Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben ATEİST'im (3 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GOLDEN34

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Ateist yetiştirilmiş büyümüş biriyim ama hayatın bir amacı olduğunu düşünmeye başladım yada bilmiyorum hayat bana boş gelmeye başladğndan ben bi amaç arıyor olmuşumdur ne bileym! Dinleri çok kurcalamaya araştırmaya sorgulamaya başladım.. Her dinin kendi forumuna gidip o dine mensup olan insanlardan yardım istiyorum. Şu ana kadar araştırdğım biçok din saçma çıktı yahudilik yada hristiyanlk budizm vs gibi. Hristiyanlık diğerlernden daha mantıklıydı o ayrı.

Şimdi buraya islamı öğrenmeye geldim. Sizlere her gün sorular sormayı planlıyorum ama bana mümkün oldğnca link yada video atmadan (çok mecbur kalrsanz uzun olmayan videolara linklere yazılara yönlendirebilrsiniz) sorularıma cevap vermeye çalışırsanız sevinirim.

İlk sorumla başlıyorum.

1. Müslüman olma nedeniniz nedir, neden bu dindesiniz, Bir yaratıcı olduğuna ve Muhammedin onun gerçekten elçisi olduğuna dair ne gibi kanıtlarınız var ? Dediğim gibi mümkün olduğunca link fln atmadan kendi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim !

Saygılar.

Dejavu0107

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Ateist yetiştirilmiş büyümüş biriyim ama hayatın bir amacı olduğunu düşünmeye başladım yada bilmiyorum hayat bana boş gelmeye başladğndan ben bi amaç arıyor olmuşumdur ne bileym! Dinleri çok kurcalamaya araştırmaya sorgulamaya başladım.. Her dinin kendi forumuna gidip o dine mensup olan insanlardan yardım istiyorum. Şu ana kadar araştırdğım biçok din saçma çıktı yahudilik yada hristiyanlk budizm vs gibi. Hristiyanlık diğerlernden daha mantıklıydı o ayrı.

Şimdi buraya islamı öğrenmeye geldim. Sizlere her gün sorular sormayı planlıyorum ama bana mümkün oldğnca link yada video atmadan (çok mecbur kalrsanz uzun olmayan videolara linklere yazılara yönlendirebilrsiniz) sorularıma cevap vermeye çalışırsanız sevinirim.

İlk sorumla başlıyorum.

1. Müslüman olma nedeniniz nedir, neden bu dindesiniz, Bir yaratıcı olduğuna ve Muhammedin onun gerçekten elçisi olduğuna dair ne gibi kanıtlarınız var ? Dediğim gibi mümkün olduğunca link fln atmadan kendi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim !

Saygılar.

Kuranı kerimin mealini oku senin cevapların orda...

muratbanubulut

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah rabbim sana hayır kapılarını açar sana hak yolunu gösterir duasıyla
golden 34 müslümanlığın en büyük delili kuran-ı kerim dir. hiçbir canlı, hiçbir alim böylesine bir yazıyı yazamaz. Allahımız onu indirmiş ve ezberletmiştir. belki de ezberlenmesi en kolay şey kuran dır. her dil unutulur ama kuran-ı kerim unutulmaz bu Allahımızın bir lütfudur.
bizler aciz insanlarız başımız derde girdiğinde canımız sıkıldığında bir üst kişiye sığınmak isteriz. ama biz hepimiz yaratılış biçiminden eşitiz. bu yüzden sığınabileceğimiz derdimizi açabileceğimiz isteyebileceğimiz tek mercii Allah tır. Namaz kılınca için huzur dolar dua edince mutluluk duyarsın. Rabbimizin nice güzel ayetleri vardır onları okuyunca kendini bulursun. böylece o yazılanların insan yazması olmadığını anlarsın.
Rabbim hidayet yolunu açsın inşallah

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
müslüman olma nedenim .. düşüneyim ..ilk önce çok şükür ki müslüman bi anne babanın evladı olarak dünyaya geldim ...
kimse din secimimi sorgulamadı .. aklini kullanabilir . ve belli yasa gelince müslüman oldugunu benimsiyorsun ..
o yaşlardan sonrada okuyup ögrenmeye baslarsan müslüman olma bilincini kendine aşılamış olursun ...
ben böyle yaptım .. müslüman olma nedenimde bu son dindir.. Allah ın emrettgi bişeydir bu ...
hic bir dini de yermeye hakkım oldugunu düşünmüyorum cünkü zamanında o dinler getirilmiş ve en son din olan islamiyet getirilmiştir .. buna da inanmamızın gerekliliği Kur 'anda acıkca bellidir...
kanıtımız var mı derken o kanıtların hepsi Kur'anda bulunmaktadır. biz Peygamber efendimizi (s.a.v) görmeden , Allah 'a ve peygamberimize inanan bi ümmetiz.. bunun da sevabının bi ayrı oldgunu düşünüyorum ..
Kur' anı incelemeni tavsiye ederim .. sorularının cevaplarını oralardan açık bi şekilde alabilirsin .. Kitabımızda hiç birşey net olmayacak bi şekilde acıklanmamıştır.. Görelim ki anlayalım diye ...

cümlelerimin içinde hatta ettigim seyler varsa affedin ..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Golden konyaya davet ederim sizi bir Allah dostu vardır orada size her türlü açıklamayı yapacaktır inanıyorum ki.

nazlı ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim öncelikle senin adına çok sevindim demek ki yüce Rabbim seni kendi yoluna almak istemiş ki sen burdasın. İnsanın yapısında bi yaratıcıya inanma ihtiyacı vardır Allah bizleri öyle yarattı. Bi düşünürsen başka sığınacak güvenecek yardım dilenecek kim var? O çok bağışlayan çok merhamet eden ve insana güzellikler verendir.

_MOD_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleykum.

Gerçekten inanmak istiyorsan samimiyetinle Allah' a bunu arz et ve bekle, sonra kendin gör, sen kendin karar ver doğru yol mu değil mi diye.

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman bi ülkede doğduğumuz için müslüman olmaktan ziyade müslüman kalabilmek sanırım bizim mücadelemiz

niye hala müslümanım dersen,İslam dininin kısacası Allahın verdiği mesajın Allahın tanımladığı insan profilinin,Allahın tanımladığı kul yaradan ilişkisinin vicdanımda ve aklımda kabul görmesi diyebilirim özetle

Allah kuran da bir insan sana kötülük dahi etmiş olsa sen ona iyilikle muamele et buyuruyor
(Fussilet 34- İyilikle kötülük bir olmaz. Sen kötülüğü en güzel bir tavırla sav O zaman bakarsın ki seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost oluvermiştir.)

İnsan ilişkileri bu ayete dayanırsa ne olur? sana kötülük yapanı ,misliyle karşılık vermek yerine affetsen hatta sen ona iyilik yapsan daha yaşanılır olmaz mı hayat?

daha sana uzun uzun Allahın emirlerinin insan hayatını ne kadar yaşanabilir kıldığına dair örnekler verebilirim

lakin hayatın anlamı olarak gördüğümüz bir şeyi cümlelere nasıl sığdırabiliriz ki
kaldı ki bu din vicdana hitap eden bir din,

islamın hak olduğuna kanaat de getirse bir insan, müslümanlığı kaldırabilecek bir yüreği ,bir vicdanı yoksa o dinden nasibini alamaz

o dine adayamaz kendisini

diyeceğim odur ki,Allahın kuranda çizdiği hayat resminin bire bir şuan uygulandığını düşünürsek
insanların huzur içinde yaşadığı bir dünya çıkıyor benim karşıma

şuan insanlar arasında eksik olan yada unutulan hertürlü iyi davranışın her türlü güzelliğin kurandaki mesajlarla tamamlanabileceği kanısındayım

lakin şu da var ki,biz seni burda ikna bile etsek müslümanlığın hak olduğu konusunda

Allahın hidayet etmediği kimsenin bu dine girmesinin ihtimali yok

Müslümanlık nedir biliyor musun?

herkesin şu saatte gideceği cafeyi,eğleneceği mekanı,izleyeceği diziyi,içeceği çayı kısacası nefsine hoş geleceği hertürlü şeyi yapmayı düşündüğü zamanda

hoşuna giden herşeyden feragat edip,kendisini yaratan Allahını ,O'nu unutmadığını Ondan yüzçevirmediğini, kısacası bu hayat oyunun içinde oyalanaıp kalmayacağını göstermek için camiiye gitmesidir

faniyi bırakıp bakiye sarılmasıdır.

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Müslüman olma nedeniniz nedir, neden bu dindesiniz, Bir yaratıcı olduğuna ve Muhammedin onun gerçekten elçisi olduğuna dair ne gibi kanıtlarınız var ?

Güzel bir soru ..bu soru ile özü harmanlaya caksınız. Öncelikle tabi ki doğuş noktamızı biz seçmedik...Seçen bizi Müslüman aileye nasip etti yani hediye etti...
Sonra bu aile içinde sevgi saygı ve birlik beraberliği ...akraba,komşu ve insanların ilişkilerini haklarını öğrendik...sonra ise sıralı eğitimlere tabi olarak yetiştik...Önce bizde Alem ,insan,mahlukat nasıl oluştu sorularına cevaplar aradık...Bu yaratılan alem bilinçsiz rastlantısız yaratılmamıştır düşüncemiz oluştu...sonra baktık ki her şey bir düzen içinde ahenkle yürüyor...İnsaf,merhamet,yardımlaşma...fakiri doyurma gibi duygulardan etkilendik bazen ağladık bazen güldük... Sonra ezan ,namaz, Kur'an ile tanıştık... sorularımız başladı...Allah C.C. ulaşmak istedik...yakın olmak istedik...Kaza ve kaderi öğrendik... Bazımız doğuyor bazımız ölüyor sıralı gibi vakti gelen gidiyordu..Doğum ve ölümle tanıştık...
Yaratılma ...yaratma olaylarını öğrendik Allahın her an var olduğunu öğrenip ona peygamberlerine A.S. ve kitaplarına aşık olduk başladık incelemeye...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Kur'an-ı Kerim meali ile tanıştık...İbrahim A.S. kıssası ile Allah C.C. na ve Kur'an-ı Kerime ve Peygamberlerine yeniden aşık olduk...Baktıkki Allah C.C.. Baki...diğer her şey ölümlü imiş...Baki 'ye yaklaşmak yakın olmak istedik...
Bazen çocuk ca hata işledik ..af dilemeyi öğrendik...Allah ın verdiği canı gene Allah ın aldığını Ömrü onun belirlediğini anladık...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
İnsan hakkını...Kul hakkını ...haramı öğrendik...Sonra helal rızık ve yuva olsun istedik...Kamili Mürşid yani müceddid konusunu anladık...Allah C.C. na güvenmeyi ve dayanmayı öğrendik...
Yaratılışı...yaratılmayı araştırdık...Diğer Kitaplarla karşılaştık diğer dinleri Peygamber A.S. ları öğrendik...
Zekat ...fitre yani imanın şartlarını ...öğrendik...
Sonra ise neden Mezhepler...tarikatlar...Müceddidler diye araştırdık...Hızır A.S. kıssasını öğrendik...coştuk...
Adem A.S. ın yaratılışı...Şeytan Lainin kibrini..itaatsizliğini ...kovulduğunu müddet aldığını öğrendik...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Şeytan Lain ile mücadeleyi ...onun aciz ve itaatsiz biri olduğunu ,düşman olduğunu öğrendik...savunmayı kavradık.. Büyücüleri ...şeytan lain yandaşlarından savunmayı öğrendik...

Sonra... Allah ın verdiği canın Allah tan başka kimsenin alamayacağını idrak ettik...Sonra Sabrı...pehlivan olanın çok sabreden olduğunu ..Muhammed Mustafa A.S. a Ümmed olanın Cenneti kazanacağını öğrendik...Sonra KUL olmayı...Hacı olmayı... Süleymen olmayı duyduk inceledik Allahın ilimlerinin olduğunu öğrendik...Şimdi...;
Hamd ve Şükürler olsun ki konuya vakıf olmaya çalıştık...Allah C.C. nu çok seviyoruz...Muhammed Mustafa A.S. ı çok seviyoruz...Kur'an-ı Kerime sarsılmaz inançla bağlıyız...

Melekleri öğrendik...İşte aciz kul olarak buradayız....
İnşallah öğrenecek ve mutluluğa gark olacağız...
Selam ile...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Muhammed Mustafa A.S. ın Kur'an-ı Kerimi aldığı anı okuyunca ..duyunca aşk üstü aşık olduk...Mutmain olduk...aşka doyduk yoluna can feda dedik...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Kanıt dersen sor söyleyelim...Alem bir kanıt...Ayın ikiye bölündüğünü görsen şüphen kalmaz sen başkasına bakma ...Boydan boya 2000 m genişliğinde ...100-200 m derinliğinde kalyon ...
Kıyamet rüzgarı şu an esmekte gören göz görür derler ...
Alemler içinde alem olduğunu da unutmayalım.

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Ahlak ..Hadis...Ayet...Kur'an bir bütün ah bir anlayabilsen... Fakir doyurmak..öksüz ...yetimi ..dulu sevmek...Kadına saygı...İnsanı sevmek vs... Ya Rabbim Sana Hamd ve Şükrü arz etmekte eksikliğimiz af et...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Hızır A.S. kıssasını oku hayran kalırsın...Ah...Ah...aşkı gör o zaman sen...Rabbimin Hangi konusuna aşkımı layıkı ile anlatayım...derdimizi deştin sağ ol arkadaşım...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Şimdilik yeter sanıyorum....Selamlar.

GOLDEN34

Kayıtlı Kullanıcı
İlk sorumu cevapladınığnz için çok teşekkrler arkadaşlar. Sağolun.

En önemli kanıtınız ve bana tavsiyeniz: Kuran galiba bütün yorumlardan anladığım kadarıyla. Ben bir yandan onu da okuyorum baştan sırayla gidiyorum birde aradan ortalardan açıp okuduğum oluyor bitirmek planlarım arasnda var.

Evet insan vicdanına ve mantığına uyan güzel ayetler ve kurallar var, sonra namaz oruç gibi herkesin düzenli yapamayacağı ibadetlerin olduğunu içki gibi şeylerin yasak olduğunu düşününce bir yandan insanlar neden böyle bir din çıkarıpta birde böyle kurallar koysunlar, demekki bu dini çıkaran kendi çıkarları için üretmedi diyorum, sonuçta her inanmayan gibi ben de Kuranın insanlar veya Muhammed peygamber tarafından yazıldığını düşünmekteyim.

Tabi kafama takılan ayetler ve hususlarda var, mesela Muhammed peygambere bazı konularda diğer insanlara tanınmayan ama sadece ona tanınan özel haklar ve ayrıcalıklar var o tarz ayetlerdende gördüm meali kurcalarken, isterseniz ayet numaralarını verip paylaşabilirim şimdi sonra o ayetleri yorumlayabilirsiniz veya ne düşünüyorsunuz söyleyebilrsiniz?

Sonra kabe olsun arabistana çok para getiriyor, yani inanmayan biri için bazı ayetler ve kurallar biraz çıkarlar için üretilmiş gibi gözüküyor. Ama dediğim gibi namaz oruç gibi ibadetlerin olması, sonra Muhammed peygamberin kendi canını riske atıp o dönemki arap toplumunu birçok konuda düzeltebilmesi vs. çıkar ilişkisi gibi durmuyor ve bu konu beni düşündürüyor. Neden birisi böyle bi riski alsın durduk yere diyorum.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Evet , hz mUhammede iftira ile birçok şeyi aldı sanırlar dünyalık oysa o bir hasırın üzerinde uyurken hz Ömer görüyor ve ağlıyor
Nasıl olur diyor ? Bir Allah'ın resulu saraylara layık iken bu yaşanan ne ? hani herşey veriliyordu?
'Ya ömer istemezmisin dünya onların , ahiret bizim olsun?'
Kadınlar verildiya oysa arap toplumunda o zamnlar ondan daha fazlasına sahip olunuyordu
Hz Muhammede kızdılar dört kadın sınırı getiriliyordu ...şimdi çok bulanlara göre nedir ki? dört kadın???
Konuyu anlamak için o günkü toplumu bilmek lazım
Hz Muhammedi ve insanları aynı kaba koymamak lazım
İnsan eli ile olsa ? bu dünyaya ait konular olurdu , oysa ahirete yönelik yeni bir yaşama yönelik yaşam kuralı içeriyordu
Burda bu kurallara uyan kimseler, hem dünyada hem görülmeyen (şu an var olan aleme) aleme uygun hale geliyordu
Allah'u teala insanları inanmak hususunda zorlamaz, isterki düşünerek gelsin
İnandın , öyle ise hem dünyada , hem ahirette korunmak istersen kurallara uyacaksın ki korunanlardan olasın
İnşallah Rabbimin hidayet verdiklerinden olasın...kalbine iman tohumları gelsin
Öyle güzel ki....bilirmisin ? şu an o alem hazır bekler isteyeni buyur eder...Nasıl? inanıyorsan buyur eder...
Şu an yaşadıklarıma inanmayanlara bir sözüm var...alem birse Allah c.c her yaratılanın yaradası ise...duyan gören O ise???
Şu an bir telefon ile dünyanın heryerindeki insan ile konuşuruz peki ? Allah c.c aciz mi Bu işe???
İstediğin insan ile kamera ile görüşürsün ...hiçbir sebebe ihtiyacı olmayan Allah c.c isterse nasıl gösterir isteyene???
bunlar bir vesile inanmak isteyene...ister inan , ister inanma ama kazanç sana inanmak ile...kaybetmek var sınanma ile
Allah 'ın işi gücü yok mu bizi sınar? vereceklerini görsen , duysan inan aklın fikrin gider , niye imtihan ediyor? herkes inansa?
O biliyor, insan ararsa aradıgı herşey onda ...aslında harika yaratmış Rabbim bizi, ister ki onun temsilen Halife seçmiş bizi
Meleklerden üstün, hayvanlardAN aşağı olabiliriz seçim ile ...
işte bu şansı vermiş bize...haydi sıra sende , seçim elinde , siyahı mı seçeceksin? beyazımı?
Bak ! yiğit kardeşim kolaymı mücadele , sen sordun şimdi sıra evrende ....sana cevap gelecek heryerden inşlllah güzel değerlendirirsin
Dünya kısa...ahiret sonsuz...öyle ise düşünmeye değer hakikat anahtarı sende ...diyemem herşeyi ...çünkü Rabbim herkesin kendi çabasına değer verir, desemde zaten istemeyince burun büker... şair , deli, der gecersin ...hep dedikleri gibi
Oysa seyretiğim herşey O'nun eseri ...hele insan ! Ya RaB ne değer verdin sen?
Allah'ın bize verdiği değeri , inan şu an hiçbir insan veremez , secde etmek , Rabbi yüceltmek az gelir...
Neyse inşallah arayan bulur...temennisi ile Rabbim senin kalp gözünü açsın, açsın ki gerçekleri göresin

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Islamiyetten önce Arabistanın Durumu Peygamberimiz Hz. (s.a.s.) Arap yarımadasının Hicaz bölgesinde, Mekke şehrinde doğdu. O'nun hayâtını ve insanlık târihinde yaptığı büyük inkılâbı kavrayabilmek için, yaşadığı asırda Arabistan'ın genel durumunun ve Arapların yaşayışlarının, ana hatları ile de olsa, bilinmesinde fayda vardır.

1. Araplar kabileler halinde yaşıyorlardı:
İslâmiyet'ten önce Araplar, henüz millet hâline gelemedikleri için; kabîleler hâlinde yaşıyorlardı. Her kabîle, diğerlerinden ayrı bir devlet gibiydi. Kabîle başkanına "Şeyh" deniyordu. Hicaz ve Yemen bölgelerinde bazı şehirler kurulmuşsa da, genellikle çöllerde çadır ve göçebe hayâtı geçiriyorlardı. Hicaz bölgesinde üç önemli şehir, Mekke, Yesrib (Medine) ve Tâif'ti. Mekke'de Kureyş Kabîlesi, Tâifte Sakîf Kabîlesi, Yesrib (Medine) de Evs ve Hazreç adlı Arap kabîleleri ile Kaynukaoğulları, Nadîroğulları ve Kurayzaoğulları olmak üzere üç yahûdi kabîlesi bulunuyordu. Diğer kabîleler genellikle göçebe idiler.

2.Kabileler arasında kan davaları vardı:
Kabîleler arasında kan davası ve sınır anlaşmazlıkları gibi sebepler yüzünden savaş eksik olmazdı. Yalnızca yılın dört ayında (Muharrem, Recep, Zilka'de ve Zilhicce aylarında) harbetmezlerdi. Bu aylara "eşhür-i hurum" (savaşılması, kan dökülmesi haram olan hürmetli aylar) denir. Bu esnâda, bütün kabîleler güvenlik içinde seyâhat edebildikleri için, genellikle büyük panayırlar bu aylarda kurulurdu. Mekke'nin hâkimi, Kâbe ve civârındaki putların koruyucusu oldukları için Kureyş kabîlesi, diğer bütün kabîlelerden saygı görürdü. Bu sebeple Kureyşliler, senenin her mevsiminde diledikleri yere seyâhat edebiliyorlardı.

3.Ticaret gelişmişti ve panayırlar düzenlenirdi:
Hicaz bölgesindeki panayırların en önemlileri, Mekke civârında kurulmakta olan Ukaz, Mecenne ve Zülmecaz panayırlarıydı. Bu panayırlara ülkenin dört bir yanından akın akın gelenler arasında satıcılar, iffetsiz kadınlar, şâirler, hatipler, kâhinler ve çeşitli dinlere mensup kimseler de bulunuyordu. Tâif'le Nahle arasında kurulmakta olan Ukaz panayırında, şiir yarışmaları yapılır; beğenilip derece alan şiirler, Kâbe'nin duvarlarına asılırdı. Bu şekilde Kâbe duvarında asılmış olan yedi ünlü kasideye "el-Muallekatü's-seb'a" (Yedi Askı) denilmiştir.

4.Arapların çoğunluğu putperestti:

Müslümanlıktan önce, Arapların çoğunluğu putperestti. Yapmış oldukları bir takım heykellere ilâh diye tapıyorlardı. En önemli putlar, Hubel, Lât, Menât, Uzzâ, Vedd, Suva', Yeğûs, Yeûk ve Nesr adlarını taşıyanlardı. Mekke'de Kâbe ve civârına 360 kadar put yerleştirilmişti. Her kâbîlenin ayrı bir putu, her putun özel bir ziyâret günü vardı. Böylece yılın her gününde putlarını ziyârete gelenlerle dolup taşan Mekke, bir ticâret merkezi olduğu kadar, putperestliğin de merkezi hâline gelmiş bulunuyordu.

Arabistan'da putperestlerden başka, Mûsevî, Hıristiyan, Mecusî (ateşe tapan) ve Sâbiî dinlerine mensup kimseler de vardı. Bunlardan başka, çok az sayıda, Hz. İbrahim'in tebliğinden o devre ulaşan dinî esasları benimsemiş tek Tanrı inancında olan "Hanîf"ler vardı. Nevfel oğlu Varaka, Cahş oğlu Abdullah, Huveyris oğlu Osman ve Sâide oğlu Kuss bunlardandı.

İslâmiyetten önce Arap Yarımadasının kuzeyinde (Sûriye'de) "Nebtî", güneyinde (Yemen'de) "Himyerî", Irak'ta ise "Süryânî" yazıları kullanılıyordu. Hicaz Arapları Sûriye ve Irak'a ticâret için yaptıkları seyâhatlarda Arapça'yı Nebtî ve Süryânî yazıları ile yazmayı öğrendiler. Daha sonraki asırlarda, Nebtî yazısından "Nesih"; Süryânî yazısından da "Kûfî" denilen yazı sitilleri doğmuştur. Ancak, Araplar arasında okuyup yazma bilenlerin sayısı son derece azdı. Cömertlik, konukseverlik, sözde durma, düşmanları bile olsa kendilerine sığınanları himâye, cesâret gibi bazı iyi hasletleri yanında, soygunculuk, faizcilik, zenginleri üstün, fakirleri hor görme, içki ve kumar düşkünlüğü, kabilecilik gayreti ile kan dökme gibi son derece çirkin âdetleri de vardı. Hele köle ve kadınlara insan değeri vermezlerdi. Kadınlar, ölen kocasından, babasından ve diğer yakınlarından mirâs alamadıkları gibi, kendileri mirâs malları arasında, mirâscılara kalırdı. Erkekler istedikleri kadar kadınla evlenebilirlerdi. Fuhuş âdeta meslek hâline gelmişti. Bu yüzden bazı kimseler kız çocuklarını diri diri kumlara gömecek derecede vahşet göstermişlerdi.

İslâmiyetin doğuşu sırasında yalnız Araplar ve Arabistan değil, bütün dünya, zulüm, sefâhet ve cehâletin karanlığı içindeydi. Maddî ve rûhî sıkıntılar içinde bunalmış olan insanlık, bir mürşit, bir kurtarıcı beklemekteydi.
Kur'ân-ı Kerîm "Câhiliyet Devri" denilen bu karanlık dönemi, "İnsanların kendi elleriyle işledikleri kötülükler yüzünden, fesat (her tarafı kapladı) karada ve denizde yayıldı."ifâdesiyle en vecîz bir şekilde anlatmaktadır.
Not: Kur'anı kerimi okurken nuzul sebeplerini yani hanği sebepten indiğini detayıyla okursan daha iyi anlayacağını umarım inşa-ALLAH.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt