Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahu Teala'nın merhametine bakın... (1 Kullanıcı)

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
:!doğru ALLAH tan ümit kesilmez .künahımız pek çok ama inşallah rabbim af eder.ORABBİM değilmiki ateize bile rızık veriyor.:!

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu Teala'nın merhametine bakın...

--------------------------------------------------------------------------------

Yüce Allah'a hamd olsun şükürler olsun...affediciliğinden sualmi olunur...Allah hepimizin günahlarını bağışlasın...AMİN

amin...Allah razı olsun kardeşim..selam ve selametle..

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
mükemmel yaradana sonsuz şükürler olsun tşkler kardeşim bize bu yazıyı okumamıza sebep oldugun için

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
:!doğru ALLAH tan ümit kesilmez .künahımız pek çok ama inşallah rabbim af eder.ORABBİM değilmiki ateize bile rızık veriyor.:!

evet kardeşim, Rabbimizin Rahman isminin tecellisi bu..
sevdiğini sevmediğini ayırt etmeyerek bu dünyada sayısız nimetlere kavuşturan dır Rabbimiz..selametle kalın.

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
S.a iyi bir çalışma.zannedersem hadis degil.ama bana biraz resullah efendimizin kafasını sallaması ve hüküm vermesi yapmayacagı bir şey gibi ğeldi.bana kalsa o anda kafasını koparırdım. ama o alemlere rahmet .selametle

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
S.A cenabı allahın merhametine çok güzel bir örnek.yanlız resullah efendimizin kafa sallaması ve kızarek hükümde bulunması biraz agır olmuş çünkü zaten tövbeye gelmiş .bana kalsa kelle gittide resullullahım hemen celallenmez o alemlere rahmet.

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
(O genc sözünü bitirir bitirmez Resulullah ürperdi, ayaga kalkti. bir yandan basini sağ sola sallıyordu. Bir yandan da soyle buyurdu:

-"Ey fasik, cehenneme oyle layıksın ki ! .. Derhal buradan çık.")

öncelikle selamun aleyküm yazdığın yazı çok güzel rabbimin merhametini anlatıyor fakat peygamber efendimiz (s.a.v.) böyle bir cümle buyurmamıştır diye düşünüyorum çünkü tövbe için gelmiş o genç ne günah işlerse işlesin peygamber efendimiz huzurundan kovmamıştır. sadece bir olay var:

ABESE SÛRESİ (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. ayetleri)
1,2. Kendisine o âmâ geldi diye Peygamber yüzünü ekşitti ve öteye döndü.
3. (Ey Muhammed!) Ne bilirsin, belki de o arınacak,
4. Yahut öğüt alacak da bu öğüt kendisine fayda verecek.
5. Kendini muhtaç hissetmeyene gelince;
6. Sen, ona yöneliyorsun.
7. (İstemiyorsa) onun arınmamasından sana ne!
8,9,10. Allah’a karşı derin bir saygıyla korku içinde koşarak sana geleni ise bırakıp, ona aldırmıyorsun.
11. Hayır, böyle yapma! Çünkü bu (Kur’an) bir öğüttür.
12. Dileyen ondan öğüt alır.

bu olayda peygamber efendimiz (s.a.v.)'e gözleri görmeyen birisi geliyor iman edenlerden, Kuran dinlemek isteyen fakat peygamberimiz o sıra iman etmeyenlere Kuran'ı Kerimi anlatıyor.
Gözleri görmeyen içeri girdiğinde peygamberimize Kuranı Kerim dinlemek istiyorum diyor peygamberimiz meşkuliyetinden suratını eşkitiyor ve yüzünü iman etmeyenlere dönüp onlara anlatmaya devam ediyor fakat gözleri görmeyen olaydan habersiz yani kalbi felan kırılmıyor peygamber bana böyle yaptı diye üzülmüyor. daha sonrasında ''Abese suresi'' iniyor.
Peygamber efendimiz o sureden sonra her sohbetinde önce gözleri görmeyen o kişiyi sorarmış burdamı diye sonra sohbete başlarmış.
yani anlatmak istediğim Hz. Muhammed (s.a.v.) hiç kimseyi huzurundan kovmamıştır. o olayda farklı bişeyler vardır.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Allahuekber Allahuekber Rabbim Sen Ne Büyüksün.
Allahim Sen Affedicisin. Affetmeyi Seversin. Ne Olur Bizi De Affeyle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt