selamunaleykum emanet kardeşim
ya harıkasın
cok guzel bır sofra ben bekleyemeyeceğım
bugun den başlamak ıstıyorum:a12:
allaha emanet ol
mutlu kal
öhöm öğle sofrası kuralım bide...
selamunaleykum kardeşim
bugün soframız cok zengın
ellerınıze sağlık
cayda harıka bak bak dur
allaha emanet olun
mutlu kalın
gülnisacığım,hepsine şöyle bir bakıyorum.
Sanki yemiş gibi doyuyorum.
Ama süper sofralar
gönlümüz sevgiyle doyuyor
Selamun Aleyküm,
Muhterem kardeşlerim, daha önce hazırladığınız sofraları görüp imrenmiş ama eşim o sıralarda bir süreliğine evde olamadığı için sadece gıpta etmekle yetinmiştim.
Çok şükür eşim geldi ve gelir gelmez sağolsun önceki bir mesajımda sözünü ettiğim Kastamonu usulü etli ekmek yaptı. Ben de size hem resmini göstermek hem de yapılışını izah etmek istedim. Tarif bir siteden alıntıdır.
Buyurun Kastamonu usulü etli ekmek...
http://img504.imageshack.us/img504/3918/etliekmek004d.jpg
Hamuru ıcın: un, su, tuz
İc malzemesi: İnce cekılmıs yagsız kıyma, bolca rendelenmıs sogan, kımyon karabıber ve ıstege gore acılı baharatlar ile tuz...
Yapılısı:
Once yapacagınız ekmek mıktarına gore un .su ve tuz eklıyerek mantı hamurundan bıraz daha yumusak bır hamur yogurup bır kenara bırakın.
Dıger yanda ınce cekılmıs kıymanın ıcıne mesela yarım kg.kıymaya 5-6 adet buyukce soganı rendeleyın dogramak yok mutlaka rendelenecek.baharatlar ve tuz ılave edıldıkten sonra ekmege surulebılen marmelat kıvamına gelınceye kadar su ılave edılıp ıyıce karıstırılacak.
Onceden yogurdugumuz hamurdan kucuk bezeler hazırlayıp evınızde bulunan teflon yanmaz tavada pısırebılecegımız büyüklükte ınce yufka acarız.ve yufkanın yarısına hazırladıgımız ıcten ekmege marmelat surer gıbı surup dıger yarısını ustune kapatırız.kenarlarını bastırırız.ve ocakta ıkı tarafıda pısenedek cevırerek pısırırız.ocakta ıken ust tarafını ındıkten sonrada dıger tarafını tereyag ıle yaglayıp yemege hazır duruma getırmıs oluruz...afıyet olsun
Eline sağlık canım kardeşim bu ne güzel bir sofra böyle..
Rabbim bereketini versin..çok teşekkürler..
Evet hem ye hemde formda kal
selam ve dua ile kal canım...
Allaha emanet ol...
selamunaleykum emanet kardeşim
ya harıkasın
cok guzel bır sofra ben bekleyemeyeceğım
bugun den başlamak ıstıyorum:a12:
allaha emanet ol
mutlu kal
ellerinize sağlık,Allah razı olsun
hadi Bismillah başlıyoruz arkadaşlar
OOO Sofralarımız nekadar bereketli nekadar bol Allah a şükürler olsun.Allah olmayanlara da bol bol versin.Hazırlayanların ellerine sağlık.İÇlerine ihlas mı kattınız ne kadar enfes bunlar.Elhamdülillah..
allah razı olsun ablalarım tıka basa doydum inş
allah kalplerimizide doyursun
selam ve dua ile
mutlu kalın