İnanan takar inanmayan takmaz orası beni ilgilendirmez kişisel tercihidir. Fakat türbanın İslamın bir şartı gibi ve ya yapılması gereken bir kuralı olduğuna inanmıyorum. Bunu nerden söylüyorsun derseniz, çok araştırdım ve bu noktaya geldim. Bence insanlar bu muğlak konuya bu kadar takacağına neden Türkiye'nin başında İslam değerlerinden bahseden bir hükümet olmasına rağmen İsrail ve ABD gibi müslümanların kanını emen, onları çoluk çocuk öldürmeyi ÖZGÜRLÜK sanan bu katiller ile nasıl yakın ilişkiler kuruyorlar, hatta ihalesiz israilli şirketlere hisseler veriyorlar bunları konuşalım. Biliyorsunuz az uğraşmadılar Iraka ABD girsin ve daha kolay müslüman öldürsünler diye az uğraşmadılar. Gelin buna karşı koyalım güzel kardeşlerim. Kesinlikle belli çevreler türban ile milleti oyalıyorlar ve bu sırada İsrail kazanıyor. neler neler oluyor. Uyanın müslüman kardeşlerim uyanın.
İnanan takar inanmayan takmaz orası beni ilgilendirmez kişisel tercihidir. Fakat türbanın İslamın bir şartı gibi ve ya yapılması gereken bir kuralı olduğuna inanmıyorum. Bunu nerden söylüyorsun derseniz, çok araştırdım ve bu noktaya geldim. Bence insanlar bu muğlak konuya bu kadar takacağına neden Türkiye'nin başında İslam değerlerinden bahseden bir hükümet olmasına rağmen İsrail ve ABD gibi müslümanların kanını emen, onları çoluk çocuk öldürmeyi ÖZGÜRLÜK sanan bu katiller ile nasıl yakın ilişkiler kuruyorlar, hatta ihalesiz israilli şirketlere hisseler veriyorlar bunları konuşalım. Biliyorsunuz az uğraşmadılar Iraka ABD girsin ve daha kolay müslüman öldürsünler diye az uğraşmadılar. Gelin buna karşı koyalım güzel kardeşlerim. Kesinlikle belli çevreler türban ile milleti oyalıyorlar ve bu sırada İsrail kazanıyor. neler neler oluyor. Uyanın müslüman kardeşlerim uyanın.
نعىمة;657556' Alıntı:öğleden sonra günaydın
Başörtünün farizyetine inanmak iman şartlarındandır. çünkü imanın 6 şartlarından 2cisi Allahın Kitablarına imandır. Kuranı Kerimin tek harfini inkar etmek küfürdür. Kuranda ise Nur süresinde emir vardır başörtmek için.
Bu ayetlere inanıpta yapmayan günah işlemiş olur, yapmayıpta inkar eden küfre girmiş olur. (Alliyyül Kari, Fıkhı Ekber)
vesselam.
O bahsettiklerin dini istismar ediyor, millete "ayak takımı" diyor , kendileri ise Bopun eşbaşkanlığını /Irak, Filistinde mülsümanları yer yüzünden silme kampanyalarında eşbaşkanlık yapıyorlar ve bunu TVde açık açık deklare ediyorlar.
Milleti oyalıyorlar ama din ile oynayarak, istismar ederek, dinimiz gereği her türlü zülme karşı koymak gerekir, zalimleri ve zalimleri destekleyenleri Allah doğru yola iletmez, darlığa düşürür. buğz eder.
Arkadaşım Kuran okudum ve her kelimesine imanım tamdır! Nur suresininde bir çok versiyonunu okudum. Sözlük anlamına bile girdim ve buradan Kuran'da saçları örtmek ile ilgili bir anlam çıkaramadım hele bir tek teli gözükmeyecek kadar örtün diye birşey hiç çıkaramadım! Bazı çevirilerde meal olarak başörtüsü yazan yerlerde örtü diyor, bazıları başörtüsü. Kanaatimin Arapçasında örtü olduğunu düşünüyorum. O ayette yasaklanmak istenen göğüs bölgesinin kapalı olmasıdır. Zira bir çok din adamıda bu görüşte. Belki senin dediğin doğrudur bilemem tabi fakat çok tartışmalı bir konu olduğu kesin! Birde bazı yorumcularda genel olarak şöyle bir anlayış var "benim dediğim İslam'dır! Bu doğru!". İşimiz var sizinle :A