyoruz.

Rabbim hidayet versin,

selam ve dua ile, hayırlı günler
ve aleykümselam kardeşim amin inşaallah sağolun Rabbim Ümmeti Muhammedin yardımcısı olsun

dorinx1

Kayıtlı Kullanıcı
-Ammar Bin Yasir- ALLAH razı olsun kardeş

''Evet Yarabbi bu cemaatler senin adına da çalışıyordu ama benim tasvip etmediğim yanları vardı bende onları eleştirdim gıybetlerini yaptım'' diyerek Rabbimizden takdir mi bekleyeceğiz

leon.

Kayıtlı Kullanıcı
-Ammar Bin Yasir- ALLAH razı olsun kardeş

çok güzel kardeş allah razı olsun

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim Rabbimizin rızası için rica ediyorum hayırlı sonuçlar alalım anlaşayarak kırmadan rencide etmeden konuşalım fikir beyan edelim kalp kırmamaya özen gösterelim

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Söylediklerinizin her birine katılıyorum. Ancak beni mazur görün, birkaç şey söylemek istiyorum.

Tabi ki, cemaatler arası çatışma, karalama vs. olmasın, hepimiz birlik olmalıyız. Ama bazen öyle şeyler oluyor ki, bunları görmezden gelmek için kör olmak lazım. Tamam, birbirimizin ayıplarını örtmeliyiz ama bunları yapanlar cemaat liderleri olunca daha çok dikkat çekiyor. Aklı başında bir insan doğruyla yanlışı ayırt edebilir. Fazla bir bilgi birikimine sahip olmaya gerek yok. Böyle bir durumda yanlışa doğru demek veya onu öyle kabullenmek ne kadar doğru olur?

Birlik ortamının oluşması için öncelikle ortak bir yolun bulunması gerekmez mi? Herkes kendi doğrularıyla hareket ederse ortak yol nasıl bulunabilir?

Elbette ki bunları aramızda konuşup, gerekirse tartışarak veya muhakeme yapmak suretiyle konuşarak birşeyler elde etmek durumundayız. Herkesin bildiği kendisine doğru olunca ortak bir yoldan bahsetmek ne kadar samimi olabilir? Ortak yol susup etliye sütlüye karışmamak değildir, bilakis hep birlikte hareket ederek, saygı ve sevgi çerçevesinde bulunabilecek birşeydir.

Saygılarımla.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Söylediklerinizin her birine katılıyorum. Ancak beni mazur görün, birkaç şey söylemek istiyorum.

Tabi ki, cemaatler arası çatışma, karalama vs. olmasın, hepimiz birlik olmalıyız. Ama bazen öyle şeyler oluyor ki, bunları görmezden gelmek için kör olmak lazım. Tamam, birbirimizin ayıplarını örtmeliyiz ama bunları yapanlar cemaat liderleri olunca daha çok dikkat çekiyor. Aklı başında bir insan doğruyla yanlışı ayırt edebilir. Fazla bir bilgi birikimine sahip olmaya gerek yok. Böyle bir durumda yanlışa doğru demek veya onu öyle kabullenmek ne kadar doğru olur?

Birlik ortamının oluşması için öncelikle ortak bir yolun bulunması gerekmez mi? Herkes kendi doğrularıyla hareket ederse ortak yol nasıl bulunabilir?

Elbette ki bunları aramızda konuşup, gerekirse tartışarak veya muhakeme yapmak suretiyle konuşarak birşeyler elde etmek durumundayız. Herkesin bildiği kendisine doğru olunca ortak bir yoldan bahsetmek ne kadar samimi olabilir? Ortak yol susup etliye sütlüye karışmamak değildir, bilakis hep birlikte hareket ederek, saygı ve sevgi çerçevesinde bulunabilecek birşeydir.

Saygılarımla.
ve aleykümselam kardeşim evet hep birlikte saygı ve sevgi çerçevesi içinde konulşabiliriz.Her insan bir dünya gibidir farklı düşüncelere farklı görüşlere sahip olabilir.Ama karşındakini kırıp geçirerek birşeyler savunmak ne kadar doğrudur.Bugün bazı cemaatler liderlerinin yaptığı bir takım işleri düşünüp acaba neden böyle yaptı ''oldumu'' şimdi diyebilriiz.
Ama karalamak çok hazin bir durum degilmi kardeşim hepimiz kardeş degilmiyiz müslüman degilmiyiz ..
Uyaralım bazı kardeşlerimiz hata yapınca bizi dinlemezse dua edelim ama bir kaç kişi için cemaati gözden çıkarmayalım yanılıyormuyum kardeşim ...

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Görüşlerinize tamamen katılıyorum. Selam ve dua ile.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Aziz kardeşlerim; şunu iyi bilmek gerekir ki, insanların farklı dinlere ve inanışlara sahip olması, buna ilâve olarak sayısız görüş ve yollara ayrılmış olan mezhep önderlerinin ihtilâfları, pek çoğunun içinde boğulduğu derin bir ummandır. Burada boğulmaktan kurtulanların sayısı yok denecek kadar azdır.
Her fırka ve görüş sahibi, kendilerinin kurtuluşa erdiklerine inanmaktadır:
"Her hizip (grup), sahip olduğu (inanç) ile sevinmektedir."
Zaten bu durum, Resûl-i Ekrem'in (s.a.v), gerçekleşeceğini önceden bize bildirmiş olduğu bir durumdur. O, doğru sözlülerin en doğru söyleyeni olup şöyle buyurmuştur:"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır; onlardan kurtuluşa eren sadece biri olacaktır. Gerçekten de durum Resûlullah'ın (s.a.v) bu hadis-i şerifte belirttiği gibi olmuştur.

"Onlar bir ümmetti, geldi geçti. Onların kazandıkları kendilerine sizin kazandıklarınız size aittir. Siz onların yaptıklarından sorulmazsınız."(Bakara: 141)

Başkalarının yaptıklarıyla övünmek kişiye bir şey kazandırmaz, bu kesin. Bu tavır sadece boş bir avuntudur. Bunun tersi de geçerli: Başkalarının yanlışlarını kendi fazileti bilmek. Bu da bir avuntu, belki birincisinden daha kötü, sonuçları itibarıyla daha vahim.
Peki, o halde bize düşen ne?
Bilmek ve tanımak!
Neyi?
Her şeyi; kendini, Allah'ı, mahlukatı, Rasul'ü, dostu, düşmanı, iyiyi, kötüyü, tarihi ve bugünü...
Bilmenin ve tanımanın yolu çalışmaktan geçer. Her ba*şarı ciddi ve zorlu bir gayretin ürünüdür. Bu, hayatın yasası; Sünnetullah'tır. Tek çıkar yol bu ölümsüz yasaya uymak; alın teri, zihin teri, yürek teri dökmek...

Kimse mucize beklemesin. Mucize gibi ilâhi bir nimete sahip olan nebîler bile bu yasaya uymaktan başka çıkar yol bulamadılar.

"Da'vamızın sonu âlemlerin Rabb'i olan Allah'a hamdetmektir."Salatü Selam Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in, ehlinin, sahabesinin ve de kiyamete kadar onlari dost edinen herkesin uzerine olsun.

Esselâmü aleyküm ve rahmetullàhi ve berekâtühû!..​

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Aziz kardeşlerim; şunu iyi bilmek gerekir ki, insanların farklı dinlere ve inanışlara sahip olması, buna ilâve olarak sayısız görüş ve yollara ayrılmış olan mezhep önderlerinin ihtilâfları, pek çoğunun içinde boğulduğu derin bir ummandır. Burada boğulmaktan kurtulanların sayısı yok denecek kadar azdır.
Her fırka ve görüş sahibi, kendilerinin kurtuluşa erdiklerine inanmaktadır:
"Her hizip (grup), sahip olduğu (inanç) ile sevinmektedir."
Zaten bu durum, Resûl-i Ekrem'in (s.a.v), gerçekleşeceğini önceden bize bildirmiş olduğu bir durumdur. O, doğru sözlülerin en doğru söyleyeni olup şöyle buyurmuştur:"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır; onlardan kurtuluşa eren sadece biri olacaktır. Gerçekten de durum Resûlullah'ın (s.a.v) bu hadis-i şerifte belirttiği gibi olmuştur.

"Onlar bir ümmetti, geldi geçti. Onların kazandıkları kendilerine sizin kazandıklarınız size aittir. Siz onların yaptıklarından sorulmazsınız."(Bakara: 141)

Başkalarının yaptıklarıyla övünmek kişiye bir şey kazandırmaz, bu kesin. Bu tavır sadece boş bir avuntudur. Bunun tersi de geçerli: Başkalarının yanlışlarını kendi fazileti bilmek. Bu da bir avuntu, belki birincisinden daha kötü, sonuçları itibarıyla daha vahim.
Bilmek ve tanımak!
Neyi?
Her şeyi; kendini, Allah'ı, mahlukatı, Rasul'ü, dostu, düşmanı, iyiyi, kötüyü, tarihi ve bugünü...
Bilmenin ve tanımanın yolu çalışmaktan geçer. Her ba*şarı ciddi ve zorlu bir gayretin ürünüdür. Bu, hayatın yasası; Sünnetullah'tır. Tek çıkar yol bu ölümsüz yasaya uymak; alın teri, zihin teri, yürek teri dökmek...

Kimse mucize beklemesin. Mucize gibi ilâhi bir nimete sahip olan nebîler bile bu yasaya uymaktan başka çıkar yol bulamadılar.

"Da'vamızın sonu âlemlerin Rabb'i olan Allah'a hamdetmektir."Salatü Selam Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in, ehlinin, sahabesinin ve de kiyamete kadar onlari dost edinen herkesin uzerine olsun.

Esselâmü aleyküm ve rahmetullàhi ve berekâtühû!..
ve aleykümselam kardeşim nasihatiniz için Rabbil Alemin razı olsun feraset sahibi müslüman olmamızı nasip etsin ne diyelim Rabbimiz zamanın şerrinden korusun inşaallah..

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berakatühü ammar bin yasir ve Nakşibendi kardeşlerim.

Allah celle celalüh sizlerden ve cümle müslüman kardeşlerimizden razı olsun inşaAllah.

Bilmek ve tanımak!

Neyi?

leon.

Kayıtlı Kullanıcı
gelin tanış olalım
işi kolay kılalım
sevelim sevilelim
dünya kimseye kakmaz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt