Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahu Teala'nın merhametine bakın... (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allahu Teala'nın merhametine bakın...

ABDURRAHMAN47 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM ALLAHIN RAHMETİ SONSUZDUR YETERKİ UMUDUMUZU KESMEYELİM VE TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM BİRLİK,DÜZEN VE HUZURUMUZ İÇİN BOL DUA EDELİM BİRBİRİMİZE.:mad::DB)(f)

ve aleyküm selam, inş kardeş..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm

Altdaki yazi da yuce Rabb'imizin ne kadar merhametli oldugunu bir kere daha farkina varacagiz InsAllah, Rabbim Rahman ve Rahim sifatlariyla bizleri bagislasin. Resulullahin sefaatina nail olan kullarindan eylesin ! Amin...

Not yazi : Ebu'l-Leys Semerkandi (Rahmetullahi Aleyh)'in Tenbihül-Gafilin & Bostanül-Arifin adli eserlerinden alinmistir.

Fakih ravileri ile Hz.ömer radiyallahu anh'den söyle anlatiyor

- Hz.ömer radiyallahu anh bir gun aglayarak Resúlullaha sallallahu aleyhi ve sellem'in huzuruna cikti. Resulullah Salallahu aleyhi ve sellem sordu:
- "Ya ömer, neden aglarsin ? "
- Ya Resulullah, kapida bir genc var; oyle agliyorki, cigerimi yakti, deyince.
resulullah sallallahu aleyhi ve sellem soyle buyurdu :
- "Ya ömer onu iceri al; bana getir."
- Ey genc , nicin agliyorsun ?
- Ya Resulallah, gunahlairmin coklugundan agliyorum. Gazapli Cebbar Allah'in bana gazabindan korkuyorum.
Resulullah Sallallahu aleyhi ve sellem ona sordu:
-"Ey genc, Allah'a sirk mi kostun? "
- Hayir , deyince tekrar sordu :
-"Haksiz yere birini mi oldurdun ?"
- Hayir ! deyince Resulullah Sallallahu aleyhi ve sellem soyle buyurdu:
-"Allah gunahlari bagislar, isterse yedi kat gok , yedi kat yer kadar olsun. Isterse koklu daglar misali olsun.
Bunu dinleyen genc soyle konustu:
-Ya Resulullah, benim gunahim yedi kt sema, yedi kat yer ve koklu daglardan da buyuk.

Bundan sonra aralarinda su konusma oldu, Resulullah sordu , o da cevabini verdi:

-"Gunahin kürsi'den de buyuk mu ?
- Evet , gunahim kürsi'den de buyuk.
-"peki gunahin Allah'in affindan da mi buyuk"?
- Suphesiz Allah en buyuktur.
-"O halde yuce olan Allah gunahlari bagislar."

Resulullah Sallallahu aleyhi ve Sellem devam etti:

-"Simdi gunahini bana anlatabilirmisin ?"
O genc soyle dedi:
- Senden utaniyorum , ya Resulallah!..
Bunun uzerine Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem, soyle buyurdu:
-"gunahini bana anlatabilirsin."

Bundan sonra genc soyle anlatmaya basladi:

-Ben kefen soyucuyum, yedi yildan beri kabirleri acarim. bir gun Ensar'dan birinin kizi öldü. Gidip kabrini açtım. Kefeni soyup cikardim. Az gittim. Seytan beni aldatti. Dönüp geldim. Onunla nefsimi körelttim. Yanindan az ayrildim; o kiz ayaga kalkti bbana soyle dedi :

-Ey Genc, sana yaziklar olsun ! Kiyamet gunu'nun sahibi , Deyyan Olan Allah'tan utanmiyor musun ? ki, o yarin Mahkeme-i ilahisinde haksizliga ugrayan hakkini zalimden alacak. Beni , bu oluler arasinda ciplak biraktin. Allah'in huzurunda kirlettin.

O genc sözünü bitirir bitirmez Resulullah ürperdi, ayaga kalkti. bir yandan basini sağ sola sallıyordu. Bir yandan da soyle buyurdu:

-"Ey fasik, cehenneme oyle layıksın ki ! .. Derhal buradan çık."

O genc çikip gitti ,tam kirk gece Allah'a yalvardi. kirkinci gece basini semaya kaldirdi, soyle yalvardi:

- Ey Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in, Adem'in (aleyyhiselam), Havva'nin (rahmetullahi aleyh) Allah'i.
Eger ben bagislandiysam Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellem)'e ve arkadaslarina bildir. Bagislanmadiysam semadan bir ates gonder, beni yaksin. ahiret azabindan beni kurtar.

Bunun uzerine Cebrail Resulullah'a geldi, soyle dedi:

- Ya Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellem), selam sana ! Rabbin de sana selam eder...

Bunun uzerine Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem soyle buyurdu:

-"Selam Allah'adir. Selam Allah'indir ve selam O na döner.

Bundan sonra Cebrail, Resulullah'a Allah'in emrini bildirdi:

- Allahu Teala soruyor: Halki senmi yarattin, Ben mi ?
-"Hayir, beni de , cumle halki da Allah yaratti."
- Onlarin rizkini sen mi veriyorsun ?
-"Hayir!, onlarinda , benim de rizkimizi Allah veriyor"
- Onlarin tevbesini Allah mi kabul buyuracak yoksa senmi ?
-"hayrin, benim tevbemi de, onlari tevbesini de Allah kabul buyuracak."
- Allahu Teala emir veriyor: O kulumun tevbesini tam ve halis tevbeden sayacaksin. Ben de onun tevbesini kabul ettim.

Bundan sonra, Resulullah Sallallahu aleyhi ve sellem o genci cagirdi: mujdeledi:

"Allahu Teala, tevbeni kabul buyurdu."

Bu da demek oluyor ki Rabbimizden ümit kesilmez, her zaman tevbe - istiğfar edelim inş.

Alıntı

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz Gercekten Tovbe Edeni Pisman Olani Affedermis.o Oyle Yuce Ki Oyle Aaffedicidir Ki Bizleri De Isteyerek Veya Istemeyerek Isledigimiz Gunahlarimizdan Dolayi Affeder Insallah.

leyla-1

Altın Üye
Rabbim bizleri affedip mağfiret etsin doğrudan cennetine girmeyi doğrudan sırat-ı Yıldırım'ı geçmek nasip etsin Allah o kadar büyüktür ki nelere Kadir'dir bu dünyada ve ahirette sevdiğ razı olduğu kullardan nasip olmak nasip etsin inşallah.
Allah razı olsun emeğinize sağlık hayırlı cumalar...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz Gercekten Tovbe Edeni Pisman Olani Affedermis.o Oyle Yuce Ki Oyle Aaffedicidir Ki Bizleri De Isteyerek Veya Istemeyerek Isledigimiz Gunahlarimizdan Dolayi Affeder Insallah.

amin.inşaAllah.hayırlı cumalar..selametle

Günahlarda Saklı Hikmet

Allahu Tealâ yeryüzünde kusur işlenmesini istemeseydi, nefis ve şeytanı yaratmazdı. Tevbeleri kabul etmeseydi, “tevbe ediniz” emrini vermezdi, Allahu Tealâ’nın haram ve isyanda rızası yoktur, fakat iyilik ve kötülüğü yaratan O’dur. O’nun yarattığı her şeyde bir hikmet, ibret, ilim ve terbiye vardır. O, kullarını hayır ve şer içinde imtihan eder. Böylece onlara tek ilâhlığını, mutlak rablığını, sonsuz kudretini, ilmini, hikmetini, rahmetini, lütfunu ve kahrını gösterir. Ayrıca bu imtihan içinde kulların acziyetini ispat eder, nefislerini tanıtır, terbiyelerini gerçekleştirir. Yüce Allah’ın her işinde hayır vardır. Kul günahta ısrar eder ve tevbeye yanaşmazsa, sonuç felaket olur. Kusurunu anlayan, haline ağlayan ve el açıp Rabbi’ne yalvaran bir kul ne güzel kuldur! Rasulullah A.S. Efendimiz’in şu beyanlarındaki inceliği düşünelim:

“Bütün insanlar hata eder. Hata edenlerin en hayırlısı ise, çokça tevbe edendir.” (Tirmizî, Ahmed, Hakim)

“Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah sizi yok eder, günah işlediğinde hemen istiğfar eden ve kendilerini affettiği insanlar getirirdi.” (Müslim, Tirmizî, Ahmed)

Bu hadis-i şerifte, günah işlemenin normal ve basit bir şey olduğu anlatılmıyor. Burada dikkat çekilen husus şudur:

Cenab-ı Hakk’ın “Rahman”, “Rahim”, “Gaffar”, “Settâr”, “Tevvab” gibi yüce sıfatları mevcuttur. O, bunlarla tecelli edip yüceliğini göstermeyi murat etmektedir, Bunun tezahürü için bir sebep ve mahal gerekmektedir. Bu sıfatların tecellisi için en güzel sebeplerden birisi, kusur içindeki kulun hatasını anlayıp, Yüce Rabbi’ne yalvarmasıdır, Kula düşen, kusurunu anlayıp ağlamak, Yüce Rabb’e layık olan ise bağışlamaktır. Böylece kulların acizliği, Mevlâ’nın yüceliği anlaşılmış olacaktır.

Helali bırakıp harama girmek büyük bir kusurdur. Aynı şekilde günaha dalan bir kulun onu küçümseyip, “yaptığım ne ki?” diyerek tevbeyi terk etmesi, daha büyük bir kusurdur. Bunun için Yüce Rabbimiz: “Tevbe etmeyenler, zalimdir.” (Hucurat /11) buyurmuştur,

alıntı
www.menzil.net

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
nigdeli kardesim ellerine saglik,Allah senden razi olsun.Dualarimdasin.

kardelen83

Kayıtlı Kullanıcı
s.a gerçekten çok güzel bir paylaşım okurken tüylerim ülperdi yüce rabbim bizim günahlarımızıda afeder inşallah Allala emenet olun...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Içimi öyle Rahatlattinki Rabbimde Seni Rahatlatsin.allahim Sen Ne Büyüksün Mahşer Günü Tüm ümmeti Muhammedi Merhametinin Altinda Gölgelendirmeyi Nasip Et Bunu Bizimle Paylaşan Niğdeli Kardeşimide Peygamberimize Komşu Eyle Günahlarini Bağişla Merhametini Eksik Etme Dualarini Kabul Eyle...amin

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bizleri affedip mağfiret etsin doğrudan cennetine girmeyi doğrudan sırat-ı Yıldırım'ı geçmek nasip etsin. Allah o kadar büyüktür ki nelere Kadir'dir bu dünyada ve ahirette sevdiğ razı olduğu kullardan nasip olmak nasip etsin inşallah.
Allah razı olsun emeğinize sağlık hayırlı cumalar...

amin inşaAllah, amenna
cümlemizden Rabbim razı olsun.sağolasınız.size de hayırlı cumalar kardeşim

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
çok etkileyici ve korkutucu . tüylerim diken diken oldu.ALLAH ın affı tabiki çok büyük.O merhametlilerin en merhametlisi.Ama benim duam inşallah kimse öyle büyük günahlar işlemesin.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Kardeşim Allah Razi Olsun Emeklerine Sağlik...rabbim Hepimizin Günahlarini Af Buyursun Inşallah.çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş.selametle..a.e.o.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.c. Affetmeyi Sevendir.tövbesi Kabul Olan Kullardan Olalim Inşallah..allaha Emanet Olun Dua Ile.

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Bizi De Affetsin.allah Razi Olsun Ayyy çok Güzeldi.eline Sağlik Kardeş

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
s.a gerçekten çok güzel bir paylaşım okurken tüylerim ülperdi yüce rabbim bizim günahlarımızıda afeder inşallah Allala emenet olun...

ve aleyküm selam kardeşim, eyvallah..
amin inşaAllah..siz de Allah'a emanetsiniz inş..selametle..

RiSaLei-NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.powereglence.com
O genc cikip gitti ,tam kirk gece Allah'a yalvardi. kirkinci gece basini semaya kaldirdi, soyle yalvardi:

- Ey Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in, Adem'in (aleyyhiselam), Havva'nin (rahmetullahi aleyh) Allah'i.

Eger ben bagislandiysam Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellem)'e ve arkadaslarina bildir. Bagislanmadiysam semadan bir ates gonder, beni yaksin. ahiret azabindan beni kurtar.

Selamun Aleykum emeğinize sağlık selam ve dualarla kalınız

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Içimi öyle Rahatlattinki Rabbimde Seni Rahatlatsin.allahim Sen Ne Büyüksün Mahşer Günü Tüm ümmeti Muhammedi Merhametinin Altinda Gölgelendirmeyi Nasip Et Bunu Bizimle Paylaşan Niğdeli Kardeşimide Peygamberimize Komşu Eyle Günahlarini Bağişla Merhametini Eksik Etme Dualarini Kabul Eyle...amin

amin inşaAllah tüm güzel dualarınıza cümle ümmet-i Muhammed adına..
Allah sizden razı olsun kardeşim..selam ve dua ile kalın ..Allah'a emanet olun...B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim eline gönlüne sağlık allaha emanet ol

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm Selam,amin inşaallah.Çok güzel paylaşımdı Allah(CC) razı olsun.Selam ve dua ile A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt