selamun aleykum.maalesef yaklaşık 6 aydır kur'an okuyamıyorum.sebebide avatarımdaki oğlum.tabi hiç bir şey bahane olamaz buna.ama günaşırı oğluma muhakkak kur'an dinletirim.taaa anne karnında iken başladı bu terbiyeyi almaya allah'a şükür.
selamun aleykum.maalesef yaklaşık 6 aydır kur'an okuyamıyorum.sebebide avatarımdaki oğlum.tabi hiç bir şey bahane olamaz buna.ama günaşırı oğluma muhakkak kur'an dinletirim.taaa anne karnında iken başladı bu terbiyeyi almaya allah'a şükür.
ALLAH cc razı olsun kabul eylesin.bu tombiş bebeğe bir başka foruma yazdığınız cevapta rast geldim kardeşim.maşaALLAH.ALLAH cc analı,babalı,hayırlı ve imanlı büyütmenizi islam ahlakına göre terbiye etmenizi nasip kısmet eylesin.ALLAH cc izni ile vazifelerimizi aksatmamak ümidi ve duası ile.
hayırlı,bereketli akşamlar olsun.selametle.
AMİN..
RABBİMİZ RESİMDEKİ GİBİ,İKİ CİHANDA GÜLDÜRSÜN İNŞALLAH..HAYIRLI ÖMÜR DİLERİM BEBEĞİNİZE..
selam ve baki dualarımla..
Bugün Kuran-i Kerim Okudunuz Mu?
KURAN-I KERİM KENDİSİNİ OKUMAYAN VE YAŞAMAYANLARDAN HUZURU İLAHİDE
ŞİKAYETÇİ OLACAK.
hayır okumadım... en son geçen hafta okudummm
son zamanlarda neden dir bılmıyorumm okuyamıyorumm Kuranı kerimi çok içim sıkılıyoo
ya ne olur dua edin okuyayımm
paylasım için cok tesekkürler
kur'an "ruh"tur...
kur'an Dirilere şifa, ölülere Ise Nur Yani Aydınlıktır..
okuyunuz...okutunuz..
allah Razı Olsun Okuyanlardan, Okutanlardan...
Evet Dediginiz Gibi Bende Kuranda, Namazda Buldum şifayi. önce çok Okuyordum .okumadan Uyumuyordum,namazima Dört Elle Sarilmiştim. Ama Herşey üst üste Gelince Yikildim, Neden Hep Hep Bendim. Bütün Olumsuzluklar, Mutsuzluklar Beni Buluyordu, Sikintilar, üzüntüler Içinde Kayboldum. Kendimi Toplayamadim. Bu Arada Namazima Devam Ettim Ama Kuran Fazla Okuyamadim. Ara Sira Isyan Ediyordum, Kaderime, Bu Yalan Dünyanin Yalan Insanlarina. Genede Namaza Durunca Tövbe Ediyor.rabbime Yalvariyordum Affet Beni Diye.
Birazda Insanin Bulundugu Durum çok önemli,yaşayiş şekli,biçimi. Neyse şimdi Biraz Iyiyim. Ama Genede Kuran Fazla Okumuyorum. Ama Namazima Devam Ediyorum.
Her Namazimda Dua Ediyorum.rabbim Hastalarimiza şifa,dertli Olanlara Defa, Sevipte Kavuşamayanlara Sabir Diye. Banada Peygamber Sabri Ve Bu Hayat Beni Boguyor. Yaşamak Istemiyorum Diye. Rabbim Dualarimizi Inşallah Kabul Eder.
Selam Ve Dua Ile...
"İşte bu Kur'an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur). Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah'tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız" (En'âm: 155).
"Şifahane-i hikmetten erişe dertlere derman
Bula dertli devasını Cenab-ı Hakk ede ihsan..
..
Kur'an Okumanın Fazileti Hakkında Peygamberimizin Mübarek Sözleri:
"Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir."
"Kim Allah'ın kitabı Kur'an'dan bir harf okursa onun için bir sevap vardır. Her sevabın karşılığı da on kat verilecektir."
"Kim Allah'ın kitabı Kur'andan bir ayet dinlerse, ona kat-kat sevap verilir. Kim de Allah'ın kitabından bir ayet okursa kıyamet gününde kendisine nur olur."
"Kur'an okuyunuz. Çünkü o, kıyamet günü okuyanlara şefaat edecektir."
"Kim Kur'an-ı Kerim'i okur ve onunla amel ederse, kıyamet günü onun anne ve babasına öyle bir taç giydirilir ki, onun aydınlığı dünyada evlere vuran güneş ışığından daha parlaktır. Artık siz bununla amel edenin sevabını hesap edin. selamün aleyküm kardeslerim ben de uzun suredir KURAN'I elime almiyordum hep yarin yarin yarinlar bitmiyor ama ömür bitiyor :Abundan haberimiz yok bir kardesimizin dedigi gibi kurani okumaya baslayinca icim bir tuhaf oluyordu düsündüm DUA etdim ALLAH'IM ne olur bana yardim et icimdeki vesveseyi cikarmak,nefsime yenik dusmemek, ve seytani sevindirmemek icin yardim et dedim ve ALLAH'IMA binlerce sükür bugun NAMAZ'ima ve KURAN okumaya basladim ve karar verdim artik sevinen ben olacagim seytan degil :B ALLAH'A emanet olun