Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugün Kuran-ı Kerim Okudunuz mu..? (1 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah razı olsun kardeşlerim emeklerinize sağlık Rabbim hiç birimizi dinden imandan Kur'andan ayırmasın dini görevlerimizi tam itikatiyle bir bütün olarak yapmak nasip etsin Rabbim. Dilimizden Kur'an kalbimizden iman eksik etmesin Rabbim.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

Kaan Erdem

Yönetici
.ALLAH cc sizden de razı olsun.amin inşaALLAH.hayırlı ve bereketli geceler olsun selametle kalın kardeşim.

Allah razı olsun kardeşlerim emeklerinize sağlık Rabbim hiç birimizi dinden imandan Kur'andan ayırmasın dini görevlerimizi tam itikatiyle bir bütün olarak yapmak nasip etsin Rabbim. Dilimizden Kur'an kalbimizden iman eksik etmesin Rabbim.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün Kuran-i Kerim Okudunuz Mu?

s.a. kardeşim.okudum inşallah.yaklaşık 20 gün oldu hergün mutlaka 2 sayfa okumayı adet ettim kendime ne olursa olsun.ben daha çok yeni okuyorum.buyüzden çok korkarak okuyorum ya yalnış okursam diye.ama yalnışda olsa en az 2 sayfa okuyorum ve okudukça hızlanmaya hatalarımı görmeye okudukça okumaya başladım.hani tabiri caiz ise ağzım sulanıyo desem çok yeri okumak için.rabbim hakkıyla okuyup anlayan ve uygulayanlardan olmayı nasip etsin inşallah.dua edin inşallah daha güzel okuyalım diye.selametle kardeşim AEO

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam sayın kardeşim.ALLAH cc razı olsun.sizi daha iyi etsin inşaALLAH.mevlam kusur ve hatalarımız ile kabul eylesin ve daha da iyi olmamız için fırsatlar versin.

ALLAH cc emanet olun.selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun kardeşim.

s.a. kardeşim.okudum inşallah.yaklaşık 20 gün oldu hergün mutlaka 2 sayfa okumayı adet ettim kendime ne olursa olsun.ben daha çok yeni okuyorum.buyüzden çok korkarak okuyorum ya yalnış okursam diye.ama yalnışda olsa en az 2 sayfa okuyorum ve okudukça hızlanmaya hatalarımı görmeye okudukça okumaya başladım.hani tabiri caiz ise ağzım sulanıyo desem çok yeri okumak için.rabbim hakkıyla okuyup anlayan ve uygulayanlardan olmayı nasip etsin inşallah.dua edin inşallah daha güzel okuyalım diye.selametle kardeşim AEO

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam sayın kardeşim.ALLAH cc razı olsun.sizi daha iyi etsin inşaALLAH.mevlam kusur ve hatalarımız ile kabul eylesin ve daha da iyi olmamız için fırsatlar versin.

ALLAH cc emanet olun.selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun kardeşim.

AMİİN
ECMAİN OLSUN KARDEŞİM.HATIRLI GECELER:H

berat05

Yönetici

KURAN-I KERİM KENDİSİNİ OKUMAYAN VE YAŞAMAYANLARDAN HUZURU İLAHİDE
ŞİKAYETÇİ OLACAK.

Kur'an "RUH"tur...
Kur'an dirilere ŞİFA, ölülere ise NUR yani aydınlıktır..
Okuyunuz...Okutunuz..
Allah Razı Olsun Okuyanlardan, Okutanlardan...

"Şifahane-i hikmetten erişe dertlere derman

Bula dertli devasını Cenab-ı Hakk ede ihsan..

ALVARLI EFE Hz.(R.A.)

Kur'an-ı Kerimin ahkamının..ruhunun ruhumuza nüfuz etmesini..
her derdimize deva-şifa..geçmişlerimize Rahmet sağanağı nur olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum..

Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

BUGÜN KUR'AN-I KERİM OKUDUNUZ MU ???

Kaan Erdem

Yönetici

ŞİKAYETÇİ OLACAK.

Kur'an "RUH"tur...
Kur'an dirilere ŞİFA, ölülere ise NUR yani aydınlıktır..
Okuyunuz...Okutunuz..
Allah Razı Olsun Okuyanlardan, Okutanlardan...

Kaan Erdem

Yönetici
"İşte bu Kur'an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur). Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah'tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız" (En'âm: 155).

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kur’an Sevdalıları

Kur’an; hayat kitabımız. Kainatın özeti, yaşamın şifresi, insanlığın şifa reçetesi, hürriyet manzumesi… Onu en fazla benimseyenler, uğrunda çile çekenler yine Sahabe-i Kiram. Onlardan üçü ile görüşeceğiz bu aylarda Bakalım Kur’an’a nasıl sevdalanmışlar, Kur’an Aşkını nasıl yaşamışlar?!..

Ben Okurum Ya Rasülallah:

Ashabın çoğu gibi o da fakir, mütevazı bir hayat yaşıyor. Deve çobanlığı yaparak geçiniyor. Dünyalık n----- hiçbir şeyi yok.Ama engin bir yüreği var. İşkence yapılacağını bile bile kabul etmiş İslam’ı. Mekke döneminin başları. Henüz açık tebliğe izin çıkmamış. Müminler Erkam’ın Evinde toplanıyorlar. Rasülullah sahabesine yeniinen RAHMAN SURESİni okuyor.

Sure; Allah’ın nimetlerini sayıyor ve her ayet, FEBİEYYİ ÂLÂİ RABBİKUMÂ TÜKEZZİBÂN(Rabbinizin hangi nimetlerini inkar edebilirsiniz?) meydan okuması ile bitiyor. Rasülullah:

-Bu sureyi gidip Kâbe önünde müşriklere okuyana cennet vardır. Kim ister, diye soruyor.Herkesten önce O atılıyor öne: -Ben isterim Ya Rasülulallah!.. N’olur ben okuyayım!..

Çelimsiz, zayıf, kısacık Abdullah bu…Abdullah Bin Mesud…O gitse çok hırpalanır diye susuyor Rasül.İstiyor ki, güçlü bir sahabe çıksın. Bir daha soruyor:

Bu sureyi gidip Kabe önünde müşriklere kim okur?Abdullah yine atılıyor.Rasül, tekrar bakınıyor. Son kez soruyor:

-Bu sureyi gidip Kabe önünde müşriklere kim okur?Bu defa da Abdullah iştiyakla öne atılınca: -Peki o zaman, haydi git oku!… Abdullah bir ikindi vakti yola çıkıyor Kabe’ye doğru.Ebu Cehil başta olmak üzere Mekke müşrikleri Kabe’nin gölge düşen tarafında pinekliyorlar. Abdullah, boyundan büyük bir cesaretle, vakur adımlarla Kabe kapısına çıkan merdivenlere yöneliyor. Kapı önünde durup başlıyor davudi sesi ile haykırmaya:

-Bismillahirrahmanirrahim… ERRAHMANU ALLEMEL KUR’AN.. Rahman Kur’an’ı öğretti. İnsanı yarattı. Ona açıklamayı öğretti. Güneş ve Ay bir ölçüye göre hareket etmektedir. Bitkiler ve ağaçlar secde ederler… Allah insanı pişmiş çamura benzer bir balçıktan yarattı… O halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?!…

Ebu Cehil: “Deve çobanına da bak seeeen!… Susturun şunu!..“ diye bağırınca Abdullah’ın üzerine çullanıyor müşrik sürüsü.Abdullah okumaya devam ediyor. Taşlar atılıyor, yumruklanıyor, elbiseleri yırtılıyor. Onlar saldırdıkça mırıldana mırıldana sureye devam ediyor Abdullah. Yüzü gözü kanlar içinde kalıyor. Rasülullah’ın yanına o halde dönüyor. Neredeyse düşüp bayılacak…Nefes nefese konuşuyor:

Görev tamam Ya Rasülallah!.. Vallahi yılmadım, halime bakmayın, surenin hepsini bitirdim Ya Rasülallah!..

Rasülullah Abdullah’ın bir haline, bir de içinde kaynayan iman aşkına, heyecanına bakarak konuşuyor:

-Kulağına ne oldu Abdullah?

Abdullah:

-Kulağımı Ebu Cehil kopardı Ya Rasülallah!… Ama gam değil, sureyi okudum onlara!…

Abdullah’ın yırtılan kulağından kanlar sızıyor.Rasülullah müjdeyi veriyor:

-Sen cennetliksin Ya Abdullah!.. Vallahi, kulağını kesen adamı öldürmek sana nasip olacak!.. ….

Medine’ye hicret ediliyor. Bedir Savaşımüminlerin ilk zorlu sınavı. Ebu Cehil bir okla yere yuvarlanıyor. Yerde kıvranan Cehaletin Babasına Abdullah koşuyor. Rasülullah’ın haberi gerçekleşiyor ve Abdullah öldürüyor Ebu Cehil’i…

Kur’an okumayı başaranlar, Kur’an’ı sevenler öldürürler cehaleti. Kur’ana yönelmişseniz, içinizden cahilce isteklerle sizi meşgul eden, önünüzü kesen nefsinizi öldürmek size nasip olacaktır.

Hurma Ağaçları da Sallanıyor:

Yer: Medine… Mescid-i Nebevi’de öğle namazı kılınmış. Rasülullah Abdullah b.Mesud’dan rica ediyor: “Bize Kur’an oku Ya Abdullah!.. “

Abdullah:

Ya Rasülallah, Kur’an size indi, siz buyurunuz.Rasülullah:

-Biz senden dinlemeyi seviyoruz Abdullah. Haydi Oku!..

Abdullah cemaate dönerek okuyor. Rasül başta olmak üzere cemaat kendinden geçerek dinliyor Kur’an’ı.Mescidi boydan boya ulvi bir haz dalgası kaplıyor. Çünkü Abdullah Kur’an okuyor. Gerisini Müminlerin Annesi Hz.Aişe-i Hümeyra’dan dinleyelim:

-Evde hoş bir Kur’an sesi ile irkildim. Hücre-i Saadetin mescide bakan penceresine koştum, açtım.Mihrapta Abdullah Kur’an okuyor. O güzelim sesi ile inletiyor mescidin sütunlarını. Okurken sallanıyor Abdullah.Rasül’e baktım O da sallanıyor. Sahabeye baktım, onlar da kendilerinden geçmiş sallanıyorlar.Bu hal nedir Ya Rab, dedim ve öbür pencereye koştum.Öbür taraftan görülen hurma ağaçlarına baktım, vallahi onlar da sallanıyorlar!…

“Müminler o kimselerdir ki Allah anılınca kalpleri titrer, gönülleri ürperir” buyurdu Rabbimiz. Okuyan titriyor, dinleyen titriyor, ağaçlar titriyor, top yekun kainat titriyor.. Çünkü Kur’an okunuyor.

Mahlukatla, kainatla bütünleşmek isteyen Kur’an okumalı…Hayvanların, bitkilerin, taşların zikir korosuna katılmak isteyen yine Kur’an okumalı…Kur’an Üzerine Can Vermek:

Sahabenin önde gelen hafızlarından birisi O..Meleklerin bile haya ettiği Halife Hz.Osman… Kur’an’ı Mushaf halinde çoğalttırıp civar kabilelere, ülkelere yollayan Kur’an hizmetkârı… Her fırsatta Kur’an okuyor…

Hilafet dönemi iç karışıklıklara sahne oluyor. Fitnenin ayaklandığı, kargaşanın anarşiye dönüştüğü günler. Evinde yine Kur’an başında Osman. İsyancılardan bir grup kapıyı kırarak giriyor içeri ve üzerine yürüyorlar. Yaklaşık 15 kişilik grup içinde Ebubekir’in oğlu Abdullah da var. Osman Ona dönüyor:

-İyi ki baban bu sahneyi görmedi Abdullah… İyi ki görmedi…

Açık duran Kur’an sayfasına birkaç damla kan akıyor. Osman Hakka kanatlanıyor.

Hayatı Kur’an, ölümü Kur’an olanların ahirette şefaatçisi de Kur’an olacaktır, diye haber veriliyor hadislerde. Osman o kutlu müjdeye mazhar oluyor. (Üzerine can verdiği Kur’an’ı Topkapı Mukaddes Emanetler Bölümündedir.)

Ben Yürüyen Kur’an’ım:

Osman’dan sonra Ali hilafeti devralmış. Kargaşa, fikir ve ilim dünyasına da yansıyor. Şimdiden yalan hadis rivayet edenler, ümmetin Kur’an-Sünnet konusunda aklını karıştırmak isteyenler ortalıkta kol geziyor. Sahabe içinde ihtilaf baş gösteriyor. İhtilaflar Kur’an ayetlerine kadar uzanınca Ali dayanamıyor ve mescidin ortasına dikilip bir konuşma yapıyor:

-Ey Rasülün Ashabı!.. Kur’an hakkında farklıgörüşler çıkmaya başladı. Ayetler ve sureler hakkında kim neyi merak ediyorsa ben buradayım. Vallahi, hangi ayetin hangi olay üzerine, nerede, nasıl indiğini benden daha iyi bilen aranızda yoktur. Ben yürüyen Kur’an’ım!…

Yürüyen Kur’an olmak!… Ne kadar iddialı değil mi? Ali bu!.. İlmin kapısı, Rasül damadı, Nübüvvet bahçesinde açan bir çiçek, o bahçede büyüyen bir filiz, Risalet ağacından Fatıma aşısı ile Hasan-Hüseyin meyveleri veren Ali!.. Bir güzel insan; Ali…. “Allah var idi, Onunla birlikte hiçbir şey yok idi” hadisi sorulduğunda: ”El’an, şimdi de öyledir” diyebilecek kadar hakikat bilgisine, vahdet yaş----- sahip Ali!..

Onlar böyle okudular, böyle savundular,böyle bağlandılar, böyle yaşadılar ve yine o hal üzerine öylece Hakka Yürüdüler. Amaç; Camalullah, Yol; Sırat-ı Müstakıym ise biricik projektör Kur’an’dır. Kur’an okumak; kendini tanımak; Kur’an okumak kainata açılmaktır
ALINTI

Kaan Erdem

Yönetici
Kur'an-ı Kerimin ahkamının..ruhunun ruhumuza nüfuz etmesini..
her derdimize deva-şifa..geçmişlerimize Rahmet sağanağı nur olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum..

Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Mesajı Anlamak, İslamı Yaşamak

Haksöz

Elif, lam, mim [2/Bakara, 1]

Rabbimiz adıyla okumak [96/Alak, 1]

Allah'ın Kitabını düşünmek [54/Kamer, 17]

Hayatın amacını kavramak [51/Zariyat, 56]

Allah'ı Birlemek [112/İhlas, 1]

Gaybe inanmak [2/Bakara, 31]

Allah'ın ipine sarılmak [3/Al-i İmran, 103]

İyiliği emredip, kötülükten sakındırmak [3/Al-i İmran, 110]

Hakikatin şahitliğini yapmak [3/Bakara, 143]

Zorluklara, acılara, fedakarlıklara hazır olmak [3/Al-i İmran, 186]

Allah'tan başka, kınayıcıları kınamasına aldırmamak [5/Maide, 54]

Allah yolunda mallarımızla, canlarımızla cihad etmek [49/Hucurat, 15]

Sonuçta, Kurtuluş ve mutluluk yoluna erişmek [9/Tevbe, 20]

Bunlar Allah'ın ayetleridir. Ayetler, alemlerin Rabbi olan yaratıcımızın ibretleridir. Ayetler farklı şekillerde kendilerini hissettirirler. Ayetler yaratılmışlığın ifadesidir. Ayetler Rabbimizin cezası veya mucizeleridir. Ayetler Kur'an'daki hidayetin ışıkları, cümleleri, tevhid yolunun adım taşlarıdır.

Yukarıda Kur'an ayetlerinden bazı alıntılar yaptık. Bu alıntılardan amacımız; Kur'an'ı bir bütün olarak kavrayabilmek, vahyin bize önerdiği doğruları bir hayat programı olarak düşünce ve eylemlerimizde yaşatabilmek noktasında toplanmaktadır. Hidayet yolumuzun, kurtuluş ve mutluluk yolumuzun önünde sahte ilahların, şeytani güçlerin oluşturduğu bir çok engeller bulunmaktadır. Biz müslümanlar, bu engellerden ancak inandığımız ayetleri bütüncül olarak kavrayıp, doğru bir hayat ve mücadele programına ulaşabildiğimiz sürece düşünce, duygu ve amellerimizde onu özümseyip, sosyalleştirebildiğimiz oranda arınabiliriz. Bilmekteyiz ki, insanı hüsrandan kurtaracak olan yol, Kur'an'ın aydınlattığı inanç ve amel bütünlüğünü gerçekleştirmekten başkası değildir.

Yollar hayatın kendisidir. Yollar hedefe ulaşmak için vardır. Şeytan'ın yolu ateştir. Kurtuluş yolu ise Rabbanidir. Rabbimiz biz insanlara hayır ve şer yoluna ulaşma gücünü ilham etmiştir. Bizlere kelimeleri öğretmiş ve akletme yetimizi vermiştir. Ve bizi başıboş bırakmamış, doğru yolu gösterecek Furkan'ı göndermiştir.

Kur'an anlaşılan bir kitaptır. Onun mesajı sade, basit ve açıktır. O, bizim için bir eylem kılavuzudur. Kelime-i Şehadet üzerine bina edilen İslam, vasat insanların anlayacağı ve yaşayabileceği kolay bir dindir. Allah insanlara güçlükler yüklemeyi murat etmemiştir. Lakin insanlar için zor olan, cahili ön yargılarından vazgeçip, dünyevi tutkularından arınabilmeleridir.

Rabbimiz katından verili olmayan yöntemleri, tarihi geleneğin aktardığı muharrer birikimleri, modernizmin dayattığı kültür ve uygulamaları aşmanın yolu, Rabbani olan kurtuluş ve mutluluk yolunu seçmek, düşüncelerimizde, eylemlerimizde, yöntemimizde Kur'an'ı rehber edinebilmektir. O en iyi öğretici, en iyi şifadır. O, kendisine tabi olanlara yollarını gösterendir.

Kur'an'ın getirdiklerini bilmek, inandığını söylemek kurtuluş için yeterli değildir. Yeterli olan takva sözü üzerinde durabilmektir. Gerek fetih geldiğinde ve gerekse güçsüz düştüğümüzde, ama her safhada La ilahe illAllah! yaşayabilmektir. İbrahimî geleneği kuşatmak, Rasulullah(s)'ın örnekliğini yaptığı tevhidi mücadele çizgisini sürdürebilmektir. Üzerimizdeki ağırlıkları, sırtımızdaki zincirleri kaldırıp atmanın yolu budur.

Biz, müslümanlar, yeryüzündeki fitnenin yerine islam'ı hakim kılmak isteyenleriz. Bu hedefimiz, bizlerin kulluk görevini oluşturuyor. Ve bu hedef uğrunda bizden önce gelip-geçenlerin yaşadıkları hallerin, bizlerin de başına geleceğini biliyoruz. Yoksulluklar, dayanılmaz zorluklar, korku, mallarımızdan, canlarımızdan ve ürünlerimizden bazı eksilmeler bizim de yol azığımız olacaktır, islam'ı bu süreç içinde yaşayacak, kurtuluş ve mutluluğa bu süreç içinde ulaşacağız.

Kurtuluşlar amelsiz dualar ve temennilerle gerçekleşmiyor, inkılaplar kendiliğinden oluşmuyor. Allah'ın yardımı ancak, kendi hallerini değiştiren ve Rabbani yolda ayaklarını sabitleştiren muvahhidlerle beraber olacaktır, islam'ı yaşamanın ve onu hayata hakim kılmanın hak edilmiş yolu budur.

"De ki: Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kar getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Rasulü'nden ve O'nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet etmez. [9/Tevbe, 24]

Haksöz Dergisi - Sayı: 1 - Nisan 91
Kuran Çalışmaları

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
KUR'AN 'DA KUR'AN
Kur'an, kendisini bir kılavuz, rehber olarak tanıtıyor. Kur'an, insanlara hayâtları boyunca takip etmeleri gereken esasları, yasaları gösteren ve onları teşvik eden bir kitaptır. Kur'an, akleden insanlar için bir öğüt ve hatırlatmadır. Kur'an'ı, kendi dilinden tanımaya çalışalım:

"Elif Lâm Râ; Bunlar, gerçeği açıklayan Kitab’ın âyetleridir. Biz, onu anlayasınız diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik. Biz, bu Kur'an'ı sana vahyederek en güzel kıssaları anlatıyo-ruz. Oysa, daha önce sen bunlardan habersizdin." (12/Yûsuf, 1-2)

"Bu, ALLAH'ın izniyle, insanları karanlıklardan aydınlığa, güçlü ve hamde lâyık olan, göklerde ve yerde olanların sahibi ALLAH'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz kitaptır." (14/İbrahim, 1-2)

"Kur'an, âlemler için bir öğüt ve hatırlatmadan başka bir şey değildir." (68/Kalem, 52)

"Bu Kitap, hiç şüphesiz muttakiler için rehberdir." (2/Bakara, 2)

"Bu Kur'an, onunla uyarılsınlar, tek bir ilah bulunduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara tebliğ edilmiştir." (14/İbrahim, 52)

"De ki, Kur'an'ı Ruhul Kudüs (Cebrail) Rabbinin katından mü'minlerin imanlarını pekiştirmek, müslümanlara doğruluk rehberi ve müjde olmak üzere hak olarak indirmiştir." (16/Nahl, 102)

"Bu Kur'an, insanlara bir açıklama, muttakilere yol gösterme ve bir öğüttür." (3/Âl-i İmran, 138)

"Doğrusu size ALLAH'tan bir ışık ve apaçık bir Kitap gelmiştir. ALLAH, rızâsını gözetenleri onunla selâmet yollarına eriştirir ve onları, izni ile karanlıklardan aydınlığa çıkarır, onları doğru yola iletir." (5/Mâide, 16)

"O halde ALLAH'ın indirdiği Kitap ile aralarında hükmet. ALLAH'ın sana indirdiği Kur'an'ın bir kısmından seni vazgeçirmelerinden sakın. Onların heveslerine uyma. Eğer yüzçevirirlerse bil ki, ALLAH, bir kısım günahları yüzünden onları cezalandırmak istiyor. İnsanların çoğu gerçekten fâsıktırlar." (5/Mâide, 49)

"Biz sana onu böyle Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onda tehditleri türlü biçimlerde açıkladık. Belki sakınırlar veya onlara bir öğüt olur." (20/Tâhâ, 113)

"Andolsun, bu Kur'an'da insanlara her çeşit misali türlü şekillerde açıkladık. Ama insanların çoğu inkâr ederek yüzçevirirler." (17/İsrâ, 89)

"Âlemlere uyarıcı olsun diye kuluna hak ile bâtılın arasını ayıran ölçüyü indiren ne yücedir!" (25/Furkan, 1)

"De ki, bu, mü'minlere doğruluk rehberi ve şifâdır." (41/Fussılet, 44)

"Kur'an'ı insanlara ağır ağır okuman için bölüm bölüm indirdik." (17/İsrâ, 106)

"Rabbınızdan size indirilen Kitaba uyun; ondan başka veliler edinerek onlara uymayın. Pek az öğüt dinliyorsunuz." (7/A'râf, 3)

Kitapta hiçbirşeyi eksik bırakmadık Enam38
alıntı

tahabes

Kayıtlı Kullanıcı
ben kuranı kerim okumaını bilmiyorum türkçe mealini okuyorum öğrenmeyide çok istiiyorum o sebepten burayı keşfettim zaten bana dua edin allah zihnimi açık etsinde çabuk ve anlaşılır şekilde öğreniyim ççok istiyorum çünkü allah razı olsun şimdiden

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc niyetinizden dolayı razı olsun kardeşim.hakkı ile öğrenmenizi nasip,kısmet etsin inşaALLAH.bu konuda hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz.selametle kalın.

ben kuranı kerim okumaını bilmiyorum türkçe mealini okuyorum öğrenmeyide çok istiiyorum o sebepten burayı keşfettim zaten bana dua edin allah zihnimi açık etsinde çabuk ve anlaşılır şekilde öğreniyim ççok istiyorum çünkü allah razı olsun şimdiden

Kaan Erdem

Yönetici

ŞİKAYETÇİ OLACAK.

nur-efsa

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. Değerli Kardeşlerim

S.A. Değerli Kardeşlerim

:)
RABBİM KURANI SEVEREK OKUYUP ANLAYANLARDAN ve ONUNLA AMEL EDENLERDEN EYLESİN İNŞALLAH:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt