Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtüsüne evet (kampanya-daha çok) (1 Kullanıcı)

artu

Yasaklı Kullanıcı
siz solerken araştırarak soluyosunuz biz takarken kendi kafamıza göremi takıyoruz sanıyosunuz peki bu soruma cvb verin peygamberlerin eşleri ve kızlarıda başlarını örtmüş acaba onlarda yanlarında peygamber eşleri varken kendi kafalarına göremi örtünüyolardı???ARTU SİZE SORUYORUMMM
Arabistanda erkeklerde başlarına örtü örtüyorlar o zaman erkeklerde öyle yapsın! Orası hava şartları olarak kum taneleri insanın gözüne, kulağına her yerine girer. Coğrafi olarak böyledir! Peygamber efendimizden öncede kadınlar başlarını örterdi, dinle alakası yok bunun! Bu konu hakikaten tartışmalı. Ben bişey kabul ettirmeye çalışmıyorum kimseye düşündüklerimi söylüyorum, öyle inanıyorsanız öyle takın. Allah rızası için yapılan herşeyede Allah sevap yazar İnşallah ne diyim. Dünyanın bir çok tarafında müslümanlar farklı örtünürler, iranda, pakistanda türbanmı var sanıyorsunuz? Türban dediğiniz şey son elli yılın icatıdır, o kadar!

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
Arabistanda erkeklerde başlarına örtü örtüyorlar o zaman erkeklerde öyle yapsın! Orası hava şartları olarak kum taneleri insanın gözüne, kulağına her yerine girer. Coğrafi olarak böyledir! Peygamber efendimizden öncede kadınlar başlarını örterdi, dinle alakası yok bunun! Bu konu hakikaten tartışmalı. Ben bişey kabul ettirmeye çalışmıyorum kimseye düşündüklerimi söylüyorum, öyle inanıyorsanız öyle takın. Allah rızası için yapılan herşeyede Allah sevap yazar İnşallah ne diyim. Dünyanın bir çok tarafında müslümanlar farklı örtünürler, iranda, pakistanda türbanmı var sanıyorsunuz? Türban dediğiniz şey son elli yılın icatıdır, o kadar!

siz resmen allahın ayetini inkar ediorsunuz madem o kadar arştırmalar yapıyorsunuz o zaman allahın ayetini inkar etmenin ne demek olduuğunuda biliyorsunuzdur merak etmeyin siz bole bişi yok dediniz die kmse başörtüsünü çıkarmıcaktır içiniz rahat olsun nur suresinin 31 ayetini okuyun rabbim size o ayetinde cvb veriyor

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
nur 31 ''mümin kadınlarada sole bakışlarını sakınsınlar ve mahrem yerlerini korusunlar açıkta olan kısmı hariç zinetlerini göstermesinler başörtüleri ile yakalarının üzerinide kapatsınlar süslerini kocaları ,babaları ,kocalarının babaları,oğulları ,kocalarının oğulları kendi kardeşleri,kardeşlerinin oğulları,kız kardeşlerinin oğulları,kendisi gibi kadınlar ,kendi cariyeleri,erkekliği kalmamış hizmetçileri,kadınların mahrem yerlerini henüz bilmeyen çocuklardan başkasına göstermesinler gizledikleri süslerinin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar kurtuluşa ermek için ey müminler hep birden allaha tevbe edin'' ee başka söze gerek varmı??

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
bşörtü nasıl son elli yılın icadı oluyo kaç bin sene önce inen kuranın ayetinde bile başörtüsünden bahsederken nasıl oluyoda bu son elli yılın icadı oluyo solermisiniz??

artu

Yasaklı Kullanıcı
siz resmen allahın ayetini inkar ediorsunuz madem o kadar arştırmalar yapıyorsunuz o zaman allahın ayetini inkar etmenin ne demek olduuğunuda biliyorsunuzdur merak etmeyin siz bole bişi yok dediniz die kmse başörtüsünü çıkarmıcaktır içiniz rahat olsun nur suresinin 31 ayetini okuyun rabbim size o ayetinde cvb veriyor
Haşa ben inkar ettiğimi düşünmüyorum. Kesinlikle! Ben saçının bir teli bile gözükmeyecek kadar örtünmeyi İslamın şartı olarak iddia edenleri eleştriyorum. Gördüğün gibi ne kadar gözükecek saçın kısmı öyle bir şey yazmıyor. Kuran ayrıntıya girdiği yerde oldukça girebilen bir kutsal kitaptır. Eğer birşey bu şekilde yazılmamış ise yoruma açıktır demektir. Yani ne sizin dediğiniz yanlış ne benim dediğim yanlış! Benim demek istediğim bu sadece! Bu inkar etmek değildir. Fakat dinin kesin emri olmayan şekilde insanların örtünmesini İslamın şartı olarak sunmak dini saptırmaktır!

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
bana görede eğer bir teli gözüküyosa boş wer hiç örtme nie örtüyosunki eğer örtüceksen doğru düzgün hiç bi teli gözükmeden ört dimi
Haşa ben inkar ettiğimi düşünmüyorum. Kesinlikle! Ben saçının bir teli bile gözükmeyecek kadar örtünmeyi İslamın şartı olarak iddia edenleri eleştriyorum. Gördüğün gibi ne kadar gözükecek saçın kısmı öyle bir şey yazmıyor. Kuran ayrıntıya girdiği yerde oldukça girebilen bir kutsal kitaptır. Eğer birşey bu şekilde yazılmamış ise yoruma açıktır demektir. Yani ne sizin dediğiniz yanlış ne benim dediğim yanlış! Benim demek istediğim bu sadece! Bu inkar etmek değildir. Fakat dinin kesin emri olmayan şekilde insanların örtünmesini İslamın şartı olarak sunmak dini saptırmaktır!

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
peki ikna oldunuzmu yani size ayetide yazdım

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı

Sen Sünnet yolunu kaybetmişsin ...Kurandan nice anlarsın...
Kuran da Resulullahın (sav) gönlüne indi unuttun mu?
çarpıtma kendin çarpılırsın (dostane bir tavsiye:8) Kuranda apaçık başörtüsü diyor . göğse kadar sarkan başörtüsü buda tesettürün ölçüsünü ortaya koyuyor.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
İnanan takar inanmayan takmaz orası beni ilgilendirmez kişisel tercihidir. Fakat türbanın İslamın bir şartı gibi ve ya yapılması gereken bir kuralı olduğuna inanmıyorum. Bunu nerden söylüyorsun derseniz, çok araştırdım ve bu noktaya geldim. Bence insanlar bu muğlak konuya bu kadar takacağına neden Türkiye'nin başında İslam değerlerinden bahseden bir hükümet olmasına rağmen İsrail ve ABD gibi müslümanların kanını emen, onları çoluk çocuk öldürmeyi ÖZGÜRLÜK sanan bu katiller ile nasıl yakın ilişkiler kuruyorlar, hatta ihalesiz israilli şirketlere hisseler veriyorlar bunları konuşalım. Biliyorsunuz az uğraşmadılar Iraka ABD girsin ve daha kolay müslüman öldürsünler diye az uğraşmadılar. Gelin buna karşı koyalım güzel kardeşlerim. Kesinlikle belli çevreler türban ile milleti oyalıyorlar ve bu sırada İsrail kazanıyor. neler neler oluyor. Uyanın müslüman kardeşlerim uyanın.

dostum sen çok araştırıp doğruyu buldun yani şimdi sen kuranıda araştırıp aklınca doğruyu bulup onuda düzeltirsin vay canına vay demek bu işleri bilenlerdaha çok çıkacaktır çok bizler demek hep yanlışlardaymışız ha ...yürün gidin işinize hadi sizi maskaralar sizi....

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
peki ikna oldunuzmu yani size ayetide yazdım

yavrum senin yaşın kaç sen bu konulara nasıl girersin yok eğer ben büyüğüm dersen o zaman zaten sahtekarsın demektir yanlış bilgilerinle forumlara girecek kadar yok küçüğüm dersen o zaman oku dinle öğren ......

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
akıl yaşta değil baştadır sizi ilgilndirmez yaşımda başımda

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
siz ne içim kkonuşuyonuz bi kere sizi şikayet ederim başkalarının düşüncelerine saygılı olun
yavrum senin yaşın kaç sen bu konulara nasıl girersin yok eğer ben büyüğüm dersen o zaman zaten sahtekarsın demektir yanlış bilgilerinle forumlara girecek kadar yok küçüğüm dersen o zaman oku dinle öğren ......

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
adım tuba tuba isminde bnden önce başkaları olduu için olmadı bnde peygamberiizi görmeyen bi r sahabenn ismini koydum yaşıma gelince de yalnış deil ama daha fazla aşşağılayıcı laflar kullanmamanızı rica ediyoorum

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsüne TABİKİ Evet.Allah rızası için yaptıgımız herşey ne kadar huzur verici..Allah herkese bu duyguyu tatmayı nasip etsin,İnşaAllah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt