Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİR ERKEK VE İKİ KADIN GELİN VE KAYINVALİDE (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR ERKEK VE İKİ KADIN GELİN VE KAYINVALİDE

değerli kardeşler ben şimdilik çıkıyorum malum işlerimizde var bu güzel sohbet için çok tşk gerçekten güzel bir fikir alış verişi oldu selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Öncelikle bende bir kayınvalideyim ayrıca benimde kayınvalidem vardı ben onbeş yaşında evlendim onaltı yaşımda bebeğim oldu şimdi o bebek otuz dört yaşında ve alem birtane istemezken gelinim iki tane buldu ama inanınbütün iş büyüklerde bitiyor kusur aramak isteyen her şeyde bulur evladını seven bir anne gelininide sevmek zorunda oda bir anne baba kuzusu suçu gelin olmak mı yani gençler şimdi kayın valide istemiyorlar ama gün gelecek onlarda kayın valide olacak iki kızım var ikiside evli onlarda babaanne ve dedeile büyüdüler bana yapılmasını istemediğim hareketi kızlarımda yapamaz etrafımızda gelin kaynana kavgalarını görüyorum gerçekten üzülüyorum Allahıma şükürler olsun biz öyle sorunlar yaşamadık ama her şey annede bitiyor bir evlat ailede gördüğünü gittiği yerde devam eder dünürlerle ilişkiler iyi olmalı senin annan şöyle baban böyle dendimi olmaz oda onları savunucak hep geçlerde kusur aramak olmaz büyüküz deyip her şeyi biz biliriz anlamına gelmez çok bilen çok yanılır kısacası ben gelinimle gelin kaynana gibi değil anne kız gibiyiz Allah razı olsun ufak tefek anlaşmazlıklar her ailede olur büyütmemek lazım S,A,:D:D:D:D:D

durdane_arslan

Kayıtlı Kullanıcı

ZERDA KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.ALLAH RAZI OLSUN.SELAMETLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Öncelikle bende bir kayınvalideyim ayrıca benimde kayınvalidem vardı ben onbeş yaşında evlendim onaltı yaşımda bebeğim oldu şimdi o bebek otuz dört yaşında ve alem birtane istemezken gelinim iki tane buldu ama inanınbütün iş büyüklerde bitiyor kusur aramak isteyen her şeyde bulur evladını seven bir anne gelininide sevmek zorunda oda bir anne baba kuzusu suçu gelin olmak mı yani gençler şimdi kayın valide istemiyorlar ama gün gelecek onlarda kayın valide olacak iki kızım var ikiside evli onlarda babaanne ve dedeile büyüdüler bana yapılmasını istemediğim hareketi kızlarımda yapamaz etrafımızda gelin kaynana kavgalarını görüyorum gerçekten üzülüyorum Allahıma şükürler olsun biz öyle sorunlar yaşamadık ama her şey annede bitiyor bir evlat ailede gördüğünü gittiği yerde devam eder dünürlerle ilişkiler iyi olmalı senin annan şöyle baban böyle dendimi olmaz oda onları savunucak hep geçlerde kusur aramak olmaz büyüküz deyip her şeyi biz biliriz anlamına gelmez çok bilen çok yanılır kısacası ben gelinimle gelin kaynana gibi değil anne kız gibiyiz Allah razı olsun ufak tefek anlaşmazlıklar her ailede olur büyütmemek lazım S,A,:D:D:D:D:D
değerli anacım anacım dedim çünkü gerçek bir annesiniz şnş bizleride evlat olasak görürsünüz hürmetle ellerinizden öpüyorum rabbim razı olsun ve sizi cennet hatunu eylesin ne güzel bir örneksiniz selam ve dua ile

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

durdane_arslan yazdı:
ZERDA KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.ALLAH RAZI OLSUN.SELAMETLE
rabbim cümlemizden razı olsun değerli kardeşim

habbabe

Kayıtlı Kullanıcı

aslında kaynana gelin çatışmasında bence şu temel yatıyor Zulüm gören kaynana iyilik yapacağı yerde geline daha çok zulmediyor

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Sevgili zerda bu sitede bulunan sizde dahil herkez benim evladım sayılır inanın hepinizi seviyorum sözlerin hoşuma gitti taylı dil yılanı deliğinden çıkarır ölümlü dünyada bize kalan tatlı dil güer yüz insan isterse kayın valide de olsa Anacım derse iş biter Allah gönlünün muradını versin kızım S,A,:D:D:D

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Sevgili zerda bu sitede bulunan sizde dahil herkez benim evladım sayılır inanın hepinizi seviyorum sözlerin hoşuma gitti taylı dil yılanı deliğinden çıkarır ölümlü dünyada bize kalan tatlı dil güer yüz insan isterse kayın valide de olsa Anacım derse iş biter Allah gönlünün muradını versin kızım S,A,:D:D:D
ne güzel bende çok sevindim rabbim razı olsun anacım duanızı eksik etmeyin

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

habbabe yazdı:
aslında kaynana gelin çatışmasında bence şu temel yatıyor Zulüm gören kaynana iyilik yapacağı yerde geline daha çok zulmediyor

ASLINDA SİZDE HAKLISINIZ.BEN ÇEKTİM BAŞKASI ÇEKMESİN DEMEK YERİNE BEN ÇEKTİM ODA ÇEKSİN MANTIK BU GALİBA

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
habbabe yazdı:

ASLINDA SİZDE HAKLISINIZ.BEN ÇEKTİM BAŞKASI ÇEKMESİN DEMEK YERİNE BEN ÇEKTİM ODA ÇEKSİN MANTIK BU GALİBA
ama yanlış bir mantık son nefeste çekilen o vicdan azabı son pişmanlık ne yaparsak yapalım fayda etmiyor çok şahit olduk ölüm çaresizliğine rabbim yardım etsin böyle şeyler olmamalı eğer taraflardan biri öyleyse bile diğer taraf sabırla bu duruma bir çözüm üretebilmelidir

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
habbabe yazdı:

ama yanlış bir mantık son nefeste çekilen o vicdan azabı son pişmanlık ne yaparsak yapalım fayda etmiyor çok şahit olduk ölüm çaresizliğine rabbim yardım etsin böyle şeyler olmamalı eğer taraflardan biri öyleyse bile diğer taraf sabırla bu duruma bir çözüm üretebilmelidir

RABBİM YARDIM ETSİN.AKLIMI BAŞIMIZA ALMAYI DOGRU YOLDA İLERLEMEYİ CÜM.NASİP ETSİN İNŞ.BENDE BİR DEFASINDA KIZ KARDEŞİMİ BOGUYORDUM ELİMDEN ZOR ALDILAR.:( SİNİRLENİN CE İŞTE KENDİME DUR DİYEMİYORUM.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

yapma fatma yaa bunu yenmeye çalışmalısın bence sinirlenince bo bol lahavle çekmelisin veya o ortamı terk etmelisin rabbim yardım etsin

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Kaynana ve gelin isteselerde istemeselerde birbirlerini sevmek zorundalar çünkü onlar için ortak bir paylaşım vardır birinin oğlu birinin kocası. Onun için derimki işi zorlaştırmadan sevmenin en kısa yolunu bulmalı ve iyi yönleini görüp onunla hareket etmeli (bu herkes için geçerli)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
Kaynana ve gelin isteselerde istemeselerde birbirlerini sevmek zorundalar çünkü onlar için ortak bir paylaşım vardır birinin oğlu birinin kocası. Onun için derimki işi zorlaştırmadan sevmenin en kısa yolunu bulmalı ve iyi yönleini görüp onunla hareket etmeli (bu herkes için geçerli)
evet haklısınız ama erkeğede büyük pay düşüyor çok iyi bir gözlemci olmalı eşini bulunmaz hint kumaşı gibi görüpte anneyi babayı bir kenara atmamalı iki tarafıda idare etmenin yollarını bulmalı eşinin kırılmasından korkup büyüklerinin ahını almamlı kalplerini kırmamalı hanım olsun erkek olsun şunu bilmeliki mutlulukları hayır duaya bağlıdır

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ayrıca tüm kardeşlere ibret olması açısından şöyle bir hikaye anlatmak istiyorum peygamber zamanından sahabelerden biri mübarek eve döndüğünde ilk önce annesini ziyaret eder onun duasını almadan evine girmezmiş aylar ve yıllarca böyle devam etmiş bir gün eve geç gelmiş ve annesinin yanına uğramamış annede alışkan olduğu iççin oğlunu bekliyormuş beklemiş beklemiş oplu gelmemiş çok üzülmüş kalbi kırılmış aradan bir müddet geçince sahabe hastalanıp ölüm döşeğine düşmüş ama bir türlü can verememektedir peygamber efendimizi çağırırlar böyle böyle diye sevgili efendimiz araştırın bakalım borcu varmı kul hakkı varmı araştırırlar hiç bir şekilde ne maddi ne manevi bir hak meselesi yoktur herkes o sahebedeb razı ve memnundur peygamberimiz şaşkındır acaba neden diye derken aklına gelir efendimzin bu şahsın anne babası hayattamıdır diye derler evet ya rasulullah bir yaşlı annesi var hayattadır onu getirin der peygamberimiz ve yaşlı kadın huzura gelir anacığım der bak oğlun ölmekte ama bir türlü ölemiyor sen oğlundan razımısın hakkını helal ettinmi anne derki benim kalbim oğluıma dargındır peygamberimiz meseleyi anlamıştır kadın gerçekten dargındır ve hakkını helal etme taraftarı değildir efendimiz buyurur ateş yakın adamı yakacağız kadın birden atlar yok ne olur yarasulullah onu yakmayın ben hakkımı helal ettim sevgili efendimiz gülümseyerek eğer sen hakkını helal etmeseydin oğlun cehennemde yanacaktı kadın hakkını helal eder etmez oğul nefesini tüketir işte budur kardeşler bir anneyi gücendirmek bir babayı gücendirmek bu hiç bir canlı için olmaması gereken bir durumbunlara dikkat edelim olurmu

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
ayrıca tüm kardeşlere ibret olması açısından şöyle bir hikaye anlatmak istiyorum peygamber zamanından sahabelerden biri mübarek eve döndüğünde ilk önce annesini ziyaret eder onun duasını almadan evine girmezmiş aylar ve yıllarca böyle devam etmiş bir gün eve geç gelmiş ve annesinin yanına uğramamış annede alışkan olduğu iççin oğlunu bekliyormuş beklemiş beklemiş oplu gelmemiş çok üzülmüş kalbi kırılmış aradan bir müddet geçince sahabe hastalanıp ölüm döşeğine düşmüş ama bir türlü can verememektedir peygamber efendimizi çağırırlar böyle böyle diye sevgili efendimiz araştırın bakalım borcu varmı kul hakkı varmı araştırırlar hiç bir şekilde ne maddi ne manevi bir hak meselesi yoktur herkes o sahebedeb razı ve memnundur peygamberimiz şaşkındır acaba neden diye derken aklına gelir efendimzin bu şahsın anne babası hayattamıdır diye derler evet ya rasulullah bir yaşlı annesi var hayattadır onu getirin der peygamberimiz ve yaşlı kadın huzura gelir anacığım der bak oğlun ölmekte ama bir türlü ölemiyor sen oğlundan razımısın hakkını helal ettinmi anne derki benim kalbim oğluıma dargındır peygamberimiz meseleyi anlamıştır kadın gerçekten dargındır ve hakkını helal etme taraftarı değildir efendimiz buyurur ateş yakın adamı yakacağız kadın birden atlar yok ne olur yarasulullah onu yakmayın ben hakkımı helal ettim sevgili efendimiz gülümseyerek eğer sen hakkını helal etmeseydin oğlun cehennemde yanacaktı kadın hakkını helal eder etmez oğul nefesini tüketir işte budur kardeşler bir anneyi gücendirmek bir babayı gücendirmek bu hiç bir canlı için olmaması gereken bir durumbunlara dikkat edelim olurmu

ALLAH RAZI OLSUN ABAL DER ALMAK LAZIM.GÜNÜMÜZÜN EN YÜKÜK RROBLEMİ ANNE BABA HAKKI.RABBİM YARDIM ETSİN İNŞ.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim evet hem en önemli problemi hemde rab katındada çok önemli ve hesabı ağır bir durum rabbim yardım etsin

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

HAFIZE ANA SIZE ANA DIYEBILIRMIYIM?ALLAH´IM HEP BÖYLE BIR KAYINVALIDEM OLSUN ISTEDIM FAKAT BENIM KAYINVALIDEMLE BIZ GECE ILE GÜNDÜZ GIBIYIZ BENIM KAPANMAMI BILE ISTEMEDI.AMA E$IM ALLAH ONDAN RAZI OLSUN.BEN BURDA GIYBET EDIP ARKASINDAN KONU$MAK ISTEMIYORUM.O BENDEN RAZIMI BILMIYORUM AMA BEN ONA HEP DUA EDIYORUM ALLAH ONUN BÜTÜN GÜNAHLARINI YETI$TIRDIGI IYI EVLAT HÜRMETINE AFFETSIN ZIRA COK DUAYA IHTIYACI VAR:(ALLAH GÖGSÜNE IMAN ALLAH
SEVGISI ALLAH KORKUSU AHIRET KAYGISI VERSIN ALLAH ONU BU DÜNYANIN ALDATICI I$ILTILARINDAN SOGITSUN IN$ALLAH.4 YA$INDAKI OGLUMUN SORULARINA CEVAP VEREMIYORUM ONUN YÜZÜNDEN.DEDIM YA COK FARKLIYIZ.BENIM AILEMDE GELIN KAYNANA GÖRÜMCE YOKTUR HERKES BIRDIR.GELINLERIMIZ BIZI COK SEVER BENDE HEPSINI COK SEVIYORUM ANACIGIM DEDIGIN GIBI HERKESIN HUYU FARKLI OLDUGU GIBI KABULLENIRSEK INSANLARI SORUN KALMAZ DIYE DÜ$ÜNÜYORUM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten kardeşim hayat bir imtihan sahnesidir kimi başarır kimi başaramaz siz sabırlı olup bu imtihanı kazanıırsınız inş rabbim iyilikten ayırmasın dua ile

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

amin amin amin dua yerine insallah.bende imtihan olarak degerlendiriyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt