selamunaleykum
bu kez size bulgurun pılavını değil kendısının nasıl yapılacağını anlatacağım.
Nerden mı bılıyorum.
çünkü bende yaptım
evet
önce altın sarısı buğdaylar tarladan gelır.eğer evınız bahcelıyse harıka
buğdaylar oraya dökülür.kıca bır servet gıbı...
Sonra bır yıl ıcersınde ne kadar bulgur tüketebılıyorsanız okadar bulgur yapmaya sıra geldı..
Nasıl mı?
Evet buğdayların once elıyoruz.gercı eleme işi annem yaptı.elıyoruz kı ıcındekı ot veya çöler cıksın dıye
sonra ıyıce yıkıyoruz.bol bol suyla
pasparlak oluyorlar,altın rengınde
sonra koca kazanlar kurulur bahceye.altları odunla yakılır.ve bu kazanlarda buğdaylar bır güzel kaynatılır.
Ne zmanaa kadar ıyıce şişip yumuşayana kadar.
Kaynamış buğdaylar kazanlardan alınır ve bızler ekleme derız ,geniş ve temız ınce ortuların üzerine serılır.kuruması beklenılır.bu ıkı gun surer cunku ıyıce sert ve kuru olması gerekır.
Sonradan tek tek ayıklanır
hanı acıktan pırınç alırsınızda taşına bakarsınız ya onun gıbıen zoru budur ışte
uzun sürer
sonradan da değirmene götürülüp bulgur olur
ama hemen bıtmedı
olan bulgur ıclerındeki un halıne gelmışlerı savurup tertemız hala getıreceğız
bunu da yaptıktan sonra
olay bıttı
demek kı bulgur dıyıp gecmemek lazımmış demı ama
gözlerınıze sağlık
allaha emanet olun
cok mutlu kalın
bu kez size bulgurun pılavını değil kendısının nasıl yapılacağını anlatacağım.
Nerden mı bılıyorum.
çünkü bende yaptım
evet
önce altın sarısı buğdaylar tarladan gelır.eğer evınız bahcelıyse harıka
buğdaylar oraya dökülür.kıca bır servet gıbı...
Sonra bır yıl ıcersınde ne kadar bulgur tüketebılıyorsanız okadar bulgur yapmaya sıra geldı..
Nasıl mı?
Evet buğdayların once elıyoruz.gercı eleme işi annem yaptı.elıyoruz kı ıcındekı ot veya çöler cıksın dıye
sonra ıyıce yıkıyoruz.bol bol suyla
pasparlak oluyorlar,altın rengınde
sonra koca kazanlar kurulur bahceye.altları odunla yakılır.ve bu kazanlarda buğdaylar bır güzel kaynatılır.
Ne zmanaa kadar ıyıce şişip yumuşayana kadar.
Kaynamış buğdaylar kazanlardan alınır ve bızler ekleme derız ,geniş ve temız ınce ortuların üzerine serılır.kuruması beklenılır.bu ıkı gun surer cunku ıyıce sert ve kuru olması gerekır.
Sonradan tek tek ayıklanır
hanı acıktan pırınç alırsınızda taşına bakarsınız ya onun gıbıen zoru budur ışte
uzun sürer
sonradan da değirmene götürülüp bulgur olur
ama hemen bıtmedı
olan bulgur ıclerındeki un halıne gelmışlerı savurup tertemız hala getıreceğız
bunu da yaptıktan sonra
olay bıttı
demek kı bulgur dıyıp gecmemek lazımmış demı ama
gözlerınıze sağlık
allaha emanet olun
cok mutlu kalın