Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..? (2 Kullanıcı)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Ahmet kardeşim ben söyleyeyim doğrudur ben bir ara bilgisayarın başından kalkmıştım.
sen yazmışsın kardeşim ben şimdi çıkıyorum siz devam edin inşaallah.
sss abla buralardaysa davet et onu da...
ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyada iken Cennetle müjdelenen eshab-ı kiramdan. Eshab-ı kiramın büyüklerindendir. Hazret-i Hetice’nin erkek kardeşinin ve Resulullahın halası olan hazret-i Safiyye’nin oğludur. Dördüncü olarak imana geldi. Hazret-i Ebu Bekr’in damadı idi. Bütün gazalarda bulundu. Zengin olup, bütün malını Allah için dağıttı. Namaz kılarken, İbni Cermuz tarafından 36 (m. 656) yılında, altmışyedi yaşında şehid edildi. Namazını hazret-i Ali kıldırdı​
? ? ?

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM.CEVAP ZÜBEYR B. el-AVVAM (r.a) MI?

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Kureyşliler içinde yurdunu yuvasını bırakıp Medine’ye tek başına hicret eden bir hanım sahâbî!.. Allah’ ve Resûlüne hicret için evinden kaçan bir muhâcir hanım!.. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize Mekke’de biat eden kahraman hanımlardan!.. Medine-i Münevvere’ye hicret ettiğinde; “Beni müşriklere geri çevirmeyin” diye Efendimize sığınan, imanlı, yiğit bir hanım!..Resûl-i Ekrem (s.a)’in hala kızı, Hz. Osman (r.a)’ın da annesi olur. Erva hatunun annesi Beyzâ hanım Efendimizin halası olmaktadır.
Bu sahabe efendimiz (r.a.) kimdir? Kolay gelsin..B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
tşkler birazdan sorumuz gelecek inşallah

BEKLİYORUZ İNŞAALLAH.BİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE VE ARAŞTIRMAYA SEVK EDİP,BİLMEDİKLERİMİZİ PAYLAŞARAK ÖĞRENMEYE VESİLE OLAN BU HAYIRLI PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH C.C. KAT KAT RAZI OLSUN,BİZLERİ O DEĞERLİ GÜZEL İNSANLARIN ŞEFAATLERİNE KAVUŞTURSUN İNŞAALLAH.ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SELAMETLE...B)

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum burada hepimiz birbirimize birer vesileyiz oğrenim acisindan Allah c.c. hepimizden razı olsun a.e.olunuz hayrlı günler sorum hemen geliyor inşallah eğer cevap veremezsem işte yim fırsatım olmaya bilir bu yizden kusuruma bakmayin hakkinizi helal edin her fırsatta yazmaya calisiyorum

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve İran’ı zapteden ordunun kumandanı. Dünyada iken Cennetle müjdelenen on sahabiden biri, ilk müslüman olanların yedincisidir. Fil vak’asından 23, hicretten 30 yıl önce, Mekke’de doğdu. 17 yaşında müslüman oldu. Nesebi, hem baba, hem de anne tarafından Peygamber Efendimizle birleşir. Babası, Malik bin Üheyb bin abdi Menaf, annesi, Zühre oğullarından Hamne binti Ebu Süfyan’dır.

? ? ?

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Cevap Veriyorummm

Cevap Veriyorummm

Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve İran’ı zapteden ordunun kumandanı. Dünyada iken Cennetle müjdelenen on sahabiden biri, ilk müslüman olanların yedincisidir. Fil vak’asından 23, hicretten 30 yıl önce, Mekke’de doğdu. 17 yaşında müslüman oldu. Nesebi, hem baba, hem de anne tarafından Peygamber Efendimizle birleşir. Babası, Malik bin Üheyb bin abdi Menaf, annesi, Zühre oğullarından Hamne binti Ebu Süfyan’dır.

? ? ?

SA'D B. EBI VAKKAS (r.a.) mı?

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
GEÇ KALMIŞIM :A HAKKINIZI HELAL EDİN İNŞAALLAH...B)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Allah Razı Olsun...

Allah Razı Olsun...

Amr b. Kureyza (veya Benî Nâdir) oğullarından yahudi asıllı bir câriyedir. Benî Kureyza hâdisesinde esîr alınmıştır.

Rasûlullâh’ın, esir düştükten sonra kendisine İslâm’ı tebliği ile Müslüman olduğunu, Rasûlullâh’ın da onu âzâd edip nikahladığını ifâde edenler yanında; Annemizin önce müslüman olmak istemediğini, daha sonra ise kendi tercihi ile Müslüman olup Hz. Peygamber ile nikâhlandığını, ancak hür olmanın sorumluluklarını taşımaktan çekinmesi sebebiyle câriye olarak kalmak istediğini ifâde edenler de vardır.

Hz. Peygamber’in Vedâ Haccı dönüşünde vefât etmiştir. Cenâze namazını Rasûlullah kıldırmıştır, Bâki mezarlığına defnedilmiştir.

Bu annemiz kimdir?:evet

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt