Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

buyurun maklube yiyelim (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
RE: buyurun maklube yiyelim

aska mecnun yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:
aska mecnun yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ABİ YAA..TATLI FORMU GİTMİŞ:):):):):)SİLMESEYDİNİZ KEŞKE YA DURSAYDI KEŞKE BEN DE BAKMAYIVERİRDİM YANİ:):):)

Aleykümselam...

Yok yaw sadece kilitledim anlaşıldı tatlıyı çok seviyorsun ama bu sıcaktada iyi gitmez be kardeşim. iştahın iyice kabarmasın diye kilitledim:D:D:D
HAYIRLISI ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN..TATLIYI SEVİP SEVMEDİĞİMİ NASİP OLURDA İSTANBULDA GÖRÜŞEBİLİRSEK ANLARSINIZ ABİM:):)BİZ İSTANBUL İŞİNİ CİDDEN DÜŞÜNÜYOR VE 2-3 HAFTA İÇİNDE GELECEĞİZ AMAN KAYBOLMAYIN ABİ..REHBER SİZSİNİZ KAAN ABİYLE ONA GÖRE:):):)

Elbette davet ederseniz niye gelmiyeyim ki:D:D Hayırlısı olsun inşAllah gönlümde istanbulda kapılarını açtı size sevgili kardeşim Allah hayırlısıyla rızasıyla kavuştursun Allah yar ve yardımcımız olsun inşAllah Allah'a emanet olun selam dua ve sağlıkla yakında sana güzel bir haber gelecek onu iyi değerlendir inşAllah:p:p:p;)
HAYIRDIR ABİM NE HABERİ YAA MERAK ETTİM ŞİMDİ:):eek::eek:RABBİM HER DAİM İNŞAALLAH HAYIRLISINI VERSİN HAKKIMIZDA..GÜZEL GÖNLÜNÜZDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM..DAVET ETMEK Mİ..SİZ İSTANBULDA DEĞİLMİSİNİZ ZATEN:):)EĞER ORDAYSANIZ DAVETE NE HACET:):)ORDA DEĞİLSENİZ DE ELBETTE BUYRUN GELİN:)BEKLE BİZİ İSTANBUL:):)KALBİMİZE MUHABBETİ YERLEŞTİREN VE BİZLERİ SIRADANLIKTAN KURTARAN RABBİME(c.c.)EMANET OLUN ABİ..

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
tuba07 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM ABİ...

YA BEN ÇOK MERAK EDİORUM MAKLUBEYİ ...

HERKES ANLATIO YAW...MEFTUN BACIMDA MAŞŞAALLAH DÖKTÜRMÜŞ...GELDE ÇALIŞ ŞİMDİ..:D:D:D:D:D:D

SELAMETLE....

canım sen gel bana ben sana hem maklube yapayım hem mıhlama yapayım.kuralım masamızı cevizin gölgesinin altında.yapalım buz gibi ayranımızı çağıralım dost ve akrabaları oturup afiyetle yiyelim.mevlamıza da şükredelim.

BACIM...SÜPER YA...

Bİ DALDA 2 KUŞ HEM MIHLAMA HEMDE MAKLUBE...ÜSTÜNE AĞAÇ GÖLGESİ..

AKRABA ARKADAŞ KARDEŞLER...OH SÜPER ÖTESİ...MEVLAM NASİP EDER HAYIRŞISIYLA İNŞAALAH...

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
MAVI HUZUN yazdı:
aska mecnun yazdı:
kursun kalem yazdı:
tuttu :D
tencerenin içindeyken sanırım olmadı diye düşündüm. çünkü pek iyi görünmüyordu ama tepsiye çevirince SÜPER bir görüntü ortaya çıktı.
dediğiniz gibi Allah yiyemeyenlerede nasip etsin.

bende bir pilav tarifi vereyim hemen..

dolma fıstıklarını tereyağında kavurun. içine daha önce haşlamış olduğunuz küçük doğranmış kuzu ciğerini ekleyin ateşi kısın ama. bir kenarda suyun içine şişmesi için bıraktığınız kuş üzümlerinide suyunu süzüp tencereye ekleyin. tenceredekileri karıştırıp içine 2 bardak ayıklanıp yıkamış pirincide ekleyip 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun üzerine 4 - 4,5 su bardağı kaynar suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatın. suyunu SAKIN çektirmeyin pilavın. hafif sulu kalsın. bu arada fırını da yaklaşık 150-200 dereceye ısıtın. pilav biraz pişti ve hafif sulu kaldıysa altını kapatın. Pilavınıza isterseniz çok az nane de atabilirsiniz. Şimdi işin en heyecanlı kısmı geliyor :D... pilavı borcam fırın tepsisine dökün ve üzerine kaşar rendeleyin. Kaşar tamamen üzerini kaplasın. Ve fırına verin. Kaşar hafifçe kızarınca fırından çıkarın ve keserek servis yapın.. Görüntü ve tat harkulade. Şiddetle tavsiye ederim.
Nasılda canım çektiiiii... :D

Amin İnşAllah emin olun bu tarifi uygulayacağım bir gün...

bende bir tarif ilave etmek isterim aklıma gelmişken....:D

Kişi başına patatesleri tencerede haşlayın, haşlandıktan sonra patatesleri soyun ve onları rendeyle yada çorba kaşıyla ezin. ezdikten sonra tuzlayıp karıştırın sonra bol salçalı bir tencereye tere yağına bırakın o orda 15 dk kavrulsun tekrar çıkarın ve fırını önceden 70 derecede ısıtın bor cama kavurduğunuz patatesleri iyice yayın ve üzerine dilerseniz kaşar peyniri dilerseniz yumurta dökün muhteşem olu veriyor... denemekte yarar vardır derim..:D:D:D:D

yeni de yemek yedim ama iştahım kabardı ... küçük bir tarife ekleme bunu tavada zeytinyağıyla beraber soğanları iyice kavurduktan sonra haşlanmış patateselri üzerine ekleyip birazda onunla kavurursanız da çok hoş oluyor ...öff mesai bitimine deçok var ....eve gitsem yapsam :D:D:D

:eek:oooo maşALLAH ne marifetler varmış damak tadınız gayet güzel ama malesef dediğiniz gibi işteyiz ve mesai saatine çok varr:(:(:(:(

evet malesef:(:(:(:( son üç saat vallahi öyle bi anlattınız ki kokusu buraya geldi yani...:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
aska mecnun yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:
aska mecnun yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ABİ YAA..TATLI FORMU GİTMİŞ:):):):):)SİLMESEYDİNİZ KEŞKE YA DURSAYDI KEŞKE BEN DE BAKMAYIVERİRDİM YANİ:):):)

Aleykümselam...

Yok yaw sadece kilitledim anlaşıldı tatlıyı çok seviyorsun ama bu sıcaktada iyi gitmez be kardeşim. iştahın iyice kabarmasın diye kilitledim:D:D:D
HAYIRLISI ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN..TATLIYI SEVİP SEVMEDİĞİMİ NASİP OLURDA İSTANBULDA GÖRÜŞEBİLİRSEK ANLARSINIZ ABİM:):)BİZ İSTANBUL İŞİNİ CİDDEN DÜŞÜNÜYOR VE 2-3 HAFTA İÇİNDE GELECEĞİZ AMAN KAYBOLMAYIN ABİ..REHBER SİZSİNİZ KAAN ABİYLE ONA GÖRE:):):)

Elbette davet ederseniz niye gelmiyeyim ki:D:D Hayırlısı olsun inşAllah gönlümde istanbulda kapılarını açtı size sevgili kardeşim Allah hayırlısıyla rızasıyla kavuştursun Allah yar ve yardımcımız olsun inşAllah Allah'a emanet olun selam dua ve sağlıkla yakında sana güzel bir haber gelecek onu iyi değerlendir inşAllah:p:p:p;)
HAYIRDIR ABİM NE HABERİ YAA MERAK ETTİM ŞİMDİ:):eek::eek:RABBİM HER DAİM İNŞAALLAH HAYIRLISINI VERSİN HAKKIMIZDA..GÜZEL GÖNLÜNÜZDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM..DAVET ETMEK Mİ..SİZ İSTANBULDA DEĞİLMİSİNİZ ZATEN:):)EĞER ORDAYSANIZ DAVETE NE HACET:):)ORDA DEĞİLSENİZ DE ELBETTE BUYRUN GELİN:)BEKLE BİZİ İSTANBUL:):)KALBİMİZE MUHABBETİ YERLEŞTİREN VE BİZLERİ SIRADANLIKTAN KURTARAN RABBİME(c.c.)EMANET OLUN ABİ..

BAKIN BENİ ÇİLEDEN ÇIKARIYORSUNUZ HABERİN OLSUN.YA SEVEN KALPLER HASSAS OLUR YAPMAYIN BÖYLE.:(:(YA SİZ NE GÜZEL BULUŞACAKSINIZ.BİZ NE OLACAZ.BİZİM SUÇUMUZ UZAK OLMAK DİMİ.:(YA GERÇEKTEN İMRENDİM NE GÜZEL BULUŞACAKSINIZ.RABBİM HAYIRLISIYLA NASİP ETSİN SİZE.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

tuba07 yazdı:
meftun61 yazdı:
tuba07 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM ABİ...

YA BEN ÇOK MERAK EDİORUM MAKLUBEYİ ...

HERKES ANLATIO YAW...MEFTUN BACIMDA MAŞŞAALLAH DÖKTÜRMÜŞ...GELDE ÇALIŞ ŞİMDİ..:D:D:D:D:D:D

SELAMETLE....

canım sen gel bana ben sana hem maklube yapayım hem mıhlama yapayım.kuralım masamızı cevizin gölgesinin altında.yapalım buz gibi ayranımızı çağıralım dost ve akrabaları oturup afiyetle yiyelim.mevlamıza da şükredelim.

BACIM...SÜPER YA...

Bİ DALDA 2 KUŞ HEM MIHLAMA HEMDE MAKLUBE...ÜSTÜNE AĞAÇ GÖLGESİ..

AKRABA ARKADAŞ KARDEŞLER...OH SÜPER ÖTESİ...MEVLAM NASİP EDER HAYIRŞISIYLA İNŞAALAH...

AY İNŞALLAH İNŞALLAH.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
aska mecnun yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:
aska mecnun yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:

Aleykümselam...

Amin inşAllah hayrı ALLAH'tan haberi sana ben vermiyeceğim onun içinde bilmiyorum:(:( :p Hayırlısı olur inşALLAH sabreden selamete erer inşALLAH;););) bak burda yazlık sinama festivalleride başlamış...

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı
S.A yemek cok guzel gorunuyor...biz ona ogrenci yemegi diyelim...cunku genelde uni.deki erkek ogrnciler yapiyor...ben hic duymamistim ama esim sagolsun o yapiyormus arkadaslariyla,simdi bana ogretti..once o yapti sonra ben ogrendim....mmmm cok lezzetli ellerinize saglik....selam ve dua ile...:')

monece

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir yemek herkese tavsiye ederim

emine364

Kayıtlı Kullanıcı
ya bişey sorcam malzemelerin hepsi en son aynı tencerede pişiyor değil mi.Peki patatesler kızarttığımıza göre yanmıyacak mı onlar.Banada bilgi verin bende yapıyım.

esra85

Kayıtlı Kullanıcı
:)

:)

ben bu yemeği biliyorum hiç yemedim ama abi evlerinde meşhurdur bu yemek cokta güzel olduğunu söylerler :) kısmetse bizde birgün yeriz inş. merak ediyorum tadını :B

monece

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bunu ablalarda yemiştim ilk defa artık bende yapıp yedirmeye çalışıyorum

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim Allah Razi Olsun Güzel Yemek Tarifin Için.
Amma Ramazan Günü Seyretmeye De Gelmiyoki.
Bende çok Merak Ederdim Maklubeyi, Metini çok Duymuştum Ama Yemek Nasip Olmamişti. Bu Ramazanda Yedim Sonunda :b
Ama Bizimki Sizinki Kadar Gösterişli Değildi :a

nur_yuzlum

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ne diyeyim bunu bilenle karşılaşmak sevindirdi.maklubeyi bence en azından bir defa tatmalı insanlar.evet denildiği gibi öğrenci yemeğidir.alışınca o kadar zahmetlide olmuyor.hoş zahmet olmadan rahmette anlaşılmaz ya.yemeyenlere yemek yiyenlerede bir daha yemek nasip olsun İnşallah:)

Muhammed Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir yemek gerçekten bende abilerde yemiştim zaten başka yerlerde ismi pek bilinmiyor.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Maklube Yapmak Ve Yemek Ayricaliktir :)

Maklube Yapmak Ve Yemek Ayricaliktir :)

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
DEĞERLİ AŞKA MECNUN,NE MAKLUBEYMİŞ BE..ANLATA ANLATA BİTİRİLEMEDİ..ELLERİNİZE SAĞLIK,ŞİFA NİYETİNE İNŞALLAH..BEN YENİ OKUDUM BU FORUMU..ŞAKALAŞMALAR GÜZELDİ GERÇEKTEN..
BU YEMEĞİN ADINI İLK DEFA DUYUYORUM..
"MANEVİYAT GEREKİR MAKLUBE YAPMAK İÇİN" DEMİŞSİNİZ..SEBEBİ NEDİR ACABA?
VE ET ÜRÜNLERİNDEN YAPILAN YEMEKLERİ ERKEKLER GÜZEL YAPIYOR GERÇEKTEN..
BELKİ BİR GÜN NASİP OLURSA BEN DE YAPMAK İSTERİM BU MAKLUBE ADLI YEMEĞİ..
SELAM VE DUALARIMLA..
:G:G

kisra

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine sağlık

ellerine sağlık

yemeginiz harika olmuş valla oruçlu oruçlu aölığımızı hissettirdi paylaşımınız için :T

merve-87

Kayıtlı Kullanıcı
sa maklube yemeginin tuketıcılerındenım bende.3 senedır yıyorum ama hala yapmayı tam beceremıyorum :( uhuvvetı ve bereketı arttıran tek yemek bence selam ve dua ıle

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Maklube Nin Maneviyat Dolu Tadi..

Maklube Nin Maneviyat Dolu Tadi..

Aleykümselam....

ALLAH c.c.razı olsun tavsiyede bulunacağım en ilk yemek tarifidir bu, mevlam görmeyi nasip eyledi tatmayıda nasip eyler inşALLAH maneviyat yüklü derken; baya bir sabır isteyen yemektir. İlk denemelerde olumlu cevap vermesede azim ve sabırla yapıldığında olumlu cevap verebiliyor tutma konusunda, maneviyatı güçlü bir yemektir. çünkü ilim tahsili yapan kur'an talebelerinin yediği yemektir. hatta bir rivayete göre bu yemekten bir alimde yemiş gelenek olarkta süre gelen bir yemektir. Fakat bu yemeği kimse bilmez kolay kolay, her hünerli elde tutturamaz ama işin açıkcası rabbim yapanada doyuranada rahmet versin, mklubeli ev bereketli olur ederler cünkü maklube tek yenmez cemaat yemeyidir. Rabbim yemeyi nasip eylesin inşALLAH selam ve dua ile kalınız fii emanillah

BİLGİLERİNİZ İÇİN RAHMAN RAZI OLSUN İNŞALLAH..
RABBİM MAKLUBE NİN BEREKETİNİ ARTTIRSIN VE YATILI OKUL VE KURSLARDA KALANLARA TATTIRSIN VE ŞİFA VERSİN İNŞALLAH..SAYENİZDE BİLİNİR VE DEVAMLI YAPILAN YEMEKLERDEN OLUR İNŞALLAH
.:G.
CEMAAT YEMEĞİ;İNŞALLAH RABBİM BU YEMEĞİ MEVLİDLERDE DE YAPANLARLA KARŞILAŞTIRSIN..BU SAYEDE TATMIŞ OLURUZ İNŞALLAH..:evet :H
SELAM VE DUALARIMLA..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan Bayrami Hayirlar Getirsin Inşallah..

Ramazan Bayrami Hayirlar Getirsin Inşallah..

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
değerli aşka mecnun; "Maklube" nin maneviyat dolu forumundan,
ben de tüm ümmet_i muhammedin RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR VE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI ALLAH(CC) TAN NİYAZ EDİYORUM..
SELAM VE DUALARIMLA..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt