Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİR ERKEK VE İKİ KADIN GELİN VE KAYINVALİDE (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR ERKEK VE İKİ KADIN GELİN VE KAYINVALİDE

gurbetten yazdı:
amin amin amin dua yerine insallah.bende imtihan olarak degerlendiriyorum
rabbim bu dünya hayatında imtihanını başarıyla tamamlayanlardan eylesin inş

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel paylaşımlar, acısıyla tatlısıyla okuduk. Rabbim sevabınızı yazsın. Şiddet kavramı üzerinde durmuştuk. Şöyle geniş bir perspektifle baktığımızda herkesin, her kesimin bu işte suçlu olduğunu düşünüyorum. Neden diyeceksiniz. İnsana değer verilmediğinden, insan medyatik ortamda mal gibi alınıp satıldığından ve sevgi ve saygı kavramlarının içi boşaltıldığından bence bu tür sorunlar yaşanmaktadır.
Sadece kayınvalidenin şikayetleri üzerine bir kayınpeder gelininden nefret eder duruma gelmez bence.
İnancımızda kadınlar erkeklere emanet olarak verilmiş değerli varlıklardır. Tabii kendi değerlerini korumaları şartıyla. Bu nedenle kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yoktur bence.
Rabbim hiçbirimizi yolundan şaşırtmasın.
Selam ve dua ile..

nilsu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.ARKADAŞLAR.ZERDACIĞIM DÜN MAİLİNİ ALDIM ANCAK TEŞEKKÜRLER DAVETİN İÇİN.ANCA ŞİMDİ VAKİT BULABİLDİM.KAYINVALİDE İLE OTURMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR.HELE HELE 24 YAŞINDAN BERİ SADECE ÇOCUKLARI İLE YAŞAYAN BİR ANNE.ONLARIN ÜZERİNE TİTREYİŞİ.ABARTILI BOYUTTA.EŞİM 34 YAŞINDA VE HALA ANNESİ ONA ÇOCUK MUAMELESİ YAPIYOR.AMAN AYAĞINA HİZMETLER FALAN.BENDEN DE AYNISINI YAPMAMI AYNI ŞEFKATİ GÖSTERMEMİ İSTİYOR.ONA BİŞEY OLMASIN SENİN İSTERSE YORGUNLUKTAN CANIN ÇIKSIN.NEYSE YAAA BU İŞLER BENİM EN BÜYÜK YARAM ZATEN.NE GÜZEL EVİM VARDI NEDEN BİRLEŞTİYSEM SANKİ.KENDİ RAHATINI KENDİ BOZANLARDANIM BEN.

nilsu

Kayıtlı Kullanıcı

SUATABAT KARDEŞİM.EĞİTİMDEN BAHSETMİŞSİNİZ AMA HIRSLARIN İHTİRASLARIN EĞİTİMİ OLMUYOR.BENİM KAYINVALİDEM DE BEN DE EĞİTİMLİYİZ.O HEMŞİRE BEN SÜREKLİ İNSAN MÜNASEBETİ VE HOŞGÖRÜ GEREKTİREN BİR ÖZEL İŞLETMEDEYİM.HİÇ GÖRÜŞMESEM GÜNDE EN AZ 50-60 İNSANLA BİREBİR MÜNASEBETTEYİM.AMA FİKİRLERİMİZ O KADAR ZIT Kİ.HAYAT FELSEFEMİZ FALAN.O KENDİ ANNESİNE BİLE ACABA RAHTSIZ EDERMİYİM GİDERSEM DİYE DÜŞÜNÜRKEN,ANNESİ GELDİĞİNDE YABANCI İNSAN GELİRMİŞ GİBİ BİR TELAŞ DUYARKEN BEN ÇATKAPI OLMAKTAN YANAYIM.ANNEM EVİMİ DAĞINIK BULMUŞ UMRUMDA OLMAZ.ÖZEL BİR MUAMELE YAPMAM.Kİ KENDİ EVİ GİBİ RAHAT OLMALILAR BENİM EVİMDE.ANCAK MAALESEF O BU TUTUMDAYKEN ANNEMLER BANA YAKIN OLMAMIZA RAĞMEN AYDA Bİ 2 AYDA BİR ANCA GELİYORLAR.YANİ KARDEŞİM İNSAN BİLİMİ ÇOK ZOR VE BAŞARANLARA İMRENİYORUM.

nilsu

Kayıtlı Kullanıcı

ben kurutuyormuyum ne forumları.ne o bittimi konu.geç kaldım herhalde.:)neyse zerdacığım sen bu sitede oldukça daha ne forumlar açarsın.değil mi.hepiniz allaha emanet olun

selimben

Kayıtlı Kullanıcı

baksana bişiy sorcam pirgayip ne demek ban söylermisin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

bence her şey kafada biter okumak cahilliyi alır afedersin eşşeklik baki kalır benimde içimde çok isteklerim kaldı ama gelinime yaşatmadım iyide yapmışım Rabbimin huzuruna o yüzden rahat çıkarım beim evladımsa onunda hayat arkadaşı S,A:D:p

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SUABAT kardeşim çok doğru söyledin benim dediğim olacak hırsı var et tırnaktan ayrılmaz ne anne evladından vaz geçer nede evlat gelin adayı kendi annesinden vazgeçermi aynı şey :p:p:p

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

herkes konumunu bilirse sorun ortada kalkacaktır bir anne herzaman için kıymetlidir asla ve asla haksız yere kötü muameleye maruz kalmamalıdır bir eş de erkeğe alahın emanetidir onu korumakla mükelleftir onu haksız yere ezdirmemelidir kısaca erkek çok iyi bir gözlemci olmalıdır asla ve asla taraf tutmamalıdır dua ile

nilsu

Kayıtlı Kullanıcı

bakın arkadaşlar.bu işler hep böyle.kimse kendini kötü demez.kendini eleştirmez.şu bir gerçekki herkes başkalarınında kendi gibi bakmasını ister dünyaya.bu da herzaman olmaz.birer birey olan bizler başkaları gibi olmak yerine kendine özgü olmayı tercih ederiz.ve insanların bizi olduğumuz gibi kabul etmesini isteriz.değiştirilmeye çalışmak onurumuzu kırar.mesela ben 30 yaşında bir bayan olarak ne zaman ne yapmam gerektiğini herzaman komut almak hiç hoşuma gitmez.sesimi de çıkaramayınca böyle işte kendi kendimi yer bitiririm.kimseyle de paylaşamam.eşime bile aksettirmem.o da herşey sütliman zanneder.hafize ablacım siz deneyimli bir anne ve kayınvalide olarak bana öneriniz var mı.inanın ona yaklaşmak için heryolu denedim.ama yaklaştırmıyor kendine.

barboros

Kayıtlı Kullanıcı
RE: bir erkek, iki kadin

RE: bir erkek, iki kadin

degerli arkadaslar
bu basligi okudugumda, aklima cok esli evlilik geldi
hani halen de var ya bazi yörelerimizde..

bir erkegin birden cok bayanla evlilik iliskilerini sürdürmesini nasil karsilarsiniz?

medeni kanunumuzda bu yasak biliyorum, ama basörtüsü de bildigim kadariyla
laiklik kurallariyle uyusmuyor ve o da resmi yerlerde yasak.

saygilarimla

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim sizin aklınıza gelmiş olan konuyu biz forumda açtık rabbim razı olsun dua ile

mucella

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum,

google'de kayınvalide-gelin ilişklileri hakkında yazılar araştırıken siteniz karşıma cıktı :)
kayınvalide-gelin konusunu ele alarak bu başlığı acan ablamıza teşekür ederim.
bildiğimiz gibi yaşadığımız şu kısacık dünya hayatında ebeveynlerin büyük önemleri ve rolleri vardır evlilik hayatında.
çok önemli olduğu kadar çözümüde pek kolay olmayan ilişkiler yaşanmaktadır malesef.
dokuz yıldır eşimin ailesi ile birlikte yaşıyorum ve dokuz yıldır imtihandayım...
belki sizlere klasik gelecek ama yaşadığım dokuz yıllık imtihan hayatımda elimden gelenin en iyisini yapmaya calıştım ama malesef iyi bir gelin olamadım...
sürekli itilen kakılan oldum....
velakin demiyorum ki ben kusursuzum .....muhakkak kusurlarımız var beşeriz sonuncta......
acıda verse bu yaşadıklarım, bir imtihan olduğunun bilincine varmayı rabbim bana nasip etti hamd olsun,
gelin-kayınvalide ilişkilerinde sorun yaşayanlar için çözümler üretilmeye calışılıyor .....,
inanınki çözümü olmayan ilişkilerde var .... aksi taktirde ya batacaksın yada batıracaksın .
benimle aynı imtihanı yaşayan kardeşlerime sabırlar diliyorum rabbim evlerinize huzur yağdırsın.Allah c.c. kolaylıklar nasip eylesin.

Allah c.c. emanet olun

Selametle...

(dualarınızı bekliyorum inş.)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

mucella yazdı:
selamun aleykum,

google'de kayınvalide-gelin ilişklileri hakkında yazılar araştırıken siteniz karşıma cıktı :)
kayınvalide-gelin konusunu ele alarak bu başlığı acan ablamıza teşekür ederim.
bildiğimiz gibi yaşadığımız şu kısacık dünya hayatında ebeveynlerin büyük önemleri ve rolleri vardır evlilik hayatında.
çok önemli olduğu kadar çözümüde pek kolay olmayan ilişkiler yaşanmaktadır malesef.
dokuz yıldır eşimin ailesi ile birlikte yaşıyorum ve dokuz yıldır imtihandayım...
belki sizlere klasik gelecek ama yaşadığım dokuz yıllık imtihan hayatımda elimden gelenin en iyisini yapmaya calıştım ama malesef iyi bir gelin olamadım...
sürekli itilen kakılan oldum....
velakin demiyorum ki ben kusursuzum .....muhakkak kusurlarımız var beşeriz sonuncta......
acıda verse bu yaşadıklarım, bir imtihan olduğunun bilincine varmayı rabbim bana nasip etti hamd olsun,
gelin-kayınvalide ilişkilerinde sorun yaşayanlar için çözümler üretilmeye calışılıyor .....,
inanınki çözümü olmayan ilişkilerde var .... aksi taktirde ya batacaksın yada batıracaksın .
benimle aynı imtihanı yaşayan kardeşlerime sabırlar diliyorum rabbim evlerinize huzur yağdırsın.Allah c.c. kolaylıklar nasip eylesin.

Allah c.c. emanet olun

Selametle...

(dualarınızı bekliyorum inş.)
Değerli kardeşim hoş geldiniz çok tşk ediyorum rabbim size sabır versin tüm bu sıkıntı içinde olan kardeşlerime sabırlar versin karşımızdaki insanlarada merhamet versin dua ile

mucella

Kayıtlı Kullanıcı

hoşbuldum teşekür ederim abla :)abla diyorum cünki benden büyük olduğunuzu tahmin ediyorum:)
dualarınıza gönülden amin diyorum
Allah c.c. razı olsun

S

SELEHA

slm. arkadaşlar ALLAH HEPİMİZİ İSLAH ETSİN BU NEFSİMİZİ YENMEDİGİMİZ SÜRECE ŞEYTAN BÖYLE YUVA YIKMAYA DEVAM EDER HERZAMAN NEFSİMİZİ MUASSEBE ETMELİYİZ SONRA KARŞI TARAFI SOÇLAMALIYIZ ALLAH HEPİMİZİNDE YARDIMCISI OLSUN AMİN

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

SELEHA yazdı:
slm. arkadaşlar ALLAH HEPİMİZİ İSLAH ETSİN BU NEFSİMİZİ YENMEDİGİMİZ SÜRECE ŞEYTAN BÖYLE YUVA YIKMAYA DEVAM EDER HERZAMAN NEFSİMİZİ MUASSEBE ETMELİYİZ SONRA KARŞI TARAFI SOÇLAMALIYIZ ALLAH HEPİMİZİNDE YARDIMCISI OLSUN AMİN
A S KARDEŞİM DUANIZA AMİN DİYORUM BİZLER NEFSE SÖZ GEÇİREMEZSEK BU NEFİS BİZİM HEM DÜNYAMIZI HEMDE AHİRETİMİZİ MAHV EDECEKTİR SEVGİ SAYGI HOŞGÖRÜ ÜÇGENİNDE SABIRLI YOL ALALIMKİ HEM DÜNYAMIZ HEMDE AHİRETİMİZ MAMUR OLSUN DUA İLE

sevil_86_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ben siteye yeni kayot oldum merhaba

RE: ben siteye yeni kayot oldum merhaba

FATMA_ERGUN yazdı:
zerda yazdı:
rabbim gönlüne göre versin kardeşim evet biraz sevgi saygı hoşgörü anlayışla çözümlenemeyecek sorun yoktur kayınvalide kızı gibi gelinde annesi gibi görür ve öyle davranırlarsa arada kalan erkekte olmaz mutlu ve sıkntısız yaşanır gider

ABLA GÜZEL SÖYLÜYORSUNDA PEKİ ÇİFT TARAFLI OYNAYANLAR.KAYİN VALİDE OGLUNUN YANINDA İYİ AMA OGLU GİDİNCE GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKIYOR.AYNI DURUMDA OLAN GELİNLERDE VAR

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt