bu gibi düsüncelerin ve sözlerin ben ve benim gibi olanlari ne kadar üzdügünü bir bilseniz.madem siz böyle düsünüyorsunuz, o halde ben söyle desem:bütün tesettürlü hanimlar, tesettürlü olmanin hakkini verseydi, bugün tesettüre karsi olan önyargilar olmazdi.bunu söylemek ne kadar yanlissa sizin tesbitinizde o kadar yanlis.
saygilar
üzüldüğünüze ben de üzüldüm...çünkü kimseyi üzmek istemedim.
gelenek olsun diye başını örtenler de var, doğrudur...başörtüsü bir farzdır..Allahın emridir...
tabi normlara da uymak lazım, ben hatalı olabilirim, herkes hata yapar ,insan hata yapıp tövbe etmek için yaratılmıştır..
tabi başörtülü hanımlar yanlış davranınca "baksana başörtülü ama nasıl yapıyor" diyorlar...tesettürlü olanların tabi bu yüzden bile olsa çok daha dikkatli davranması gerekiyor...başörtmek bir farzdır, bunu yerine getirmek lazımdır, ama başörtüsü altındaki nefsi de unutmamak lazım..biriler hata yapıyorsa başörttükleri için değil, ahlaki kusurlar sahibi oldukları için yapıyordur..onu demek istiyorum...bunu başörtülüler değil, insanlar yapıyor..
Allah katında hangi kulun daha makbul olduğunu bilemeyiz..
bazan öyle insanlarla karşılaşıyorum ki başörtümü görünce kıyametleri kopuyor sanki, hani bu basit bir "bez parçasıydı" neler oluyo onlara ,neden böyle yapıyorlar..çünkü Allahın emridir, başörtmek bunu hatırlatmak ,Emredeni hatırlatmak oluyor da ondan...o onun içndeki nefis- vicdan savaşı dışarıya böyle yansıyor...maalesef şu "ufak" "bez parçamız" hedef oluyor...ellerinde olsa parçalarlar...
Türkiyedeki "başörtüsü zülmü" artık tarihi bir olaydır...nerde ? : Türkiyede (!)
bugün iktidar na ne varsa ..saatıyor ..başörtüsü istismarı ile ayakta durabiliyor ancak..
başörtüsü ferdi, şahsi bir meseledir, insanın başörtüsüne karışmak onuruyla namusuyla oynamak demektir...bu acı ile belki de öyle yazmışım, inşallah beni doğru anlamışsınızdır...