Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir kız başını açıp okuyabilir mi? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'IN KOYDUĞU KANUNLARI, KULLAR KALDIRAMAZ
SORU: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?
CEVAP: Peygamberimiz (s.a.v), "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz. İlim Çin'de de olsa arayınız". (Yani çok uzaklarda da olsa ilmi arayınız. Çin o zaman çok uzak olduğu için böyle buyurmuştur.) "İlim her kadın ve erkeğe farzdır" buyurmuştur.
Bizim şimdiki şuursuz müslümanlar işin detayına inmeden, İslâm'ın diğer emirlerine bakmadan hemen fetvayı veriyorlar.

"Kardeşim ilim sadece erkeğe mi farz, kadına da farzdır diye buyrulmuştur.
Öyle ise kadınların da okuması lazımdır" diyorlar.

Heyy... Şuursuz Müslüman, Allah'ın emirlerinden bihaber!

Evet, ilim kadın ve erkeğe farzdır ama hangi ilim? Dinî ilim, her kadın ve erkeğe farz-ı ayndır. Yani, dinini her kadın ve erkeğin öğrenmesi şarttır. Diğer astronomi, tıp, fizik, kimya matematik vesaire gibi ilimler ise farz-ı kifayedir.

Yani bazılarının bunları okumasıyla, diğer Müslümanların üzerinden sakıt olur (düşer). Eğer hiç bir Müslüman bu ilimleri okuyup öğrenmezse, bütün müslümanlar günaha girer.

Şimdi şöyle bir düşünecek olursak, Türkiye'deki okullar İslama uygun bile olsa, yani kız-erkek okulları ayrı olsa, kızlara kadın hocalar gelse bile, bir kız kendine farz olan dinî ilimleri öğrenmeden diğer ilimleri öğrenmek için bu okullara gidemez!...

Önce, bir kız kendisine farz olan ilimleri öğrendikten sonra bu okullara gidebilir, tabi ki okullar İslâm'a uygunsa. Yoksa, daha

dininin "d" harfini bilmeyen bir genç kızın bu okullara gitmesi caiz değildir. " Dinî ilimleri
öğrendikten sonra İslâm'a uygun okullarda okuyabilir mi?" diye bir soru gelirse, cevap şu
olabilir: Okuması da lazımdır. İster üniversiteyi bitirsin, isterse profesör olsun. Zaten
kadın elemanlara da ihtiyaç vardır. Bilhassa kadın doktora çok ihtiyaç vardır. Fakat
şimdiki İslâm'a aykırı olan okullarda, ilim kadına farzdır zannı ile, "Kadın doktora da
ihtiyaç var. İslâm'a hizmet etmek için okuyorum" gibi vicdanî telkinler katiyyen doğru
değildir. Çünkü İslâm'a hizmet, Allah'ın emirlerini çiğneyerek olmaz. Nasıl olur da Allah'ın
(c.c) kesin emri olan kapanmayı bırakıp, başını, bacaklarını açıp erkeklerin içinde
okuyarak", İslâm'a hizmet edeceğim" denilir? Böyle konuşan insanlardan İslâm'a ziyan
olmasın da, İslâm başka bir şey istemez ondan.

Bir defa şunu iyi bilmek lâzım. Allahu Teala,"İstersem dinimi kafirede yaydırırım"
buyurmaktadır. Öyle ise Allah bizden ne istemektedir. Bizden İslâm'a uygun şekilde
hareket etmemizi, ibadet etmemizi istemektedir? Allah'ın dininin yayılması için insanlara
ihtiyacı yoktur. İsterse bir anda herkesin kalbine bir ilham verip, herkesi Müslüman yapar.
Fakat İslâm'ın yayılmasını insanlara vermiştir. Bu da büyük bir imtihandır. Bu imtihan da
İslâm'dan taviz vererek olmaz. Hele hele farzlardan fire vererek hiç olmaz. Hizmet, ilim,
amel, ihlasla olur. İlim deyince, elbette düzenin okullarında okunan safsatalar değildir.
(Tabi ki bazıları müstesna.)

Kadınların erkeklere muayene olması uygun değildir. Onun için Müslüman kadın
doktorlara ihtiyaç vardır. Bunun için de kadınların okuması lazımdır, diyenlerin
söyledikleri doğru değildir. Çünkü İslâm âlimleri her kadının mazeret halinde erkek
doktora muayene olabileceği hakkında fetva vermişlerdir. Fakat bir kız başını açıp
okuyabilir veya bir iş yerinde çalışabilir fetvasını vermemişlerdir. Öğrencileri sırf kız olan
okulda okuyamaz mı denilirse, okuyamaz. Çünkü, erkek öğretmenler vardır. Erkek
öğretmenlerin okutması caiz değildir. Ben bu fetvayı kendi aklımdan vermiyorum.
Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki, Allah'ın emri çiğnenerek, Allah'ın dinine hizmet edilmez.
Başını açarak bir kız okuyamaz. Burada bizim gibi uyuşuk müslümanlara çok işler düşüyor.Niçin kadınlara ve erkeklere özel okullar açmıyoruz? Para mı yok, hayır. Peki niçin
açılmıyor? Niçin olacak, müslümanlar arasında birlik, beraberlik yok, cihad aşkı yok da
onun için. Evet, tez elden müslümanlar bir araya gelip, özel ilkokullar, ortaokullar, liseler açmaları lâzım. Hatta dini devlete karışmaz, devleti dine karışır olan laik devlet izin verirse üniversite de açılmalıdır. Şunu da söyleyeyim: "Nasıl olur da bir Müslüman, kızını,erkeklerin içine kıskanmadan gönderebilir? Zerre kadar kıskançlık duygusu yok mudur?
Kızların erkeklerin içinde okuması caiz değil de, acaba erkeklerin kızlar içerisinde okuması
caiz midir? Hiç düşündünüz mü? Kız-erkek karışık olan okullarda yapılan ahlâksızlıkları
bizden daha iyi biliyorsunuzdur. Ben şu nakıs aklımla, kızını erkeklerin içinde okutan
Müslümana hayret ediyorum. Çünkü biliyorum ki, o baba sınıfta kızına hoş
bakılmayacağını bilmektedir. Gel gör ki bilmek başka, idrak daha başkadır. Allah
yardımcımız olsun (amin).

gençliğin imanını sorularla çaldılar/Emine Şenlikoglu.

konak

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?

Allah razı olsun. Rabbim emirlerinde tezat yaşamayan kullarından eylesin bizleri.
Selam ve dua ile.

hazan_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMDI. RABBİM BİZLERİ ANLAYANLARDAN EYLESİN ..SELAM..VE..DUA..İLE..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKDAŞLAR, DİLİMİN DÖNDÜĞÜNCE BU KONU İLE İLGİLİ BİR KAÇ KELİME SÖYLEMEK İSTİYORUM.

BİSMİLLÂHİRRÂHMENİRRAHİM,

1,2 - YARADAN RABBİNİN ADIYLA OKU, O İNSANI AŞILANMIŞ YUMURTADAN YARATTI.
3,4,5- OKU! İNSANA BİLMEDİKLERİNİ BELLETENİ KALEMLE YAZMAYI ÖĞRETEN RABBİN, EN BÜYÜK KEREM SAHİBİDİR.
ALAK SURESİ 1-5 . AYETLER

ARKADAŞLAR YUKARIDAKİ AYETLERDEDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ALLAH C.C. PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED S.A.V.'E İLK BU AYETLERİ GÖNDEREREK OKUMAYA, İLME, İRFANA MÜSLÜMANLARIN NE KADAR ÖNEM VERMELERİ GEREKTİĞİNİ NET BİR ŞEKİLDE BİZLERE ANLATMIŞTIR. YALNIZ GÜNÜMÜZÜN CAHİL MÜSLÜMANLARI BU AYETLERİ YANLIŞ YORUMLAYARAK, BAK ALLAH C.C. BİLE İLK ÖNCE OKU DİYOR DİYE BU AYETLERE YANLIŞ ANLAMLAR VERMEKTEDİRLER.
ARKADAŞLAR, AYETLERDE ALLAH C.C. OKU DERKEN ALLAH ADINA, ALLAH İÇİN, ALLAH'IN İSTEDİĞİ ŞEYLERİ, ALLAH C.C. NUN İSTEDİĞİ GİBİ OKU DİYOR. YANİ OKU AMA OKURKEN ALLAH C.C. DAN GAFİL OLMA DİYOR. YOKSA BİR MÜSLÜMANLA ATEİSTİN NE FARKI OLUR DEĞİLMİ. SONUÇTA İKİSDE OKUYOR DEĞİLMİ.
BİRDE FIKIHTA Kİ BİR KURALI TEKRAR HATILATMAK İSTİYORUM.
""HİÇ BİR HELALE HARAM YOLLARDAN GİDİLMEZ.""
DOLAYISIYLA KENDİMİZİ KANDIRMAYALAIM ARKADAŞLAR. BAŞINI AÇARAK OKUYUP ÖĞRETMEN OLANLARDAN, DOKTOR OLANLARDAN, V.S. GİBİ GÖREVFE GELENLERDEN ORALARADADA AYNI ŞEYİ İSTEYECEKLER VE İSTİYORLARDA.

K.S.E.O,

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a. hocam diyorum sizlere çünki bu sitede ki ağırlığınız tartışılmaz ve böyle bir eseri bizlere sunmak mutlaka birikim gerektirir.sizlere saygı duyuyorum.ama müslüman bir kardeşimizin sırf kendi kimliğini ele veren giyim ve kuşamından dolayı hastane ,mahkeme vs. resmi dairelerde veya diğer kurumlarda sıradan bir işini dahi binbir zahmet içinde horlanarak oradan oraya gönderilerek yapmaya çalışması sizlerin gücüne gitmiyormu.bakın said-i nursiden ''sürgün bulunduğu yörelrde bir dağ başında oraya imar getirebilmek için yol yapımı için çalışan memurlar görür.ve onlara oturup dinin gereklerinden bahsettikten sonra sizler millete halka faydalı bir iş yapıyorsunuz.bunun yanında gerekli ibadetlerinizide yaparsnız rabbim sizlerin burada çalıştığınız her an için sevap nasip eyler inşaalah'' şeklinde beyanı var.ben devlet memuruyum.şu an tayinle muhafazakar insanların yoğun olduğu ama hoş görünün hakim olduğu bir beldeye geldim.daha önceki çalıştığım yerde (istanbulda bir hastane)Allahın selamını vererek içeri girdiğimde karşımda somurtan insanlar bulurdum.ve o insanların oraya gelen müminleri horlamalarına şahit olurdum.ve hasta ile birebir diyaloğa girilen birime sırf bu yüzden kendimi aldırttım.sadece o insanların küçük düşürülmemeleri için.ben bir erkeğim.fakat bayan hasta veya hasta yakınlarına ne derece hizmet edebilirimki.annemin şu an sağlık problemleri var.özel bir çekim yaptırması gerekirken sırf gideceği branşta erkek doktor olduğu için bu çekimini ertelemeside benim bu yorumlara katılmamama sebep oluyor.
kanatımca müslüman sadece kendi kimliğinden insanların olduğu bir beldede yaşamıyor bizler gibi her dinden mezhepten insanların oluşturduğu bir topluluk içerisinde yaşıyorsa kendisi ve kendisi gibi düşünen yaşayan insanlar için topşlumhayatına dahil olmalıdır.
tabii dini inanç ve vazifelerini bilerek.dediğiniz gibi özel okullar açılabilir.ve burada benim gibi devlet memuru çocuklarının değilde varlıklı ailelerin çocuklarını okutabilirsiniz.buda demekki benim kız veya erkek çocuğum ileride memur olmayı bile hayal edemeyecek.herkes sağlam bir dini eğitim almalı evet .sadece bu kadarmı başkalarının bizim yerine birşeyler yapmasını beklemek ne kadar doğru.emin olunki bizler çocuklarımızı o durumda okutmaz ve hep başkalarından birşeyler bekleriz.tıpkı zamanında gayri müslim ve dinini yaşamaktan uzak insanların bir iki çocuk yapıp onları destekleyerek toplum hayatında resmi makamlarda üst seviyelere taşımaları ve bizim büyüklerimizin ise beşer onar çocuk yapıp tarlaya afedersiniz davar gütmeye saldıkları gibi.
lütfen sayın büyüklerim ben camiye girdiğim zaman tertemiz elbiseli resmi üniformalı veya takım elbiseli insanların çoğaldığını görmek istiyorum.
birbirimizi destekleyelim elbette o bacılarımıza kızlarımıza uygun yerlerde vardır.onları oralarda değerlendirebiliriz.
BUNLAR SADECE BENİM ŞAHSİ FİKİRLERİMDİR.VE SADECE BENİ BAĞLAR
SAYGILARIMLA
NOT: BENİM EŞİMDE ,MAM HATİP MEZUNU FAKAT BAŞÖRTÜSÜ ISRARI YÜZÜNDEN KENDİ HOCALARI TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA ALMIŞ BİRİSİ.ÖYLEKİ İMAM HATİP LİSESİNDE BİLE BİZLERİ KOLLAYACAK ÖĞRETMEN YETİŞTİREMEMİŞİZ.
VE BENİM EŞİM ÜNİVERSİTE KAZANIP KAYIT YAPTIRMAK İÇİN BAŞINI AÇARAK SIRAYA GİRMESİ ISRARLA İKAZ OLUNUNCA GÖZYAŞLARINI SEL GİBİ AKITIP DUA VE BEDDUA SI BİRBİRİNE KARIŞARAK KAYIT YAPTIRDI.ŞİMDİ İŞ HAYATINDA BİR HASTANEDE İNANDIĞI GİBİ YAŞAYAN VE YAŞAYANLARA SAYGI GÖSTEREN BİR İNSAN.VE SORUYORUM ONUN O ANDA DÖKTÜĞÜ GÖZYAŞLARINI SİZİN HANGİ TESELLİNİZ DİNDİRİR.SİZİN HANGİ HAL VE HAREKETİNİZ ONUN KADAR ULVİ OLABİLİR.
MÜCADELE EDENİN YANINDA OLUN BÖYLE YAPARAK ONLARA KÖSTEK OLMAYIN.
SONUNA KADAR MÜCADELE EDELİM.
VE LÜTFEN BU SAYFAYI KİLİTLEMEYİN GÖRECEKSİNİZKİ BENİM GİBİ DÜŞÜNEN BİRÇOK KİŞŞİ BU YAZININ ARDINDAN GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRME CESARETİNİ GÖSTERECEK
BEN BU KONUDA ÇOK HASSASIM.SİZLERE KARŞI BİR KUSURUM OLDUYSA HAKKINIZI HELAL EDİN
ALLAHA EMANET

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
s.a. hocam diyorum sizlere çünki bu sitede ki ağırlığınız tartışılmaz ve böyle bir eseri bizlere sunmak mutlaka birikim gerektirir.sizlere saygı duyuyorum.ama müslüman bir kardeşimizin sırf kendi kimliğini ele veren giyim ve kuşamından dolayı hastane ,mahkeme vs. resmi dairelerde veya diğer kurumlarda sıradan bir işini dahi binbir zahmet içinde horlanarak oradan oraya gönderilerek yapmaya çalışması sizlerin gücüne gitmiyormu.bakın said-i nursiden ''sürgün bulunduğu yörelrde bir dağ başında oraya imar getirebilmek için yol yapımı için çalışan memurlar görür.ve onlara oturup dinin gereklerinden bahsettikten sonra sizler millete halka faydalı bir iş yapıyorsunuz.bunun yanında gerekli ibadetlerinizide yaparsnız rabbim sizlerin burada çalıştığınız her an için sevap nasip eyler inşaalah'' şeklinde beyanı var.ben devlet memuruyum.şu an tayinle muhafazakar insanların yoğun olduğu ama hoş görünün hakim olduğu bir beldeye geldim.daha önceki çalıştığım yerde (istanbulda bir hastane)Allahın selamını vererek içeri girdiğimde karşımda somurtan insanlar bulurdum.ve o insanların oraya gelen müminleri horlamalarına şahit olurdum.ve hasta ile birebir diyaloğa girilen birime sırf bu yüzden kendimi aldırttım.sadece o insanların küçük düşürülmemeleri için.ben bir erkeğim.fakat bayan hasta veya hasta yakınlarına ne derece hizmet edebilirimki.annemin şu an sağlık problemleri var.özel bir çekim yaptırması gerekirken sırf gideceği branşta erkek doktor olduğu için bu çekimini ertelemeside benim bu yorumlara katılmamama sebep oluyor.
kanatımca müslüman sadece kendi kimliğinden insanların olduğu bir beldede yaşamıyor bizler gibi her dinden mezhepten insanların oluşturduğu bir topluluk içerisinde yaşıyorsa kendisi ve kendisi gibi düşünen yaşayan insanlar için topşlumhayatına dahil olmalıdır.
tabii dini inanç ve vazifelerini bilerek.dediğiniz gibi özel okullar açılabilir.ve burada benim gibi devlet memuru çocuklarının değilde varlıklı ailelerin çocuklarını okutabilirsiniz.buda demekki benim kız veya erkek çocuğum ileride memur olmayı bile hayal edemeyecek.herkes sağlam bir dini eğitim almalı evet .sadece bu kadarmı başkalarının bizim yerine birşeyler yapmasını beklemek ne kadar doğru.emin olunki bizler çocuklarımızı o durumda okutmaz ve hep başkalarından birşeyler bekleriz.tıpkı zamanında gayri müslim ve dinini yaşamaktan uzak insanların bir iki çocuk yapıp onları destekleyerek toplum hayatında resmi makamlarda üst seviyelere taşımaları ve bizim büyüklerimizin ise beşer onar çocuk yapıp tarlaya afedersiniz davar gütmeye saldıkları gibi.
lütfen sayın büyüklerim ben camiye girdiğim zaman tertemiz elbiseli resmi üniformalı veya takım elbiseli insanların çoğaldığını görmek istiyorum.
birbirimizi destekleyelim elbette o bacılarımıza kızlarımıza uygun yerlerde vardır.onları oralarda değerlendirebiliriz.
BUNLAR SADECE BENİM ŞAHSİ FİKİRLERİMDİR.VE SADECE BENİ BAĞLAR
SAYGILARIMLA
NOT: BENİM EŞİMDE ,MAM HATİP MEZUNU FAKAT BAŞÖRTÜSÜ ISRARI YÜZÜNDEN KENDİ HOCALARI TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA ALMIŞ BİRİSİ.ÖYLEKİ İMAM HATİP LİSESİNDE BİLE BİZLERİ KOLLAYACAK ÖĞRETMEN YETİŞTİREMEMİŞİZ.
VE BENİM EŞİM ÜNİVERSİTE KAZANIP KAYIT YAPTIRMAK İÇİN BAŞINI AÇARAK SIRAYA GİRMESİ ISRARLA İKAZ OLUNUNCA GÖZYAŞLARINI SEL GİBİ AKITIP DUA VE BEDDUA SI BİRBİRİNE KARIŞARAK KAYIT YAPTIRDI.ŞİMDİ İŞ HAYATINDA BİR HASTANEDE İNANDIĞI GİBİ YAŞAYAN VE YAŞAYANLARA SAYGI GÖSTEREN BİR İNSAN.VE SORUYORUM ONUN O ANDA DÖKTÜĞÜ GÖZYAŞLARINI SİZİN HANGİ TESELLİNİZ DİNDİRİR.SİZİN HANGİ HAL VE HAREKETİNİZ ONUN KADAR ULVİ OLABİLİR.
MÜCADELE EDENİN YANINDA OLUN BÖYLE YAPARAK ONLARA KÖSTEK OLMAYIN.
SONUNA KADAR MÜCADELE EDELİM.
VE LÜTFEN BU SAYFAYI KİLİTLEMEYİN GÖRECEKSİNİZKİ BENİM GİBİ DÜŞÜNEN BİRÇOK KİŞŞİ BU YAZININ ARDINDAN GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRME CESARETİNİ GÖSTERECEK
BEN BU KONUDA ÇOK HASSASIM.SİZLERE KARŞI BİR KUSURUM OLDUYSA HAKKINIZI HELAL EDİN
ALLAHA EMANET

S.A. KARDEŞİM,
MUHAMMED HOCAM MÜSADE EDERSE KONUYLA İLGİLİ BİR KAÇ KELİM ETMEK İSTİYORUM. ÖNCELİKLE YUKARIDAKİ BENİM YORUMUMU OKUYUP OKUMADIĞINIZI BİLMİYORUM. BEN OKUMADIĞINIZI DÜŞÜNEREK DİYORUM Kİ; SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIMIZ FARKINDA OLMADAN TESETTÜRLÜ BACILARIMIZA ÖYLE BİR ZARAR VERDİNİZ Kİ, TABİ BUNLARIN İÇİNDE MALESEF SİZİN EŞİNİZDE VARMIŞ SİZ SÖYLÜYORSUNUZ.
ŞİMDİ KARDEŞİM BUNDAN YAKLAŞIK ON YOL ÖNCE BÜYÜK BİR CEMAAT LİDERİMİZ BİR RÖPORTAJINDA BUYURDULAR Kİ; BAŞÖRTÜSÜ TEFERRUATTIR, İSTEYEN KIZLARIMIZIN BAŞLARINI AÇARAK OKUMALARINDA DİNEN BİR SAKINCA YOKTUR DEDİ. BUNU DUYAN PROF, DOÇ, DEKAN, YÖK BAŞKANI BOŞ DURURMU HEMEN YA BUNLAR BAŞÖRTÜSÜNÜ SİYASİ BİR SEMBOL OLARAK TAKIYORLAR, BAKSANIZA ........HOCA DA DİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK DİYE KENDİLERİNE BİR ÇIKAR YOL BULMUŞ OLDULAR VE DURUM BU HALE GELDİ. YANİ KARDEŞİM BİZ BİZE ZULMETMEZSEK ALLAH BİZ ZULMETMEZ. YUKARIDA DA SÖYLEDİĞİM GİBİ "HELAL OLAN BİR İŞE HARAM YOLDAN GİDİLMEZ" LÜTFEN KONUYU BU YÖNLERİ İLE DE DÜŞÜNEREK NE DENMEK İSTEDİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
BİR TARAFTA YÜCE YARATICI ALLAH C.C. KESİN EMRİ , DİĞER TARAFTA BİZLER GİBİ YARATILMIŞLARIN EMRİ. BUYRUN HANGİSİNE TABİ OLUNMALI SİZCE.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

PEKİ O CEMAAT LİDERİMİZ BU BEYANI YAPMADAN ÖNCE HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIKMIYDI.O BEYAN YAPILANA KADAR O ZALİMLER BAŞÖRTÜSÜ İLE EĞİTİM YAPİLMASINA RAZIMIYDI.BİZLER BÖYLE DAVRANARAK ONLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMÜŞÜZ İNTİBASI VERİYORSUNUZ.BİZLER HAKKIMIZ OLDUĞU HALDE YAPILAN BASKILARA KARŞI YENİ AÇILIMLAR DENEDİK.BENİM EŞİMLE İLGİLİ KARARIDA VERECEK OLAN BEN VE EŞİM.BİZLER AİLE İÇİNDE TAM BİR DEMOKRASİ ÖRNEĞİ SERGİLERİZ.TIPKI YÜCE DİNİMİZİN EMRETTİĞİ VE RASULÜMÜZÜN UYGULADIĞI GİBİ.BİZLER YAPTIĞIMIZIN HESABINI RABBİMİZE KENDİMİZ VERECEĞİZ.UNUTMAYINKİ O GÜN HERKES KENDİ AMELLERİYLE BAŞBAŞA KALACAK.VE BEN DOĞRU YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM.
BU ARADA BU MESAJI ÇEKMEDEN 10 DK KADAR ÖNCE YEĞENİMİN (KENDİSİ KİMYAGER AYNI ZAMANDA BAŞÖRTÜLÜ ,DİNDARDIR) KPSS SINAVINDA ALMIŞ OLDUĞU YÜKSEK PUANA BİNAEN TERCİHLERİNİ YAPIP ÖSYM YE GÖNDERDİM.KİM BİLİR BELKİDE BİZLERDEN VEYA BENİ ELEŞTİREN SİZ SAYIN BÜYÜKLERİMDEN BAZILARI GÜN GELECEK ONUN MAKAMINDA DİNİ KİMLİĞİNİZDEN VEYA VERDİĞİNİZ ALLAH SELAMINDAN SONRA AĞIRLANACAK VE İZZET GÖRECEKSİNİZ.
BU ARADA DÜN YÖKÜN YILDÖNÜMÜYDÜ.VE BEN BUĞUN O TAĞUTLARIN SİTESİNİ YEĞENİMİN BELİRLİ BİR MEVKİ,YE GELEBİLMESİNE ARACI KILDIM.SİZCEDE BU BİR TEZAT DEĞİLMİ.
ŞU ANDA KIZ ÇOCUKLARIMIZ BACILARIMIZ ONLARIN SÜZGECİ İLE ELENEREK DIŞLANIYORLAR.BİZLER BUNU KABUL EDEREK İLERİDE ERKEKLERİMİZİNDE ONLARIN SÜZGECİ İLE AYIKLANMASINA SEBEP OLMAYALIM.
HOCAM NE GARİPTİRKİ BURADA BENİ ELEŞTİREN SİZLER YAZINIZA EKLEDİĞİNİZ RESİMDE O BACIMIZI KULLANIYORSUNUZ.PEKİ O BACIMIZIN ORADA NE İŞİ VAR GİTSİN SADECE DİNİ EĞİTİMİNİ ALIP KENARA ÇEKİLSİN.ÇÜNKÜ BEYANINIZ ÜZRE İMAM HATİP LİSELERİNDEKİ ERKEK ÖĞRETMENLERDEN DOLAYI ONLARIN ORADA EĞİTİM ALMASI CAİZ DEĞİL.
TEKRAR EDİYORUM BEYANIM SADECE BENİ BAĞLAR.
ALLAHIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A
BÜŞRA BACIMIZA SORMAK İSTEDİĞİM BİR SORU VAR BİLGİSAYAR KULLANMAYI VEYA YAZDIĞI LİSANI KULLANMAYI HZ.AYŞE VALİDEMİZDENMİ YOKSA İMAMI RABBANİ HAZRETLERİNDENMİ ÖĞRENDİNİZ.LÜTFEN YAZDIKLARINIZLA YAPTIKLARINIZ UYUŞSUN.SİZLER BELLİ BİR EĞİTİM ALMIŞSINIZ.VE BURADA BİZLERLE BİRŞLEYLERİ PAYLAŞIYOSUNUZ.PEKİ BU YORUMUNUZU OKUYUP SİZE HAK VEREN BİR AİLE REİSİ KIZ ÇOCUĞUNU OKUTMAYACAK OLURSA YILLA SONRA BU SİTEDE O BACIMIZLA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMA ŞANSIMIZ OLACAKMI
AMACIM SADECE DOĞRULARIMIN PEŞİNDEN KOŞMAK.
SİZLERİ ÜZECEK BİR SÖZÜM OLMUŞSA HAKKINIZI HELAL ETMENİZİ İSTİYORUM

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
PEKİ O CEMAAT LİDERİMİZ BU BEYANI YAPMADAN ÖNCE HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIKMIYDI.O BEYAN YAPILANA KADAR O ZALİMLER BAŞÖRTÜSÜ İLE EĞİTİM YAPİLMASINA RAZIMIYDI.BİZLER BÖYLE DAVRANARAK ONLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMÜŞÜZ İNTİBASI VERİYORSUNUZ.BİZLER HAKKIMIZ OLDUĞU HALDE YAPILAN BASKILARA KARŞI YENİ AÇILIMLAR DENEDİK.BENİM EŞİMLE İLGİLİ KARARIDA VERECEK OLAN BEN VE EŞİM.BİZLER AİLE İÇİNDE TAM BİR DEMOKRASİ ÖRNEĞİ SERGİLERİZ.TIPKI YÜCE DİNİMİZİN EMRETTİĞİ VE RASULÜMÜZÜN UYGULADIĞI GİBİ.BİZLER YAPTIĞIMIZIN HESABINI RABBİMİZE KENDİMİZ VERECEĞİZ.UNUTMAYINKİ O GÜN HERKES KENDİ AMELLERİYLE BAŞBAŞA KALACAK.VE BEN DOĞRU YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM.
BU ARADA BU MESAJI ÇEKMEDEN 10 DK KADAR ÖNCE YEĞENİMİN (KENDİSİ KİMYAGER AYNI ZAMANDA BAŞÖRTÜLÜ ,DİNDARDIR) KPSS SINAVINDA ALMIŞ OLDUĞU YÜKSEK PUANA BİNAEN TERCİHLERİNİ YAPIP ÖSYM YE GÖNDERDİM.KİM BİLİR BELKİDE BİZLERDEN VEYA BENİ ELEŞTİREN SİZ SAYIN BÜYÜKLERİMDEN BAZILARI GÜN GELECEK ONUN MAKAMINDA DİNİ KİMLİĞİNİZDEN VEYA VERDİĞİNİZ ALLAH SELAMINDAN SONRA AĞIRLANACAK VE İZZET GÖRECEKSİNİZ.
BU ARADA DÜN YÖKÜN YILDÖNÜMÜYDÜ.VE BEN BUĞUN O TAĞUTLARIN SİTESİNİ YEĞENİMİN BELİRLİ BİR MEVKİ,YE GELEBİLMESİNE ARACI KILDIM.SİZCEDE BU BİR TEZAT DEĞİLMİ.
ŞU ANDA KIZ ÇOCUKLARIMIZ BACILARIMIZ ONLARIN SÜZGECİ İLE ELENEREK DIŞLANIYORLAR.BİZLER BUNU KABUL EDEREK İLERİDE ERKEKLERİMİZİNDE ONLARIN SÜZGECİ İLE AYIKLANMASINA SEBEP OLMAYALIM.
HOCAM NE GARİPTİRKİ BURADA BENİ ELEŞTİREN SİZLER YAZINIZA EKLEDİĞİNİZ RESİMDE O BACIMIZI KULLANIYORSUNUZ.PEKİ O BACIMIZIN ORADA NE İŞİ VAR GİTSİN SADECE DİNİ EĞİTİMİNİ ALIP KENARA ÇEKİLSİN.ÇÜNKÜ BEYANINIZ ÜZRE İMAM HATİP LİSELERİNDEKİ ERKEK ÖĞRETMENLERDEN DOLAYI ONLARIN ORADA EĞİTİM ALMASI CAİZ DEĞİL.
TEKRAR EDİYORUM BEYANIM SADECE BENİ BAĞLAR.

KARDEŞİM ELBETTE HERKES KENDİ AMELLERİ İLE HAŞROLUNACAKTIR. SİZİN BANA,
BENİM SİZE MUTA MUT TABİ OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL ZATEN. AMA İKİMİZNDE KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE TABİ OLMASI GEREKEN, MEVKİ YÜCE YARATICIMIZ VE ONUN EMİRLERİDİR. ZATEN BİZ MÜMİNLER OLARAKTA BU NOKTALARDA HATAYA DÜŞTÜĞÜMÜZ ZAMAN BİRBİRİMİZİ UYARMAKTIR. DOLAYISIYLA KIZMA, DARILMA YOK.
BU ARADA BENİM EŞİMDE İMAM HATİP LİSESİNİN 4. SENESİNİN İLK YARISINI OKUDU, İKİNCİ YARIYI OKUMADI BİZ DE HAKKIMIZI BU YÖNDE KULLANDIK, DOĞRU YANLIŞ BİZ DOĞRU OLDUĞUNA KANAAT GETİRDİĞİMİZ İÇİN BU KARARI ALDIK.
BİZ BU GEMİDE BERABER YAŞIYORUZ, BU GEMİ BATARSA HEP BERABER BOĞULURUZ.
DOLAYISIYLA BİZİM TERAZİMİZ, ALLAHIN KİTABI, PEYGAMBERİNİN SÜNNETİ, İCMAİ ÜMMET DEDİĞİMİZ MÜŞTEHİT İMAMLAR OLMALI. AMELLERİMİZİ BUNUN DIŞINDA BİR TERAZİYE VURURSAK İNANIN YANLIŞ TARTARIZ. BU DAVA KİŞİSELLEŞTİRİLMEMELİ, ÇÜNKÜ DAVAMIZ ÇOK BÜYÜK BÜYÜK DAVALARIDA BÜYÜK İNSANLAR KAZANABİLİR.
K.S.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

DOĞRU AMA BÜYÜK İNSANLAR DA ONLARA GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILARAK YATİŞTİRİLİR.
SİNMEK KABUĞUNA ÇEKİLMEK YOK.FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ BİR ZAMANLAR İSRAİLLİ İŞGALCİLERE TAŞLA SALDIRIYORDU.VE KAYBEDİYORLARDI.ŞİMDİ SİLAHLA MÜCADELE EİYORLAR.
YANLIŞMI HATIRLIYORUM YANLIŞIM VARSA DÜZELTMENİZİ İSTİRHAM EDERİM.ONLARA KENDİ SİLAHLARI İLE SALDIRIN ŞEKLİNDE VEYA BUNA YAKIN BİR HADİS VEYA İSLAM BÜYÜĞÜNÜN VECZİ VARDI.YİNEDE KESİN EMİN OLMADIĞIMI BİLDİRİYORUM.
EĞER BÖYLE BİR SÖZ YOKSADA BENİM ŞAHSİ SÖZÜM OLARAK ALGILAYIN .KİMBİLİR BELKİ İLERİDE ATASÖZÜ OLARAK DEĞER KAZANIR :)
ŞAKA BİR YANA KENDİMİZİ MUHAFAZA EDEREK BENLİĞİMİZİ İNANCIMIZI KORUYARAK ONLARIN BİZİ UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞI ÇİZGİYE DAHADA SIKI TUTUNMAK AMA KENDİMİZE VE MENSUBU OLMAKLA ŞEREF DUYDUĞUMUZ DİNİMİZE ZARAR VERMEDEN MÜCADELE ETMEK ZORUNDA OLMALIYIZ.
BUNUN ÇÖZÜMÜ BELKİ KENDİ OKULUMUZU AÇMAK OLABİLİR.AMA O OKULDA EĞİTİM VERECEK BAYAN ÖĞRETMENLERİ YETİŞTİREBİLMEK İÇİN DE YİNE O ÖĞRETMEN ADAYLARININ EĞİTİM ALMASI GEREKECEK.SİZİN EŞİNİZ (BİZİM BACIMIZ) MÜCADELE ETMEMİŞ ,BENİM EŞİM VEYA BİR BAŞKA BACIMIZ MÜCADELE ETMİŞ VE ÖĞRETMEN OLMUŞ DİYELİM.VE AÇILAN OKULA ÖĞRETMEN OLUP, HEM İNANCINI YAŞAMIŞ HEMDE İNANCINI YAŞAMAYA ÇALIŞANLARA REHBER OLUP YENİ NESİLLER YENİ FİDANLAR YESERTMİŞ.OLAYA BİRDE BU AÇIDAN BAKIN.
ASLA KIZMADIM VE GÜCENMEDİM .BİLAKİS DİNİ KONULARDA TARTIŞMA YALI ÖYLE UZUN ZAMANLAR GEÇTİKİ.DEDİĞİM GİBİ DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞIM MEVKİDE ÇOK ZARARLI İNSANLARLA MUHATAP OLUYORDUM.VE GARİPTİRKİ ONLARDA BAŞÖRTÜSÜNÜ AÇARAK EĞİTİMİNE DEVAM EDENLERİNDE MUTLAKA İZOLE EDİLMESİ KONUSUNDA KENDİLERİNCE YORUM YAPARLARDI.
BU ARADA SİZLER BURADA TAMAMI BELLİ BİR DİNİ POTANSİYELİ OLAN İNSANLARLA MUHATAP OLUYORSUNUZ VE NADİRENDE OLSA BENİM GİBİ TASDİKLEMEK YERİNE İRDELEMYİ SEÇEN (AYRIK OTU DİYECEĞİM KENDİME) İNSANLAR ÇIKIYOR.FAKAT BEN UZUN BİR SÜRE ALLAHIN ADINI ANMAYAN VE BİZLERİ BUĞÜN BU DURUMA DÜŞÜREN İNSANLARIN ARASINDA EKMEĞİMİ KAZANMAK ZORUNDA KALDIM.ONLARLA SÜREKLİ TARTIŞMA ,FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUM.ŞUNU SÖYLEYECEĞİM SİZLERİN BU DÜŞÜNCELERİ ONLARI O KADAR MEMNUN EDİYORKİ.BUNU SİZLERE ANLATAMAM
BURADA BELLİ BİR EĞİTİM ALMIŞ BİR POTANSİYELE ULAŞMIŞ KİŞİLER OLARAK TEBLİĞ GÖREVİ YAPIYORSUNUZ.ALLAH CÜMLENİZDEN RAZI OLSUN.PEKİ BU ŞEREFE SİZDEN SONRAKİLERİNDE NAİL OLABİLMESİNİ NEDEN ENGELLİYORSUNUZ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
DOĞRU AMA BÜYÜK İNSANLAR DA ONLARA GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILARAK YATİŞTİRİLİR.
SİNMEK KABUĞUNA ÇEKİLMEK YOK.FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ BİR ZAMANLAR İSRAİLLİ İŞGALCİLERE TAŞLA SALDIRIYORDU.VE KAYBEDİYORLARDI.ŞİMDİ SİLAHLA MÜCADELE EİYORLAR.
YANLIŞMI HATIRLIYORUM YANLIŞIM VARSA DÜZELTMENİZİ İSTİRHAM EDERİM.ONLARA KENDİ SİLAHLARI İLE SALDIRIN ŞEKLİNDE VEYA BUNA YAKIN BİR HADİS VEYA İSLAM BÜYÜĞÜNÜN VECZİ VARDI.YİNEDE KESİN EMİN OLMADIĞIMI BİLDİRİYORUM.
EĞER BÖYLE BİR SÖZ YOKSADA BENİM ŞAHSİ SÖZÜM OLARAK ALGILAYIN .KİMBİLİR BELKİ İLERİDE ATASÖZÜ OLARAK DEĞER KAZANIR :)
ŞAKA BİR YANA KENDİMİZİ MUHAFAZA EDEREK BENLİĞİMİZİ İNANCIMIZI KORUYARAK ONLARIN BİZİ UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞI ÇİZGİYE DAHADA SIKI TUTUNMAK AMA KENDİMİZE VE MENSUBU OLMAKLA ŞEREF DUYDUĞUMUZ DİNİMİZE ZARAR VERMEDEN MÜCADELE ETMEK ZORUNDA OLMALIYIZ.
BUNUN ÇÖZÜMÜ BELKİ KENDİ OKULUMUZU AÇMAK OLABİLİR.AMA O OKULDA EĞİTİM VERECEK BAYAN ÖĞRETMENLERİ YETİŞTİREBİLMEK İÇİN DE YİNE O ÖĞRETMEN ADAYLARININ EĞİTİM ALMASI GEREKECEK.SİZİN EŞİNİZ (BİZİM BACIMIZ) MÜCADELE ETMEMİŞ ,BENİM EŞİM VEYA BİR BAŞKA BACIMIZ MÜCADELE ETMİŞ VE ÖĞRETMEN OLMUŞ DİYELİM.VE AÇILAN OKULA ÖĞRETMEN OLUP, HEM İNANCINI YAŞAMIŞ HEMDE İNANCINI YAŞAMAYA ÇALIŞANLARA REHBER OLUP YENİ NESİLLER YENİ FİDANLAR YESERTMİŞ.OLAYA BİRDE BU AÇIDAN BAKIN.
ASLA KIZMADIM VE GÜCENMEDİM .BİLAKİS DİNİ KONULARDA TARTIŞMA YALI ÖYLE UZUN ZAMANLAR GEÇTİKİ.DEDİĞİM GİBİ DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞIM MEVKİDE ÇOK ZARARLI İNSANLARLA MUHATAP OLUYORDUM.VE GARİPTİRKİ ONLARDA BAŞÖRTÜSÜNÜ AÇARAK EĞİTİMİNE DEVAM EDENLERİNDE MUTLAKA İZOLE EDİLMESİ KONUSUNDA KENDİLERİNCE YORUM YAPARLARDI.
BU ARADA SİZLER BURADA TAMAMI BELLİ BİR DİNİ POTANSİYELİ OLAN İNSANLARLA MUHATAP OLUYORSUNUZ VE NADİRENDE OLSA BENİM GİBİ TASDİKLEMEK YERİNE İRDELEMYİ SEÇEN (AYRIK OTU DİYECEĞİM KENDİME) İNSANLAR ÇIKIYOR.FAKAT BEN UZUN BİR SÜRE ALLAHIN ADINI ANMAYAN VE BİZLERİ BUĞÜN BU DURUMA DÜŞÜREN İNSANLARIN ARASINDA EKMEĞİMİ KAZANMAK ZORUNDA KALDIM.ONLARLA SÜREKLİ TARTIŞMA ,FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUM.ŞUNU SÖYLEYECEĞİM SİZLERİN BU DÜŞÜNCELERİ ONLARI O KADAR MEMNUN EDİYORKİ.BUNU SİZLERE ANLATAMAM
BURADA BELLİ BİR EĞİTİM ALMIŞ BİR POTANSİYELE ULAŞMIŞ KİŞİLER OLARAK TEBLİĞ GÖREVİ YAPIYORSUNUZ.ALLAH CÜMLENİZDEN RAZI OLSUN.PEKİ BU ŞEREFE SİZDEN SONRAKİLERİNDE NAİL OLABİLMESİNİ NEDEN ENGELLİYORSUNUZ.

KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN,
SENİNDE DEDİĞİN GİBİ, BİZ BURADAKİ ARKADAŞLARLA HEMEN HEMEN AYNI FİKİRDE İNSANŞARIZ, AMA SENİN GİBİ EKMEĞİMİZİ BURADAN KAZANMIYORUZ, BAHSETTİĞİN TOPLUMUN İÇİNDE BİZDE BİR İŞİN UCUNDAN TUTARAK EVİMİZİN RIZKINI SAPLAMAYA ÇALIŞIYORUZ. İNAN SENİN MÜCADE ETTİĞİN TOPLUMLA BİZİM TOPLUM AYNI KİŞİLİKLERDEN OLUŞUYOR. ELHAMDULİLLAH HANGİ TOPLUMDA NASIL KONUŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLECEK KADAR EĞİTİM ALDIK. YANİ BURADAKİ KONUŞTUKLARIMIZ BİR YERDE BİZİM NAMAHREMİMİZDİR. BİZ NAMAHREM KONULARIMIZI HERYERDE KONUŞMAYIZ. HER ORTAMDA O ORTAMA GÖRE AMA DİNİ ANLATMA ADINA KONUŞMAYA GAYRET GÖSTERİRİRİZ.
BU ARADA BEN VE EŞİM ALDIĞIMIZ O KARARDAN HİÇ BİR ZAMAN PİŞMAN OLMADIK. ŞİMDİ 4 TANE KIZIMIZ VAR ALLAH NASİPM EDERSE ONLARIDA BU BİLİNÇLE YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ.
BEN TÜM ARKADAŞLARA SESLENİYORUM, YAPTIĞIMIZ İŞLERDE HAKKEMİMİZ ALLAH VE RESULU OLSUN. VE ONULARIN BİZİMLE İLGİLİ VERDİĞİ KARARLARI KESİNLİKLE UYGULAYALIM. ÇÜNKÜ ALLAH C.C. KİŞİYE KALDIRAMAYACAĞI YÜKÜ YÜKLEMEZ.
K.S.E.O.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Evet, ilim kadın ve erkeğe farzdır ama hangi ilim? Dinî ilim, her kadın ve erkeğe farz-ı ayndır. Yani, dinini her kadın ve erkeğin öğrenmesi şarttır. Diğer astronomi, tıp, fizik, kimya matematik vesaire gibi ilimler ise farz-ı kifayedir.

Yani bazılarının bunları okumasıyla, diğer Müslümanların üzerinden sakıt olur (düşer). Eğer hiç bir Müslüman bu ilimleri okuyup öğrenmezse, bütün müslümanlar günaha girer.

ZATEN HERŞEY AÇIK VE NET.ALLAHIN KESİN EMRİ VAR ÖRTÜNÜN DİYE.OZAMAN KARAR SİZİN BİR TARAFTA ALLAHIN EMRİ ,BİR TARAFTA GELECEGİNİZ.

NurSena

Kayıtlı Kullanıcı

SA

IQRA!
YANI OKU!
AMA NE OKU?
KURAN OKU!

FAKAT BIZIM BAZI INSANLARIMIZ SURENIN ISMINI SIRTLARINA ALARAK; OKUMALIYIZ! OKUL OKUMALIYIZ! DIYORLAR: BILMIYORLARKI BU IQRA= KURAN OKU ANLAMINA GELDIGINI!

YANLISMIYIM BÜYÜKLERIM??

ALLAHA AMANET OLUN!

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

YANLIŞ ANLAMAYIN.BEN SİZE BURADA İZOLE YAŞIYORSUNUZ DEMEDİM.ELBETTEKİ SİZLERDE BU TOPLUMUN BİRER FERDİ OLARAK HER TÜRÜ İNSANLA HAŞR OLACAKSINIZ.
DİĞER TARAFTAN AİLENİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ KARARLARI ELBETTE ALACAK OLAN SİZSİNİZ.BURADADA BİR MESELE YOK.RABBİM İNŞAALLAH AİLENİ İSTEDİĞİN GİBİ YETİŞTİRMENİ NASİP EDER.
BENİMDE ALLAH BAĞIŞLARSA BİR KIZIM VAR ONUN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜRKEN ONUN HEP GENETİK MÜHENDİSİ OLMASINI HAYAL EDERİM.BANA EN İTİCİ GELEN İNSAN TİPİ ALLAH I İNKAR EDEREK HERŞEYİ TESADÜFLERE BAĞLAYAN ZAVALLI NASİPSİZ TİPLERDİR.BU YÜZDEN KIZIMIN VEYA ALLAH NASİP EDERSE OĞLUMUN GENETİK MÜHENDİSİ OLMASINI VE İLERİDE BU NESEPSİZLERİN DELİLLERİNİ ÇÜRÜTECEK ÇALIŞMALAR YAPMASINI ARZU EDERİM.BU YÜZDENDE BİR MANİ OLMAZSA KIZIMI BU MİNVAL ÜZERE YETİŞTİRMEY İSTİYORUM.TABİ BUNUN İÇİNDE OKUMASI GEREKECEK.DEDİĞİM GİBİ TIPKI ONLARIN SİLAHLARI İLE MÜCADELE EDECEĞİM.
SİZLERDE BANA ,BENİ TASVİB ETMESENİZDE İDEALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA DUA EDİN.
KİMBİLİR BU SİTEDE DOSTLUĞUMUZ KARDEŞLİĞİMİZ UZUN YILLAR DEVAM EDER VE BEN BİRGÜN İDEALLERİME ULAŞTIĞIMI SİZLERE MÜJDELERİM. ;)
İNSAN OLARAK GAYEMİZ BİZDEN ÖNCE ALDIĞIMIZI BİZDEN SONRAKİLERE GELİŞTİREREK NAKLETMEK OLMALIDIR.
BENİ ANLADIĞINIZI UMUYORUM.
SİZLERİ İNCİTTİYSEM HAKKINIZI HELAL EDİN.
SELAMETLE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

NurSena yazdı:
SA

IQRA!
YANI OKU!
AMA NE OKU?
KURAN OKU!

FAKAT BIZIM BAZI INSANLARIMIZ SURENIN ISMINI SIRTLARINA ALARAK; OKUMALIYIZ! OKUL OKUMALIYIZ! DIYORLAR: BILMIYORLARKI BU IQRA= KURAN OKU ANLAMINA GELDIGINI!

YANLISMIYIM BÜYÜKLERIM??

ALLAHA AMANET OLUN!

A.S. ABLAM,
YANILMA YOK İNŞALLAH. ALLAH CÜMLEMİZİ OKUDUĞU İLE AMEL EDENLERDEN EYLESİN.
K.S.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

BU ARADA GÖRÜYORUMKİ BENİ DESTEKLEYEN KİMSE OLMADI.AMA BEN YİNE SÖYLEMEK İHTİYACI HİSSEDİYORUM.BURADA YAZAN BACILARIMIZDA BELLİ BİR EĞİTİM ALMIŞ TEKNOLOJİYİ KULLANABİLECEK ALTPAPIYI OLUŞTURMUŞ.PEKİ BUNU NASIL BAŞARMIŞLAR.NETİCEDE İMAM HATİP OKUYARAKTA BELLİ BİR POTANSİYELE ULAŞILIR.AMA YUKARDAKİ BEYANLARDAN BİRİNDE ORADA ERKEK ÖĞRETMENLER BULUNMASI NEDENİYLE ORANINDA CAİZ OLMADIĞI YORUMU VARDI.
BİZLER BELLİ BİR SEVİYEYE GELMİŞİZ AMA BİZDEN SONRAKİLERİN BUNU BAŞARMALARININ ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞMAYALIM.HERKES İYİ VEYA KÖTÜ EĞİTİMİNİ ALMALI.AMA ÖNEMLİ OLAN AİLE VE ÇEVRESİNDEN ALMIŞ OLDUĞU DİNİ POTANSİYELİ İLERİKİ YAŞANTISINA UYGULAYARAK MÜMİNLERE HİZMET ETMELİ.HER OKUYAN İNSAN ALLAHIN EMİRLERİNE ASİ OLUP KENDİNİ KAYBETMİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ARADAKİ KILIÇTAN KESKİN ÇİZGİYİ HESABA KATALIM.BU İNCE KAYGAN ÇİZGİ MÜMİNE BAYANIN AYAĞINI KAYDIRABİLİR DİYECEKSİNİZ BELKİ AMA BUNU BAŞARABİLEN DİNİNİ MUHAFAZA EDEREK BİR YERLERE GELEBİLEN BACILARIMIZA HAKSIZLIK ETMİŞ OLURUZ.HATIRLARSINIZ BİR BAYAN BAŞÖRTÜSÜ İLE MECLİSE GİRMİŞTİ.OARAYA GELEBİLMEK BÜYÜK BİR POTANSİYEL GEREKTİRİR.FAKAT NETİCE NE OLDU ORADAKİ İNSANLAR ONU YUHALADILAR ÇÜNKİ O MERTEBEYİ BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMIZA LAYIK GÖRMEDİLER.ACABA BİZLERDEMİ O MERTEBEYİ BACILARIMIZA LAYIK GÖRMÜYORUZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.EMİNİMKİ ÜNİVERSİTELERDE İMAM HATİPLERDE BAŞÖRTÜSÜ SORUNU YAŞANIRKEN O BACILARIMIZ OKUL ÖNÜNDE SEFİL OLURKEN SİZLERİNDE YÜREKLERİ SIZLAMIŞTIR.YOKSA SAYIN BÜYÜKLERİM BEN ZATEN ONLARIN OKUMALARINA KARŞI İDİM DİYEREK ,İMAM HATİPLERİN CAİZ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORDUM DİYEREK KENDİNİZİMİ AVUTTUNUZ.GERÇEKÇİ OLALIM VİCDAN MUHASEBESİ YAPALIM BU ÜLKEDE HERKESİN EŞİT HAK VE HÜRRİYETLERİ PAYLAŞMAMASI SİZLERDE ÜZÜYORDUR.BENİM BAŞÖRTÜLÜ BACIMLA ,AÇIK VATANDAŞIM AYNI İŞ YERİNDE AYNI KURUMDA AYNI OKULDA EĞİTİMİNİ ALMALI İŞ HAYATINA DEVAM EDEBİLMELİDİR.ÇÜNKÜ HERKES YAPTIĞI İLE HESABA ÇEKİLECEKTİR.NE ONLARIN GİYİM KUŞAMI NE BACIMIZIN EŞİMİZİN BAŞÖRTÜSÜ NÜ SORGULAMAK KİMSENİN TEKELİNE BIRAKILMAMALIDIR.HERKES KENDİ VİCDAN POTASINDA ERİMELİDİR.
SAYGILARIMLA

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
YANLIŞ ANLAMAYIN.BEN SİZE BURADA İZOLE YAŞIYORSUNUZ DEMEDİM.ELBETTEKİ SİZLERDE BU TOPLUMUN BİRER FERDİ OLARAK HER TÜRÜ İNSANLA HAŞR OLACAKSINIZ.
DİĞER TARAFTAN AİLENİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ KARARLARI ELBETTE ALACAK OLAN SİZSİNİZ.BURADADA BİR MESELE YOK.RABBİM İNŞAALLAH AİLENİ İSTEDİĞİN GİBİ YETİŞTİRMENİ NASİP EDER.
BENİMDE ALLAH BAĞIŞLARSA BİR KIZIM VAR ONUN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜRKEN ONUN HEP GENETİK MÜHENDİSİ OLMASINI HAYAL EDERİM.BANA EN İTİCİ GELEN İNSAN TİPİ ALLAH I İNKAR EDEREK HERŞEYİ TESADÜFLERE BAĞLAYAN ZAVALLI NASİPSİZ TİPLERDİR.BU YÜZDEN KIZIMIN VEYA ALLAH NASİP EDERSE OĞLUMUN GENETİK MÜHENDİSİ OLMASINI VE İLERİDE BU NESEPSİZLERİN DELİLLERİNİ ÇÜRÜTECEK ÇALIŞMALAR YAPMASINI ARZU EDERİM.BU YÜZDENDE BİR MANİ OLMAZSA KIZIMI BU MİNVAL ÜZERE YETİŞTİRMEY İSTİYORUM.TABİ BUNUN İÇİNDE OKUMASI GEREKECEK.DEDİĞİM GİBİ TIPKI ONLARIN SİLAHLARI İLE MÜCADELE EDECEĞİM.
SİZLERDE BANA ,BENİ TASVİB ETMESENİZDE İDEALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA DUA EDİN.
KİMBİLİR BU SİTEDE DOSTLUĞUMUZ KARDEŞLİĞİMİZ UZUN YILLAR DEVAM EDER VE BEN BİRGÜN İDEALLERİME ULAŞTIĞIMI SİZLERE MÜJDELERİM. ;)
İNSAN OLARAK GAYEMİZ BİZDEN ÖNCE ALDIĞIMIZI BİZDEN SONRAKİLERE GELİŞTİREREK NAKLETMEK OLMALIDIR.
BENİ ANLADIĞINIZI UMUYORUM.
SİZLERİ İNCİTTİYSEM HAKKINIZI HELAL EDİN.
SELAMETLE

KARDEŞ KIRILMA YOK, İNCİNME YOK. SADECE İYİLİKLER TEMENNİ EDERİZ. EVET TESETTÜRLE İLGİLİ DAVRANIŞINIZ HOŞUMA GİTMESEDE, BU KONUDA AYRI UÇLARDADA BULUNSAK BEN SİZE HEP DUA EDECEĞİM.
K.S.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ALLAH RAZI OLSUN BEN SİZİN İÇİN SİZDE BENİM İÇİN DUA EDECKSİNİZ .BU NE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.AMA DİĞER KARDEŞLERİM BENİM FİKİRLERİMİ YANLIŞ YORUMLADI GİBİ ALGILIYORUM.NEYSE YAZDIKLARIMIN TAMAMINI OKUMADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.BEN İLLADA BİR YERLERE GELECEĞİZ DİYE HERŞEYİ BİR YANA ATALIM DEMİYORUM.OKUMAK İSTEYEN KENDİ İNANCINI OKUYARAKTA YAŞAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEN KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLALIM DEDİM.ANLAMIŞSINIZDIR HERALDE BEN DİNDAR OLDUĞUMU DÜŞÜNDÜĞÜM KADAR DEMOKRASİ SEVDALISIYIM.VE DİNİMİZ DEMOKRASİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ İLE DONANMIŞKEN , BENİ KENDİ DÜŞÜNCELERİMDE N DOLAYI TENKİT ETMEK YERİNE DOĞRU BİLDİĞİNİZİ PAYLAŞMALISINIZ.KİMBİLİR BELKİ DE BEN YANILIYORUM DÜŞÜNCELERİMDE.
BEN OKUMAYI KESİN VE KATİ OLARAK MEN EDİLMESİNE KARŞI DÜŞÜNDÜKLERİMİ SİZLERE SUNDUM.
İNŞAALLAH BENİ ANLARSINIZ.DEĞİŞTİRİYORUM RABBİM YANILANA DOĞRUYU GÖSTERECEK BİR VESİLE NASİP EYLER İNŞAALLAH

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

BÜŞRA KARDEŞİM .OKUMAK İÇİN DEĞİŞİK ALTERNATİFLER VAR.İLLAKİ BAŞINI AÇIPTA ÜNİVERSİTEYE GİDECEK DEMİYORUM.PEKİ BEN SİZE SORUYORUM BİZİM KABUĞUMUZA ÇEKİLMEDEN ÇALIŞARAK ÜSTÜNE GİDEREK ŞARTLARI OLGUNLAŞTIRMAMIZ ,İSTENİLDİĞİ GİBİ ÜNİVERSİTEYE OKULA GİDİLEBİLEN ZEMİNİ HAZIRLADIĞIMIZ DURUMDA SİZ KIZINIZI KAPALI OLARAK OKUMASI İÇİN GÖNDERMEYECEKMİSİNİZ.SÖYLEDİKLERİMİN BELLİ BÖLÜMLERİNİ CIMBIZLAMAK YERİNE TAMAMINI OKURSANIZ DÜŞÜNCELERİMİ ANLAYABİLİRSİNİZ.BİZİ ÇEKMEK İSTEDİKLERİ NOKTAYA DOĞRU KOŞAR ADIM GİDİYORUZ.BİZİ İDARE EDEN İNSANLAR BU GİDİŞLE BİZDEN OLMAYAN İNSANLAR OLACAK.VE BU GÜNLERİMİZİ BELKİDE ARAYACAĞIZ.CAMİLERE GİDERKEN BİLE KORKACAĞIMIZ ,ORUÇLU OLDUĞUMUZU SAKLAMAK ZORUNDA KALCAĞIMIZ ,ALLAHIN SELAMINI VERİRKEN TEDİRGİN OLACAĞIMIZ GÜNLERE ULAŞMAK İSTEMİYORUM.AMA BU GİDİŞİN SONU BU
UYANIN ARTIK.BİZDEN BEKLENENİ YAPIYORUZ.KABUĞUMUZA ÇEKİLİYORUZ.
BŞU ANKİ DURUMUMUZ BİRKAÇ SENENİN MAHSULÜ DEĞİL BU DURUMA BU SIKINTILI HAYATA ON YILLARIN HATTA YÜZYILLARIN AYMAZLIĞIYLA GELDİK.BEN DAHA KÖTÜSÜNÜ YAŞAMAMAK İÇİN MÜSLÜMANLARIN AKTİF OLMASINI İSTİYORUM.
KİM BİLİR LAFIMIN NERESİ CIMBIZLANACAK.
VE BANA SORDUĞUNUZ SORU SAMİMİ BİR MÜSLÜMANA YAKIŞMAYACAK TARZDA.BİR DAHA DÜŞÜNÜN.
YUKARILARDA BİR YERDE BEYANIMDA AİLEMLE İLGİLİ KARARI ALACAK VE ONUN HESABINI RABBİME VERECEK OLAN BENİM DEMİŞTİM(EMİNİM OKUMAMIŞINDIR).YİNE SÖYLÜYORUM.ELALEM KENDİ İĞRENÇ DÜŞÜNCELERİNİ BİZE EMPOZE EDERKEN ÇOCUKLARIMIZ OKULLARDA DARWİNİN TEORİLERİ İLE BÜYÜRKEN BİZLER MEYDANDAN ÇEKKİLELİM.OLDU PEKİ.ÇEKİLELİM.AMA İLERDE ERKEK ÇOCUĞUN OKULDA ÖĞRENDİĞİ DARWİN TEORİSİNİ EVE KAPANAN BACIMIZA SORDUĞU ZAMAN NE CEVAP VERECEK MERAK EDİYORUM.BEN MÜCADELE ETMEKTEN BAHSEDİYORUM.İSTEYEN FİKRİNDE SABİT KALIR.İSTEYEN YANLIŞ GİDİŞATA DUR DEMEK İÇİN FAALİYETE GEÇER.
SİZE BİR ÇÖZÜM MÜMİNLER KENDİ OKULLARINI YAPSINLAR AMA SENELİK 10000 DOLARLIK PARALARLA İŞLETMESİNLER.BİZDE DESTEK OLALIM.BENİM ÇOCUĞUMDA OKUSUN.İSTEDİĞİ GİBİ EĞİTİM ALSIN .NE KADAR GÜZEL.
AMA SONUÇTA ORADA ONLLARA DERS VERECEK GÜRUH YİNE SİZİN BEĞENMEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLMALI.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt