Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bulgur pılavını değil bulgurun yapılışı:) (1 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
selamunaleykum
hayırlı sabahlar
 

seda_seda_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
305
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
emegınıze saglık ablacıgım sayenızde bulgur yapmayıda ögrendık belkı bırgun yaparız
 

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Şub 2008
Mesajlar
3,695
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
44
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
selamun aleyküm canım,ne hoş bi paylaşım olmuş eline sağlık domatesli hafif sulu bi pilav pişirde gelip tadıyım canım istedi valla

selametle kal
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
selamun aleyküm canım,ne hoş bi paylaşım olmuş eline sağlık domatesli hafif sulu bi pilav pişirde gelip tadıyım canım istedi valla

selametle kal


aleykumselam canım benim
hemen yaparım tabıı
sen yeter ki gel
bırde yanına cacık
en güzelinden
bak beklıyorum:a26:
allaha emanet ol
cok mutlu kal
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,214
Tepki puanı
7,569
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

sonradan da değirmene götürülüp bulgur olur
ama hemen bıtmedı
olan bulgur ıclerındeki un halıne gelmışlerı savurup tertemız hala getıreceğız
bunu da yaptıktan sonra
olay bıttı
demek kı bulgur dıyıp gecmemek lazımmış demı ama


Biz buna yani eleme işinde, elek altında kalanlara SETİK diyoruz Hocam...
Çok güzel İÇLİ KÖFTE yapılır...
Atmayın emi...

Elinize, emeğinize sağlık...
Paylaşım için teşekkürler...
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
sonradan da değirmene götürülüp bulgur olur
ama hemen bıtmedı
olan bulgur ıclerındeki un halıne gelmışlerı savurup tertemız hala getıreceğız
bunu da yaptıktan sonra
olay bıttı
demek kı bulgur dıyıp gecmemek lazımmış demı ama


Biz buna yani eleme işinde, elek altında kalanlara SETİK diyoruz Hocam...
Çok güzel İÇLİ KÖFTE yapılır...
Atmayın emi...

Elinize, emeğinize sağlık...
Paylaşım için teşekkürler...

aleykumselam mavci
bız o unu atmıyoruz
içli köfte bılmıyorum ama dığer köftelerde de kullanıyoruz:)
eleme işinde
attığımız bulgurun yanı buğdayın dışı
çöpü yanı
bulgur pılavlı güzel soframalr hepımızın olsun
allaha emanet ol
cok mutlu kal:a12:
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,214
Tepki puanı
7,569
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
...

...

aleykumselam mavci
bız o unu atmıyoruz
içli köfte bılmıyorum ama dığer köftelerde de kullanıyoruz:)
eleme işinde
attığımız bulgurun yanı buğdayın dışı
çöpü yanı
bulgur pılavlı güzel soframalr hepımızın olsun
allaha emanet ol
cok mutlu kal:a12:

Yanlış anlamışız demek ki...:a03:
Kusurumuz affola değerli hocam...
Bulgur pilavı...Hem de tereyağlı...
Yanında ayran buz gibi...:a12:

Ne güzel olur...
 

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
273
Tepki puanı
0
Puanları
0
bulgurun faydaları;
Geçmiş zamandan günümüze kadar, değerünü ve sofralarımızdaki yerini koruyan bulgur, salında tam baştacı bir besin. Pirinçten çok daha faydalı olduğundan dolayı, mümkünse, pirinç yerine tüketilmesi gereken bir yiyecek. Son dönemlerde, avrupalılarında araştırmaya başladığı bulgur, tam bir sağlık hazinesi, desek yeri var. Bulgurun faydalarını kısaca sayacak olursak;

*Özellikle kuru baklagillerle pişirildiğinde, besin değeri artar.
* İçeriğinde, B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bulunur.
*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.
* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.
* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım. Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.
 

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,732
Tepki puanı
46
Puanları
48
Yaş
50
ben de burda alıştığını bulamayanlardanım.
iş için buraya geldiğimde bir yurda yerleştiğim ilk gün o yarı haşlanmış,çekilmemiş market bulguruyla karşılaşmıştım.
o gün bu gün hala yiyemem.
memleketten bekliyorum hep.
köftelik bulguru hiç bulamıyoruz.
her yörenin bulgurunu da sevemiyorum.
yani bulgur deyip geçemiyorum.:(
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
bulgurun faydaları;
Geçmiş zamandan günümüze kadar, değerünü ve sofralarımızdaki yerini koruyan bulgur, salında tam baştacı bir besin. Pirinçten çok daha faydalı olduğundan dolayı, mümkünse, pirinç yerine tüketilmesi gereken bir yiyecek. Son dönemlerde, avrupalılarında araştırmaya başladığı bulgur, tam bir sağlık hazinesi, desek yeri var. Bulgurun faydalarını kısaca sayacak olursak;

*Özellikle kuru baklagillerle pişirildiğinde, besin değeri artar.
* İçeriğinde, B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bulunur.
*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.
* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.
* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım. Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.
selamunaleykum kardeşim
allah razı olsun o güzel katkılarınız için
cok tşk ederım
allaha emanet olun
cok mutlu kalın
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
ben de burda alıştığını bulamayanlardanım.
iş için buraya geldiğimde bir yurda yerleştiğim ilk gün o yarı haşlanmış,çekilmemiş market bulguruyla karşılaşmıştım.
o gün bu gün hala yiyemem.
memleketten bekliyorum hep.
köftelik bulguru hiç bulamıyoruz.
her yörenin bulgurunu da sevemiyorum.
yani bulgur deyip geçemiyorum.:(

selamunaleykum kardeşim
evet cok haklısınız
bulgur deyıp geçmemek lazım
allaha emanet olun
cok mutlu kalın
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt