Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİR ERKEK VE İKİ KADIN GELİN VE KAYINVALİDE (2 Kullanıcı)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR ERKEK VE İKİ KADIN GELİN VE KAYINVALİDE

zerda yazdı:
yine bana anlatılanlardan bir olay daha anlatmak istiyorum kadın şöyle başladı hocam ben henüz 14 yaşındaydım kayınababam çocukken çıktığı köyüne 35 yıl sonra dönmüştü ilk karşılaştığı ben oldum babamla amca çocukları adama bana vurulmuş babama ben bu kızı gelin almadan gitmem babamda amcaoğlum yıllar sonra köyüne gelmiş ben kızımı nasıl ona vermem diye beni 3 4 günün üstüne daha yüzünü görmediğim birine gelin olarak eş olarak gönderiyorlardı kayınvaldemin hiç bir şeyden haberi yoktu ağlaya sızlaya geldik ist eve geldiğmizde evde badana yapılıyordu daha kapıdan girmeden kayınvalidemi beni sevmediğini zıt düştüğünü anladım kendiside gençti 36 yaşındaydı bende daha 14 yşındaydım ben onun fikri alınmadan getirildiğim için benden nefret etmişti birde kayınababam beni çok sevince yere basma yavrum elime bas aşırı derecede sevgi gösteriyordu kadında iyice kıskançlık ve nefreti köreldi yapacağı birşeyde yoktu ama gizliden gizliden büyüler muskalar ve belkide çin ilknecesini yaşattı bana o beni deli gibi seven kayınbabam benden nefret eder olmuştu yaşadıklarımı unutabilmem iç,nölücem ve üzerimde metrelerce çimneler bitrcekki belki kemiklerime işlenmiş bu sadece bu hikayeden küçük bir parça anlattıkları gözyaşlarıyla ve acıyla doluydu
EY GÜZEL ALLAHIM SEN BİZİ DAGDAN İNMELERİN ELİNE BIRAKMA GÜZEL ALLAHIM.KUSURA BAKMAYIN AGIR OLDU AMA PATLADIM SİNİRDEN NE YAPAYIM.YOK YA BEN EVLENMEM.İŞİM GÜCÜM VAR ALLAHA ŞÜKÜR KARIŞANIM YOK YOK YOK BEN EVLENMEM BU NEYA BENİM ANNEM BİLE BENİ DÖVMEDİ.KAYIN VALİDEYMİŞ YERİM ONU BEN LAZIM DEGİL İSTEMEM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

gerçekten üye öyle yazmış parantez açmış ve biz doğuluyuz bizim orda kadın döverler demiş parantezi kapatmış ben ve siyahgül sevdalısı kardeşim tepki gösterdik artık okudumu bilemiyorm sen üzülme ben veya başka kardeşler öyle düşünmüyorz kendi namıma söylersem asla ve asla öyle düşünmüyorum dediğim gib insanlığın toprakla alakası yok insan insan olmalı önce toprak ona bir şey katmaz

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

sengul yazdı:
KARDEŞLERİM BENCE SAYGI VE SEVGİ ÖLÇÜSÜNÜ ÖZELLİKLE
SAYGI YİTİRİLMEDİĞİ SÜRECE PROBLEM OLMAZ.PROBLEM OLSA DA BUNU EŞLERİN BÜYÜK BİR OLGUNLUKLA HALLETMELERİ GEREKİR.AMA EŞ HER ZAMAN KAYNANAYA KARŞI SAYGILI OLMALIDIR.ÇÜNKÜ O BÜYÜKTÜR.VE EŞİNİZE EMEĞİ GEÇMİŞ BİRİDİR.GÜNÜMÜZDE EVLENEN GENÇLER ÖNCELİKLE KAYNANAYLA YAŞAMAK İSTEMEDİKLERİNİ BELİRTİYORLAR.SONRA BAZEN ANNE BAZEN DE BABALAR YALNIZLIĞA MAHKUM EDİLİYOR.PEKİ ESKİLER NASIL GEÇİNEBİLMİŞLER.BİZLERDE ONLARI ÖRNEK ALMALIYIZ.SEBAT GÖSTERMELİYİZ.KAYIN VALİDEMİZLE ARAMIZA EŞİMİZİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA SOKMAMALIYIZ.ELBETTE SORUNLARIN OLMASI KAÇINILMAZ OLABİLİR.ANCAK GELİN GELİNLİĞİNİ BİLİP YERİNE GÖRE SUSMALIDIR.KENDİNİ ONUN YERİNE KOYMALIDIR.VE YAŞLILIĞINDA KENDİSİNE NASIL DAVRANILMASINI İSTİYORSA ONA ÖYLE DAVRANILMALIDIR
evet kardeşim size katılıyorum özellikle saygı yitirilmemelidir ve basit sebeblerden dolayı insanın kayınvalidesine yada gelinine karşı vebal altına girmemeli bir gelin veya küçük daima saygılı olmalı elinden geldiğince hürmette kusur etmemelidir bizlerde yaşladnığımızda aynı şeyleri yaşamak istemiyorsak davranışlarımızı dine vicdana uygun bir şekilde düzenlemeliyiz duuymuşsunuz belki ama bir kısaa anlatmak istiyorum kadının bir tanesi yaşlı hasta yatağında gelinine diyorki kızım caım çok istedi bana et pişirirmisin gelinde peki anne diyor ve eti pişrimeye gidiyor aradan bir müddet zaman geçtiği halde et yok kadın sesleniyor ne oldu kızım et olmadımı hala gelin bir korkuyla geliyor anne sana bir şey diyeceiğim ama ne olur üzülme tam 3 defa eti pişirdim et kurbağa oluyor ne yapayı diyor kadın gözyaşları içinde yavrum getir ben onu yiyeceğim ben kayınvalideme kurbağa eti yedirmiştim etme bulma dünyası bende yemeden bu canım çıkmayacak diyor ve eti yiyor işte böyle örnekler ççokkk n ekersen onu biçersin ne yarsan onu görürsün demişler

habbabe

Kayıtlı Kullanıcı

ben yıllardan beri bu üçlü içindeyim ailemi çok küçük yaşta kaybettim Bence Allah korkusu olan kaynana hiçbir zaman kötülük yapmaz ben bir kötülük görmedim

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
gerçekten üye öyle yazmış parantez açmış ve biz doğuluyuz bizim orda kadın döverler demiş parantezi kapatmış ben ve siyahgül sevdalısı kardeşim tepki gösterdik artık okudumu bilemiyorm sen üzülme ben veya başka kardeşler öyle düşünmüyorz kendi namıma söylersem asla ve asla öyle düşünmüyorum dediğim gib insanlığın toprakla alakası yok insan insan olmalı önce toprak ona bir şey katmaz

BEN ONA PARANTEZ İÇİNDE DOGULULARI GÖSTERİCEM İŞTE TÖBE TÖBE.NE TOPRAGI DOGULU BATILI FARKETMEZ İNSAN OLSUN İNSAN..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

habbabe yazdı:
ben yıllardan beri bu üçlü içindeyim ailemi çok küçük yaşta kaybettim Bence Allah korkusu olan kaynana hiçbir zaman kötülük yapmaz ben bir kötülük görmedim
ne güzel kardeşim rabbim daim etsin bozmasın inş rabbim korkusunu yitirtmesin duaa ile

ErdalOZSARAC

Kayıtlı Kullanıcı

s.a nasılsınız. iysiniz dri inşallah.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

OOOOOOOOOOO ERKAL BEY GELMİŞLER HOŞ GELDİNİZ.TAM SİZLİK BİR KONU ERDAL BEY:)

habbabe

Kayıtlı Kullanıcı

sağol zerdacım birde çalışan bir anayım .Bizler gelin olarak hoşgörülü olmalıyız Gelinler kaynanalardan, kaynanalar da gelinlerden hep yakınırlar. Sanki kendilerinin hiç hataları, kusurları, kırıcı hareketleri yokmuş gibi En kızgın anınızda bile terbiye ve edebinizi muhafaza edin, sabırlı olun. Mükafatınız bu dünyada huzur, ahirette ebedi saadet olarak ödenecektir

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ErdalOZSARAC yazdı:
s.a nasılsınız. iysiniz dri inşallah.
a s çok şükür hoş geldiniz kardeşim yaaa nerelerdesiniz bakalım

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

habbabe yazdı:
sağol zerdacım birde çalışan bir anayım .Bizler gelin olarak hoşgörülü olmalıyız Gelinler kaynanalardan, kaynanalar da gelinlerden hep yakınırlar. Sanki kendilerinin hiç hataları, kusurları, kırıcı hareketleri yokmuş gibi En kızgın anınızda bile terbiye ve edebinizi muhafaza edin, sabırlı olun. Mükafatınız bu dünyada huzur, ahirette ebedi saadet olarak ödenecektir

ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİN.RABBİM HUZURUNUZU DAİM ETSİN İNŞ

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hep olumsuz durumlardan bahs ettik bende acizane kendimden örnek vermek istiyorum ben bu sebeblede sevgili anneme sonsuz sevgilerimi ve hürmetlerimi bildiriyorum kişilğimin oluşmasında büyük bir payı olduğu için hakkını asla ödeyemem anneler günü kutlamak aslında bizim adetimiz değildir ama nedense ufakta olsa bir şeyler alınır genelde ben o gün değilde ogünden bir gün öce veya sonra alırım bir sene çarşıya gitmiştim anneme hediye aldım bu hatfa kendi anneme alayım diğer haftada diğer anneme alırım diye düşünmüştüm daha 18 19 yaşında falandımbüyük bir heyecanla anneme gittim anne dedim bu senin kabul et annem bana baktı hediyeye baktı ve bana döndü dediki yavrum sen hacıyada aldınmı annem kayınvalideme hacı der bende anne bu hafta sana aldım haftayda kayınvalideme alacağım o anda annem belkide her annenin ypmayacağı bir ders verdi bana bunu al önce hacıya ****ür yavrum ben senden hediye beklemem eğer benim gönlümü hoş edeceksen önce hacının gönlünü hoş etmelisin bu beni daha çok sevindirir ve bende hediyeyi alıp kayınvalideme getirdim anneler yapıcı olmalı yıkıcı değil yumuşatılmaycak kalp yoktur yeterki gençlere olumlu akıl veren birileri olsun

habbabe

Kayıtlı Kullanıcı

doğu batı güney kuzey alakası yok bacım İSLAMİYET i bilecek.Dinini bilen insan kötülük yapmaz.

ben üniversite mezunuyum kaynana hiç okumamış ne yapcaz şimdi

ErdalOZSARAC

Kayıtlı Kullanıcı

Bu aralar kötüydü olanlar ama Allah'a şükürler olsun atlatmaya çalışıyorum. Allah'a emanet olun en kısa zaman da görüşmek ümidiyle. S:A

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ErdalOZSARAC yazdı:
Bu aralar kötüydü olanlar ama Allah'a şükürler olsun atlatmaya çalışıyorum. Allah'a emanet olun en kısa zaman da görüşmek ümidiyle. S:A
değerli kardeşim rabbim sıknıtılarınızı gidersin inş yapabileceğimiz birşeyler varsa yaparız bilmelisiniz dua ederiz inş sizde rabbime emanet olun as

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

habbabe yazdı:
doğu batı güney kuzey alakası yok bacım İSLAMİYET i bilecek.Dinini bilen insan kötülük yapmaz.

Evet önemli olan insan olmak ve dinini bilmek, sevgi, saygı gösterebilmek. Bi hatayı başa kakmak, laf sokuşturmak, eşlerin arasını bozmak veya anne çocuğunun arasını bozmak değil.

habbabe

Kayıtlı Kullanıcı

hep kaynanalardan bahsettikte ben çalıştığım ortamda ne gelinler var
Geçen bir arkadaşın çocuğu oldu Kaynana ziyaret ediyor kız aman yüzüne üfleme
aman uzak dur kadına o evde rahat yok yemek yemesine izin yok mutfağa girse arkasında gençlerde de hata yokmu sizce
Kadın ağlaya ağlaya eve gitmiş 80 yaşında kadın torun seviyim

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

habbabe yazdı:

bunun okumakla ilgisi yokki be kardeşim kalple alakalı bir durum insan önce hayat okulunu okumalı büyüğümüze büyük gibi davranmalıyız diplomamız bize değer katmaz değeride düşürmez o bizim şahsi bir şeyimizdir insanlığımız değil

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

habbabe yazdı:
hep kaynanalardan bahsettikte ben çalıştığım ortamda ne gelinler var
Geçen bir arkadaşın çocuğu oldu Kaynana ziyaret ediyor kız aman yüzüne üfleme
aman uzak dur kadına o evde rahat yok yemek yemesine izin yok mutfağa girse arkasında gençlerde de hata yokmu sizce
Kadın ağlaya ağlaya eve gitmiş 80 yaşında kadın torun seviyim
olmazmı kardeşim gençlerimizdede çok hatalar var ben yukarıda kendi yaşamımdan bir olay anlattım orda benim annem deseydiki aman boşver ona ne alıyorsun vs vs ben annemin dediğini yapardım herhalde ailenin büyük rolu var gençlerimizde lütfen büyüklere karşı biraz merhametli ve anlayışlı olalım eskinin insanları büyüklerinin yanında çocuklarını sevemezlermiş ayıpmış önceleri şimdi torunlarını sevip o eksikliği gidermek istiyorlar bu acımasızlığı bu ihtiyar insanlara yapmayalım o evlad belki hayırsız olur bizi üzer ama bir yaşlının bedduasını almak hem dünyayı hem ahireti mahv etmeye yeter yine bir olay anlatmak istiyorum adamın bir tanesi eşi ölünce evlatlarının yanında kalmaya başlar ir kız birde oğlu vardır ama adamcağız hiç bir yerde düzenli kalmıyordur komşular bir bakıoyrlarki amca elinde valiz gidiyor bir bakıyorlar geliyor amcaya bir gün sorarlar amca sen böyle nereye gidip geliyorsun amcada derki tuzlacadan bükmeceye bükmeceden tuzlacaya iyi derler komşular ama merak sarmıştır tuzlaca nere bükmece nere adamın oğlu akşam işten eve dönerken sorarlar evlat senin baban valiz elinde bir tuzlacaya birde bükmeceye gidiyormuş buralar nere biz bilmiyoruz adamın oğlunuda bir merka sarar ve üzülürde eve gelir durgundur adam artık eşini gözetlemey başlar kadın yemek hazırlıyordur ve adam gizlice mutfakta eşine bakarki kadın yaşlı adamın yemeğine tuz dolduruyor adam yemesin diye evlat düşünüyor demekki benim babam daha bir kaşık almadan bu yüzden sofradan kalkıyor gözyaşlarını gizler evlat sofraya otururlar tam yemeğe başlarken derki hanım bana su getirirmisin hanım gider mutfağa su getirmeye adam tabakları değiştirir babasına babacığım sakın ses çıkarma yemeğini ye kadın gelri sofraya bir kaşık yemek alır ve yutamaz adam ne oldu hanım yemekçokmu tuzlu ve zorla yedirir kadına yemeği kadın okadar tuz doldurmuşki yemeğe ağzı hep yara olur adam alır kadını annesine getirir sizin kızınız yaşlı bir insana böyle böyle yaptı bende ona böyle cevab verdim eğer düzeleckse benimle gelsin yok düzelmyecekse kızınızı alın ben istemiyorum daha sonra kızkardeşine gider ve onuda hesaba çeker oda bende babamın etini büküyordum fazla yemek yemesin diye adamsana yazıklar olsun senin hayata gelmese sebeb olan bir insana bunu yatınhaa der ve yüzüne tükürür döner işte böyle çoka acı böyle davranışlardan uzak olalım kardeşler eğer evimizde misafir iseler elimizden geleni ve gelmeyeni yapalım onların hayır duasını almak dünyalardan evlatlardan daha kıymetli bana göre

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
habbabe yazdı:

bunun okumakla ilgisi yokki be kardeşim kalple alakalı bir durum insan önce hayat okulunu okumalı büyüğümüze büyük gibi davranmalıyız diplomamız bize değer katmaz değeride düşürmez o bizim şahsi bir şeyimizdir insanlığımız değil
EVET BENDE ABLAMA KATILIYORUM.VİCDAN MESELESİ İNSANLIK DERSİ ALMALILAR BENCE.BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN DAHA HAYIRLIDIR

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt