Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bana yardımcı olun lütfen intiharın eşiğindeyim (1 Kullanıcı)

elaaa

Kayıtlı Kullanıcı
oy canım sabret sende lütfen üzme kendini birbirimize destek vericez az kaldı dayan biraz daha .. bunlardan tamamen kurtulucaz emin ol allah onlar kahretsin ya ... :(

mir_erhan

Moderator
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatühu..
hepimiz okurken çok üzüldük ama şaşırmadık yine bir mağduriyet ama Allahın sevgili kullarına mukafatlarını kendi katından vereceğini de biliyoruz..Duyduk inandık iman ettik...
sen Allahın emrini örtünü çiğnetmedin onlara onlar iftiralarla kendilerini Allah katında meleklerin lanetine uğrattılar..

kardeşim zor anlar geçirebilirsin yalnız kaldığın zamanlarda
Ama Bir Rabbimiz var o ne güzel Vekil o ne güzel dosttur...
Elbette senin için rızık kapıları açmıştır Rabbim ama biraz daha sabır gösterki her iki dünyada da mükafatını Alırsın...
Her türlü senin yanındayız Dualarımız seninle kardeşim
yeterki Rabbim yalnız bırakmasın
selam ve dua ile

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
canım yazdıklarını yeni okuma fırsatı buldum inan çok üzüldüm Rabbim yar ve yardımcın olsun sabret inşallah Allah bı kapı açacaktır sana herşeyde bi hayır vardır sıkma canını...bol bol dua et...

elaaa

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel şeyler yazıyorsunuz allah razı olsun hepinizden içime huzur doldu sayenizde inşallah iş bulurum inşallah arkadaşlar lütfen dualarınızı eksik etmeyin.. teşekkür ederim hepinizden teker teker ..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
bu dünya biz hakiki müslümanlar için imtihan dünyası sabırlı ol çok dua et ;göreceksin tüm güzellikler senin olacak inşaalah.
Benim büyük sıkıntım var deme rabbına dön benim büyük rabbım var de...
Bende senin için yeni bir iş kapısı için yasini şerif okuyacağım.selametle kal...

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
40 gün boyunca Vakıa Suresi okumanı tavsiye ederim. Ama 1. gün 1 tane, 2. gün 2 tane,
3. gün 3 tane diyerek hangi gündeysen o kadar okursan yardımcı olabilir. 40 gün sonunda iş bulamazsan tekrar başa dönerek başlamalısın. Bir abim bana böyle tavsiyede bulunmuştu.

Selam ve dua ile...

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Luvi bu önerini bende yapmak istiyorum bende ela'nın çıktığı iş yerinde çalışıyorum ve bir an önce burdan kurtulmak istiyorum. :(
Ama ben Kuran'ı bilmediğim için Türkçesinden okuyabilir miyim? Aslında her akşam bu şekilde Yasin okuyordum ama bazı kişiler böyle okumanın doğru olmadığını söylediler bende bıraktım, Kuran öğrenmek istiyorum en kısa zamanda inşeallah.

kaanansay

Kayıtlı Kullanıcı
Herhangi bir zorlukla, nefsinin hoşlanmadığı bir durumla karşılaşan bir mümin, herşeyi yaratanın Allah olduğunu düşünür, her olayda Allah'ın yarattığı kadere teslim olduğunu zikreder. Müminler için en güzel örnek Peygamberimiz (sav)'in sözleri ve tavırlarıdır. Bu nedenle müminler Peygamber Efendimiz (sav)'in tevekkülünü örnek almalı, her olayda Allah'ın yarattığı kadere teslim olduklarını zikretmelidir.

Kuran'da Peygamberimiz (sav)'le ilgili olarak anlatılan olaylarda onun tevekkülü ve Allah'a teslimiyeti açıkça görülmektedir. Örneğin Peygamberimiz (sav)'in, Mekke'den çıktıktan sonra arkadaşı ile birlikte gizlendiği bir mağaradaki sözleri tevekkülünün en güzel örneklerinden biridir. Ayette şöyle bildirilmektedir:

"... ikisi mağarada olduklarında arkadaşına şöyle diyordu: "Hüzne kapılma, elbette Allah bizimle beraberdir." Böylece Allah ona 'huzur ve güvenlik duygusunu' indirmişti, onu sizin görmediğiniz ordularla desteklemiş, inkar edenlerin de kelimesini (inkar çağrılarını) alçaltmıştı." (Tevbe Suresi, 40)

Peygamberimiz (sav) hangi koşullarda olursa olsun, daima Allah'a teslim olmuş, O'nun yarattığı herşeyde bir hayır ve güzellik olduğunu bilmiştir. Kuran'da Peygamberimiz (sav)'e, kavmine söylemesi bildirilen şu sözler de bu tevekkülün bir göstergesidir:

"Sana iyilik dokunursa, bu onları fenalaştırır, bir musibet isabet edince ise: "Biz önceden tedbirimizi almıştık" derler ve sevinç içinde dönüp giderler. De ki: Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır. Ve müminler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler."(Tevbe Suresi, 50-51)

Peygamberimiz (sav), tevekkülü ile tüm Müslümanlara örnek olmuş ve insanın Allah'tan gelecek birşeyi değiştirmeye asla güç yetiremeyeceğini şöyle hatırlatmıştır:

"Bir nefse takdir edilmiş şey mutlaka olur."

"... Bir şey isteyince Allah'tan iste. Yardım talep edeceksen Allah'tan yardım dile. Zira kullar, Allah'ın yazmadığı bir hususta sana faydalı olmak için biraraya gelseler, bu faydayı yapmaya muktedir olamazlar. Allah'ın yazmadığı bir zararı sana vermek için biraraya gelseler, buna da muktedir olamazlar."

kaanansay

Kayıtlı Kullanıcı
Müslümanlar her türlü zorluk, sıkıntı ve yokluk anında dayanıklı, cesur, tevekküllü, hoşgörülü, fedakar ve merhametlidirler. Güzel ahlakından asla taviz vermeyen, her olayı büyük bir olgunluk ve tevekkülle karşılayan, olayların hikmetlerini ve hayırlı yönlerini gören, çevresindeki insanları da aynı üstün ahlakı yaşamaya davet eden Müslüman, zor durumlar karşısında bu tavrını değiştirmeyen kişidir.

Zorluk anları dendiği zaman, birçok insanın aklına değişik örnekler gelebilir. Zorluk, bazısı için bir doğal felaket, bazısı için işinden çıkarılmak, bazısı için de iflas etmektir. Oysa iman eden insanlar için zorluk anları çok daha şiddetli olay ve durumları ifade eder. Zor anlardaki yokluk ve sıkıntı sıradan değildir. İnsanın en temel ihtiyaçlarından bile mahrum bırakıldığı bir yokluk ve insanın günlük hayatında yaşadığı sıkıntılardan çok daha şiddetli bir sıkıntıdır. Kuran'da tarif edilen "yüreklerin hançereye dayandığı" bu gibi dönemler, her türlü zorluğun, hastalıkların, felaketlerin üst üste geldiği, Müslümanların sadece "iman ettim" dedikleri için evlerinden çıkarıldıkları, yurtlarından sürüldükleri, ailelerine, kendilerine ve kavimlerine tuzakların kurulup, maddi ve manevi baskıların yapıldığı dönemlerdir.

Kuran'da elçilerin ve salih müminlerin tarih boyunca karşılaştıkları bu tür zorluklar örnek verilmektedir. Salih müminler yaşadıkları her zorluk anında çok şiddetli denemelerden geçirilmiş, ancak tüm bunlara göğüs germişlerdir.

Allah tüm inananların benzer zorluklarla karşılaşacağını bildirmekte ve sabır gösterenleri de sonsuz güzelliklerle müjdelemektedir. İşte Müslümanların yaşadıkları bu zorluklar, Kuran ahlakının gösterilmesi açısından en değerli zamanlardır. Müslümanlar zor anlarda üstüste gelen sıkıntılara ve zorluklara karşı "Biz Allah'a ait (kullar)ız ve şüphesiz O'na dönücüleriz." (Bakara Suresi, 156) cevabını verenlerdir.

Her Zorlukla Beraber Bir Kolaylık Vardır

Unutulmamalıdır ki Allah’ın Enbiya Suresi'nin 101. ayetinde, "Bizden kendilerine güzellik geçmiş bulunanlar" olarak tanımladığı müminlere bir deneme olarak verilen zorlukların yanında çok büyük kolaylıklar da sağlanmaktadır. Müslümanların bir birlik içinde hareket etmeleri, herşeyin bir denemeden ibaret olduğunu bilmeleri, sonsuz ahiret yurduna hazırlık içinde olduklarının şuurunda olmaları, aslında bu zorluklar karşısında onlara verilmiş büyük birer kolaylık hükmündedir. Bunun yanında Allah müminleri çok daha büyük bir güzellikle müjdelemektedir. Peygamberlerin ve salih müminlerin hayatlarında da olduğu gibi Allah her zorluğun ardından inananlara mutlaka bir zafer, başarı ve galibiyet vermiştir.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
40 gün boyunca Vakıa Suresi okumanı tavsiye ederim. Ama 1. gün 1 tane, 2. gün 2 tane,
3. gün 3 tane diyerek hangi gündeysen o kadar okursan yardımcı olabilir. 40 gün sonunda iş bulamazsan tekrar başa dönerek başlamalısın. Bir abim bana böyle tavsiyede bulunmuştu.

Selam ve dua ile...

selamün aleyküm.

bu tavsiyenin delili nedir..?

40,gün kırk tane okunacak.. sizce okunabilir mi..? veya siz okuyabilirmisiniz..?
ve eğer iş bulamazsanız.. başa dönerek yeniden başlayın..tıpkı kola kapaklarında ki şans oyunu gibi.. "lütfen tekrar deneyin.."

vakıa suresi geniş rızık için okunması tavsiye edilmiş bir sure-i celiledir lakin 1,gün 1 tane 2,gün 2 40. gün 40 tarafı uydurmadır.. her gün okunmalıdır... fakat bu şekilde değil..

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim büyük bir sınavdan geçiyorsunuz arkadaşın ve sen inşallah sabır göstererk sonunda mutluluğu kazanıcaksınız...Rabbim okadar büyü kii öyle bir kapı açar ki sanaa buna emin ol...600 tl ailene bakıyomuşssun hemen hemen aynı durumdayızz Rabbim bizlere yardım etsin selam ve dua ile...

ayrıca;

banada uydurma gibi geldiii selametle....

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Ela kardeşim!Yusuf A.S ın duası var,sıkıntıya düştüğü zaman Rabbimiz ona bu duayı öğretmişti,aynı zamanda Kur'anımızın ayetlerinden birtanesi:''Lailahe illa ente,sübhaneke inniy küntü minezzalimiyn.'''
Bu duayı sürekli okuyun kardeşim.Tekrar size geçmiş olsun.Yeni bir iş bulman içinde sizin için 500 Ya Rezzak okuyacağım,Rabbım tez zamanda hayırlı bir iş nasip etsin inşaallah.

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
Ela nasılsın inşallah iyisindir nasıl gidiyor yeni iş buldunmu neler yapıyosun merak ettım inşallah çok huzurlusundur amin....

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yardımcın olsun kardeşimmm

TUBİX

Kayıtlı Kullanıcı
canım sa senin için çok üzüldüm inan ki
senin için dua edeceğim umarım herşey düzelmiş olur ama bak bilemezsin ki belki böylesi hayırlı olmuştur ALLAH rızkını kesecek olsaydı canını alırdı sabret sana dua edeceğim canım

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
allah yar ve yardımcın olsun kardeşim ...

N

nefs-i mutmainne

Allah yardımcın olsun ablacım İnsallah kısa zamnda feraha kavusur,hzur bulrsun ...

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
Kardesim rabbim hayırlısını versin sen rabbime havale et bu kadar kardesin senin için dua ediyo birimizin duası kabul olmassa allahım baska birimizin duasını kabul eder inşallah rabbim yardımcın olsun allaha emanet ol....

elaaa

Kayıtlı Kullanıcı
bulamadım iş kardeşlerim aynıyım oturuyorum geçinmeye çalışıyoruz işte..

Cano kizz

Kayıtlı Kullanıcı
slm

slm

kapalıyım diye hep aşağılandım inanamıyorum hala halaa ağlıyorum kalbim sıkışıyor allaha havale ediyorum sizi dedim ...[

iyi demisin canim benim ALLAHTAN korkmayandan sen kork oyle insanlarla muhatap bile olma kotuluk yapipta onlarin seviyesine sakin dusme aglamana hic gerek yok bosyere sikma sen o tatli canini unutmaki beterin beteride vardir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt