Gunluk Dualar
Gunluk Dualar
Sağlık ve Afiyet Duası
"Allâhumme innî es'elüke'l-afve ve'l âfiyete fi'd-dünyâ ve'l-âhırah."
ANLAMI:"Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af,sağlık,sıhhat ve nimet istiyorum."(Ebu Davud,edep,110)
Üzüntüyü ve stresi giderme duası
Lâ ilâhe illallâhü’l-Azîmü’l Halîm. Lâ ilâhe illallâhü Rabbü’l Arşi’l Az’ım. Lâ ilâhe illallâhü Rabbü’s-semâvâti ve Rabbül ardi ve Rabbül Arşil Azîm.
MANASI: "Allah'dan başka ilah yoktur. O ,Büyüktür ve hilm sahibidir. Allah'tan başka ilah yoktur.
O, Büyük arşın Rabbidir.Allah'tan başka İlah yoktur. O,Göklerin,yerin ve büyük Arş'ın Rabbi'dir."
Sıkıntıların def'i için Dua
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedini'l fatihı lima üğlika vel hatimi limasebeka nasıril hakkı bil hakkı vel hadi ila sıratıkel müstekıym ve ala alihi hakka kadrihi ve mikderihıl azıym.
Nimete Şükür Duası
”Rabbi evzi’nî en eşküra ni’meteke’lletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve a’mel sâlihan terdâhü, ve edhılnî bi rahmetike fî ibâ dike’s-salihîn.” (Neml,27/19)
ANLAMI:”Ya Rabbi! Bana ,anneme ve babama ihsan ettiğin nimetine şükretmemi ve razı olacağın ameller yapmamı nasip et;rahmetinle beni Salih kulların arasına kat
İş'te Başarı Duası
“Rabbenâ âtinâ min ledünke rahmeten ve heyyi’ lenâ min emrinâ raşeden.”
ANLAMI:”Rabbimiz! Katından bize rahmet ver ve işimizi kolaylaştır,bizi rüşde (başarıya) eriştir.”
Göz ağrısı için dua
“Allahümme metti’nî bi basarî ,ve’c’alhü’l-vârise minnî,ve erinî fi’l-adüvvi se’rî,ve’nsurnî alâ men zalemenî.”
MANASI: "Allah'ım,gözümden beni yararlandır ve ölünceye kadar onu sıhhat ve afiyette kıl. Düşmanıma karşı intikamımı bana göster ve bana zulmedene karşı da yardım ihsan eyle."
Cinsel İlişkilerde Okunacak Dua
“Bismillah,Allahümme cennibne’ş-şeytâne ve cennibi'ş-şeytane mâ razaktenâ”
ANLAMI:”Allah’ın adıyla.Allah’ım bizi şeytandan ve şeytanı da bize ihsan edeceğin şeylerden (çocuklardan) uzaklaştır.”
Yemek Duaları
Ya Rabbi! Bize verdiğin bütün nimetlerden dolayı sana şükrediyoruz.Bizi Şükredenlerden eyle! Nankörlerden eyleme! Ya Rabbi! Fayda vermeyen ilimden,korkmayan kalpten,doymayan gözden, kabul olunmayan duadan sana sığınırız, Senden ;sıhhat afiyet ve ahlakın en güzelini dileriz,işlerimize kolaylık, kalplerimize genişlik, sofralarımıza bereket ver. EL-FATİHA
İmtihan (sınav)da Başarı duası
İmtihana (Sınava girerken şu dua okunur (sra suresi;80)
“Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”
ANLAMI:”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle.”
Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;
“Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî.”
ANLAMI:”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır, Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.”
Sınav Başlayınca da şu dua okunur:
"Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû."
ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."