Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..? (2 Kullanıcı)

Konyali-42

Kayıtlı Kullanıcı
Alıntı:

Vealeykumselam Allah cc razı olsun kardeşim artık buradan devam ettiriyoruz haberiniz olsun mavci kardesimiz cevap yazmıs ama bende hatırlatayım dedim a.e.olunuz hayırlı günler

Amin ecmain insALLAH.. Ben bu konuya arada bir bakiyorum ama, ya soru sorulmamis oluyor yada sorulmus ama cevaplanmis oluyor.. ve soranin cevabi bekleniliyor, yani buralardayim.:)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Ahmet kardeşim ve diğer değerli kardeşlerim ben biraz yarışmadan uzak kaldım. bakıyorum da 2. sıraya düşmüşüm :):)
soru sırası kimde devam edelim inşaallah...

selam ve dua ile
hayırlı geceler...

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
soruyu soruyorum insallah .hakkinizi helal edin abiler ablalar bukadar bekletmek istemezdim .
Soru su :
Rasûlullah (s.a.s)'in, Kur'ân, fıkıh ve hadis ilimlerinde önde gelen ashâbından biri. Asıl adı Uveymir'dir. Hazrec kabilesine mensuptur. Hicrî ikinci yılda müslüman oldu. Ailesi içinde en son müslüman olandır. Onun örtüyle örttüğü bir putu vardı. Kendisini İslâm'a dâvet eden dostu İbn Revâha bir gün putunu o evde yokken parçaladı ve gitti. .......eve gelince önce çok kızmış, sonra şöyle demiştir: 'Eğer putta bir hüner olsaydı, kendini koruyabilecekti. ' Ve sonra Peygamber efendimize giderek müslüman oldu.

İslâm'a girişinden önce meydana gelen Bedir gazasında bulunmadi, Uhud'da büyük fedakârlık ve şecâat gösterdi. Bu gazadan sonra Rasûlullah (s.a.s.)'in bütün gazalarında bulundu. Din kardeşi Selmân-ı Fârisî idi.
Bütün ömrünü takvâ içinde geçiren ......´nin güzel yüzlü, esmer, sakalını boyayan, başına takke geçirip üzerine sarık saran bir zat olduğu zikredilmiştir.

sorarim size bu sahabe-i kiram kimdir ?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
soruyu soruyorum insallah .hakkinizi helal edin abiler ablalar bukadar bekletmek istemezdim .
Soru su :
Rasûlullah (s.a.s)'in, Kur'ân, fıkıh ve hadis ilimlerinde önde gelen ashâbından biri. Asıl adı Uveymir'dir. Hazrec kabilesine mensuptur. Hicrî ikinci yılda müslüman oldu. Ailesi içinde en son müslüman olandır. Onun örtüyle örttüğü bir putu vardı. Kendisini İslâm'a dâvet eden dostu İbn Revâha bir gün putunu o evde yokken parçaladı ve gitti. .......eve gelince önce çok kızmış, sonra şöyle demiştir: 'Eğer putta bir hüner olsaydı, kendini koruyabilecekti. ' Ve sonra Peygamber efendimize giderek müslüman oldu.

İslâm'a girişinden önce meydana gelen Bedir gazasında bulunmadi, Uhud'da büyük fedakârlık ve şecâat gösterdi. Bu gazadan sonra Rasûlullah (s.a.s.)'in bütün gazalarında bulundu. Din kardeşi Selmân-ı Fârisî idi.
Bütün ömrünü takvâ içinde geçiren ......´nin güzel yüzlü, esmer, sakalını boyayan, başına takke geçirip üzerine sarık saran bir zat olduğu zikredilmiştir.

s.a EBU'D-DERDA mı...

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Ben oyuna katilacak kadar bilemiyorum.:(
Ama siz oynayın ben izliyorum bi kenardan...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Soru su :

cewap= EBU DERDA
DOĞRUMU ACABA

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
evet cevap ebu derda tebrikler sira sizde sanirim s.s.s. buyrun sorun insallah :)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
ilk müslüman olanlardandır.mekke de çok eziyet,işkence görmüş ve gözlerini kaybetmiştir.lat ve uzza denen putları gördüğü onca işkenceye karşı öpmemiştir.daha sonra yüksek imanı sayesinde gözleri görmeye başlayan mümine sahabemiz kimdir.

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
ilk müslüman olanlardandır.mekke de çok eziyet,işkence görmüş ve gözlerini kaybetmiştir.lat ve uzza denen putları gördüğü onca işkenceye karşı öpmemiştir.daha sonra yüksek imanı sayesinde gözleri görmeye başlayan mümine sahabemiz kimdir.

Zinnire (r.a.) olabilir mi???

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
a.s. Allah razi olsun

Künyesi Ümmü Ümâre idi .Bilhassa Uhud Gazvesi’nin en fedâkâr kahramanlarındandır. Uhud Savasinda müslümanlara su ihtiyacini gidermistir .kendisi bir hanim sahabi idi.
uhud savaşinda, İbn Kamiyye isminde bir müşrik Peygamber Efendimiz’e saldırmış ve onu mübârek başından yaralamıştı. Bunu gören ..... hanim sahabi İbn Kamiyye’ye saldırmaya başladi yeterki Efendimiz s.a.v e birsey olmasin diye...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
a.s. Allah razi olsun

Künyesi Ümmü Ümâre idi .Bilhassa Uhud Gazvesi’nin en fedâkâr kahramanlarındandır. Uhud Savasinda müslümanlara su ihtiyacini gidermistir .kendisi bir hanim sahabi idi.
uhud savaşinda, İbn Kamiyye isminde bir müşrik Peygamber Efendimiz’e saldırmış ve onu mübârek başından yaralamıştı. Bunu gören ..... hanim sahabi İbn Kamiyye’ye saldırmaya başladi yeterki Efendimiz s.a.v e birsey olmasin diye...

s.a NESİBE HATUN sanırım.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
tebrikler cevap NESIBE HATUN dogru sira sizde..
acaba ben cok mu ipucu veriyorum :)

s.a bence bu sahabemizi hemen bilirsiniz.
Peygamber efendimizin halasının oğludur,EBU ABDİLLAH diye çağrılırdı.cennetle müjdelenen 10 kişden biri olan sahabemiz kimdir.:H

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ce vap Veriyorummm...

Ce vap Veriyorummm...

s.a bence bu sahabemizi hemen bilirsiniz.
Peygamber efendimizin halasının oğludur,EBU ABDİLLAH diye çağrılırdı.cennetle müjdelenen 10 kişden biri olan sahabemiz kimdir.:H

ZÜBEYR B. AVVAM (r.a):G

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
...Doğru mu?

...Doğru mu?

.........b)b)b).......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt