(Bu duayı okuyan kimsenin ruhu Ufuk-ı Mübin'e yükselir. UFUK-I MÜBİN: Arşın önündeki geniş ovadır. Bu ovaya her ALLAH'ın (c.c.) günü 100 rehmet yağar.) Okuyalım inşe ALLAH.
“ALLAH'ım (c.c.) bütün mahlukatı karşılıksız ve hiçbir şeye ihtiyaç duymadığın halde yarattın. Onların bir kısmını Cennetlik bir kısmını da Cehennemlik olmak üzere ikiye böldün. Sen ben kulunu Cennet ehlinden kıl, Cehennemliklerden kılma. ALLAH'ım (c.c.) insanları halk etmeden evvel onları çeşitli bölüm ve gruplara ayırdın. Bazısını Said, bazısını hak yol yolcularından kıldın. Beni sana isyan etmekle azdırma. ALLAH'ım (c.c.) sen herkesin ne yapıp ne yapmayacağını henüz halk etmeden de biliyordun. Senin bilginde asla değişiklik olmaz. İlminin dışında olan hiçbirşey yoktur. Beni ibadetine daim olan kullarından eyle. ALLAH'ım (c.c.) sen istemessen kimse istemez. Öyle ise benim sana yakın olmamı istemeni iste. ALLAH'ım (c.c.) iyiliği, kötülüğü ve işlenecek herşeyi yaratan sensin. Beni bu grubun ilklerinden ve hayır işleyenlerden eyle. ALLAH'ım (c.c.) Cennet ve Cehennemi yaratan sensin. Beni Cehennem ehlinden değil, Cennet ehlinden eyle. ALLAH'ım (c.c.) bazı insanlar için kötülük murat ettin ve onların kalblerini sıkıştırdın. Benim kalbimi iman nuru ile süsle ve genişlet. ALLAH'ım (c.c.) bütün işlerin sevk ve idaresini yapan sensin, onlar sana yönelirler. Ben ölünce beni ulaştıracağın hayat temiz olsun. Beni yakın olan kullarının sınıfına dahil eyle. ALLAH'ım (c.c.) bütün güvenim, dayanağım sensin. AMİN.