-Ammar Bin Yasir-
Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim son zamanlarda en çok dikkatimi çeken olay cemaatler arasında karalama yapılması ve ben şahsım adına çok rahatsız oluyorum..
Eğer birlik ve berbaberlik istiyorsak neden sürekli olarak ittifak içinde oluyoruz anlamıyorum .
Bireyler cemaatleri temsil etmeyebilir.Bugün ben falanca cemaattenim diyen biri çıksa başka cemaatlere veryansın etse elştirse biz onun bu tavrını cemaatle bağdaştırabilirmiyiz.Belki o hala daha cemaat kavramını anlayamamış davasının farkına varamamış bir insan degilmidir..
Bir insan aynı anla başka cemaatleride sevip taktir edemezmi ????
Ben şahsım adına söylüyorum Nur cemaatinide Mahmut efendi Cemaaatini de Nakşibenddi cemaatinide seviyor sohbetlerinde bulunmaya gayret gösteriyorum.İslam davası adına çalışan cemaatlere biz kim oluyoruz ki sataşıyor eleştiriyoruz.
Bir düşünün bu cemaatlerin Allah Hazretleri adına Efendimiz adına din adına hiç mi faydası olmamış.Bireyleri baz alarak nasıl cemaatler arası rekabet gündeme getiririz.
Yarın Huzuru İlahide bu yaptıklarımızdan nasıl cevap veririz.
''Evet Yarabbi bu cemaatler senin adına da çalışıyordu ama benim tasvip etmediğim yanları vardı bende onları eleştirdim gıybetlerini yaptım'' diyerek Rabbimizden takdir mi bekleyeceğiz
Peki emekler yapılan faydalı çalışmalar ne olacak bunların önemi yokmu???
herkes elini vicdanına koysun bizim ayrılığımız kafirler topluluğunu sevindirir.
Ehli sünnet vel cemaatiz Elhamdülilah gereğini bize yakışanı yapalım....
Eğer birlik ve berbaberlik istiyorsak neden sürekli olarak ittifak içinde oluyoruz anlamıyorum .
Bireyler cemaatleri temsil etmeyebilir.Bugün ben falanca cemaattenim diyen biri çıksa başka cemaatlere veryansın etse elştirse biz onun bu tavrını cemaatle bağdaştırabilirmiyiz.Belki o hala daha cemaat kavramını anlayamamış davasının farkına varamamış bir insan degilmidir..
Bir insan aynı anla başka cemaatleride sevip taktir edemezmi ????
Ben şahsım adına söylüyorum Nur cemaatinide Mahmut efendi Cemaaatini de Nakşibenddi cemaatinide seviyor sohbetlerinde bulunmaya gayret gösteriyorum.İslam davası adına çalışan cemaatlere biz kim oluyoruz ki sataşıyor eleştiriyoruz.
Bir düşünün bu cemaatlerin Allah Hazretleri adına Efendimiz adına din adına hiç mi faydası olmamış.Bireyleri baz alarak nasıl cemaatler arası rekabet gündeme getiririz.
Yarın Huzuru İlahide bu yaptıklarımızdan nasıl cevap veririz.
''Evet Yarabbi bu cemaatler senin adına da çalışıyordu ama benim tasvip etmediğim yanları vardı bende onları eleştirdim gıybetlerini yaptım'' diyerek Rabbimizden takdir mi bekleyeceğiz
Peki emekler yapılan faydalı çalışmalar ne olacak bunların önemi yokmu???
herkes elini vicdanına koysun bizim ayrılığımız kafirler topluluğunu sevindirir.
Ehli sünnet vel cemaatiz Elhamdülilah gereğini bize yakışanı yapalım....
"Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılan. Dağılıp ayrılmayın ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O kalplerinizin arasını uzlaştırıp, ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz tam ateş çukurunun kıyısındayken oradan sizi kurtardı. Umulurki hidayete erersiniz diye. Allah size ayetlerini böyle açıklar. " (Al-i İmran 103)
" Müminler ancak kardeştirler. Öyle ise kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allah'tan korkup sakının. Umulurki esirgenirsiniz. " (Hucurat Suresi 10)
Not:İslamiyet.gen.tr 'nin hiçbir cemaat ve tarikatla bağlantısı yoktur.
Alimlere , cemaatlere , tarikatlere yönelik ithamlar ve suçlamalar ne kadar doğrudur Rabbimiz bilir.
Alimlere , cemaatlere , tarikatlere yönelik ithamlar ve suçlamalar ne kadar doğrudur Rabbimiz bilir.
Aynası işidir kişinin deyip , sadece kendi amellerimizi ve kulluğumuzu irdelemeyi prensip edinmiş bir siteyiz.
Bu nedenle alim-cemaat-tarikat karalaması ve suçlaması içeren konulara izin vermemekteyiz.
Biz Rabbimizin rızasını kazanmak adına sadece doru olmayan amellerle mücadele edelim inşaAllah, kişilerle değil.
Yarın , hesap gününde '' kardeşini küçük düşürme hatası '' ile Rabbimizin huzuruna çıkmaktan yine Rabbimize sığınalım.
Yarın , hesap gününde '' kardeşini küçük düşürme hatası '' ile Rabbimizin huzuruna çıkmaktan yine Rabbimize sığınalım.
Tüm kardeşlerimizin bilgisine