Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

buyurun maklube yiyelim (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: buyurun maklube yiyelim

Avukat yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
aska mecnun yazdı:
Avukat yazdı:
YAĞI AZ OLSUN,MALUM KİLO ALDIRIYOR.BU ARADA ASKA MECNUN UN MAKLUBE DÜKKANI VARMIŞ:D:D:D

var tabiki buyurun beklerim fatihte ş.kubilay caddesi fatih yokuşu saray mutfak no:7 kat: 1 buyurun beklerim :D:D:D
AHA BENİM BAYİM VAR ORDA.ARKADAŞLAR HADİ YA ALLAH KALKIN BELEŞ YEMEK YİYELİM.

Bir Hadis ...
Yemeklerinizi topluca yeyiniz. Ayrı ayrı yemeyiniz. Şüphesiz ki, bir kişinin yiyeceği 2 kişiye yeter.İki kişinin yemeği, 5-6 kişiye yeter. Şüphesiz ki, bereket topluluktadır
Hadis (Bezzar)

BEN DE GELİYORUM HADİ HEP BERABER.AMA HESAPLAR DA ASKA MECNUNDAN DEĞİL Mİ?:D:D:D
TABİKİ ONDAN.ÖYLE KOLAYMI YEMEK TARİFİ VERMEK.BAK BEN HİÇ VERİYORMUYUM ÇÜNKÜ BİLİYORUM VERSEM BAŞIMA KALICAK.
NOT:MUHAMMED BEY YEMEK YAPILDIKTAN SONRA TEZGAHIM ÜZERİ GICIR GICIR OLUCAK.ÖZELLİKLE TEZGAHLA DUVARIN BİRLEŞTİGİ YER TİTİZLİKLE TEMİZLENİCEK.LAVABO ÇAMAŞIR SUYU İLE YIKANICAK.E BEN NE YAPİM SİZ DEMEDİNİZMİ ERKEKLER MUTFAKTA BAYANLARDAN HADA BECERİKLİ.BUYRUN HÜNERLERİNİZİ SERGİLEYİN.YEMEGİ HERKES YAPAR ÖNEMLİ OLAN TEMİZLİKTİR....

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
Avukat yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
aska mecnun yazdı:
Avukat yazdı:
YAĞI AZ OLSUN,MALUM KİLO ALDIRIYOR.BU ARADA ASKA MECNUN UN MAKLUBE DÜKKANI VARMIŞ:D:D:D

var tabiki buyurun beklerim fatihte ş.kubilay caddesi fatih yokuşu saray mutfak no:7 kat: 1 buyurun beklerim :D:D:D
AHA BENİM BAYİM VAR ORDA.ARKADAŞLAR HADİ YA ALLAH KALKIN BELEŞ YEMEK YİYELİM.

Bir Hadis ...
Yemeklerinizi topluca yeyiniz. Ayrı ayrı yemeyiniz. Şüphesiz ki, bir kişinin yiyeceği 2 kişiye yeter.İki kişinin yemeği, 5-6 kişiye yeter. Şüphesiz ki, bereket topluluktadır
Hadis (Bezzar)

BEN DE GELİYORUM HADİ HEP BERABER.AMA HESAPLAR DA ASKA MECNUNDAN DEĞİL Mİ?:D:D:D
TABİKİ ONDAN.ÖYLE KOLAYMI YEMEK TARİFİ VERMEK.BAK BEN HİÇ VERİYORMUYUM ÇÜNKÜ BİLİYORUM VERSEM BAŞIMA KALICAK.
NOT:MUHAMMED BEY YEMEK YAPILDIKTAN SONRA TEZGAHIM ÜZERİ GICIR GICIR OLUCAK.ÖZELLİKLE TEZGAHLA DUVARIN BİRLEŞTİGİ YER TİTİZLİKLE TEMİZLENİCEK.LAVABO ÇAMAŞIR SUYU İLE YIKANICAK.E BEN NE YAPİM SİZ DEMEDİNİZMİ ERKEKLER MUTFAKTA BAYANLARDAN HADA BECERİKLİ.BUYRUN HÜNERLERİNİZİ SERGİLEYİN.YEMEGİ HERKES YAPAR ÖNEMLİ OLAN TEMİZLİKTİR....

oldu başımın üzerinnde yeriniz var. ama gözlerim dolmadan gelin bitsin bu eziyet:(

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

[big]İslami usüllere göre saray mutfağında yemek servisi yapılmaktadır.. mekpare(fatmalar)lere duyurulur tabiki ayşelerde tada bilir buyurun;[/big] :D:D:D:D:D ş.kubilay caddesi ziyalar pasajı fatih yokuşu no:7 k:1

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
[big]İslami usüllere göre saray mutfağında yemek servisi yapılmaktadır.. mekpare(fatmalar)lere duyurulur tabiki ayşelerde tada bilir buyurun;[/big]
ÇOK GÜZEL YA İŞTE BEN YORUM DİYE BUNA DERİM.FATMALAR MÜESESENİZDEN MEMNUN KALDILAR.İNŞ BİR DAHA ZİYARETİMİZ TEKRARLANICAKTIR.BUDA FATMALARDAN BAHŞİŞ....

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşlerim adres tamamen sallama böyle bir adres yok sakın gideyim demeyin. Boşa gidersiniz. ancak mustafa kardeşimiz yemak fabrikasında asistan orda çağırırsa maklubeyi yaparım sizde afiyetle yersiniz:D:D:D:D

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
kardeşlerim adres tamamen sallama böyle bir adres yok sakın gideyim demeyin. Boşa gidersiniz. ancak mustafa kardeşimiz yemak fabrikasında asistan orda çağırırsa maklubeyi yaparım sizde afiyetle yersiniz:D:D:D:D
HADİ LİNÇ EDELİM ŞUNU. BAKYA BİDE SALLAMA ADRES VERİYOR.ALLAH BİLİR YA MAKLUBE DİYE BİR YEMEKTE YOKTUR TAMAMMEN MUHAMMED BEYİN SALLAMASIDIR.İNANMAMI İSTİYORSANIZ YEMEGİ GÖRİM....

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
aska mecnun yazdı:
HADİ LİNÇ EDELİM ŞUNU. BAKYA BİDE SALLAMA ADRES VERİYOR.ALLAH BİLİR YA MAKLUBE DİYE BİR YEMEKTE YOKTUR TAMAMMEN MUHAMMED BEYİN SALLAMASIDIR.İNANMAMI İSTİYORSANIZ YEMEGİ GÖRİM....

YOK YEMEK SALLAMA DEĞİL ÇOKŞÜKÜR AMA YER SALLAMA:D:D:D:D

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
Maklube (4 Kişilik)

Malzemeler:
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI :
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN:D:D:D
s.a ablacığım..bende bilmiyorum yapılışını...artık inşAllah gelişinde birlikte yaparız olur mu?banada öğretirsin inşAllah...birlikte yeriz.:)hadi hayırlı akşamlar..selam ve dua ile..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

****N-A**** yazdı:
aska mecnun yazdı:
selamünaeyküm kardeşlerim geçen gün maklube yaptık ama bazı arkadaşlar çok acıkmışlar olaya hemen müdahele etmek istediler malesef ona verirmiyim ben yaptım yen yemeliyim :D neyse biz yaptık yedik tadına baktık sizlerlede paylaşmak istedik buyurun afiyet olsun..

makrubexm9.png

yemek için hazırlanışı

01s063dp91lm8.jpg

vede işin yeme kısmı? afiyet bal şeker olsun:D:D:D

Bİ MAHSURU YOKSA RESİMDEKİLERDEN HANGİSİ SİZSİNİZ ?

kusura bakmayın bunu kaçırmışım kırmızı beyaz çizğili gömlekli benim

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

AHADA BULDUK KAÇAGI YAKALAYIN.
HADİ ARKADAŞLAR HEP BERABER MEMNUNNN OLDUKKKKKKKKKK

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Guler Liman yazdı:
evindar yazdı:
Maklube (4 Kişilik)

Malzemeler:
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz
1 su bardağı sıvı yağ,
HAZIRLANIŞI :
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.

s.a ablacığım..bende bilmiyorum yapılışını...artık inşAllah gelişinde birlikte yaparız olur mu?banada öğretirsin inşAllah...birlikte yeriz.:)hadi hayırlı akşamlar..selam ve dua ile..

Güler kardeşim ben tarifi internetten buldum inşaALLAH yapabiliriz:D ama Muhammed kardeşimizin bizlere sözü var bir gün yapacak bizlerde afiyet ile yiyeceğiz ALLAH'ın izni ile ( forum ana sayfadan taşındı ama aklımızda hala 1 numara ) eee konu yemek olunca akan sular durur:D:D:D

selamünaleyküm

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

inşAllah ablam...yaparız ablam ya ...olur mu öyle şey...valla sen ben mutfak ohhh inş yaparız :)ee ablam can boğazdan gelir diye boşuna dememişler:)Allaha emanetsin..selam ve dua ile

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
Guler Liman yazdı:
evindar yazdı:
Maklube (4 Kişilik)

Malzemeler:
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz
1 su bardağı sıvı yağ,
HAZIRLANIŞI :

Güler kardeşim ben tarifi internetten buldum inşaALLAH yapabiliriz:D ama Muhammed kardeşimizin bizlere sözü var bir gün yapacak bizlerde afiyet ile yiyeceğiz ALLAH'ın izni ile ( forum ana sayfadan taşındı ama aklımızda hala 1 numara ) eee konu yemek olunca akan sular durur:D:D:D

selamünaleyküm

Aleykümselam;

sözümüzün eriyiz inşAllah yapıp yollıycam bir gün siz bir yerde toplanırsınız ben toplanıcanız yere yollarım affiyetle yersiniz inşAllah selam ve dua ile Allha emanet olun

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

SELAMÜNALEYKÜM ASKA MECNUN KARDEŞ,KURBAN ETİ İLE MAKLUBE NASIL OLUR DERSİNİZ HOCAM?YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM.BU ARADA SİZE ÖZENMİŞTİM YA PEYGAMBER EFENDİMİZE (ASM) KURBAN KESECEKSİNİZ DİYE,DERSHANEDE BENİM OĞLANIN SINIFI DA KESECEKMİŞ ÇOK ŞÜKÜR BİZE DE NASİP OLACAK İNŞALLAH.ZATEN TEK KISKANÇLIĞIM RABBİM ADINA YAPILAN HAYIRLARDIR VE ÇOK ŞÜKÜR NEYE DE ÖZENDİYSEM YAPABİLDİM.BİR TEK HAC KALDI.İNŞALLAH O DA NASİP OLUR BANA VE CÜMLEMİZE.ALLAHA EMANET OLUN

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM ASKA MECNUN KARDEŞ,KURBAN ETİ İLE MAKLUBE NASIL OLUR DERSİNİZ HOCAM?YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM.BU ARADA SİZE ÖZENMİŞTİM YA PEYGAMBER EFENDİMİZE (ASM) KURBAN KESECEKSİNİZ DİYE,DERSHANEDE BENİM OĞLANIN SINIFI DA KESECEKMİŞ ÇOK ŞÜKÜR BİZE DE NASİP OLACAK İNŞALLAH.ZATEN TEK KISKANÇLIĞIM RABBİM ADINA YAPILAN HAYIRLARDIR VE ÇOK ŞÜKÜR NEYE DE ÖZENDİYSEM YAPABİLDİM.BİR TEK HAC KALDI.İNŞALLAH O DA NASİP OLUR BANA VE CÜMLEMİZE.ALLAHA EMANET OLUN

Aleykümselam;

doğru söylüyorsunuz güzel bir bayram yemeği olabilir... bu demektirki bayramın ikinci günü ziyafet var bizde neyse teşekkür ederim Allah razı olsun ne güzel Allah kabul etsin Allah rızası için arkadaşlarla topladık inşallah kesicez birşeyler bağışınıda yapıcaz Rahmanım kabul etsin inşAllah... bir gün hacada gider hacı annede olursunuz inşAllah rabbim kabul etsin Allah'a emanet olun selam ve dua ile

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

aska mecnun yazdı:
zerrin yazdı:
aska mecnun yazdı:
sevvalmina yazdı:
zerrin yazdı:
İLK DEFA GÖRDÜM BENDE VE DUYDUM.. TARİFİNİDE YAZSAYDINIZ :):)

BEN SANA TARİFİNİ VERİRİM :)

TAMAM KARDEŞİM O ZAMAN BEN İŞTEYİM ŞUAN YAZAMAN SİZ BURAYA YAZIN HERKES ALSIN BURDAN AYRIMCILIK YAPMAYALIM

YİNEDE ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE ESEN KALIN

EVET BEN ÇOK MERAK ETTİM.. TARİFİNİ İSTERİMM.. YAPABİLİRSEM DENERİM YAPMAYI..

KARDEŞİM YANINIZDA DESTEKÇİNİZ YANİ YARDIMCINIZ OLSUN ÖYLE KOLAY BİR ŞEY DEĞİL BUNU YAPMAK TEK BAŞINIZA DENEMEYİN

DAHA SONRADA İNŞALLAH ÇİĞ KÖFTE PARTİLERİMİZİ YAZARIM :D KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN SELAMLAMETLE ESEN KALIN

ÇİĞKÖFTE Mİ DEMİŞTİ BİRİSİ???İŞTE BEN ÖNCE DAVRANIP BULDUĞUM BİR TARİFİ YAZAYIM,AMA KİM İLK YAPARSA BİZE DE YOLLASIN BAKALIM OLMUŞ MU?

Aşağıda vereceğim ölçüler ile yaklaşık olarak 50-60 adet çiğ köfte çıkıyor.. 4 kişilik bir aile için düşünürseniz eğer, 3-4 komşuya da küçük pasta tabaklarında ikram edebileceğiniz kadar köfte oluyor =)
İçerisindeki bulgur nedeniyle oldukça besleyici, kış aylarında acısı ile de içimizi ısıtacak olan bu lezzet için, mutfağa girmeye değer

Malzemelerimiz :

250 gr. Çiğ köftelik kıyma (yağsız ve sinirsiz oluyor)
½ kg. Çiğköftelik esmer bulgur
2 çorba kaşığı Biber Salçası
1 orta boy Kuru Soğan (ince doğranmış ya da rondodan geçirilmiş)
1 tane Limon ( 4’e bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış)
1 demet Taze Soğan
1 baş Sarımsak
1 demet Maydanoz
1 tatlı kaşığı Karabiber (tepeleme)
2 tatlı kaşığı Kırmızı Biber (tepeleme)
1 tatlı kaşığı Nane (silme)
1 çorba kaşığı Çiğköfte Baharatı (tepeleme)
Tuz (Biber salçanız çok tuzlu ise, biber salçasından sonra tuzunu ilave edin)
Biraz su

Şimdi gelelim yapılışına :

Önceden maydanozu, taze soğanı, kuru soğanı, sarımsağı güzelce incecik dogruyoruz.
Kıymayı, kuru soğanı, sarımsağı ve baharatların hepsini bir tepsiye koyarak yoğuruyoruz. Biber salçasını ilave edip, bir fincan kadar suyu ara ara vererek yoğurmaya devam ediyoruz. (Ben buraya kadar olan yoğurma işlemini rondonun kesen bıçağını çıkarmadan yaptım ve bundan sonrasını elle yoğurarak devam ettim)

Sonra yoğurduğumuz bu baharatlı, soğanlı, sarımsaklı, biber salçalı kıymamıza, bulgurumuzu ve 4’e böldüğümüz limonlarımızı ilave ediyoruz. Bir süre hiç su katmadan, kıymanın içindeki suyu bulgurlar çekene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Tuzunu ilave etmediyseniz, tadına bakarak koymayı unutmayın. Daha sonra ara ara el ile su serpmek sureti ile yaklaşık olarak 1 saat kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işleminde eşinizden yardım alırsanız eğer, bu süre daha da kısalıyor =)

Köftemizin piştiğini anlamak için, arada bir ağzımıza bir parça alıp bakıyoruz. Eğer bulgur ağzımızda dağlıyorsa pişmiş demektir. Bulgur kıtır kıtır ağzımıza geliyor ise olmamıştır.

Pişmiş köftemizin içerisine incecik doğradığımız taze soğanı ve maydanozu ilave ederek biraz su serperek iyice karıştırıyoruz. Taze soğanlar ve maydanozlar köfteden ayrıymış gibi durmasın, heryere eşit karışsınlar, köfte ile bütünleşsinler(5 dakika kadar hafif olarak yoğurarak bütünleştirin)

Artık çiğköftemiz olmuş demektir =)
Servis tabağımızın içerisne bir kaç tane kıvırcık salata yaprağı koyduktan sonra, üzerine köftelerimizi elimiz ile sıkarak diziyoruz... Köfteleri elde sıkarken dikkat etmemiz gereken, normal köfte yapar gibi yuvarlamadan, tek elimiz ile alıp, hemen sıkarak tabağa dizmektir..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
aska mecnun yazdı:
zerrin yazdı:
aska mecnun yazdı:
sevvalmina yazdı:
zerrin yazdı:
İLK DEFA GÖRDÜM BENDE VE DUYDUM.. TARİFİNİDE YAZSAYDINIZ :):)

BEN SANA TARİFİNİ VERİRİM :)

TAMAM KARDEŞİM O ZAMAN BEN İŞTEYİM ŞUAN YAZAMAN SİZ BURAYA YAZIN HERKES ALSIN BURDAN AYRIMCILIK YAPMAYALIM

YİNEDE ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE ESEN KALIN

EVET BEN ÇOK MERAK ETTİM.. TARİFİNİ İSTERİMM.. YAPABİLİRSEM DENERİM YAPMAYI..

KARDEŞİM YANINIZDA DESTEKÇİNİZ YANİ YARDIMCINIZ OLSUN ÖYLE KOLAY BİR ŞEY DEĞİL BUNU YAPMAK TEK BAŞINIZA DENEMEYİN

DAHA SONRADA İNŞALLAH ÇİĞ KÖFTE PARTİLERİMİZİ YAZARIM :D KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN SELAMLAMETLE ESEN KALIN

ÇİĞKÖFTE Mİ DEMİŞTİ BİRİSİ???İŞTE BEN ÖNCE DAVRANIP BULDUĞUM BİR TARİFİ YAZAYIM,AMA KİM İLK YAPARSA BİZE DE YOLLASIN BAKALIM OLMUŞ MU?

Aşağıda vereceğim ölçüler ile yaklaşık olarak 50-60 adet çiğ köfte çıkıyor.. 4 kişilik bir aile için düşünürseniz eğer, 3-4 komşuya da küçük pasta tabaklarında ikram edebileceğiniz kadar köfte oluyor =)
İçerisindeki bulgur nedeniyle oldukça besleyici, kış aylarında acısı ile de içimizi ısıtacak olan bu lezzet için, mutfağa girmeye değer

Malzemelerimiz :

250 gr. Çiğ köftelik kıyma (yağsız ve sinirsiz oluyor)
½ kg. Çiğköftelik esmer bulgur
2 çorba kaşığı Biber Salçası
1 orta boy Kuru Soğan (ince doğranmış ya da rondodan geçirilmiş)
1 tane Limon ( 4’e bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış)
1 demet Taze Soğan
1 baş Sarımsak
1 demet Maydanoz
1 tatlı kaşığı Karabiber (tepeleme)
2 tatlı kaşığı Kırmızı Biber (tepeleme)
1 tatlı kaşığı Nane (silme)
1 çorba kaşığı Çiğköfte Baharatı (tepeleme)
Tuz (Biber salçanız çok tuzlu ise, biber salçasından sonra tuzunu ilave edin)
Biraz su

Şimdi gelelim yapılışına :

Önceden maydanozu, taze soğanı, kuru soğanı, sarımsağı güzelce incecik dogruyoruz.
Kıymayı, kuru soğanı, sarımsağı ve baharatların hepsini bir tepsiye koyarak yoğuruyoruz. Biber salçasını ilave edip, bir fincan kadar suyu ara ara vererek yoğurmaya devam ediyoruz. (Ben buraya kadar olan yoğurma işlemini rondonun kesen bıçağını çıkarmadan yaptım ve bundan sonrasını elle yoğurarak devam ettim)

Sonra yoğurduğumuz bu baharatlı, soğanlı, sarımsaklı, biber salçalı kıymamıza, bulgurumuzu ve 4’e böldüğümüz limonlarımızı ilave ediyoruz. Bir süre hiç su katmadan, kıymanın içindeki suyu bulgurlar çekene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Tuzunu ilave etmediyseniz, tadına bakarak koymayı unutmayın. Daha sonra ara ara el ile su serpmek sureti ile yaklaşık olarak 1 saat kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işleminde eşinizden yardım alırsanız eğer, bu süre daha da kısalıyor =)

Köftemizin piştiğini anlamak için, arada bir ağzımıza bir parça alıp bakıyoruz. Eğer bulgur ağzımızda dağlıyorsa pişmiş demektir. Bulgur kıtır kıtır ağzımıza geliyor ise olmamıştır.

Pişmiş köftemizin içerisine incecik doğradığımız taze soğanı ve maydanozu ilave ederek biraz su serperek iyice karıştırıyoruz. Taze soğanlar ve maydanozlar köfteden ayrıymış gibi durmasın, heryere eşit karışsınlar, köfte ile bütünleşsinler(5 dakika kadar hafif olarak yoğurarak bütünleştirin)

Artık çiğköftemiz olmuş demektir =)
Servis tabağımızın içerisne bir kaç tane kıvırcık salata yaprağı koyduktan sonra, üzerine köftelerimizi elimiz ile sıkarak diziyoruz... Köfteleri elde sıkarken dikkat etmemiz gereken, normal köfte yapar gibi yuvarlamadan, tek elimiz ile alıp, hemen sıkarak tabağa dizmektir..

Selamünaleyküm;

evet ben demiştim sağolun Allah razı olsun teşekkür ederim afiyet olsun :D:D:D:DCumanız Mübarek olsun

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
kardeş et az olmuş ama .bide isot kreması var baharatçılarda (isotu nar ekşisiyle marine ediyorlar) o harika oluyor.unutmadan limonlar ilave edilirken bir yumurta sarısıda eklenirse köfte daha iyi tutuyor dağılmıyor.
saygılar
(et en azından 2/3 olmalı, bu tercih meselesi ama az olunca bulguru çok fazla yoğurmak gerekiyor tutması için ,çok yoğuruncada şişme oluyor.)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

ARKADAŞLAR İLKEZ DENEDİĞİNİZ TARİFLERİ YEMEDEN ÖNCE AMBULANS ÇAĞIRIN.:D:D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt