Çoban Uveys
Kayıtlı Kullanıcı
PUAN DURUMU
1=Çoban Uveys 70
2=Im muslım 50
3=mavci 50
4=sss 30
5=Sefene- i Hayat 20
6=gülesevdalı 10
1=Çoban Uveys 70
2=Im muslım 50
3=mavci 50
4=sss 30
5=Sefene- i Hayat 20
6=gülesevdalı 10
Alıntı:
Vealeykumselam Allah cc razı olsun kardeşim artık buradan devam ettiriyoruz haberiniz olsun mavci kardesimiz cevap yazmıs ama bende hatırlatayım dedim a.e.olunuz hayırlı günler
soruyu soruyorum insallah .hakkinizi helal edin abiler ablalar bukadar bekletmek istemezdim .
Soru su :
Rasûlullah (s.a.s)'in, Kur'ân, fıkıh ve hadis ilimlerinde önde gelen ashâbından biri. Asıl adı Uveymir'dir. Hazrec kabilesine mensuptur. Hicrî ikinci yılda müslüman oldu. Ailesi içinde en son müslüman olandır. Onun örtüyle örttüğü bir putu vardı. Kendisini İslâm'a dâvet eden dostu İbn Revâha bir gün putunu o evde yokken parçaladı ve gitti. .......eve gelince önce çok kızmış, sonra şöyle demiştir: 'Eğer putta bir hüner olsaydı, kendini koruyabilecekti. ' Ve sonra Peygamber efendimize giderek müslüman oldu.
İslâm'a girişinden önce meydana gelen Bedir gazasında bulunmadi, Uhud'da büyük fedakârlık ve şecâat gösterdi. Bu gazadan sonra Rasûlullah (s.a.s.)'in bütün gazalarında bulundu. Din kardeşi Selmân-ı Fârisî idi.
Bütün ömrünü takvâ içinde geçiren ......´nin güzel yüzlü, esmer, sakalını boyayan, başına takke geçirip üzerine sarık saran bir zat olduğu zikredilmiştir.
sorarim size bu sahabe-i kiram kimdir ?
soruyu soruyorum insallah .hakkinizi helal edin abiler ablalar bukadar bekletmek istemezdim .
Soru su :
Rasûlullah (s.a.s)'in, Kur'ân, fıkıh ve hadis ilimlerinde önde gelen ashâbından biri. Asıl adı Uveymir'dir. Hazrec kabilesine mensuptur. Hicrî ikinci yılda müslüman oldu. Ailesi içinde en son müslüman olandır. Onun örtüyle örttüğü bir putu vardı. Kendisini İslâm'a dâvet eden dostu İbn Revâha bir gün putunu o evde yokken parçaladı ve gitti. .......eve gelince önce çok kızmış, sonra şöyle demiştir: 'Eğer putta bir hüner olsaydı, kendini koruyabilecekti. ' Ve sonra Peygamber efendimize giderek müslüman oldu.
İslâm'a girişinden önce meydana gelen Bedir gazasında bulunmadi, Uhud'da büyük fedakârlık ve şecâat gösterdi. Bu gazadan sonra Rasûlullah (s.a.s.)'in bütün gazalarında bulundu. Din kardeşi Selmân-ı Fârisî idi.
Bütün ömrünü takvâ içinde geçiren ......´nin güzel yüzlü, esmer, sakalını boyayan, başına takke geçirip üzerine sarık saran bir zat olduğu zikredilmiştir.
sorarim size bu sahabe-i kiram kimdir ?
s.a EBU'D-DERDA mı...
ilk müslüman olanlardandır.mekke de çok eziyet,işkence görmüş ve gözlerini kaybetmiştir.lat ve uzza denen putları gördüğü onca işkenceye karşı öpmemiştir.daha sonra yüksek imanı sayesinde gözleri görmeye başlayan mümine sahabemiz kimdir.
Zinnire (r.a.) olabilir mi???
a.s. Allah razi olsun
Künyesi Ümmü Ümâre idi .Bilhassa Uhud Gazvesi’nin en fedâkâr kahramanlarındandır. Uhud Savasinda müslümanlara su ihtiyacini gidermistir .kendisi bir hanim sahabi idi.
uhud savaşinda, İbn Kamiyye isminde bir müşrik Peygamber Efendimiz’e saldırmış ve onu mübârek başından yaralamıştı. Bunu gören ..... hanim sahabi İbn Kamiyye’ye saldırmaya başladi yeterki Efendimiz s.a.v e birsey olmasin diye...
s.a NESİBE HATUN sanırım.
tebrikler cevap NESIBE HATUN dogru sira sizde..
acaba ben cok mu ipucu veriyorum![]()
s.a bence bu sahabemizi hemen bilirsiniz.
Peygamber efendimizin halasının oğludur,EBU ABDİLLAH diye çağrılırdı.cennetle müjdelenen 10 kişden biri olan sahabemiz kimdir.:H