değerli anacım anacım dedim çünkü gerçek bir annesiniz şnş bizleride evlat olasak görürsünüz hürmetle ellerinizden öpüyorum rabbim razı olsun ve sizi cennet hatunu eylesin ne güzel bir örneksiniz selam ve dua ilehafize yazdı:
Öncelikle bende bir kayınvalideyim ayrıca benimde kayınvalidem vardı ben onbeş yaşında evlendim onaltı yaşımda bebeğim oldu şimdi o bebek otuz dört yaşında ve alem birtane istemezken gelinim iki tane buldu ama inanınbütün iş büyüklerde bitiyor kusur aramak isteyen her şeyde bulur evladını seven bir anne gelininide sevmek zorunda oda bir anne baba kuzusu suçu gelin olmak mı yani gençler şimdi kayın valide istemiyorlar ama gün gelecek onlarda kayın valide olacak iki kızım var ikiside evli onlarda babaanne ve dedeile büyüdüler bana yapılmasını istemediğim hareketi kızlarımda yapamaz etrafımızda gelin kaynana kavgalarını görüyorum gerçekten üzülüyorum Allahıma şükürler olsun biz öyle sorunlar yaşamadık ama her şey annede bitiyor bir evlat ailede gördüğünü gittiği yerde devam eder dünürlerle ilişkiler iyi olmalı senin annan şöyle baban böyle dendimi olmaz oda onları savunucak hep geçlerde kusur aramak olmaz büyüküz deyip her şeyi biz biliriz anlamına gelmez çok bilen çok yanılır kısacası ben gelinimle gelin kaynana gibi değil anne kız gibiyiz Allah razı olsun ufak tefek anlaşmazlıklar her ailede olur büyütmemek lazım S,A,![]()
rabbim cümlemizden razı olsun değerli kardeşimdurdane_arslan yazdı:
ZERDA KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.ALLAH RAZI OLSUN.SELAMETLE
ne güzel bende çok sevindim rabbim razı olsun anacım duanızı eksik etmeyinhafize yazdı:
Sevgili zerda bu sitede bulunan sizde dahil herkez benim evladım sayılır inanın hepinizi seviyorum sözlerin hoşuma gitti taylı dil yılanı deliğinden çıkarır ölümlü dünyada bize kalan tatlı dil güer yüz insan isterse kayın valide de olsa Anacım derse iş biter Allah gönlünün muradını versin kızım S,A,![]()
habbabe yazdı:
aslında kaynana gelin çatışmasında bence şu temel yatıyor Zulüm gören kaynana iyilik yapacağı yerde geline daha çok zulmediyor
ama yanlış bir mantık son nefeste çekilen o vicdan azabı son pişmanlık ne yaparsak yapalım fayda etmiyor çok şahit olduk ölüm çaresizliğine rabbim yardım etsin böyle şeyler olmamalı eğer taraflardan biri öyleyse bile diğer taraf sabırla bu duruma bir çözüm üretebilmelidirFATMA_ERGUN yazdı:
habbabe yazdı:
aslında kaynana gelin çatışmasında bence şu temel yatıyor Zulüm gören kaynana iyilik yapacağı yerde geline daha çok zulmediyor
ASLINDA SİZDE HAKLISINIZ.BEN ÇEKTİM BAŞKASI ÇEKMESİN DEMEK YERİNE BEN ÇEKTİM ODA ÇEKSİN MANTIK BU GALİBA
zerda yazdı:
ama yanlış bir mantık son nefeste çekilen o vicdan azabı son pişmanlık ne yaparsak yapalım fayda etmiyor çok şahit olduk ölüm çaresizliğine rabbim yardım etsin böyle şeyler olmamalı eğer taraflardan biri öyleyse bile diğer taraf sabırla bu duruma bir çözüm üretebilmelidirFATMA_ERGUN yazdı:
habbabe yazdı:
ASLINDA SİZDE HAKLISINIZ.BEN ÇEKTİM BAŞKASI ÇEKMESİN DEMEK YERİNE BEN ÇEKTİM ODA ÇEKSİN MANTIK BU GALİBA
evet haklısınız ama erkeğede büyük pay düşüyor çok iyi bir gözlemci olmalı eşini bulunmaz hint kumaşı gibi görüpte anneyi babayı bir kenara atmamalı iki tarafıda idare etmenin yollarını bulmalı eşinin kırılmasından korkup büyüklerinin ahını almamlı kalplerini kırmamalı hanım olsun erkek olsun şunu bilmeliki mutlulukları hayır duaya bağlıdırxtar yazdı:
Kaynana ve gelin isteselerde istemeselerde birbirlerini sevmek zorundalar çünkü onlar için ortak bir paylaşım vardır birinin oğlu birinin kocası. Onun için derimki işi zorlaştırmadan sevmenin en kısa yolunu bulmalı ve iyi yönleini görüp onunla hareket etmeli (bu herkes için geçerli)
zerda yazdı:
ayrıca tüm kardeşlere ibret olması açısından şöyle bir hikaye anlatmak istiyorum peygamber zamanından sahabelerden biri mübarek eve döndüğünde ilk önce annesini ziyaret eder onun duasını almadan evine girmezmiş aylar ve yıllarca böyle devam etmiş bir gün eve geç gelmiş ve annesinin yanına uğramamış annede alışkan olduğu iççin oğlunu bekliyormuş beklemiş beklemiş oplu gelmemiş çok üzülmüş kalbi kırılmış aradan bir müddet geçince sahabe hastalanıp ölüm döşeğine düşmüş ama bir türlü can verememektedir peygamber efendimizi çağırırlar böyle böyle diye sevgili efendimiz araştırın bakalım borcu varmı kul hakkı varmı araştırırlar hiç bir şekilde ne maddi ne manevi bir hak meselesi yoktur herkes o sahebedeb razı ve memnundur peygamberimiz şaşkındır acaba neden diye derken aklına gelir efendimzin bu şahsın anne babası hayattamıdır diye derler evet ya rasulullah bir yaşlı annesi var hayattadır onu getirin der peygamberimiz ve yaşlı kadın huzura gelir anacığım der bak oğlun ölmekte ama bir türlü ölemiyor sen oğlundan razımısın hakkını helal ettinmi anne derki benim kalbim oğluıma dargındır peygamberimiz meseleyi anlamıştır kadın gerçekten dargındır ve hakkını helal etme taraftarı değildir efendimiz buyurur ateş yakın adamı yakacağız kadın birden atlar yok ne olur yarasulullah onu yakmayın ben hakkımı helal ettim sevgili efendimiz gülümseyerek eğer sen hakkını helal etmeseydin oğlun cehennemde yanacaktı kadın hakkını helal eder etmez oğul nefesini tüketir işte budur kardeşler bir anneyi gücendirmek bir babayı gücendirmek bu hiç bir canlı için olmaması gereken bir durumbunlara dikkat edelim olurmu
hafize yazdı:
Öncelikle bende bir kayınvalideyim ayrıca benimde kayınvalidem vardı ben onbeş yaşında evlendim onaltı yaşımda bebeğim oldu şimdi o bebek otuz dört yaşında ve alem birtane istemezken gelinim iki tane buldu ama inanınbütün iş büyüklerde bitiyor kusur aramak isteyen her şeyde bulur evladını seven bir anne gelininide sevmek zorunda oda bir anne baba kuzusu suçu gelin olmak mı yani gençler şimdi kayın valide istemiyorlar ama gün gelecek onlarda kayın valide olacak iki kızım var ikiside evli onlarda babaanne ve dedeile büyüdüler bana yapılmasını istemediğim hareketi kızlarımda yapamaz etrafımızda gelin kaynana kavgalarını görüyorum gerçekten üzülüyorum Allahıma şükürler olsun biz öyle sorunlar yaşamadık ama her şey annede bitiyor bir evlat ailede gördüğünü gittiği yerde devam eder dünürlerle ilişkiler iyi olmalı senin annan şöyle baban böyle dendimi olmaz oda onları savunucak hep geçlerde kusur aramak olmaz büyüküz deyip her şeyi biz biliriz anlamına gelmez çok bilen çok yanılır kısacası ben gelinimle gelin kaynana gibi değil anne kız gibiyiz Allah razı olsun ufak tefek anlaşmazlıklar her ailede olur büyütmemek lazım S,A,![]()