Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

buyurun maklube yiyelim (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum bende daha once hic yemedim makbule cok guzel gorunuyor ama biraz eziyetli gibi gorunuyor. emeginiz icin Allah razi olsun.

oğzşvl

Kayıtlı Kullanıcı
valla çok güzel bir yemek ben defalarca yedim ayrıca hep beraber toplanıp yerken insan ayrı bir haz duyuyor ayrıca çok bilinen bir yemek çeşidi!!!!
yadırgadım doğrusu....

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
valla çok güzel bir yemek ben defalarca yedim ayrıca hep beraber toplanıp yerken insan ayrı bir haz duyuyor ayrıca çok bilinen bir yemek çeşidi!!!!
yadırgadım doğrusu....

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
DEĞERLİ OĞZŞVL;NEGÜZEL,MAKLUBE NİN MANEVİYAT DOLU TADI SİZEDE NASİP OLMUŞ..SİZİN ORALARDA ÇOK BİLİNEN Bİ YEMEK ÇEŞİDİ DEMEKKİ..
AMA BİZİM BURALARDA HİÇ DUYMADIM..ZATEN GENEL OLARAK,KURAN KURSLARINDA BİLİNEN Bİ YEMEKMİŞ..
YADIRGAMIŞ OLMANIZI BEN DE YADIRGIYORUM..
BİLMEMEK DEĞİL,ÖĞRENMEMEK AYIPTIR..
selam ve dualarımla..

_ASUDE_

Kayıtlı Kullanıcı
Ayyy ufff yyaaa
Gece gece yapılır mı bu bana?Bak şimdi bunu gördüm sabaha kadar uyuyammııcam.Canım çektii :A
Yarın mutlaka yaptırmalıyım anneme:8
Özlemişim bayaadır yemiom zaten

Selam ve Dua ile...

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
İçim geçti yavvvv yapılırmı bize bu :):) afiyet olsun kardeşlerimize selametle...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa.ya çok güzel görünüyor.afiyet olsun.

bozkantr

Kayıtlı Kullanıcı
Fatma Hanım sizi şidedtle kınıyorum. Ben okurken bile... Bence siz insanları eleştirmeden önce kendinize çeki düzen vermeniz gereki yor.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.
kardeşim göz hakkı var yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
göz hakkımı isrerimmmmmmmmmmmmmmmmmmm :K:K:K

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
s.a.
Hayırlı sabahlar kardeş,
Ellerinize sağlık sağolun.
Çoktandır yemiyordum sabah sabah iyi geldi.
Akşama bende yapayım bari.
Şimdiden ağzım sulandı ya..

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Aleykümselam....

MaşALLAH maklubeyi bilenlerin sayısı artmaya başladı nede güzel, lezzeti alan bırakamaz ki ee nede olsa nefisss-missss-lezizzz şimdiden afiyet olsun bizim yerimizede yemek nasip olsun inşALLAH selam ve dua ile kalınız

İlk defa 1979 yılında Adana'da yemiştim. Gerçektende çok lezzetliydi. Yanlarında da patates ve et vardı. Üç kat et dizmişlerdi. Neredeyse ellerimle yiyecektim ama bırakmadılar :) ama o zamanlar yanlarında böyle salata yoktu. Daha sonraları salatada tepsiye eklenmeye başladı. Hem damak hem göz hemde nefse hitap ediyor.
Buyurduğunuz gibi maklubeyi yiyen bir daha unutmuyor. Şahsen maklubeyi unutmaktak istemediğim gibi yanında yapılan sohbetleride kaçırmak istemem.
Allah (c.c.) razı olsun hepsinden

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Aşka Mecnun Abi. Hiç Yemedim Bu Yemekten Ama Yorumlara Bakilinca Güzel Bir Tadi Olduğu Anlaşiliyor. çok Merak Ettim. Bende Yapsam Ilk Seferde Tadini Tutturabilirmiyim? Tutturamassam Yazik Olur Malzemeye Ama çokta Merak Ettirdiniz Tadini. Deneye Deneye öğrenirim Ama Dimi..

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Selamun Aleykum Aşka Mecnun Abi. Hiç Yemedim Bu Yemekten Ama Yorumlara Bakilinca Güzel Bir Tadi Olduğu Anlaşiliyor. çok Merak Ettim. Bende Yapsam Ilk Seferde Tadini Tutturabilirmiyim? Tutturamassam Yazik Olur Malzemeye Ama çokta Merak Ettirdiniz Tadini. Deneye Deneye öğrenirim Ama Dimi..

Sayın derya86 kardeş şiddetle pişirmenizi ve yemenizi tavsiye ederim.
Maklube pişirirken en çok ve en önemli dikkat edilmesi gereken malzemelerin kalitesi ve seçimidir.
Bu malzemelerin başında gelen ise maklubeyi pişirirken içine katılacak olan bir malzemedir ki bu işin püf noktasıdır.
İşte bu malzemenin adı ihlas. İhlasın dozunu iyi ayarlamak lazım. İhlasın dozunu iyi ayarladınmı tadına doyamazsınız.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
-MaşALLAH kardeşim, daha önceki mesjlarımızdada belirttiğimiz gibi yine belirtmek isterim maklube maneviyat yüklü bir yemektir. yiyene haz ve bereket huzuru samimiyet ihlası vermektedir... ahbap eş dost ile paylaşılacak en keyifli bir yemek hükmündedir, hele ki birde öğrenci sofrası ise sofra ALLAHHHHH deymeyin maklubecilerin katmerli keyfine ;)

Allah (c.c.) razı olsun kardeşim
İşin ilginç tarafı ise bu malzemeleri bulmak zor değilde sadece birisini bulmakta çetinlik çekiliyor.
İlk defa pişirmek istediğimde nereye sorduysam ihlası o ne? burada satılmıyor demişlerdi. Oysa ki çok sevdiğim bakkal amcaya bile sormuştum oda bizde ne gezer evlat demişti. İlk maklube pişirdiğimde maalesef arayıp da bulamadığım en önemli malzemeyi katamamıştım. Buna çok üzülmüştüm. Ama daha sonra ihlasın nerede satıldığını öğrendim :)

irsat

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkürler

nasılmış bakalım bu maklubenin tadı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt