Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..? (2 Kullanıcı)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Amr b. Kureyza (veya Benî Nâdir) oğullarından yahudi asıllı bir câriyedir. Benî Kureyza hâdisesinde esîr alınmıştır.

Rasûlullâh’ın, esir düştükten sonra kendisine İslâm’ı tebliği ile Müslüman olduğunu, Rasûlullâh’ın da onu âzâd edip nikahladığını ifâde edenler yanında; Annemizin önce müslüman olmak istemediğini, daha sonra ise kendi tercihi ile Müslüman olup Hz. Peygamber ile nikâhlandığını, ancak hür olmanın sorumluluklarını taşımaktan çekinmesi sebebiyle câriye olarak kalmak istediğini ifâde edenler de vardır.

Hz. Peygamber’in Vedâ Haccı dönüşünde vefât etmiştir. Cenâze namazını Rasûlullah kıldırmıştır, Bâki mezarlığına defnedilmiştir.

Bu annemiz kimdir?:evet

HZ. REYHÂNE VALİDEMİZ Mİ? :]

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Hakkınızı Helal Edin Çoban Uveys...

Hakkınızı Helal Edin Çoban Uveys...

DEĞERLİ ABİM SIRA SİZDEDİR.BENDEN ÖNCE VERMİŞSİNİZ DOĞRU CEVABI.AMA DİĞER SAYFADA KALMIŞ.TEBRİK EDERİM.SİZDEN BEKLİYORUZ SORUMUZU...B)

Sıra sizde....:A

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
aaaaaaaaaaaaaa inanmıyorum ben yeni geldim ya bende cvp wrmek istiyorum
hadi sorun biriniz bn bulcam bu sefer
ya bn geç kalmışım:A

mavci

Yönetici
Hoşgeldiniz Aramıza...

Hoşgeldiniz Aramıza...

aaaaaaaaaaaaaa inanmıyorum ben yeni geldim ya bende cvp wrmek istiyorum
hadi sorun biriniz bn bulcam bu sefer
ya bn geç kalmışım:A

Evet soruyu bekliyoruz...:evet

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimizin en çok sevdiği amcalarından. Abdülmuttalib’in en küçük oğludur. Peygamber Efendimizden üç yaş büyüktür. Bedir gazasında düşman askeri arasında idi. Müslümanların eline esir düştü. O yıl iman etti. En son hicret eden budur. Mekke ve Huneyn gazalarında Resulullahın yanında bulundu. 32 (m. 652) de, 88 yaşında vefat etti. Baki kabristanında medfundur. Uzun boylu, beyaz ve güzel idi. Abbasi halifeleri, onun soyundandır.

? ? ?

mavci

Yönetici
Kopya içinde...

Kopya içinde...

Peygamber Efendimizin en çok sevdiği amcalarından. Abdülmuttalib’in en küçük oğludur. Peygamber Efendimizden üç yaş büyüktür. Bedir gazasında düşman askeri arasında idi. Müslümanların eline esir düştü. O yıl iman etti. En son hicret eden budur. Mekke ve Huneyn gazalarında Resulullahın yanında bulundu. 32 (m. 652) de, 88 yaşında vefat etti. Baki kabristanında medfundur. Uzun boylu, beyaz ve güzel idi. Abbasi halifeleri, onun soyundandır.

? ? ?

Abbas RA....:evet

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm bakıyorum da ben yokken pek çok soru cevaplamışsınız...
Hadi sıra kimde şimdi soruyu bekliyorum...:):)

mavci

Yönetici
Evett...Soruyorum...

Evett...Soruyorum...

Fâris-i Resûlullah = Rasûlullah'ın süvârisi lakabıyla meşhur bir yiğit...Rasûl-i Ekrem sallallahu aleyhi vesellem efendimizin Zû Kared gazvesinde özel iltifatına mazhar bir cengâver...
Yetmiş yaşlarında iken bile onbeş yaşında imiş gibi zinde ve diri idi. O dört halife devrini de yaşadı. Hz. Ali (r.a.) zamanında Nehrevan seferinde kumandanlık yaptı. 674 m. senesinde Küfe'de vefat etti. Cenâb-ı Hak'dan şefaatlerini niyaz ederiz.

Kimdir bu sahabe RA ?:evet

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullahın torunu, islam halifelerinin beşincisi, oniki imamın ikincisi, ehl-i beytin dördüncüsüdür. Hazrit-i Ali’nin oğlu olup, Annesi, Resulullahın kızı Fatimatüzzehra’dır. Künyesi, Ebu Muhammed, lakabı Müctebâ’dır. Medine’de, 3 (m. 625) senesinin Ramazan ayı ortasında doğdu. Peylgamber Efendimiz, kulağına ezan ve ikamet okuyup, ismini ...... koydu. Yedinci günü, akika olarak iki koç kesti. Sünnet ettirip, saçını da kestirip, ağırlığınca gümüş sadaka verildi. Medine’de 49 (m. 669) senesinde vefat etti.

ALLAH C.C. ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN

mavci

Yönetici
Cevap...

Cevap...

Resulullahın torunu, islam halifelerinin beşincisi, oniki imamın ikincisi, ehl-i beytin dördüncüsüdür. Hazrit-i Ali’nin oğlu olup, Annesi, Resulullahın kızı Fatimatüzzehra’dır. Künyesi, Ebu Muhammed, lakabı Müctebâ’dır. Medine’de, 3 (m. 625) senesinin Ramazan ayı ortasında doğdu. Peylgamber Efendimiz, kulağına ezan ve ikamet okuyup, ismini ...... koydu. Yedinci günü, akika olarak iki koç kesti. Sünnet ettirip, saçını da kestirip, ağırlığınca gümüş sadaka verildi. Medine’de 49 (m. 669) senesinde vefat etti.

ALLAH C.C. ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN

Hz.HASAN RA...
Allah Şefaatine nail eylesin...
:evet

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt