Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Sonuçççç...

Sonuçççç...

Doğru mu?:!

mavci

Yönetici
....

....

....... B) B) B)

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
s.a bence bu sahabemizi hemen bilirsiniz.
Peygamber efendimizin halasının oğludur,EBU ABDİLLAH diye çağrılırdı.cennetle müjdelenen 10 kişden biri olan sahabemiz kimdir.:H

bencede Zübeyr bin Avvam olmasi gerekiyor ama bilmem dogru mu?

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
beklemekte güzel :) nede olsa sonunda Sahabilerin hakkinda güzel ve örnek alinabilecek seyler var :)

Bu arada puan durumu ne durumda bilen var mi ??

mavci

Yönetici
Kimdir Bu Sahabe RA...?

Kimdir Bu Sahabe RA...?

....... akıllı, bilgili ve siyasette dâhî bir devlet adamı... "Mısır fâtihi" ünvanıyla meşhur bir sahâbî... Atak bir kişiliğe sahip zekî, fedakâr ve yiğit bir komutan...
O, Kureyş kabilesinin Sehm koluna mensuptur. Müslüman olmadan önce Mekke'nin ticaret ve siyaset hayatında önemli bir yeri vardı. Habeşistan Hükümdarı Necâşî ile dost idi. Mekke'li müşrikler Habeşistan'a göç eden müslümanların iâdesi için onu Necâşi'ye elçi olarak gönderdi.

40 küsur hadis-i şerif rivayet eden ........ son hastalığında ziyaretine gelip hatırını soranlara şöyle derdi:"Ben islâm'dan önce büyük hatalar işledim. Rasûlullah (s.a.)'a en sert kişilerden oldum. Eğer müslüman olup Resûlullah (s.a.)'in affına mazhar olmasa idim mutlak cehennemliktim. Allah'a hamdolsun ki ona biat edip, teslim oldum. İslâm eski yaptıklarıma bakmadı." Hz. Ali (r.a.)'a yaptıklarından da nâdim olarak:"Ya Rabbi Senin rahmetin olmazsa halim nice olur?" diye sızlanırdı. 658 m. tarihinde tevbe istiğfar ederek, kelime-i tevhidi söyleyerek ruhunu teslim etti.
Cenab-ı Hak şefaatlerine nâil eylesin. Amin.

mavci

Yönetici
Cevap verecek yok mu?

Cevap verecek yok mu?

....b) B) B)

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
PUAN DURUMU

1=Çoban Uveys 80

2=mavci 60

3=Im muslım 50

4=sss 50

5=Sefene- i Hayat 20

6=gülesevdalı 20

Selamunaleykum son puan durumuna bakın sorumuz birazdan gelecek inşallah ama bu yarışmanın kaybedeni olmayacak bence.

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum izniniz olursa ben hakkımı hafızkız kardeşimize vermek isterim cünkü bir türlü sıra ona gelmedi bende boyle birsey düsündüm eğer uygun görürseniz_?

mavci

Yönetici
Bu ne güzel centilmenlik...

Bu ne güzel centilmenlik...

Selamunaleykum izniniz olursa ben hakkımı hafızkız kardeşimize vermek isterim cünkü bir türlü sıra ona gelmedi bende boyle birsey düsündüm eğer uygun görürseniz_?

Olur..Olur...Allah Razı Olsun...
Selam ve DUA ile...
:evet:H

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ES SELAMU ALEYKÜM.SORUMUZ YOKMU HALA.BEN BAYA Bİ TEMBEL KALMIŞIM :A SELAM VE DUA İLE.RAB'BİM E C.C. EMANET OLUNUZ...B)

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı

tmm hakkım değil amma ben sorayım
ALLAH RAZI OLSUN AHMET ABİ GÜZEL DÜŞÜNCENDEN DOLAYI
Peygamber Efendimizin (asm) bereket duasına mazhar oldu. Cennetle müjdelenen bahtiyar on sahabeden biridir. Cahiliye devrinde bile içki içmeyen güzel ahlâklı nadir insanlardandı. İslâmiyet'i kabul eden ilklerden oldu. Hazreti Ebubekir'den sonra, Peygamber Efendimizin (asm) katıldığı cemaate namaz kıldırarak imamlık yapan ikinci kişidir. Asıl adı Abdülkabe olup, KÜNYESİ EBU MUHAMMEDDİR
pekiiiii bu Sahabe Efendimiz kimdir?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı

tmm hakkım değil amma ben sorayım
ALLAH RAZI OLSUN AHMET ABİ GÜZEL DÜŞÜNCENDEN DOLAYI
Peygamber Efendimizin (asm) bereket duasına mazhar oldu. Cennetle müjdelenen bahtiyar on sahabeden biridir. Cahiliye devrinde bile içki içmeyen güzel ahlâklı nadir insanlardandı. İslâmiyet'i kabul eden ilklerden oldu. Hazreti Ebubekir'den sonra, Peygamber Efendimizin (asm) katıldığı cemaate namaz kıldırarak imamlık yapan ikinci kişidir. Asıl adı Abdülkabe olup, KÜNYESİ EBU MUHAMMEDDİR
pekiiiii bu Sahabe Efendimiz kimdir?

ABDULLAH AYDERUSİ mi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt