Nefis tezkiye olmadan yakiine ulaşmak mümkün değildir Kuranı kerimde Rabbimiz onların kalplerinde hastalık vardır buyuruyor nefsimizi ve kalbimizi temizlemeden yakiine sadece talip olunur kuru kuru.Tüm bu engebeli yollardan ancak bir mürşidi kamilin nazarına girerek kurtulmak mümkündür..ve bunu ancak arayanlar bulacaktır..vesselam.
Tabiki arayanlar, talip olanlar bulacaklar ama neyi??bulacaklar?
Mürşidi kamil 'i arayacaklar önce tabiki ...oysa Allah c.c hazır beklerken, o dediğiniz Mürşidi kamiller dahi emire amade iken neyi bekleyecekler? sanırsın o mürşidi kamiller üstün bizden ? haşa hakikisi tutar insanın elinden , insan dahi istemeden
Bundan sonrası? her talip olan yakin ilmine sahip olabilir mi?
her öğretmenim diyenin öğretmen olamayacagı gibi , herkese nasip olmaz
Peki özel mi? evet, özeldir izindir Allah .cc isterse... herkese nasip denirse??? olmaz herkesin kabı neyi almaya yeterse
o zaman bu ugraş niye??? bırak herşeyi işte , çabalamadan olmaz ne OL-mak istersin? hiç ,hiç yahu!
Haktan emir gelmezse bir adım gidilmez , gitmek de istenilse, o istemeden yaprak bile düşmezse
Mealler evet, lain şeytan cirit atıyor içinde , ondan garipler böyle vesvese içinde
Kur-an hafızları var birde, ne güzel korunma içinde
bak! bak! kabenin haline bak! kaldır kabeyi aradan , kim kime secde eder sence???
Yaradana kurban, Yaradana ...hani ilim dersin ya? bırak içimde kalsın
evet, kimileri der , kimileri içinde tutar ...Allah c.c isterse öğretmek varmı karşısında durmak? secde emir mi? öğretmek mi?
emir ise amenna der hemen emiri yerine getirirsin... öğretmek ise? hey lain sen niye kibirlenirsin? ben bilirim ilim bende
bilir isen secde Ademe... Ademde ne var ki? ne yok ki?? yok iişte...YOK anladın mı? yok lukta işte evren içinde
anlamadın işte ...evet anlamadım anlarım elbet Rabbim öğretirse ...Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler
bizden çaba , gayret elimize ne geçerse
ver dileyene ne isterse, zorla verilmez , ver isteyene ...