insanlardan herkim bu duayı Allahtan dilerse dilerse
insanlardan herkim bu duayı Allahtan dilerse dilerse
YARRABİ, RUHUMU ÖLMEDEN EVVEL SANA ULAŞTIRMAYI DİLİYORUM!
Selamun Aleykum Sevgili kardeşlerim
İnsanlardan her kim:
“Yarabbi bizi, nasıl Veysel Karani Hazretleri’nin ruhunu Sana ulaştırmışsan..
Nasıl Yunus’un ruhunu Sana ulaştırmışsan..
Nasıl Erzurumlu Ibrâhîm Hakkı Hazretleri’nin ruhunu Sana ulaştırmışsan..
Mevlanâ Celâleddin-i Rumi Hazretleri’nin ruhunu Sana ulaştırmışsan..
İsmini sayamadığımız nice hanım evliyalarından biri olan Rabia-i Adeviyye Hazretleri'nin ruhunu Sana ulaştırmışsan..
Onca evliyanın ruhunu nasıl Sana ulaştırmışsan..Onlar nasıl “ermiş” olmuşlarsa, beni de onlar gibi Sana ulaşmış kıl Yarabbi! Beni de ermişlerden kıl!”
talebinde bulunmuşsa aslında Allah’a ulaşmayı dilemiştir.
Dilden değil kalpten söylerse, kalbinin en derininden ve büyük bir iştiyakle söylerse, işte o derecede üst boyutta birisi olacaktır.
Allah'a ulaşmayı dilemek üzerimize farz mıdır? Evet, farzdır. Allahû Tealâ Rum-31’de diyor ki:
-30/RÛM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).
O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.
Allahû Tealâ Lokman Suresinin 15. âyet-i kerimesinde ise şöyle buyuruyor:
-31/LOKMÂN-15: Ve in câhedâke alâ en tuşrike bî mâ leyse leke bihî ilmun fe lâ tutı’humâ ve sâhibhumâ fîd dunyâ magrûfen vettebi’ sebîle men enâbe ileyy(ileyye), summe ileyye merciukum fe unebbiukum bi mâ kuntum ta’melûn(ta’melûne).
Ve bilgin olmayan bir şey hakkında, şirk koşman için seninle mücâdele ederlerse, ikisine de itaat etme! Ve dünyada onlara güzellikle sahip ol. Bana yönelenlerin (ruhunu Allah''a ulaştırmayı dileyenlerin) yoluna tâbî ol. Sonra dönüşünüz Banadır. O zaman yaptığınız şeyleri size haber vereceğim.
Allahû Tealâ Zümer-54’te buyuruyor ki:
-39/ZUMER-54: Ve enîbû ilâ rabbikum ve eslimû lehu min kabli en ye’tiyekumul azâbu summe lâ tunsarûn(tunsarûne).
Ve Rabbinize (Allah’a) yönelin (ruhunuzu Allah’a ulaştırmayı dileyin)! Ve size azap gelmeden önce O’na (Allah’a) teslim olun (ruhunuzu, vechinizi, nefsinizi, iradenizi Allah’a teslim edin). (Yoksa) sonra yardım olunmazsınız.