Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtüsü mü? Kariyer mi? (1 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
saliha kadın dünyaya meyletmez,para pul hesabı yapmaz,kariyer peşine düşmez...aklımızı başımıza toplamalıyız...saliha müslüman olmak için kendimize çeki düzen verip tam bir teslimiye içinde Rabbimize sığınmalıyız.Rabbimin bize ihtiyacı yok ki bizim Ona sonsuz ihtiyacımız var..eğer biz layıkıyla kulluk edersek Rabbim bizi hem bu dünyada hem ahirette mükafatlandırır..şunu geçte olsa idrak ettim ki teslimiyet sonsuz teslimiyet kulluğun ilk vazifesi...kayıtsız şartsız Rabbe teslim olmak...

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Yani şunu demek istiyorum. Bİr çok arkadaşımdan bizzat duydum.Yok okul bitsin ondan sonra kapanayım,yok annem izin vermiyor,yok babam.vs. Bende diyorum ki.Bunu emreden Allah.Neden başkalarının dedikleri ile hareket ediyorsun?. Birde okul bitene kadar yaşayacağının arantisi var mı?

Oradada şunu söyledim.misal okul 4 sene sürücek ve sen o 4 sene günahkar kul olacaksın.Needen olasın ki? Hem örtülü olupta basbaya çalışabilirsin.Yada çalışmayabilirsin.

[/COLOR]

aynen bende hep öyle demişimdir.

bazıları diyor ki bana
"bizim niyetimiz islamı yaymak için okumak"

tamam niyetin bu.

sen eğitimli olup niyetini uyygulamak için kendini yaktın.

tam mezun olacaksın vaden doldu , öldün ... hadddddiiiiiiiii!:a36:

eeeee??? kimseyide eğitemedin islami yönden!!
onca sene kendini yaktın kimseye niyetinide uygulayamadın!!!

öteyandan Rabbim sana hangi ayetinde

"başkalarını eğitmek uğruna kendini yakabilirsin" gibi taviz vermiş.

Rabbim bilmiyor mu haşa eğitimli olmak sadece üniv. ile olur illa bitir mi demiş.

bende isterdim hatta tek hayalim büyük hayalimdi üniverite. her öss sınavında nefsim karalar bağlıyor..:a45:

gel gör ki ben Rabbimin emrimi , kulun emrimi seçeneğinde kulu tercih etmemmmmm!!

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
saliha kadın dünyaya meyletmez,para pul hesabı yapmaz,kariyer peşine düşmez...aklımızı başımıza toplamalıyız...saliha müslüman olmak için kendimize çeki düzen verip tam bir teslimiye içinde Rabbimize sığınmalıyız.Rabbimin bize ihtiyacı yok ki bizim Ona sonsuz ihtiyacımız var..eğer biz layıkıyla kulluk edersek Rabbim bizi hem bu dünyada hem ahirette mükafatlandırır..şunu geçte olsa idrak ettim ki teslimiyet sonsuz teslimiyet kulluğun ilk vazifesi...kayıtsız şartsız Rabbe teslim olmak...
:a12::a15::a14: B)

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın izniyle başörtümüzü takarız çocukta yaparız kariyerde.:a04:

İnşallah geçim sıkıntısı yüreklerimize ağır basıp örtülerimizden vazgeçmek zorunda kalmayız. Bence erkeklere demesi kolay. O yüzden lütfen kızmayın ama bu tip konulardan erkeklerin asıp kesmesini pek kaale almıyorum ki mantıklı şeyler yazan erkekleri tenzih ederim. Örtüyü Allah rızasını için takmış bir hanımın örtüsünden vazgeçmesi hiçte kolay değildir. Böyle bir durumda karşımdakini de kınamam çünkü onun vicdanıyla savaşı, bin kişinin kınamasından çok daha ağırdır. Bunu yaşamayan bilemez.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Elbetteki örtüm.. kariyer dünyalık örtümö ahiretime hazırlık,Allahın emri..
Bilsem ki yoksulluktan sürüneceğim örtümü bırakmam..Zaten Yüce Rabbim onun rızasını gözeterek bir iş yapıyorsan ve birşeylerden vazgeçiyorsan nerde olsa rızkı veriyor..
Şüphesiz Rabbimin hazinesi boldur,vermeyi sever.. Kullarını yüzüstü ve darda koymaz.
Şükür olsun Allahıma.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
tabikide başörtüsü kariyer mariyer bnlar dünya halleri hiç hevesim yok bunlara baörtüsünü binkere tercih ederim

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Elbetteki örtüm.. kariyer dünyalık örtümö ahiretime hazırlık,Allahın emri..
Bilsem ki yoksulluktan sürüneceğim örtümü bırakmam..Zaten Yüce Rabbim onun rızasını gözeterek bir iş yapıyorsan ve birşeylerden vazgeçiyorsan nerde olsa rızkı veriyor..
Şüphesiz Rabbimin hazinesi boldur,vermeyi sever.. Kullarını yüzüstü ve darda koymaz.
Şükür olsun Allahıma.
:a45::B:G:B:A:BB)B)B)
tabikide başörtüsü kariyer mariyer bnlar dünya halleri hiç hevesim yok bunlara baörtüsünü binkere tercih ederim
:a45::B:G:B:A:BB)B)B)

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Bazen yüreğim sıkılıyor doğru olan ne diye düşünüyorum. Yıllardır okuyorum tahminen 1 yıl sonra üni.de biticek inşallah ya sonrası? sonrası beni korkutuyor. Güçlü durmaya çalışıyorum durmalıyımda ama korkuyorum. Nefsimi daha susturamadım. İstemiyorum Allah a karşı gelmek. Ben gül bahçesinde doğmadım istesem çevreme uyar keyfime bakan gençliğimi dibine kadar yaşayan biride olabilirdim ama Allah bana örtünmeyi nasip etti. Yani pek hayırlı biri de sayılmam ama nasip etti Allah a ne kadar şükretsem az.

Ben okuyorum üstüme düşeni yapıyorum ama sonrasınıda düşünmeden edemiyorum. Açlık sınırına düşmeden örtüden muaf olunucak işlerde çalışılmaması gerekiyormuş dinen böyle olması gerektiğini anladım. Tamam zaten vicdanımda susmuyor peki iyide benim suçum ne? Korkuyorum gerçekten korkuyorum bundan 1 yıl sonra örtümden vazgeçmekten korkuyorum. Daha önceden konu açımıştım ve yazanlar genelde evlenmemi tavsiye etmişlerdi. İyidee niyee ???? niye ben evde koca beklemek zorundayım açıklardan beyin olarak ne farkım var?
Kpss ye giricen basın açık olmalı memur olsanda... bankalardada basın açık olmalı... özel sektörde ise bir yakınım yokki dine uygun bir yerde çalışim.

Neden yüreğim ezik olmak zorunda?

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Bazen yüreğim sıkılıyor doğru olan ne diye düşünüyorum. Yıllardır okuyorum tahminen 1 yıl sonra üni.de biticek inşallah ya sonrası? sonrası beni korkutuyor. Güçlü durmaya çalışıyorum durmalıyımda ama korkuyorum. Nefsimi daha susturamadım. İstemiyorum Allah a karşı gelmek. Ben gül bahçesinde doğmadım istesem çevreme uyar keyfime bakan gençliğimi dibine kadar yaşayan biride olabilirdim ama Allah bana örtünmeyi nasip etti. Yani pek hayırlı biri de sayılmam ama nasip etti Allah a ne kadar şükretsem az.

Ben okuyorum üstüme düşeni yapıyorum ama sonrasınıda düşünmeden edemiyorum. Açlık sınırına düşmeden örtüden muaf olunucak işlerde çalışılmaması gerekiyormuş dinen böyle olması gerektiğini anladım. Tamam zaten vicdanımda susmuyor peki iyide benim suçum ne? Korkuyorum gerçekten korkuyorum bundan 1 yıl sonra örtümden vazgeçmekten korkuyorum. Daha önceden konu açımıştım ve yazanlar genelde evlenmemi tavsiye etmişlerdi. İyidee niyee ???? niye ben evde koca beklemek zorundayım açıklardan beyin olarak ne farkım var?
Kpss ye giricen basın açık olmalı memur olsanda... bankalardada basın açık olmalı... özel sektörde ise bir yakınım yokki dine uygun bir yerde çalışim.

Neden yüreğim ezik olmak zorunda?

Günahlara kefarettir gönüldeki keder,
Niyetler halis olursa , ameller olmaz heder,
sabret bak neler göreceksin
Mevlâm ihmâl değil , imtihan eder..... B):a12:

.

Beautiful_1064

Kayıtlı Kullanıcı
tabiki başörtüM! yalnız şuna değinmek istiyorum bu sene üniversiteden mezun oldum. senelerce okudum sertifika aldım emek harcadım karşılığındada güzel bir şekilde örtümle çalışmak istiyorum ama özel sektörede sözde islami(?) kuruluşlarada başvurdum onlar bile başörtülü olanları çalıştırmak istemezken biz ne yapabilirizki_?? ben staj yaparken çok tanındık islami bir fabrikada satınalmada staj yaptım üniversiteyi bitirince onlarla çalışmak için anlaştık benden memnun kaldıklarını sölediler yalnız ben 2. sınıfta kapandım ve bana okul bitince söyledikleri şey sizi ancak görünümünüzden dolayı işçi olarak alabiliriz!!! bu mu müslümanlık yani yok islami firmaymış kapalı çalıştırıyormuş falan yok yani inanmıyorum.kpss sınavına girdim bu yıl atansam bile memur olmak istemiyorum çünkü örtü mü açamak istemiyorum!!! benim örtüm çalışmama ve başarıma engel değil!!!!

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
tabiki başörtüM! yalnız şuna değinmek istiyorum bu sene üniversiteden mezun oldum. senelerce okudum sertifika aldım emek harcadım karşılığındada güzel bir şekilde örtümle çalışmak istiyorum ama özel sektörede sözde islami(?) kuruluşlarada başvurdum onlar bile başörtülü olanları çalıştırmak istemezken biz ne yapabilirizki_?? ben staj yaparken çok tanındık islami bir fabrikada satınalmada staj yaptım üniversiteyi bitirince onlarla çalışmak için anlaştık benden memnun kaldıklarını sölediler yalnız ben 2. sınıfta kapandım ve bana okul bitince söyledikleri şey sizi ancak görünümünüzden dolayı işçi olarak alabiliriz!!! bu mu müslümanlık yani yok islami firmaymış kapalı çalıştırıyormuş falan yok yani inanmıyorum.kpss sınavına girdim bu yıl atansam bile memur olmak istemiyorum çünkü örtü mü açamak istemiyorum!!! benim örtüm çalışmama ve başarıma engel değil!!!!

Allah kolaylık versin kardeşim, gerçekten dediklerin doğru. Lafta mangalda kül bırakmıyorlar, ama laf vukuata geldi mi, kaçıyorlar. Tekrardan Allah senin ve diğer örtülü bayan kardeşlerimin yardımcısı olsun. Umuyorum, bir mucize olur da başörtüsü sorununa daha insancıl yaklaşabilirler.

Beautiful_1064

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kolaylık versin kardeşim, gerçekten dediklerin doğru. Lafta mangalda kül bırakmıyorlar, ama laf vukuata geldi mi, kaçıyorlar. Tekrardan Allah senin ve diğer örtülü bayan kardeşlerimin yardımcısı olsun. Umuyorum, bir mucize olur da başörtüsü sorununa daha insancıl yaklaşabilirler.

ALLAH razı olsun amin inşaALLAH..
teşekkür ederim dualarınız için..
müslümanlar birlik olsa zaten bizler bu durumlarda olmazdık..!!

F

FiSeBiLiLLaH

Eğer Rabbine kulsan onun emri olan başörtüsünü takarsın eğer kariyerinin ve paranın kuluysan onu elde etmek için başörtüsünü açarsın.
Karar sizin ve yaptıklarınızdan sorguya çekileceksiniz.

Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız?[Müminun 115]

İnsanlar, “İnandık” demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler.Andolsun, biz onlardan öncekileri de imtihan etmiştik. Allah doğru söyleyenleri de mutlaka bilir, yalancıları da mutlaka bilir." (Ankebut/2-3)

Y

YAGMURBEY

Eğer Rabbine kulsan onun emri olan başörtüsünü takarsın eğer kariyerinin ve paranın kuluysan onu elde etmek için başörtüsünü açarsın.
Karar sizin ve yaptıklarınızdan sorguya çekileceksiniz...

bilmiyorduk öğrendik ALLAH razı olsun sizden efendim..

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Rabbim Emrediyor , Tesettür

Kul emrediyor : başını açacaksın...

Kulun emri mi !?
Rabbinin emri mi !!?

Karar senin !!!!!! (aslında değilde... anladınız onu )

( tesettür vicudu saçla birlikte belli etmeyecek göz almayacak cilbab )

-Hb-

Kayıtlı Kullanıcı
Tabikide başörtüsü hiç tereddüt etmeden üniversite adayı olduğum bugünlerde üniversiteden vazgeçiyorum.gönlümün bi yanı burukta olsa ben başörtümü seciyorum.

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Ailene sıkıntını anlatsan geçim derdine düştüklerinden parasız kalmanın ne kadar zor oldugunu bildiklerinden kızım iş yerinde kurallara uy iş de degilken gene örtünü takarsın derler sahsen annemin düşüncesi bu. Napsın kadıncagız o da sartlara göre en uygununu öneriyor. Örtüsüz çalışma düşüncesi yüreğime ağır geliyor yüreğimin kabul etmediğini bazen mantıgımda kabul etmiyor. Ben şuna inanıyorum tüm bu yaşananlar '' teslimiyet sınavı''. Evet kariyer yapmak yüksek yerlere gelmek bizimde hakkımız. Ama netice itibariyle bu dünya sınav yeri ve nasilsa ölücez. Örtüsüz olarak kariyerin zirvelerini zorlamaktansa örtülü olup işçi kalmak bence daha iyidir. İnşallah haklarımızda hayırlısı olur inşallah geçim derdiyle nefsimize maglup olup örtülerimizi çıkarmak zorunda kalmayız olur da elimizde olmadann çıkarırsak inşallah Rabbimiz günahımızı affeder.

ayliz

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum...
tabıkı basörtu...
ama gel görkı turkıye gıbı sözum ona laık olan bir devlette straplez askılı mını etekle ve hatta bustıyerle universıteye gırerken sözum ona nufuslarında musluman yazan ınsanlar basörtuyle okumayı yasaklıyorlar...
allahtan korkmazlar...
laiklık bu olamaz olmamalı...her bırey kendınden sorumlu çıplaklık medenıyetmıdır???
allah yar ve yardımcımız olsun sölenıcek sey cok...
ama fayda yok...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt